AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 464.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Ljudi, krivo razumijete monopol. Postoji mnogo monopolskih situacija i niko nema ništa protiv.

Evo rusi sad imaju monopol u letovima s posadom u svemir. Ako AMD propadne a ne Intelovom

krivicom, Intel nitko neće optužiti za monopol. Monopol se kažnjava ako je do njega došlo

nezakonitim udruživanjem, ili podrivanjem konkurenata. To je Intel svojedobno radio sitnim

ucjenama ili bonusima "vjernosti" prema kompanijama koje su mogle koristiti oba procesorska

tabora, poput HP, Della itd. Ovdje intel nije malim prstom mrdnuo da pokvari tržišno nadmetanje.

Jedino ima (između hrpe ostalog) dobre procesore, što mu je i posao. A trebao bi bit i AMD-u.

Moj PC  
6 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Malo prouči monopoiističke prakse i regulaciju prije nego što kreneš lupetati i o tome.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Monopol ce to sigurno znati najbolje objasnit..

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
17 godina
overhaul kaže...

Ljudi, krivo razumijete monopol. Postoji mnogo monopolskih situacija i niko nema ništa protiv.

Evo rusi sad imaju monopol u letovima s posadom u svemir. Ako AMD propadne a ne Intelovom

krivicom, Intel nitko neće optužiti za monopol. Monopol se kažnjava ako je do njega došlo

nezakonitim udruživanjem, ili podrivanjem konkurenata. To je Intel svojedobno radio sitnim

ucjenama ili bonusima "vjernosti" prema kompanijama koje su mogle koristiti oba procesorska

tabora, poput HP, Della itd. Ovdje intel nije malim prstom mrdnuo da pokvari tržišno nadmetanje.

Jedino ima (između hrpe ostalog) dobre procesore, što mu je i posao. A trebao bi bit i AMD-u.

Let u svemir ne moš uspoređivat sa procesorima, za široke mase taman posla to je neusporedivo itekak AMD može propast samo imenom nikak drukcije zna se zakaj.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
Teerex kaže...

Malo prouči monopoiističke prakse i regulaciju prije nego što kreneš lupetati i o tome.

KOme odgovaraš? Daj se malo potrudi pri pametovanju sa dvije riječi i naslovi onoga kojem odgovaraš u prvom licu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Monopoly

Najgore što se intelumože dogoditi ako ne njegovom krivnjom propadne amd, i stvarno u svijetu više nikad nitko ne proizvede adekvatni

konkurentski procesor, a intel to zlorabi na način da obustavi napredak i povisi cijene je da ga država razdijeli na manje neovisne kompanije.

A to nema veze sa AMD-om.

.........

Za one kojima se neda čitat, nego radije smišljaju svoje zakone tržišta, najsažetiji sažetaK:

Holding a dominant position or a monopoly of a market is not illegal in itself,

however certain categories of behavior can, when a business is dominant,

be considered abusive and therefore incur legal sanctions.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 18:15 (overhaul).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Let u svemir ne moš uspoređivat sa procesorima, za široke mase taman posla to je neusporedivo itekak AMD može propast samo imenom nikak drukcije zna se zakaj.{#}{#}

Ako AMD propadne kao brand, onda je i propao. Dakle kao takav AMD više ne postoji, baš kao št ni ATI više ne postoji.

Ni sam nisi svjestan kako brand može utjecati na prodajne rezultate.

I'll be back
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Nije bas to tako. Monopol sam po sebi nije kaznjiv. Ja patentiram drvenu podmornicu i samo je ja imam pravo proizvoditi - monopol. nista protuzakonito. Deset nas u Hrvatskoj prodaje klokane. 9 ih odustane - ja imam monopol - nista kaznjivo. Kaznjivost je vezana uz trzisne postupke (najcesce manipulaciju cijenom proizvoda, sirovina...) koje monopolisticki polozaj omogucava a nisu zakonite. Da AMD sutra obustavi proizvodnju ili Intel ostane jedini proizvodjac procesora, nije to kaznjivo niti je Intel tome kriv. Ako je protuzakonito sudjelovao u AMD-ovoj propasti onda je kriv za monopolisticko ponasanje.

14 godina
neaktivan
microman kaže...
rambox kaže...

Ako AMD propadne kao brand, onda je i propao. Dakle kao takav AMD više ne postoji, baš kao št ni ATI više ne postoji.

Moze, ali nekad brand prezivi ali propadne proizvodnja. Nekad je Sun bio jedan od najboljih proizvodjaca hardwarea a danas brand postoji ali samo bere (tj. ORACLE koji ga je kupio) tantjeme od Jave.

ATI je dobar primjer kako brand nije = proizvod. 

17 godina
BlueMax kaže...
overhaul kaže...

Nije bas to tako. Monopol sam po sebi nije kaznjiv. Ja patentiram drvenu podmornicu i samo je ja imam pravo proizvoditi - monopol. nista protuzakonito. Deset nas u Hrvatskoj prodaje klokane. 9 ih odustane - ja imam monopol - nista kaznjivo. Kaznjivost je vezana uz trzisne postupke (najcesce manipulaciju cijenom proizvoda, sirovina...) koje monopolisticki polozaj omogucava a nisu zakonite. Da AMD sutra obustavi proizvodnju ili Intel ostane jedini proizvodjac procesora, nije to kaznjivo niti je Intel tome kriv. Ako je protuzakonito sudjelovao u AMD-ovoj propasti onda je kriv za monopolisticko ponasanje.

Pa to sam napisao?!?!?!? usporedi:

ja:
Ako AMD propadne a NE Intelovom krivicom, Intel nitko neće optužiti za monopol.

ti:

Deset nas u Hrvatskoj prodaje klokane. 9 ih odustane - ja imam monopol - nista kaznjivo.

WTH?

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

BlueMax kaže...
overhaul kaže...

A što je točno Overhaul drugačije napisao?

I'll be back
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Moze, ali nekad brand prezivi ali propadne proizvodnja. Nekad je Sun bio jedan od najboljih proizvodjaca hardwarea a danas brand postoji ali samo bere (tj. ORACLE koji ga je kupio) tantjeme od Jave.

Ja sam napisao da promjena branda na istom proizvodu može(no ne nužno) utjecati na prodajne rezultate prodaje. Naravno može negativno, a može i pozitivno kao u slučaju AMD-ovog preuzimanja ATI-a.

Dakle nisam rekao da će promjena branda utjecati na prodaju, vec da može utjecati što je velika razlika.

Primjerice: Sasvim sam siguran da iPhone nebi bio toliko prodavan da nema famoznu jabuku i da ga ne potpisuje apple.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 18:27 (microman).
13 godina
neaktivan
microman kaže...
BlueMax kaže...

Ja sam napisao da promjena branda na istom proizvodu može(no ne nužno) utjecati na prodajne rezultate prodaje. Naravno može negativno, a može i pozitivno kao u slučaju AMD-ovog preuzimanja ATI-a.

Dakle nisam rekao da će promjena branda utjecati na prodaju, vec da može utjecati što je velika razlika.

Primjerice: Sasvim sam siguran da iPhone nebi bio toliko prodavan da nema famoznu jaboku i da ga ne potpisuje apple.

ovo za apple mi se svida

17 godina
microman kaže...
rambox kaže...

Nema to veze kak se kaj zove, pogotovo kod procesora može bit i ovak skočimo 5 godina u budučnost imaš procesor TTX FX-120 koji pere Intela za 20% u istom segmentu procesora. Kakav je sad to TTX jel neki čumez vjerojatno,{#} pa ništ to je nekadašnji AMD kupljen od strane Kineza recimo a kad smo kod procesora gledaju se samo performanse i benčiranje. A tu TTX FX-100 dere Intela u istom segmentu procesora, za istu lovu bitne su performanse a ostalo ko šljivi tak to ide uglavnom a TTX je ionak zgodno ime kaj ne i to je to.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Teerex kaže...

KOme odgovaraš? Daj se malo potrudi pri pametovanju sa dvije riječi i naslovi onoga kojem odgovaraš u prvom licu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Monopoly

Najgore što se intelumože dogoditi ako ne njegovom krivnjom propadne amd, i stvarno u svijetu više nikad nitko ne proizvede adekvatni

konkurentski procesor, a intel to zlorabi na način da obustavi napredak i povisi cijene je da ga država razdijeli na manje neovisne kompanije.

A to nema veze sa AMD-om.

.........

Za one kojima se neda čitat, nego radije smišljaju svoje zakone tržišta, najsažetiji sažetaK:

Holding a dominant position or a monopoly of a market is not illegal in itself,

however certain categories of behavior can, when a business is dominant,

be considered abusive and therefore incur legal sanctions.

Pa očito je jedan od ovih rijetkih foruma gdje ljutito reagira onaj koji primjećuje isto lupetanje i na njega replicira..Mislio sam da će biti jasno pa nisam editirao post, ali ovo je Bug Forum. Jbg.

Early adopter
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
BlueMax kaže...

Pa to sam napisao?!?!?!? usporedi:

ja:
Ako AMD propadne a NE Intelovom krivicom, Intel nitko neće optužiti za monopol.

ti:

Deset nas u Hrvatskoj prodaje klokane. 9 ih odustane - ja imam monopol - nista kaznjivo.

WTH?

Danas sam ocito u qrcu. Nisam mislio tebe citirati.

Tebi sam vec i dao TU.

Iako, nisam ni pravnik ni ekonom tako da ne mogu ulaziti u detalje i definicije, znam da propascu AMD-a Intel ne postaje kriminalac.

17 godina

Monopol nije zabranjen ali je zabranjena zloupotreba monopola

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

AMD stock

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Koju maticnu da uzmem do 1000kn sa AM3+ socketom?Treba frendu za x6 1055t procesor

ivek

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IVOX kaže...

Koju maticnu da uzmem do 1000kn sa AM3+ socketom?Treba frendu za x6 1055t procesor

U ADM-a ovu od 999kn :P.

15 godina
neaktivan

gigabyte 990x-ud3

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
xyan kaže...

gigabyte 990x-ud3

Pričekaj MSI 990XA-GD55

Odlična ploča, odličan VRM, super ohlađen.

Inače, na Overclock.Net su također naveli isto što i ja,

da je ASRock 970 Extreme4 zapravo 990X ploča zbog postojanja

8x/8x linija za CF i SLI, jer SVE druge ploče sa 970 chipsetom to ne mogu

i ograničene su na 16x/4x.

Citat:

Although this board is labelled as a 970 chipset and sold according to price, it is technically a 990X chipset board due to the presence of 8x-8x PCI-E link and SLI support.

FEATURES:

Heatsinked 4+1 VRM design

2x PCI-E 16x (8x-8x), 1x PCI-E 16x (4x), 2x PCI-E 1x, 12x PCI

5 SATAIII slots

Staggered DIMM slots

PROS:

All solid caps

UEFI

Rear USB3 ports and internal USB3

Decent slot spacing

Best value CrossfireX/SLI board

Board indicator LEDs and buttons

CONS:

Smallest VRM design of all 990X boards -> stavljena je u kategoriju sa 990X pločama a ne 970 pločama.

5 SATA slots (all other boards have 6 or more)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina

Don zaboravio si

CONS: hrpetina bugova i nezadovoljnih korisnika koje ce pokušat utješit izbacivanjem hrpe novih biosa :D

4+1 phaza za Thubana, ne hvala.

http://www.overclock.net/amd-cpus/943109-about-vrms-mosfets-motherboard-safety-125w.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 20:39 (bik).
15 godina
protjeran

Ni jedna tvrdnja ti ne stoji, tako da ne vidim nigdje ni jedan dokaz za "hrpetinu bugova" osim tvojih osobnih problema.

Pročitaj malo na Overclock.Net, XS-u, i mnogim drugim forumima i portalima, obrazuj se malo.

PS - Više vjerujem ASRockovoj 4+1 faznoj regulaciji nego MSI-ovoj 8+2 "DR.MOS" regulaciji.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
protjeran

Hvala na linku, s kojim si potkrijepio moje mišljenje.

Samo pogledaj dolje listu krepanih ploča,

samo dvije (2) ASRock ploče, a deset (10) Gigabyte ploča,

sve drugo MSI (a lot of them). {#}

Citat:

Another common way is a full board shutdown; if MOSFETs are overloaded suddenly to the point where immediate shutdown is needed for protection

(i.e. beginning an OCCT run on a 3+1 power phase on a Phenom II x6 OC'ed and at 1.5V), then OCP will kick in and the board will shut down to protect itself.

ASRock boards and some Gigabyte boards are known for this. Some boards will do this past a certain point. Others don't.

OCN members and I have found that most recent MSI AMD boards feature NO protection of any sort against VRM failure/over current/over temperature,

and this is likely why a majority of the catastrophic failures in the horror stories list are MSI boards.

14 godina
neaktivan
bik kaže...

Don zaboravio si

CONS: hrpetina bugova i nezadovoljnih korisnika koje ce pokušat utješit izbacivanjem hrpe novih biosa :D

4+1 phaza za Thubana, ne hvala.

http://www.overclock.net/amd-cpus/943109-about-vrms-mosfets-motherboard-safety-125w.html

Thubana bi držalo, ali ne s nekim oc-om sad.

4+1 faza ali ima heatsink što pomaže dosta ;)

I da MSI ima stvarno preočajan dizajn VRM-ova :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 20:49 (longlive775).
14 godina
protjeran

Bezveze se svađate i dobivate kartone, svaka ploča ima svoje mane i slično, od svakog modela bar 10 je defektno i tu se nemože pomoć, svako kupuje šta voli i šta mu buđet daje !

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ivek
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 20:57 (IVOX).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

To je sigurno najbolja ploča za te pare, em šta ima integrirani GPU, em dobro se kloka i slično, ali neću se svađati !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Al to je chipset stare generacije i nema šta tražiti u modernom 970/990 setupu.

15 godina
neaktivan

sta fali ovo gigabyteici sa 8+2 digi vrm-om? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice