Zamjena grafičke na prijenosniku

poruka: 50
|
čitano: 10.423
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pa bilo koji prijenosnik koji dođe 6000kn nema grafičku koja može tijerati novije igre barem sa nekih 20FPS-a što bi bilo več na granici igrivosti.Po meni minimalna grafička koja bi trebala biti u prijenosniku namijenjenom za povremeno igranje novijih naslova je HD3650.

MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Zamjena grafičke na prijenosniku
Oly_E3 kaže...

I meni isto, samo ne na ovom gdje su fotografije nego na onom gdje su Windowsi

zar na onom gdje su fotografije nema os-a?

haha post mjeseca!!
Nesto lijepo? ma da... Ali grize.. Grrr
16 godina
neaktivan
Vane kaže...
Oly_E3 kaže...

haha post mjeseca!!
 OS je na C disku (320GB), a fotke na D disku (500GB). Defregmentirao sam C Disk a D niti ne diram. Skužio???
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W
17 godina
neaktivan
Luka kaže...

Procesor se moze mijenjati, kao i HDD, RAM, a graficka se moze mijenjati samo ako NIJE integrirana, integrirana je u sklopu maticne i nema tu mijenjanja! Samo imajte u obzir da su komponente za laptop puuuno skuplje nego na desktop i graficke je uglavnom tesko naci!

Ma daj molim te...

Na 99,9% laptopa GPU se NE MOŽE mijenjati osim ako ne promijeniš cijelu matičnu ploču, a to da li je integrirana ili diskretna nema nikakve veze (jer je GPU u oba slučaja zalemljena direktno na matičnu)...

Jedini laptop za koji ja znam ima opciju nadogradnje GPU bez mijenjanja cijele matične je Lenovo ThinkPad W700 (koji košta k'o sv. Petra kajgana)...

Osim toga na 90 % laptopa možeš bez problema (uglavnom, ovisi o proizvođaču) mijenjati CPU (ovdje promjena hladnjaka nije isključena), RAM, HDD (obrati pozornost na dimenzije), tipkovnicu, zaslon, i bilo što drugo što je spojeno na expresscard slot (tipa modem, bluetooth, WLAN, WWAN)...
16 godina
neaktivan
microman kaže...
pusic008 kaže...
microman kaže...

Taj prijenosnik ti je čisto dobar za poslovne stvari(PROGRAMI) i multimediju.Ali ako se uzima prijenosnik koji može potegnut novije igre ispod 10000kn ne gine.

S obzirom da je prvenstvena namijena prijenosnika posao oni sporo zastarijevaju.Tak da ja nevidim nikakvu potrebu da nadograđuješ ili kupuješ novi prijenosnik.

Kako se meni tlak digne kad procitam ovako nesto. Pa ljudi napamet pricaju gluposti samo takve. Danas za cca 5500kn mozes kupiti prijenosnik koji ce vratiti svaku novu igru u nativnoj rezoluciji ekrana, sa srednjim detaljima. Kakvim 10 000kn, o cem pricate...To je bilo prije 5god da si morao toliko dat, al danas...

Samo me cudi to sto, ljudi sa foruma, koji bi trebali nesto znat napisu nebuloze svakakve....
 Ja sam svojeg HP-a platil 6000Kn i ima HD3460 i kad vidim ne mogu igrat ni CRYSIS ni GTAIV ni FAR CRY2 i to ne na srednjim detaljima več na minimalnim.U tim igrama dobim 10Fps-a što je totalno nebulozno uopče pokušavat igrat.
Tako da toliko o tvojoj tvrdnj da se na prijenosniku od 5500kn možeš UGODNO igrati sa srednjim postavkama NOVE IGRE.
 Za 5500 kn danas se dobije 9600gt, i 4gb ram, samo treba malo potrazit, a ne kupiti onaj koji prvi ugledate...

A za cca 4000kn ja sam kupio laptop sa nvidia 9300gs grafikom, i 2gb ram, i na njem igram i crysis i far cry2, i sve nove igre, naravno na min, i manjoj rezi....
Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 20:05 (pusic008).
16 godina
neaktivan
pusic008 kaže...
microman kaže...
pusic008 kaže...
microman kaže...

Taj prijenosnik ti je čisto dobar za poslovne stvari(PROGRAMI) i multimediju.Ali ako se uzima prijenosnik koji može potegnut novije igre ispod 10000kn ne gine.

S obzirom da je prvenstvena namijena prijenosnika posao oni sporo zastarijevaju.Tak da ja nevidim nikakvu potrebu da nadograđuješ ili kupuješ novi prijenosnik.

Kako se meni tlak digne kad procitam ovako nesto. Pa ljudi napamet pricaju gluposti samo takve. Danas za cca 5500kn mozes kupiti prijenosnik koji ce vratiti svaku novu igru u nativnoj rezoluciji ekrana, sa srednjim detaljima. Kakvim 10 000kn, o cem pricate...To je bilo prije 5god da si morao toliko dat, al danas...

Samo me cudi to sto, ljudi sa foruma, koji bi trebali nesto znat napisu nebuloze svakakve....
 Ja sam svojeg HP-a platil 6000Kn i ima HD3460 i kad vidim ne mogu igrat ni CRYSIS ni GTAIV ni FAR CRY2 i to ne na srednjim detaljima več na minimalnim.U tim igrama dobim 10Fps-a što je totalno nebulozno uopče pokušavat igrat.
Tako da toliko o tvojoj tvrdnj da se na prijenosniku od 5500kn možeš UGODNO igrati sa srednjim postavkama NOVE IGRE.
 Za 5500 kn danas se dobije 9600gt, i 4gb ram, samo treba malo potrazit, a ne kupiti onaj koji prvi ugledate...

A za cca 4000kn ja sam kupio laptop sa nvidia 9300gs grafikom, i 2gb ram, i na njem igram i crysis i far cry2, i sve nove igre, naravno na min, i manjoj rezi....
 Ajde daj mi LINK.Da vidim koja trgovina to nudi.JA GA ODMAH IDEM KUPIT.
MICROMAN
16 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...
Vane kaže...
Oly_E3 kaže...

haha post mjeseca!!
 OS je na C disku (320GB), a fotke na D disku (500GB). Defregmentirao sam C Disk a D niti ne diram. Skužio???
 ma sta se paris, i mislila sam da je tako ali kako si ti to napisao malo smijesno zvuci..
Nesto lijepo? ma da... Ali grize.. Grrr
17 godina

Evo jedan za 5670 kn sa 9600 gt Acer, ajd odmah u kupnju Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 21:09 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Evo jedan za 5670 kn sa 9600 gt Acer, ajd odmah u kupnju Smijeh

Odličan je. Meni se jedino ne sviđa kombinacija RAM-a (2GB + 1GB) bolje da je 2x 2GB. I još je bitno da ima Windowse (iako bi ja Vistu Ultimate)
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W
17 godina

A nema 4 gb jer su stavili 32 bitnu vistu, a ona maximalno iskoristi 3,25gb, a za te novce mislim da nema boljeg, sa ovih 3gb če raditi bez problema sve, a i cijena 1gb nije toliko skupa pa tko voli neka kupi još taj 1gb

16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

A nema 4 gb jer su stavili 32 bitnu vistu, a ona maximalno iskoristi 3,25gb, a za te novce mislim da nema boljeg, sa ovih 3gb če raditi bez problema sve, a i cijena 1gb nije toliko skupa pa tko voli neka kupi još taj 1gb

Da ali pitanje koliko je to kompatibilno. Ja inače sam jako skeptičan u kombiniranje RAM-ova
16 godina
neaktivan

Mxm tehnologija i pci-express suĉelje teoretski dopušta nadogradnju. a sada pitanje: imam lenovo 3000 n200 sa gpu nvidia go7300 (koristi PCI-e i mxm). Želio bi to zamijeniti sa npr. nvidia go7800. Zanima me da li je to teoretski ízvedivo i koliko bi to koštalo?

I zanima me da li je ovaj dolje prikazan konektor stvarno PCI-e.

Moja matična Moja matična
Grafa (valjda) Grafa (valjda)
PCI-e??? PCI-e???
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10%
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 12:01 (max1919).
12 godina
neaktivan

pozz..

imam acer aspire 5742ZG i kad sam ga kupovala rekli su mi da ima odvojivu grafičku,sad mene zanima gdje mogu pogldati kakv je ona model mislim želim kupiti novu  da mi stane u kućište a trenutno imam ATI Mobility Radeon HD 5470

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Zamjena grafičke na prijenosniku
olga kaže...

pozz..

imam acer aspire 5742ZG i kad sam ga kupovala rekli su mi da ima odvojivu grafičku,sad mene zanima gdje mogu pogldati kakv je ona model mislim želim kupiti novu  da mi stane u kućište a trenutno imam ATI Mobility Radeon HD 5470

Skini GPU-Z!

12 godina
neaktivan

ok,a na što moram točno paziti ne znam koji podaci trebaju biti kompatibilni?

0 0 hvala 0
17 godina
ne mozes mijenjati graficku na prijenosniku, to sta su rekli da je odvojena se mislilo da nije integrirana u proc nego ima poseban cip nalemljen na maticnu, teoretski bi bilo moguce da se odlemi i zalemi neka druga grafa sa istom potrosnjom ali ne vjerujem da to netko radi.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan

aha razumijem :/

15 godina
neaktivan

Mislim da je to moguce. Citao sam o tome na Tom's Hardwareu i rekli su da se treba promjeniti maticna, sto je ujedno graficka i ubaciti stari/trenutni CPU.

Posalji mail proizvodjacu laptopa i pitaj.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
to je nesto sasvim drugo, a zamjena maticne ti je minimalno 2000kn. uglavnom neisplativo
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan

zamjena matiče mi je neisplativa

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice