WXGA vs. WSXGA ??

poruka: 6
|
čitano: 1.821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
WXGA vs. WSXGA ??

pozdrav,

molio bih za savjet u vezi rezolucije na 15.4 monitoru. naime, kupio bih pouzdan laptop (izbor se sveo na 2 modela lenovo thinkpada iz R serije) koji bi mi sluzio primarno za rad, tj. obradu teksta (office i slicno), surfanje i poneku multimedija aplikaciju, te gledanje filmova.
pregledavajuci modele nasao sam se pred dilemom za koju bi mi trebao savjet iskusnijih: WXGA (1280x800) ili WSXGA (1650x1050) rezolucija? problem je u tome sto nikad nisam uzivo vidio WSXGA na 15.4 monitoru i malo me strah kupiti na nevidjeno da se naknadno ne ispostavi kako mi ne odgovara, tj. da mi se sitnije ikone i tekst ne pokazu kao problem pri dugotrajnom radu s tekstom/surfanju i slicno. naravno da veca radna povrsina ima neusporedive prednosti, ali ipak ne znam odgovaraju li te prednosti samo korisnicima zahtjevnijim od mene.

bi li netko podijelio iskustva, savjete? e da, ima li u zagrebu ducan u kojem bih mogao zamoliti da mi upale komp koji me zanima pa da vidim kak to zapraf zgleda...?

hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WXGA vs. WSXGA ??

Nažalost konkretan odogovor na to pitanje ti nitko nemože dati. Ovisi od osobe do osobe. Ja recimo koristim ultraprijenosnik s 12.1" ekranom i nativnom razlučivošću od 1280x800 i sve dobro vidim i ništa mi nije presitno. Jedina ti je opcija da u nekom shopu nađeš pa pogledaš. Ne živim u hrvatskoj tako da ti nebih znao reći gdje se to sve može pogledati.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 2:42 (scorpion667).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WXGA vs. WSXGA ??

Ja imam 15 inčni WSXGA (1680*1050) i stvarno mi je zakon. Stari laptop mi je ima WXGA ekran i razlika je jako vidljiva! Inace ja obozavam kada mi je sve sitnije a i moj brat laik koji ima lap sa WXGA ekranom je reka da mi je drama rezolucija!!!

Moja preporuka je WSXGA i nista vise. Cak i vista izgleda predobro s tom rezolucijom!!! Bez ikakvih razmisljanja kupuj!   Samo pripazi na dijagonalu, imam i 22 inchni monitor kojeg spajam na lap rezolucije 1680*1050 spojen analogno prego VGA. Tu ces vidit razliku u kvaliteti slike. Iako je to jedan od novijih samsung monitora na laptopu mi je slika neusporedivo bolja. A da tek vidis Call of Duty 4 na 1680*1050!!!

0 0 hvala 0
17 godina
WXGA vs. WSXGA ??

Definitivno WSXGA...

Ako ništa drugo onda imaš veću radnu površinu... Osobno ću uzimati Thinkpad T serije, ali isključivo s WSXGA rezolucijom (T500).

Ova 1280 mi izgleda očajno.... A i nekako mi je skučen radni prostor.

OK, ovo je možda subjektivno, ali opet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WXGA vs. WSXGA ??

odlucio sam se na kraju za WSXGA, kupio thinkpad R61 i vec tjedan dana koliko ga koristim mislim da je odluka bila ne samo dobra, nego odlicna. nema sanse da bih se vracao na WXGA :) rad je neusporedivo ugodniji, pregledniji, laksi, brzi... ljudi prigovaraju sitnoci ikona i teksta, no to po mom misljenju ne predstavlja nikakav problem i uopce nije toliko sitno. a uostalom, ako nekome stvarno ne odgovara, u browseru se moze povecati font, isto kao i u svakom programu za obradu teksta. osim toga, u visti se moze mijenjati dpi, sa standardnih 96 do 120. ja sam to i napravio cim sam dobio racunalo, no odmah sam i vratio na standardnih 96 jer mi se vise svidja i u konacni je bolje. definitivno WSXGA!!

0 0 hvala 0
17 godina
WXGA vs. WSXGA ??

to ti je jako pametna odluka - R61 !!!! svaka čast

taj te nece iznevjeriti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice