AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 465.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
xyan kaže...

cuj Don, respect, al jesi popil kaj danas? mislim da si pomjesao neke stvari. bilo koji AMD i nejde tako lako preko 4GHz, dok inteli idu i preko 5GHz....idu i svi preko 4GHz....ja ne znam na cemu ti utemeljujes takve izjave....

meet my Athlon II X3 450 stabilnog na 4.0 ghz na 64 bitnoj sedmici

max oc je bio 4.4 ghz na ovom smecu od ploce(a bogami igrat cu se poslije sa boljom plocom).u mad Intel fanboy?

EDIT:

evo link posto je slika premala,ovako se savrseno vidi

http://i.imgur.com/t2xlv.jpg

Nemam potpis jer sam nepismen...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 20:12 (Snakepriest).
17 godina
neaktivan
Snakepriest kaže...
xyan kaže...

cuj Don, respect, al jesi popil kaj danas? mislim da si pomjesao neke stvari. bilo koji AMD i nejde tako lako preko 4GHz, dok inteli idu i preko 5GHz....idu i svi preko 4GHz....ja ne znam na cemu ti utemeljujes takve izjave....

meet my Athlon II X3 450 stabilnog na 4.0 ghz na 64 bitnoj sedmici

max oc je bio 4.4 ghz na ovom smecu od ploce(a bogami igrat cu se poslije sa boljom plocom).u mad Intel fanboy?

EDIT:

evo link posto je slika premala,ovako se savrseno vidi

http://i.imgur.com/t2xlv.jpg

AJ nemoj molit te.
Em ovo nije tema za kurcenje koliko cpu moze drzat i to.

Ovo je tema o bully-u a svaki novi post sve veci spam kao i ovaj mo sada.

A da je ovo tema za kurcnje ja bih provalio kako moj phenom 955BE ide na 4.0 UZ 1.38V
Zato please DONT SPAM

15 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

ne vuci me u offtopic...jedno je validacija, a drugo je bench stabilan takt. procitaj jos jedanput sta sam rekao.mozda ce ti biti jasno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Buldozer nije los.Samo je AMD malo preveliku kost bacio pa smo svi razocarani.A vidjeti cemo kako ce novije revizije raditi.

Ne nego je jako loš.

Stari phenomi II metu pod s njima. Da mi je vidjet šta bi phenom II x8 u 32nm radio sa FX x8 :D

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
14 godina
neaktivan

Točno to, ne samo X8 PII, već i X6 PII napravljen u 32nm i na taktovima od 3.5Ghz i više pomeo bi pod sa svakim BZ X8.

14 godina
Ranko Kukumar kaže...

Točno to, ne samo X8 PII, već i X6 PII napravljen u 32nm i na taktovima od 3.5Ghz i više pomeo bi pod sa svakim BZ X8.

Nova arhitektura je tu,na AMD-U je da popravi pogreske i unaprijedi ju.Sta ce vuci Phenome II i k8 i k10 50 godina.I sami ste bili svi protiv toga.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Dok recimo za Intela ti treba nekakva ili P67 ili Z68 ploča,

te pazi sad, takve ploče su od 750kn pa naviše,

a o OC ograničenjima da ne govorim.

Dok jedan 955BE ide 4GHZ sa 4+1 faznom regulacijom bez problema,

sa Intelom bi se namučio.

Ali to sam samo ja.

Don ja ti prvo preporucam da uzmeš jedan SB procesor sa jeftinom pločom, pa tek onda pocnes laprdati totalne gluposti.

Da pišeš gluposti EVO ti i7 2600K Bench stabilan na 5,3GHz u kombinaciji sa Gigabyte GA-P67A-UD3 koja ima 4+2 faznu regulaciju i dođe 850kn.

I'll be back
13 godina
neaktivan
I kaj je taj bulldozer je na kraju ispao smece? dobro da sam uzeo pphenoma koji cak boljim u neki stvarima barem tako kazu na pc ekspertu

0 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...
Don Kihoty kaže...

Ali to sam samo ja.

Don ja ti prvo preporucam da uzmeš jedan SB procesor sa jeftinom pločom, pa tek onda pocnes laprdati totalne gluposti.

Da pišeš gluposti EVO ti i7 2600K Bench stabilan na 5,3GHz u kombinaciji sa Gigabyte GA-P67A-UD3 koja ima 4+2 faznu regulaciju i dođe 850kn.

U linku piše:Standard Stock Cooling? malo me zasvrbilo kraj bullshit živca..

jokaCRO ingame
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Don Kihoty kaže...

Ali to sam samo ja.

Koliko god mi je AMD drag, moram priznat da ga "Don" zna pretjerivat da zaboli !

I see offline people !
16 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Procesor je hlađen Zrakom(očito ne stock hladnjakom) i to je jedino bitno. Kao što rekoh kupite SB procesor pa tek onda laprdajte gluposti. Svi koji su imali makar pet minuta posla sa SB-om znadu da matična u tom slučaju guza znači, važan je samo procesor i dal je dobar batch. Dobar batch jednako 5+GHz na šroteks ploči, loš Batch jednako 5GHz- na super duper ploči za 3000kn.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 20:55 (microman).
14 godina
microman kaže...
red_bull kaže...

Procesor je hlađen Zrakom(očito ne stock hladnjakom) i to je jedino bitno. Kao što rekoh kupite SB procesor pa tek onda laprdajte gluposti. Svi koji su imali makar pet minuta posla znadu da matična u tom slučaju guza znači, važan je samo procesor i dal je dobar batch. Dobar batch jednako 5+GHz na šroteks ploči, loš Batch jednako 5GHz- na super duper ploči za 3000kn.

Sve je to 5,samo mi nije jasno zasto se i dalje vode te borbe kad je Buldozer ipak manje donio nego sto se ocekivalo.Mene zanima oce revizije sta promijeniti.Prema tome sa SB-A se usmjerite na module i Buldija.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
microman kaže...
red_bull kaže...

Procesor je hlađen Zrakom(očito ne stock hladnjakom) i to je jedino bitno. Kao što rekoh kupite SB procesor pa tek onda laprdajte gluposti. Svi koji su imali makar pet minuta posla sa SB-om znadu da matična u tom slučaju guza znači, važan je samo procesor i dal je dobar batch. Dobar batch jednako 5+GHz na šroteks ploči, loš Batch jednako 5GHz- na super duper ploči za 3000kn.

Nakon svega danas bi ja radije upiknuo sb a nego bullya. Previše problema koji su apsolutno nepotrebni za krajnjeg korisnika.

Nice try AMD

jokaCRO ingame
14 godina

Ja jedino što bih uze FX 8xxx pokraj i5 2500K je zato što bih imao u CPU gadgetu 8 jezgara. To izgleda cool {#}. A inače, nope {#}.

16 godina
neaktivan

Svi uspoređuju Buldozera sa Intelom, no to je potpuna pogreška kao što je i Cele rekao.

Treba ga uspoređivati sa "starim" x6(x4) PhenomII procesorima i tu je Buldozer fail, jednostavno najaci buldozer je lošiji(sporiji) od najaceg PhenomII procesora i svaka druga usporedba je suvišna. Iskreno pored PhenomII x6 1100T za 1500kn neznam koja bi budala išla na Buldozera koji je slabiji, a sudeci i po početnoj cijeni skuplji od dotičnog.

I'll be back
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Bager nije napredak očito dobar pored Phenoma, ali nije ni sporiji svakako !! Pa šta si ti čitao pored hrpe ovih pregleda da tako glup zaključak izvališ ?

17 godina
Cele303 kaže...
overhaul kaže...

TO je zvanični video? Lažu na 1:05! Vrlo lijepo se vidi na cinebenchu

da lijevo renda sa samo 4 threada i5-2500, rezultat je također smiješan (5.41)

A ONI NAPISALI i7-980x ?!?!

-Meni je na 980/990x oko 10.

I još se hvale kako je super FX-8150 scoreao 5.98?

Moj stari AMD X6 1090t daje 6.56{#}

.

edit: Evo AMD (marketingaši) tvrde da je sve super sa njihovim procesorima,
da su zaostali i podbacili samo OS, aplikacije, klima, struja i horoskop :P
http://blogs.amd.com/play/2011/10/13/our-take-on-amd-fx/

Negdje sam na netu vidio da na 4.9GHz daje oko 8.0što je stvarno poražavajući podatak, moj je stari 1090T na 4.2GHz bacao 7.3 dok 980X na 4.4GHz daje 11.3

Proc je totalni fijasko, ekipa se masovno pali na winrar koji je valjda jedini benchmark u kojem zbilja rastura

EDIT: Našao sam screenshot, skoro 5GHz i 8.08 score

{#} pa svi koji puno koriste winrar će napokon doći na svoje.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 21:16 (sokre).
16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Bager nije napredak očito dobar pored Phenoma, ali nije ni sporiji svakako !! Pa šta si ti čitao pored hrpe ovih pregleda da tako glup zaključak izvališ ?

U nekim je bager nešto brži(minimalno) u nekima je bager sporiji(i to dosta), dakle ajdmo rec da su jednaki, dakle nije napredak vec stagnacija.

I'll be back
17 godina
It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan
Fino, izgleda da cu opet kupovati u Njemacka! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, ja isto sumnjam da će bit manje od nekih 1800 kn po web shopovima. Ako bude tako, onda je pušiona totalno {#}.

17 godina

Za Links sam siguran da neće bit ispod 2000 na početku

Al pošto je ona cijena u Njemačkoj izgleda sa porezom, isplatilo bi se prošvercat jednog za 180 €

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 21:27 (segregator).
17 godina
itomic009 kaže...

Da, ja isto sumnjam da će bit manje od nekih 1800 kn po web shopovima. Ako bude tako, onda je pušiona totalno {#}.

šta je je, phenomima su barem išli konkurirati cijenom ako ne performanasama a ovako kifla, za sada konkuriraju ničim.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
14 godina

Za 1800 kuna imam I5 2500K i jos nadodam 400 kunica i imam super p67 pro b3 plocu.

3 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...
zoharbizo kaže...

Buldozer nije los.Samo je AMD malo preveliku kost bacio pa smo svi razocarani.A vidjeti cemo kako ce novije revizije raditi.

Ne nego je jako loš.

Stari phenomi II metu pod s njima. Da mi je vidjet šta bi phenom II x8 u 32nm radio sa FX x8 :D

Bager je zato loš u usporedbi sa Phenom II, jer mu je opal IPC 10% pa i malo više u tome leži problem ništa drugo. Da je IPC Bagera na razini Phenom II, opet bi to bilo recimo opet neki mali neuspjeh zato kaj bi to onda mogli zvat Phenom III na 32nm no onda bi i performanse bilo znatno bolje to sigurno fučkaj ga.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
13 godina
neaktivan

tj. extreme 3 gen 3 od ASRocka jos ima i PCI-E 3.0 utor za grafu tako da ce i najnovije lijepo podrzavat {#} tj. na to ce lijepo Ivy doc ja sam uvijek bio na Intelu i ostat cu {#}

Xc
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 21:43 (MrXleader).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Gledao sam raspakiravanje bagera kod Linusa. Gledam, vadi on van CPU, kad ono cooler isti ko prije 220 godina kad je izašao Phenom II. I to naravno, onaj cooler koji kad se da gas, probija zvučni zid skoro bukom !! Pa nemogu vjerovat da još nisu stavili normalan ventilator koji košta lupam 50 kn na hladnjak. Onda sam skužio da je AMD iz Texasa, i najednom mi sve jasno oko ovih failova, pogotovo sa potrošnjom. Još kad sam vidio koju kopču za remen pakiraju u onom delux izdanju sa Asus pločom, sve mi sjelo na mjesto. Dobro rednecksi prave i ovako dobre CPU-ove uopće {#}.

17 godina
itomic009 kaže...

Gledao sam raspakiravanje bagera kod Linusa. Gledam, vadi on van CPU, kad ono cooler isti ko prije 220 godina kad je izašao Phenom II. I to naravno, onaj cooler koji kad se da gas, probija zvučni zid skoro bukom !! Pa nemogu vjerovat da još nisu stavili normalan ventilator koji košta lupam 50 kn na hladnjak. Onda sam skužio da je AMD iz Texasa, i najednom mi sve jasno oko ovih failova, pogotovo sa potrošnjom. Još kad sam vidio koju kopču za remen pakiraju u onom delux izdanju sa Asus pločom, sve mi sjelo na mjesto. Dobro rednecksi prave i ovako dobre CPU-ove uopće {#}.

Hvala bogu na Intel stock coolerima, e TO je dobro urađen posao.

Pogledajte samo kako je masivan

16 godina
segregator kaže...
itomic009 kaže...

.

Hvala bogu na Intel stock coolerima, e TO je dobro urađen posao.

Pogledajte samo kako je masivan

taj intelov je isto loš, ali barem se ne čuje kao onaj AMD-ov koji je žešće smeće.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice