AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 465.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Moonwalker82 kaže...
segregator kaže...
itomic009 kaže...

.

Hvala bogu na Intel stock coolerima, e TO je dobro urađen posao.

Pogledajte samo kako je masivan

taj intelov je isto loš, ali barem se ne čuje kao onaj AMD-ov koji je žešće smeće.

Nekidan sam sredivao jedan komp sa takvim coolerom na C2D procesoru,cooleri su super.Idle 30 stupnjeva,load 50.AMD nikad nece izbacit takve stock coolere.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
segregator kaže...

Imam ti ja 4-5 komada jos u kutijama. Odobravam popust na kolicinu.

Primjecujem da su cijene svih procesora osim FX-a pocele rasti. Ovi u AMD-u ocito misle u buducnosti zivjeti od Intelovih odsteta. Ako GPU 7xxx ne bude dosta bolji od nVidije mogli bi za godinu-dvije o AMD-u pricati ko sto se danas prica o Riscu ili Alphi.

15 godina
neaktivan
segregator kaže...

Dobar! {#}

microman kaže...

Svi uspoređuju Buldozera sa Intelom, no to je potpuna pogreška kao što je i Cele rekao.

Treba ga uspoređivati sa "starim" x6(x4) PhenomII procesorima i tu je Buldozer fail, jednostavno najaci buldozer je lošiji(sporiji) od najaceg PhenomII procesora i svaka druga usporedba je suvišna. Iskreno pored PhenomII x6 1100T za 1500kn neznam koja bi budala išla na Buldozera koji je slabiji, a sudeci i po početnoj cijeni skuplji od dotičnog.

FX x8 je brži u enkodiranju, transkodiranju zatim ovih dana među AMD-ovcima popularnom winraru i u dosta multitrejdanih aplikacija. Clock per clock, broj jezgri, keš i ostalo kod krajnjeg korisnika kojeg zanimaju sirove performanse nije bitno, bitno mu je samo tko će u kraće vrijeme izvršit zadatak. Imat će FX X8 svojih pristaša bez brige.

Aha, tu su i bolji overclock rezultati na zraku.

16 godina
zoharbizo kaže...
Moonwalker82 kaže...
segregator kaže...
itomic009 kaže...

Nekidan sam sredivao jedan komp sa takvim coolerom na C2D procesoru,cooleri su super.Idle 30 stupnjeva,load 50.AMD nikad nece izbacit takve stock coolere.

Uz prve C2D isporučivali su dosta deblji hladnjak nego s kasnijim procesorima. Ali ventilatori na njima su ostali isti. Jako tihi.

17 godina
Moonwalker82 kaže...

Uz prve C2D isporučivali su dosta deblji hladnjak nego s kasnijim procesorima. Ali ventilatori na njima su ostali isti. Jako tihi.

Čudno, na stranici di sam pokupio sliku:

http://www.chillblast.com/product.php?productid=17569

kaže

"Adequate for running the CPU at stock speed, but can get quite loud when under full load."

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 22:11 (segregator).
17 godina
segregator kaže...
itomic009 kaže...

Gledao sam raspakiravanje bagera kod Linusa. Gledam, vadi on van CPU, kad ono cooler isti ko prije 220 godina kad je izašao Phenom II. I to naravno, onaj cooler koji kad se da gas, probija zvučni zid skoro bukom !! Pa nemogu vjerovat da još nisu stavili normalan ventilator koji košta lupam 50 kn na hladnjak. Onda sam skužio da je AMD iz Texasa, i najednom mi sve jasno oko ovih failova, pogotovo sa potrošnjom. Još kad sam vidio koju kopču za remen pakiraju u onom delux izdanju sa Asus pločom, sve mi sjelo na mjesto. Dobro rednecksi prave i ovako dobre CPU-ove uopće {#}.

Jest malo veči od mojeg originalnog, Miš-Hladnjaka na Athlon II X2 240 ok Intel hladnjak je u prednosti ovdje malo je veči sad jel to mana ili prednost hm.{#}{#}

BlueMax kaže...
segregator kaže...

Primjecujem da su cijene svih procesora osim FX-a pocele rasti. Ovi u AMD-u ocito misle u buducnosti zivjeti od Intelovih odsteta. Ako GPU 7xxx ne bude dosta bolji od nVidije mogli bi za godinu-dvije o AMD-u pricati ko sto se danas prica o Riscu ili Alphi.

Ne bu AMD propal bez brige, moš mirno spavat brak s ATI ih je spasil a sadašnja i buduča APU ergela ih nosi bez problema.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Poznavajući AMD, 7xxx flagship ne bude uopće bolji od nvidijinog pulena zbog dijametralno suprotne tržišne politike.

Ali odosmo opet u offt.

17 godina
ATiGamer kaže...
BlueMax kaže...

Poznavajući AMD, 7xxx flagship ne bude uopće bolji od nvidijinog pulena zbog dijametralno suprotne tržišne politike.

Ali odosmo opet u offt.

Kad smo već otišli u offside, evo kako Intel stock cooler zvuči kad se proc optereti:

http://www.silentpcreview.com/files/sounds/hsf/intel-i7-6core-hsf-4v-4.5v-5v-7v-9v-12v.mp3

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

ima tema o nadolazecim radeonima? po meni svaki proc ima svoje pristase tako da je bezveze ovdje pricati o ovome kad ce ga neki ipak kupit

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
segregator kaže...

Kad smo već otišli u offside, evo kako Intel stock cooler zvuči kad se proc optereti:

http://www.silentpcreview.com/files/sounds/hsf/intel-i7-6core-hsf-4v-4.5v-5v-7v-9v-12v.mp3

Koliko trebam pojacati Yamahu da bi na ovim Missionima imao pravi zvuk coolera?  :)

16 godina
neaktivan

Samo je jedna činjenica: Oba coolera su šrot nad šrotova i svak sa imalo mozga će kupit neki drugi BOLJI cooler. I uopšte neznam zašto AMD sa najačim FX-om isporučuje cooler koji je dostatan jedino za smeće

I'll be back
Moj PC  
8 0 hvala 1
17 godina
BlueMax kaže...
segregator kaže...

Koliko trebam pojacati Yamahu da bi na ovim Missionima imao pravi zvuk coolera?  :)

Kaže:

"For the most realistic results, set the volume so that the starting ambient level is just barely audible, then don't change the volume setting again."

Znači, postavit tako da se prvih 5-6s čije samo lagani šum

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 22:31 (segregator).
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Samo je jedna činjenica: Oba coolera su šrot nad šrotova i svak sa imalo mozga će kupit neki drugi BOLJI cooler. I uopšte neznam zašto AMD sa najačim FX-om isporučuje cooler koji je dostatan jedino za smeće

Pa i Intelovci su cicije. Da su plasirali coolere koji su išli u paketu recenzentima sa SB-om, to bi već bio značajan korak naprijed.

http://www.anandtech.com/show/4083

13 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

ima tema o nadolazecim radeonima? po meni svaki proc ima svoje pristase tako da je bezveze ovdje pricati o ovome kad ce ga neki ipak kupit

dajte molim vas liunk na temu ako ima ,Hvala {#}

Xc
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
microman kaže...

Pa i Intelovci su cicije. Da su plasirali coolere koji su išli u paketu recenzentima sa SB-om, to bi već bio značajan korak naprijed.

http://www.anandtech.com/show/4083

Da. Umjesto toga ti cooleri se nalaze u slobodnoj prodaji i skuplji su od duplo boljih. http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050600006436

uglavnom oba su smece.

17 godina
itomic009 kaže...

Ja jedino što bih uze FX 8xxx pokraj i5 2500K je zato što bih imao u CPU gadgetu 8 jezgara. To izgleda cool {#}. A inače, nope {#}.

Ojme gušta... pa to si moga imat godinama unatrag, od prvih i7 procesora {#}

Ovo ti je veći geekshow u attachu {#}

edit:

Moro sam poslikat mrcinu od stock kulera za high end intela i7 2600k :)

Nažalost, amdove sam raspodijelio, jer am paše na razne prestare athlone,

ovaj intel baš i ne :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 23:37 (overhaul).
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...
itomic009 kaže...

Ja jedino što bih uze FX 8xxx pokraj i5 2500K je zato što bih imao u CPU gadgetu 8 jezgara. To izgleda cool {#}. A inače, nope {#}.

Jel to možda Gullftown?

I'll be back
14 godina
overhaul kaže...
itomic009 kaže...

E da,a ti misliš da ja pare berem po drveću da dam 7 cigli za CPU {#}.

15 godina
neaktivan
segregator kaže...
itomic009 kaže...

Gledao sam raspakiravanje bagera kod Linusa. Gledam, vadi on van CPU, kad ono cooler isti ko prije 220 godina kad je izašao Phenom II. I to naravno, onaj cooler koji kad se da gas, probija zvučni zid skoro bukom !! Pa nemogu vjerovat da još nisu stavili normalan ventilator koji košta lupam 50 kn na hladnjak. Onda sam skužio da je AMD iz Texasa, i najednom mi sve jasno oko ovih failova, pogotovo sa potrošnjom. Još kad sam vidio koju kopču za remen pakiraju u onom delux izdanju sa Asus pločom, sve mi sjelo na mjesto. Dobro rednecksi prave i ovako dobre CPU-ove uopće {#}.

žalosno kakav je ...

17 godina

Opa! Evo nas na 100. stranici! Roman smo natipkali. Još samo naći izdavača.

...

Jel bilo ovo postano? Tripple CrossfireX HD6970: FX-8150 versus i7 2600k?

Također, sa iste stranice, zgodan osvrt koji smo već i sami istipkali, kako je

marketing usro motku u AMD-a.

....

....

Evo jednog čovjeka koji si je kupio FX 8150, tvrdi da se bavi video produkcijom i

da je upotrijebio registry fix prema ideji onih koji su to onomad koristili za ARM Cortex-A9 8 core ,

i kaže samo da zasad ima problema što mora patch pokrenuti svaki put kad digne win, jer se

stvar resetira. Uglavnom, on tvrdi u njegovom poslu slijedeće:

My Cubeman video clip took 12 hours to render with an

AM2+ system running a 940 Black Edition (DDR2 memory), Cinema 4D (11), 4xAA.

Results:

Intel i7 2600K: Render Time(hours) 4:32

AMD FX-8150: Render Time (hours) 3:47

Vue 7 render: Clouds of Saturn

Intel i7 2600k: hours 1:19

AMD FX-8150: hours 1:01

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 1:42 (overhaul).
Moj PC  
8 0 hvala 2
17 godina
overhaul kaže...

Opa! Evo nas na 100. stranici! Roman smo natipkali. Još samo naći izdavača.

...

Jel bilo ovo postano? Tripple CrossfireX HD6970: FX-8150 versus i7 2600k?

Također, sa iste stranice, zgodan osvrt koji smo već i sami istipkali, kako je

marketing usro motku u AMD-a.

....

....

Evo jednog čovjeka koji si je kupio FX 8150, tvrdi da se bavi video produkcijom i

da je upotrijebio registry fix prema ideji onih koji su to onomad koristili za ARM Cortex-A9 8 core ,

i kaže samo da zasad ima problema što mora patch pokrenuti svaki put kad digne win, jer se

stvar resetira. Uglavnom, on tvrdi u njegovom poslu slijedeće:

My Cubeman video clip took 12 hours to render with an

AM2+ system running a 940 Black Edition (DDR2 memory), Cinema 4D (11), 4xAA.

Results:

Intel i7 2600K: Render Time(hours) 4:32

AMD FX-8150: Render Time (hours) 3:47

Vue 7 render: Clouds of Saturn

Intel i7 2600k: hours 1:19

AMD FX-8150: hours 1:01

Kak se ono kaže di ima dima ima i vatre, ak je ovo stvarno tak i ak radi kak je navedeno i testirano onda je sve jasno Bager neče više bit Mlakonja nego dobar proc itekak. E sad još samo treba tu zakrpu ubacit u Windows, od strane Microsoft tj napravit verziju koju budu oni valjda i pripremili i sredili to kak treba kaj drugo pa nema problema.{#}{#}

17 godina

ma tip je masovno popljuvan na anandtechu a i na guru3d nisu baš bili neki blagonakloni.

Na blogu ima nooberski nebuloznih izjava, pa nisam baš siguran da zna nešto o pachiranju

registryja kad nezna OCat procesor. Također tvrdi da je ovime videom zaradio preko tisuću dolara

a to je 8 godina star osnovni realtime gpu preset na Particle illusionu.

Možda trola, možda samo nezna što priča, možda Vue stvarno dobro radi sa fx-om...

eto, samo da obavjestim i o tome:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

ma tip je masovno popljuvan na anandtechu a i na guru3d nisu baš bili neki blagonakloni.

Na blogu ima nooberski nebuloznih izjava, pa nisam baš siguran da zna nešto o pachiranju

registryja kad nezna OCat procesor. Također tvrdi da je ovime videom zaradio preko tisuću dolara

a to je 8 godina star osnovni realtime gpu preset na Particle illusionu.

Možda trola, možda samo nezna što priča, možda Vue stvarno dobro radi sa fx-om...

eto, samo da obavjestim i o tome:)

Bumo videl kaj bude iz toga dalje izašlo nakon nekog vremena, no čim je več u prošlosti recimo sličan problem krpan kod određenih ARM procesora to več govori da takva rješenja nisu pala s Kruške kak sam več jednom i rekel.{#}{#}

15 godina
neaktivan

Evo jedan review... KitGuru 

Sve je moguće...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jeli moguće da je AMD toliko glup, da za testiranje i početne reviewe pošalje najlošije ploče (mislim one koje daju najlošije performanse)?!?!?!?

Na svim ASUS pločama, bulldozer izgleda očajno, a več smp prije par stranica vidjeli da na Asrock-icama, a sad na postu iznad mene i na Gigabyte-ovoj ploči izgleda čisto solidno.

Prije svega tu mislim na igre, jer većina korisnika uglavnom to gleda.

Sad čekamo da netko pametan uzme tog najjačeg bullya i sve matične pa da usporedi...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A ja bas mislija uzet najjaci bulldozer i bas asus maticnu.. crosshair v.. sta da ne uzimam tu asusicu? -.-

Skidy is MetalHeaD and he likes his weapon like his music.. Heavy and Metal
17 godina
Skidy kaže...

A ja bas mislija uzet najjaci bulldozer i bas asus maticnu.. crosshair v.. sta da ne uzimam tu asusicu? -.-

Pa ono...

Imaš 15ak reviewa na netu, 13 ih je na Asus-icama, jedan na gigabyte-ici, jeddan na AsRock-ici; i ova posljednja dva daju bar 15% bolje rezultate nego na Asus-ici.

Mislim, vjerovatno će to biti riješeno zakrpama, ali opet...

Pod uvjetom, naravno, ako su ti testovi valjani...

15 godina
neaktivan

kada bi bulldozer trebao stic u Hrvatsku ? 

17 godina

Sta ce ti?

Ako ides na jeftiniju soluciju, uzmes neku Phenom  II kombinaciju, ako su ti bitne performanse, uzmes Intela

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Skidy kaže...

Pa ono...

Imaš 15ak reviewa na netu, 13 ih je na Asus-icama, jedan na gigabyte-ici, jeddan na AsRock-ici; i ova posljednja dva daju bar 15% bolje rezultate nego na Asus-ici.

Mislim, vjerovatno će to biti riješeno zakrpama, ali opet...

Pod uvjetom, naravno, ako su ti testovi valjani...

to treba bas cekat da netko u bugu ili ovdje na forumu napravit testove inace nista nije sigurno {#}

Xc
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice