Utjecaj vanjske temperature

poruka: 5
|
čitano: 4.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Možda će nekima zvučati bedasto, ali zanima me sljedeće:

Pošto često radi obaveza na fakultetu trebam laptop, nosim ga gotovo svakodnevno sa sobom, ali ono što me zabrinulo i posljednih nekoliko dana me muči su bile niske vanjske temperature od -9/-7 C gdje se i pingvini smrzavaju.

Može li (često) izlaganje laptopa (u torbi ofc) po pola sata na takvim temperaturama nanijeti kakvu štetu laptopu? (i ne mislim na pola sata vožnje u toplom autu, već hoda)

Laptop je standardni, dakle nikakve posebne kerefeke za astronaute i NASA-u.

edit: zaboravio sam napisati: znam da se računalo ne smije paliti odmah nakon takvih promjena temperatura. Uvijek ga ostavim barem sat vremena da se adaptira. :)

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 18:10 (Gunner_V).

1 0 hvala 0
15 godina

ako ti je lap u torbi on se vjerojatno i ne ohladi ispod +5 ,, jedini problem koji se moze stvorit je kondenzacija vode kod velike temp razlike (kad ga uneses u toplu sobu), s obzirom da ga ti pusstis da se adaptira nemas problema , dapace hladnoca odgovara elektronici.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajde sada hvala bogu dolazi malo toplije vrijeme, ali ujutro je svejedno još uvijek grozno...

Ima li još itko nešto reći? Bio bi zahvalan =)

A što je s velikim ljetnim vrućinama?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da mu je bolje na hladnoči nego na ljetnim vručinama...sam se laptop grije pa tako da mu dodatna vručina (ljetni period) više šteti nego zima..

ništa se ne brini, dobro je njemu kad je malo hladnije

''Znam da ništa ne znam.''
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Utjecaj vanjske temperature
ilija2010lukic kaže...

mislim da mu je bolje na hladnoči nego na ljetnim vručinama...sam se laptop grije pa tako da mu dodatna vručina (ljetni period) više šteti nego zima..

ništa se ne brini, dobro je njemu kad je malo hladnije

točno to , jedino za sta se trebas brinut je kondenzacija vode a to se dogodi samo kod enormne razlike u temperaturi , tipa ako bi ga izvadi vani na -5 i upalio ga , kadf bi se komponente zagrijale bilo bi vode.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice