AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 464.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

skuplji 30 eura od sandija 2500k,znači 1999 kn kod nas,ovako će stavit naši trgovci da je ugodnije oku nego da piše 2000 kn, kod ozbiljnijih dućana bit će cijena veča jer ipak je to amd perjanica i još 8 jezgreni,moglo bi to u linksa bit oko 2100 kn

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 13:24 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zivio dan kad ce se performanse procesora na ovom forumu prestati mjeriti u FPS-ima.... {#}

Isto tako nek se malo obrati paznja na metodologiju testiranja i usporedbi, a i za odredjenu svotu novaca svasta se da napisat...

Google is your friend
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Jurky kaže...

Zivio dan kad ce se performanse procesora na ovom forumu prestati mjeriti u FPS-ima.... {#}

Isto tako nek se malo obrati paznja na metodologiju testiranja i usporedbi, a i za odredjenu svotu novaca svasta se da napisat...

Slazem se.I usput tih 210 eura za FX je previse.A u nas ce biti i skuplji.Volim AMD ali cu ipak odabrati i5 2500k koji ce sigurno ic na 4ghz,ako Bog da i na 4.5,NHF.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
protjeran
Jurky kaže...

pa i u programima za video enkodiranje performanse se mjere u FPS-ima...

a oni su odlican pokazatelj snage procesora

13 godina
neaktivan

valjda pricekat dok netko ovdje postavi cijenu bagera ili neke testove

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...
Jurky kaže...

Slazem se.I usput tih 210 eura za FX je previse.A u nas ce biti i skuplji.Volim AMD ali cu ipak odabrati i5 2500k koji ce sigurno ic na 4ghz,ako Bog da i na 4.5,NHF.

Samo drži fige i to u oba Đepa za i5 2500K, jer ako ovaj Patch odradi svoje kak treba odu kola i5 2500K nizbrdo nema mu više pomoči fučkaj ga.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
rambox kaže...
zoharbizo kaže...
Jurky kaže...

Samo drži fige i to u oba Đepa za i5 2500K, jer ako ovaj Patch odradi svoje kak treba odu kola i5 2500K nizbrdo nema mu više pomoči fučkaj ga.{#}{#}

Dao Bog da bude tako,samo cisto sumnjam.Pricekat cu s upgradeom da vidim kako ce to sve ispast iako cisto sumnjam da ce se situacija promijeniti.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
rambox kaže...

koja platforma bude skuplja toj će ići kola nizbrdo

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
17 godina
zoharbizo kaže...
rambox kaže...
zoharbizo kaže...

Dao Bog da bude tako,samo cisto sumnjam.Pricekat cu s upgradeom da vidim kako ce to sve ispast iako cisto sumnjam da ce se situacija promijeniti.{#}

Situacija nije čista sigurno bez greške ima tu svega, čim Bager ima do 20% bolje performanse kad ga se podesi da na 4 Modula koristi samo 4 Threads u programima koji koriste do četri jezgre. To se več spominjalo na prijašnjim stranicama, znači rade samo recimo 4 jezgre a ostale su isključene i eto boljih performansi dok ove ostale 4 jezgre spavaju i ne živciraju ove koje rade svojim dosađivanje kad nemaju posla.{#}{#}

14 godina

Puno je jos tu nepoznanica. Hoce li se moc otkljucavati moduli na FX 4xxx i FX 6xxx?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
zoharbizo kaže...
rambox kaže...
zoharbizo kaže...

Situacija nije čista sigurno bez greške ima tu svega, čim Bager ima do 20% bolje performanse kad ga se podesi da na 4 Modula koristi samo 4 Threads u programima koji koriste do četri jezgre. To se več spominjalo na prijašnjim stranicama, znači rade samo recimo 4 jezgre a ostale su isključene i eto boljih performansi dok ove ostale 4 jezgre spavaju i ne živciraju ove koje rade svojim dosađivanje kad nemaju posla.{#}{#}

Poštedi se dodatnog sramoćenja i konačno prestani lupetati na tom ''frendli-šeretskom-kajkavskom''. Nikakav patch neće od tog Bullpačeta napraviti high instruction-per-clock Bullabuda. Bulldo je isproban na Win 8 skeđuleru i razlike su marginalne. I kao što sam već ispisao, za jako napredne korisnike patch nije ni potreban, core parking možeš podesiti već sada.

Early adopter
17 godina
Teerex kaže...

Poštedi se dodatnog sramoćenja i konačno prestani lupetati na tom ''frendli-šeretskom-kajkavskom''. Nikakav patch neće od tog Bullpačeta napraviti high instruction-per-clock Bullabuda. Bulldo je isproban na Win 8 skeđuleru i razlike su marginalne. I kao što sam već ispisao, za jako napredne korisnike patch nije ni potreban, core parking možeš podesiti već sada.

Jel je to sve ili imaš nekaj korisnije jer ovo je ništ,{#} na kubik ti očito nisu čul da je Windows 8 Pokusni Kunič kojeg su podjelili okolo još daleko od dovršenja. Ima tu još posla puno Schedular je poboljšan da, ali nije nit dovršen do kraja niti optimiziran za Bager specifičnu Arhitekturu niti blizu to se tek treba napravit.{#}{#}

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Teerex kaže...

Jel je to sve ili imaš nekaj korisnije jer ovo je ništ,{#} na kubik ti očito nisu čul da je Windows 8 Pokusni Kunič kojeg su podjelili okolo još daleko od dovršenja. Ima tu još posla puno Schedular je poboljšan da, ali nije nit dovršen do kraja niti optimiziran za Bager specifičnu Arhitekturu niti blizu to se tek treba napravit.{#}{#}

Nije sve. Bugger nema nikakvu 'specifičnu arhitekturu', ništa osim ridizajna (koji je vrlo hardverski) neće pomoći oko činjenice da ima malo keša po jezgri i da puši (koristeći previše watta) kad se treba baviti jednim threadom, čak i kad pogasi sve module osim jednoga. Osim nadolazećeg standardnog AMDovog pristupa da jeftinjarijom kompenzira zaostajanje, on hajpanje superperformansama je teška spin-trešina s kojom, za razliku od AMDa koji to radi sramežljivo i snuždeno, ti nastavljaš. Tak ste se zaspinali da se sad i AMDu i tebi vrti u glavu i trebali bi malo past na zemlju.

8150 ima duplo više tranzistora koji, kad se svi raspale i krenu u poso, tek pušu za vrat upola manjem Sendiju. Eee, živote..

Early adopter
16 godina
neaktivan

Patch za povečanje performansi procesora?{#}

Uvjeravanje svojih fanova da će dotični procesor imat bolje performanse na Windows8 koji izlaze pred kraj sljedece godine?{#}{#}

I'll be back
Moj PC  
7 0 hvala 2
15 godina

Pa onda su mogli izdat "pach" za phenome II.Jeftinije bi im bilo. A oni su isli napravit cijelu seriju procesora za k.,da bi ih poslije poboljsavali nekim pach-om.

Nekako ne vjerujem u dobar rezultat.

A ona prica "vidjet cete vi kako FX radi na nekom win 277 za 10 godina" nema mi smisla.Vazno je sto se sad dogadja,i kako sada radi.

Jer sad kupujemo i koristimo te procesore.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 17:50 (tadic).
Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina
protjeran

mali offtopic 

napravio sam temu za X264 benchmark pa bi volio vidjet vase rezultate :)

(Bez brige trebalo bi dobro pritegnut bilo koji CPU)

Hvala

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Teerex kaže...

Nije sve. Bugger nema nikakvu 'specifičnu arhitekturu', ništa osim ridizajna (koji je vrlo hardverski) neće pomoći oko činjenice da ima malo keša po jezgri i da puši (koristeći previše watta) kad se treba baviti jednim threadom, čak i kad pogasi sve module osim jednoga. Osim nadolazećeg standardnog AMDovog pristupa da jeftinjarijom kompenzira zaostajanje, on hajpanje superperformansama je teška spin-trešina s kojom, za razliku od AMDa koji to radi sramežljivo i snuždeno, ti nastavljaš. Tak ste se zaspinali da se sad i AMDu i tebi vrti u glavu i trebali bi malo past na zemlju.

8150 ima duplo više tranzistora koji, kad se svi raspale i krenu u poso, tek pušu za vrat upola manjem Sendiju. Eee, živote..

Ti si se skroz zahajpal izgleda kantu vode na glavu, ohladi se malo niko ne govori o Superperformansama s nekakvim Patch ili Registry fix di si to procital u Šumi izgleda na nekom drvu.{#}

Performanse bi bile negdje do 25% bolje u praksi, ostalo je bezveze i to je to a vidim da spominješ da Bager ima malo Cache po jezgri a jelte od kad to. Jer znaš kolko kojeg Cache L2 i L3 ima Bager, u usporedbi sa recimo i7 2600k ak ne znaš koristi Google pa javi i onda napiši točne podatke a ne mlatit praznu slamu kad si več Cache potegnul.{#}{#}

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Performanse bi bile negdje do 25% bolje u praksi, ostalo je bezveze i to je to a vidim da spominješ da Bager ima malo Cache po jezgri a jelte od kad to. Jer znaš kolko kojeg Cache L2 i L3 ima Bager, u usporedbi sa recimo i7 2600k ak ne znaš koristi Google pa javi i onda napiši točne podatke a ne mlatit praznu slamu kad si več Cache potegnul.{#}{#}

E Rambox-e, da je baba muško zvala bi se Duško. Al nit je baba muško, nit se zove Duško.

I'll be back
15 godina
microman kaže...

Uvjeravanje svojih fanova da će dotični procesor imat bolje performanse na Windows8 koji izlaze pred kraj sljedece godine?{#}{#}

OMG ja se sve više počinjem uvjeravati da u AMD-ovom marketinškom timu rade djeca...

Prvo je bilo na onoj prezentaciji gdje su govorili "kupite FX umjesto 990X - zbog toga jer su postigli WR u OC-u" (nešto u tom smislu)

A sada patch za povečavanje performansi...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Intel&ATI kaže...
microman kaže...

OMG ja se sve više počinjem uvjeravati da u AMD-ovom marketinškom timu rade djeca...

Prvo je bilo na onoj prezentaciji gdje su govorili "kupite FX umjesto 990X - zbog toga jer su postigli WR u OC-u" (nešto u tom smislu)

A slijedeću generaciju Buldija ćemo svi moći downloadati, koliko jezgri ti treba ti fino downloadaš i miran si. Bit će i trial 15 dana, da moćemo isporbat kako će radit sa našim aplikacijama i da si znaom odredit koliko će nam modula trebat za download.

15 godina
neaktivan

bas gledam sad stranicu od Asrock 990FX Extreme3 i zapelo mi je za oko XFast LAN Technology,pise da moze smanjit latenciju u online igrama i navodno je u WOW-u ubrzano za 594%...sta mislite,jel bi to moglo biti moguce uopce??jer ja igram EVE Online i meni bome treba sto brzi internet pogotovo kad zaguzva pa nas bude 200+ u sistemu...

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ti si se skroz zahajpal izgleda kantu vode na glavu, ohladi se malo niko ne govori o Superperformansama s nekakvim Patch ili Registry fix di si to procital u Šumi izgleda na nekom drvu.{#}

17 godina
Intel&ATI kaže...
microman kaže...

Ne rade dijeca u AMD marketingu več brljaju, nego oni koji rade to delaju na krivi način večinom za to znamo odavno AMD i dobar marketing proizvoda ne idu jedno s drugim baš.{#}

Mogu oni i nekaj dobro odradit itekak, pogledajte jedan i drugi video razlika je jako očita jedan video je za dječurliju iili laganu razbibrigu i itd (Desktop segment) a na drugi video se nema kaj prigovorit itekak. Jel to namjerno tak napravljeno pitaj boga, ja bi rekel da je jer ionako vecina slabo upučenih ljudi kod Desktop segmenta pada na zabavne note a kod Servera jok zna se.{#}{#}

16 godina
neaktivan
Snakepriest kaže...

bas gledam sad stranicu od Asrock 990FX Extreme3 i zapelo mi je za oko XFast LAN Technology,pise da moze smanjit latenciju u online igrama i navodno je u WOW-u ubrzano za 594%...sta mislite,jel bi to moglo biti moguce uopce??jer ja igram EVE Online i meni bome treba sto brzi internet pogotovo kad zaguzva pa nas bude 200+ u sistemu...

Javi se svome operatoru da ti poveca Bandwith, što ces naravno i dodatno platiti.

A što se LAN-a tice to se misli izricito kad su dva Računala spojena u LAN

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 18:18 (microman).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ne rade dijeca u AMD marketingu več brljaju, nego oni koji rade to delaju na krivi način večinom za to znamo odavno AMD i dobar marketing proizvoda ne idu jedno s drugim baš.{#}

AMD-ov marketing zvuci baš ovako: Kupite, kupite naše procesore i nakon što uskoro izbacimo Patch(ili Fix kakav god da bio) imat cete u potpunosti funkcionalan procesor. Sve što morate uciniti jest još malo pričekati.

Kupite, kupite naše procesore. Jer izlaze Windowsi 8 na kojima ce Buldozer prodisati punim plučima, sve što trebate učiniti jest pričekati godinu dana.

POANTA NJIHOVOG MARKETINGA: Pričekajte još "malo"

Pa dobro, u konačnici tko čeka taj i dočeka. Zar ne?

I'll be back
17 godina
Snakepriest kaže...

Samo 594% nekak mi se cini malo jel,{#} uglavnom to ti je Marketing za malu dijecu ili naivne tak ti to danas ide takve reklame haraju na velko da upecaju kupce.{#}{#}

15 godina
protjeran
Snakepriest kaže...

microman kaže...

Javi se svome operatoru da ti poveca Bandwith, što ces naravno i dodatno platiti.

A što se LAN-a tice to se misli izricito kad su dva Računala spojena u LAN

rambox kaže...

Samo 594% nekak mi se cini malo jel,{#} uglavnom to ti je Marketing za malu dijecu ili naivne tak ti to danas ide takve reklame haraju na velko da upecaju kupce.{#}{#}

Moja ploča to ima, ali nisam nikada ni instalirao niti koristio.

Jer ne igram igre i ne treba mi.

Ali X-Fast USB djeluje odlično, jer male datoteke (tako mislim da djeluje)

kompresira u jednu veliku (to ni ne primjetiš) pa šalje veliki paket na USB

stick, i time se dobiva veća brzina čitanja i zapisivanja.

Recimo imam stari Canyon 1GB, na njemu je mala razlika jer je sam po sebi

star i ima sporo zapisivanje, no super čitanje.

Canyon 1GB - X-Fast USB OFF:

Write: 4.35MB/s

Read: 15.55MB/s

Canyon 1GB - X-Fast USB ON:

Write: 5.15MB/s

Read: 17.07MB/s

Ali Patriot XPorter Rage 16GB koji je sam po sebi brz, dobija

puno puno više.

Patriot XPorter Rage 16GB - X-Fast OFF:

Write: 19.04MB/s

Read: 30.20MB/s

Patriot XPorter Rage 16GB - X-Fast ON:

Write: 27.21MB/s

Read: 38.46MB/s

Razlika je očita i velika.

Tako da vjerujem da X-Fast LAN funkcionira, ali pošto ne gameam, nisam ni probavao.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
protjeran

Zaboravih linkati:

http://www.asrock.com/feature/xfastlan/

Snakepriestu, tvoja nije službeno na listi, ali svejedno probaj da vidiš dali će ti možda proraditi:

http://europe.asrock.com/downloadsite/utility/XFastLAN/XFastLAN_Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP(v6.61.1880).zip

A za X-Fast USB vidite ovdje:

http://www.asrock.com/feature/xfastusb/index.asp

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...

rambox kaže...

Moja ploča to ima, ali nisam nikada ni instalirao niti koristio.

Tako da vjerujem da X-Fast LAN funkcionira, ali pošto ne gameam, nisam ni probavao.

To sigurno u praksi radi bolje nego bez toga, ali ova brojka od 594% je debelo pretjerana do daske čak grdo izgleda bez greške no to je tak svi to rade na sličan način običan hop Marketing.{#}{#}

15 godina
protjeran

594% je maximalno ubrzanje, a ne prosječno ubrzanje.

Ali i da je 50% brže, besplatno je i isplati se.

50% je 50%.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice