Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.677
|
čitano: 14.648.313
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Zahvaljujem, problem je u tom sto smo ograničeni na Arena centar(poklon bon) znaci samo elipso i hp store, elipso daje 5 god garancije, sto je super, tako da u rangu do 5k kn jos jedan model nam je zapeo za oko; 

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ASUS-K555LN_DM089D/

11 godina

Za surfanje, filmove, office i muziku nema smisla davati tolke novce. Sutra cu pogledat ima li kaj pametnog ili ce se netko od kolega javit. Gledaj Lenovo z50 kao jedan od najpovoljnijih koji nudi FHD rezoluciju na kojoj je veci uzitak gledati FHD filmove nego na HD.

12 godina
xobar kaže...

Zahvaljujem, problem je u tom sto smo ograničeni na Arena centar(poklon bon) znaci samo elipso i hp store, elipso daje 5 god garancije, sto je super, tako da u rangu do 5k kn jos jedan model nam je zapeo za oko; 

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ASUS-K555LN_DM089D/

Po meni dobar buy, 5 godina jamstvo je odlicna stvar, K serija od asusa = aluminijsko kuciste i atraktivan izgled. 

12 godina
wdeamon kaže...

Pozdrav,

Molio bih pomoc. Pogledao sam jako puno stranica i nikako da pogodim. Pa ako tko ima kakvu preporuku :D

Ovako ide prica. Znaci trazim laptop u iznosu 6000-8000kn.

Uvjeti:

Lagan, 13'' ekran(moze i 15.6'' ali da onda laptop ne bude tezak), SSD 128Gb, OS nije bitno (Ovako i onako cu mijenjati),DVD citac nije potreban, Sluziti ce cisto za pisanje koda, nesto teksta i osnovne svakodnevne potrebe. E i ne svidaju mi se hibrid laptopi/tableti. 

Hvala i zbilja cijenim svaki savjet :D

Pa svakako nesto od zenbook-a radi odlicnog dizajna i jamstva, recimo pocetni model Asus Zenbook UX303LA + ssd po želji nadogradiš, imas 4GB rama zalemljeno na ploči  + 1 slot do 8GB slobodan sto je svakako veliki plus kod ultrabooka...

video review jaceg modela imas ovdje 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 1:00 (roby27).
12 godina
neaktivan
darkydark kaže...
 Najjaču grafičku i CPU moze dobiti sa Asus X550JK - sasvim solidan laptop. Taman oko tog buđeta sa 1TB hardom, ono kaj svakako preporučam je dodat još 4Gb rama u isti što prije. Tokom pisanja recenzije sam osjetio osjetnu razliku u fluidnosti sustava.

Nedavno sam uzeo taj isti laptop pa bi se sad odlučio za tih dodatnih 4 gb ram memorije. Što moram gledat kod odabira?

Na recenziji se spominju 2 stavke: DDR3L i 1600MHz!

A što je sa npr. Latencija CL11, Napajanje 1,5 V ili 1,35 jeli to igra nekakvu bitnu ulogu?

Hvala

13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

jel ima neki iz ducana full hd, da mogu malo videe prek vegasa uredivat i pjesme prek auditiona do 2500kn? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nope, FHD ide od 3000kn sa Lenovo z50, 3558U, 840M. Zatim ide model sa i3 bez graficke pa opet sa tom grafickom, svi do 3500kn, zatim ide model sa i5U za 3850kn po web shop cijeni. Probaj ulovit nesto sa Njuskala, ako se nemoze protegnut, makar i da se protegnes neznam kolko bi jedan Pentium mogo savladat te programe, i3U je valjda minimum.

11 godina
neaktivan

Pozdrav,prvi put kupujem laptop pa bih trebao malu pomoc u odabiru.Imam 3500kn,laptop bih vecinom koristio za internet a mozda nekad i neka igrica(ako uopce bude mogao pokrenuti neku noviju).Imali netko prijedloga?Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=z50+i3, nema nist bolje oko 3500kn za multimediju, moci ces pokrenut noviju igru i vjerojatno ces se zacudit performansama na HD rezoluciji, a na FHD moras pametno namjestit postavke i na toj rezi mozes igrat neke malo starije, a popularne igre, npr. LoL, Dotu2, CS:GO mozes bez problema igrati na FHD. Rezultate 840M mozes pogledati ovdje, skrolas malo da vidis rezultate u igrama, samo tu malo pripazi. Za tocan pregled, trebas kliktati na brojeve fps-eva da se otvore prozorcici sa testiranim procesorima, verzijama drivera itd., sto ti oce rec da ako je igra testirana sa i5U oduzmes koji fps, ako je testirana sa i5M moras oduzet i vise od kojeg fps, pogotovo ako je igra procesorski zahtjevna. Za kraj, pogledaj si zanimljiv gameplay BF3 sa 840M i i3-4030U:

Cisto za info, za 3850kn preko web shopa Chipoteke ima isti Lenovo sa i5U koji sa svojim turbom (cca 0.5Ghz visi takt jezgri) radi razliku od jedno 25% naspram i3U, a za 4454kn imas Asusa X550JK sa i5H i 850M, i5H jedno 30%c jaci od i5U (cca 0.9Ghz visi takt jezgri od i5U), a 850M brutalno jaka za taj rang, 50-100% jaca od 840M. Linkao sam najjeftinije moguce cijene. Usput, Asus ima ovu akciju do kraja 2015. pa je tim interesantniji i vrijedan protezanja, stedjenja, ako se zelis posteno naigrat novijih igara. Rezolucija je jedini kompromis tom laptopu s obzirom na rang, znaci nema FHD kao Lenovo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 19:27 (The_Fichek).
17 godina

Kako sam prije 4-5 mjeseca kupio Acer V3 772G (i5-4200M -3.1ghz,  Nvidia GeForce GT750M 4GB, 6GB RAM i 1TB hdd)  za 5000kn zanima me koji bi danas 17" laptop mogao dobiti za 5000kn, odnosno bi li mogao bolji.

Još sam za 253kn kupio i 3g. jamstva pa me koštao 5253kn.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina

@Ag008

Asus X751LK sa jacom 850M grafom, slabijim i5U procom, istom rezolucijom (najjeftiniji 17,3" sa 850M)

ili za 5650kn Lenovo z70-80 sa IPS FHD ekranom i malo slabijim hardverom od Acera (najjeftiniji 17,3" IPS u Hrv)

Acer E5-771G je isto vrijedan spomena, radi omjera ulozeno/dobiveno te iznadprosjecno dobrog TN ekrana bas kao taj V3, samo ovaj ima FHD rezu.

Izrade su tu negdje, neznam to rec napamet, V3 je i dalje najbolji sto se nadogradnje tice, mozes mjenjati i proc i vjerojatno grafu kasnije, s time da bi tu vjerojatno bilo komplikacija (grafa, ne proc).

@polymer1234

Sto se tebi vise svidi, tj. kakvu kombinaciju zelis, vecu dijagonalu, jaci proc, graficka da ne, 840M koja se tek javlja za te novce ili vise budzet 820M, na tebi je odabir, s time da bih ja izbacio crni Lenovo z50 jer ne nudi FHD i nudi slabiju graficku od samo 100kn skupljeg drugog bijelog z50. Na kraju krajeva, bitan je i dojam na koji tebe ostavlja laptop, a to najbolje osjetis u kakvom izlogu veceg IT ducana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 22:32 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

@tib0r

Za te novce se gleda Asus X550JK, ima ga i u Vemilu najjeftinije i na gotovinu i na rate. Taj je definitivni performans best buy, jedina mana je rezolucija za taj rang.

Hvala na odgovoru!

A jel ovako nešto ok?

10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Prvi put kupujem laptop pa bi vas molio za pomoć.Treba mi za multimediju,ženi za office,a sinu za Minecraft i ako se 10-godišnjak zapali za još koju igricu.Nešto sam gledao ova dva,ali nije baš da se nešto kužim:

http://www.ekupi.hr/ACER-Aspire-i31TBGT840Win-81-E5-NXMLZEX052-prijenosno-racunalo-491527.aspx

http://www.makromikro.hr/detalji_proizvoda.f2f622d867c844c9b755429be2e606f2.racunalo-lenovo-g50-70-intel-core-i3-4005u-1-70ghz-4gb-1tb-dvd-rw.aspx

Hvala i pozdrav.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok ekipa, frend treba laptop do 5000 kn za net, office, gledanje filmova, slušanje muzike i najvažnije - igranje šaha. Konkretnije, sljedeći program bi trebao raditi fluidno: Deep Fritz 14

Laptop mora imati Windowse, a bilo bi poželjno da je iz elipsa, pošto imaju 5 godina garancije na sve laptope do 31.3. 

Gledao sam nešto ovako http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-Aspire-E5-571-NX.MLZEX.029/ ili http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ASUS-K555LN_DM089D/ 

ali čini se da ovaj drugi ne dolazi s Windowsima, barem nigdje ne piše.

Zapravo najbolji s Windowsima mi se čini http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-Aspire-E5-571G-NX.MLZEX.041/ ali nema optiku, bez čega se u ovom slučaju ne može...

Imate li kakvih prijedloga?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina

Da bi ista moglo konkurirat X550JK u tom rangu, treba imati FHD rezoluciju, tj. jedinu stvar koji taj laptop nema. Nijedan drugi u tom rangu nema i5H jaki procesor koji bi dobro dosao u programima koje si naveo:

tib0r kaže...

Namjena-surfanje, multimedija, ne igram igrice, od programa koristim photoshop i lightroom.

Nisam zahtjevan korisnik, ali bi volio malo bolji laptop da sam miran par godina.

Krenuo sam s buđetom od oko 3000kn, al sam u međuvremenu čačkajući po dućanima lagano sklizno do 4500kn. Još jedan uvijet je da mogu kupovat na rate.

Lightroom niti ne koristi graficku, a Photoshop koristi pa je i tu pitanje koji tocno photoshop, CS6 ili? Koji got bio, rad bi trebao biti fluidniji sa jacom grafickom, a 850M je dosta jaca od 840M, barem 50%, a i5H je barem 30% jaci od i5-4210U.

Jedino ovaj Acer ima i5M i jos FHD, ali otkako sam cuo samo jedan problem vezan za toplinu ga vise ne preporucujem, pogotovo otkako je dosao X550JK u taj rang. Stvar je da laptop treba imat bolje odradjeno hladjenje i izradu u tom rangu da bi izdrzao nesto sto nije stedljivi U procesor koji je preplavio trziste laptop procesora jer se navodno puca na cim dulju autonomiju baterije, sto nije neka extra stvar jer i i5M/H mogu dobro produljit autonomiju baterije, ako se stave na power-saver pa imas istu stvar kao kod stedljivca, nizak napon, niska potrosnja.

Taj Asus, K555LN, sa FHD dolazi za nemalo vise novca pa vidi: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+k555ln Interesantan je ovaj iz Elipso radi 5god njihovog jamstva i jer je cijena ista za rate i cash, zatim je interesantan onaj 50kn skuplji za gotovinu iz Arhiteha, ali na rate dodje 5160kn. i7-4510U je izmedju i5H i i5U, zanimljivo taj model ima 7200rpm brzi disk pa je zato i 750GB, a ne 1TB te jos ima +2GB RAMa.

Za kraj, pitanje je kolko se ozbiljno bavis tim dvama programima i opcenito obradom fotografije te imas li zamjensko desktop racunalo, monitor i ako bi spajao na monitor, koje je rezolucije.

šicer kaže...

Prvi put kupujem laptop pa bi vas molio za pomoć.Treba mi za multimediju,ženi za office,a sinu za Minecraft i ako se 10-godišnjak zapali za još koju igricu.Nešto sam gledao ova dva,ali nije baš da se nešto kužim:

http://www.ekupi.hr/ACER-Aspire-i31TBGT840Win-81-E5-NXMLZEX052-prijenosno-racunalo-491527.aspx

http://www.makromikro.hr/detalji_proizvoda.f2f622d867c844c9b755429be2e606f2.racunalo-lenovo-g50-70-intel-core-i3-4005u-1-70ghz-4gb-1tb-dvd-rw.aspx

Hvala i pozdrav.

Pozdrav, u tom rangu odabir za multimediju je postao lagan. Lenovo z50 je najbolji, ako se puca i na graficku jer u njemu je 840M te jos jedini nudi FHD rezoluciju u tom rangu. Model sa boljim i3U nije puno skuplji od onog sa Pentiumom pa njega preporucujem: z50 i3 Laptop je takodjer lagan za samostalno ciscenje i sl.

Kiseliš kaže...

Bok ekipa, frend treba laptop do 5000 kn za net, office, gledanje filmova, slušanje muzike i najvažnije - igranje šaha. Konkretnije, sljedeći program bi trebao raditi fluidno: Deep Fritz 14

Laptop mora imati Windowse, a bilo bi poželjno da je iz elipsa, pošto imaju 5 godina garancije na sve laptope do 31.3. 

Zapravo najbolji s Windowsima mi se čini http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-Aspire-E5-571G-NX.MLZEX.041/ ali nema optiku, bez čega se u ovom slučaju ne može...

Hvala unaprijed!

To je najbolji odabir, ako i dalje ostajes pri ducanu Elipso. Van Elipso-a ja bih gledo ovako: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12000, problem bude ako placas na rate, u suprotnom bi preso preko tih 5god jamstva jer osobno nebi imao laptop 5god, max. 3-4, a produljenje na 3g za Acer kosta svega 266kn i mozes rjesit u roku 11mj. od kupnje.

E5-571G bi vrlo vjerojatno obavio zadacu, program za sah mi se ne cini zahtjevan, nisam citao detalje. Ovaj V3 iz Arhiteha naspram njega ima 35% jaci proc (prema Passmarku), svjetlecu tikpovnicu, +2GB RAMa, cvrscu konstrukciju, tj. nekakvu leguru sa gornje strane umjesto plastike, malo jacu bateriju, ima optiku.

Isti E5 Acer se regularno nadje i do 600kn manje u nekim drugim ducanima..: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E5+571G+NX.MLZEX.041 5god jamstva sigurno da vrijedi tolko, ali pitanje je kakvo je tocno to njihovo jamstvo.. To pitanje nebi postavio da je cijena normalna, ako placas na rate onda ok.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 13:21 (The_Fichek).
10 godina

Graf nije tolko bitna sad ne znam jel bolje uzet i3 ili quad core proc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

i3 je quad sa Hyperthreadingom, a Pentium nije, kako cijenovna razlika nije velika bolje ici na i3, ali ako zelis 17,3" onda nema Asusa sa i3, nego Acera (vidi nabava.net)

12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Kiseliš kaže...

Hvala unaprijed!

To je najbolji odabir, ako i dalje ostajes pri ducanu Elipso. Van Elipso-a ja bih gledo ovako: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12000, problem bude ako placas na rate, u suprotnom bi preso preko tih 5god jamstva jer osobno nebi imao laptop 5god, max. 3-4, a produljenje na 3g za Acer kosta svega 266kn i mozes rjesit u roku 11mj. od kupnje.

E5-571G bi vrlo vjerojatno obavio zadacu, program za sah mi se ne cini zahtjevan, nisam citao detalje. Ovaj V3 iz Arhiteha naspram njega ima 35% jaci proc (prema Passmarku), svjetlecu tikpovnicu, +2GB RAMa, cvrscu konstrukciju, tj. nekakvu leguru sa gornje strane umjesto plastike, malo jacu bateriju, ima optiku.

Isti E5 Acer se regularno nadje i do 600kn manje u nekim drugim ducanima..: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E5+571G+NX.MLZEX.041 5god jamstva sigurno da vrijedi tolko, ali pitanje je kakvo je tocno to njihovo jamstvo.. To pitanje nebi postavio da je cijena normalna, ako placas na rate onda ok.

Hvala na preporuci, i mene muči iskoristivost tog jamstva, ne znam kakva su iskustva... Prosljeđujem frendu pa ćemo vidjet koja će mu se opcija više svidjet :)

17 godina

IMam jedno specifično pitanje, dali kod nas ima kupiti koji laptop (ako ne računamo Mac-ove) da ima thunderbolt priključak.

Znam da se priča da nakon što dože broadwell da će ih biti dosta, pa me zanima dali se koji več pojavio?

Pri tome gledam neke "jeftnije" (dakle ne mislim na najjeftnije modele) ispod cijene Mac-ova.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Imas ovako sto se specs tice, best buy gaming Asus G751JT, samo treba sacekat da ponovno dodje na lager. Naravno, tu nema nikakve usporedbe sa Macom. 800kn jeftiniji Asus G750JS, stariji model, mozda jedini jeftiniji od Maca da ima thunderbolt, je neisplativ pored ovog jer ima dosta slabiju graficku i nema IPS.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 19:16 (The_Fichek).
12 godina

Mislim da se cak Thunderbolt moze spajati na mini DP port, u tom slucaju ima i jeftinijih modela....

17 godina

Zapravo gledam složiti neki egpu sustav, pa mi treba TB port direktni, a ne displayport.

Ovo čudo mi je preveliko, znam za njega, mislio sam na neki "ulutrabook", ili barem donekle prenosivo računalo.

Kako stvari stoje macbook pro je možda najbolje rješenje, jedino mi se ne sviđa što čitam da je u nekim slučajevima macbook pod windowsima ubija bateriju i do 50% brže...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni bi trebala pomoc oko odabira laptopa :-/

Putujem jako puno pa mi je bitno da nije tezak. SSD i i7 su mi must, jako puno multitaskam... Od grafike najteze sto bi trebao goniti je AutoCAD i ponekad WoW. Ne znam da li je za te stvari dostatna integrirana graficka ili da trazim laptop sa dediciranom grafikom? Za sve drugo osim nabrojanoga me stvarno boli briga. Gotovo uvijek imam pristup uticnicama. Dizajn - don't care, bilo bi lijepo da ne dobijem opekotine.

Jako mi se svida novi lenovo thinkpad t450s samo ga jos nema kod nas...ako netko zna nesto slicno molim preporuke!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 13:08 (Bene).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Robilad kaže...

Molio bih preporuku laptopa do 2000kn, posto je moj stari riknio sad bi trebao uzeti novi, laptop mi sluzi za surfanje i neke jednostavne operacije, cisto nesto osnovno. Pa eto ako neko ima neku preporuku bio bih zahvalan. Nasao sam si ovako nesto http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/notebook-racunala/41213/acer-es1-512-2993-notebook/

Zanima me vase misljenje. Hvala unaprijed.

Evo da se nadovezem na svoj post, jucer mi je stigao ovaj laptop sa linka gore, laptop je stvarno ok za osnovne stvari, pogotovo za omjer ulozeno dobiveno. Ali kvaliteta izrade izgleda nije na nekoj razini, tipka backspace je nakon eto jednog dana koristenja pocela zapinjat, (stisnem je i zaglavi se) s obzirom da mi se neda zajebavat sa garancijom danas sam skinio tipku pa sam je uspio popravit. Touchpad mi se nikako ne svidja, iako je hvaljen u recenzijama, nije bas precizan kao sto se navodi, skrolanje na touchpadu je katastrofa, trebat ce mi vremena da se naviknem na njega. Eto mozda ce netkog zanimat ako bude kupovao taj laptop. Poz. 

13 godina
odjavljen

Jedno pitanje, obzirom da sam uz laptop dobio predinstalirani Windows 8.1, znam da je prije bilo da se ključ od winsa dobije naljepljen na laptopu ili negdi međutim na ovom mom nema nigdje ključ, mene sad zanima kada bi rusio windows i radio ponovnu instalaciju gdje bih mogao pronaci ključ od tog windowsa kojeg sad imam, ako netko zna bio bih zahvalan?

0 0 hvala 0
12 godina
Bene kaže...

Meni bi trebala pomoc oko odabira laptopa :-/

Putujem jako puno pa mi je bitno da nije tezak. SSD i i7 su mi must, jako puno multitaskam... Od grafike najteze sto bi trebao goniti je AutoCAD i ponekad WoW. Ne znam da li je za te stvari dostatna integrirana graficka ili da trazim laptop sa dediciranom grafikom? Za sve drugo osim nabrojanoga me stvarno boli briga. Gotovo uvijek imam pristup uticnicama. Dizajn - don't care, bilo bi lijepo da ne dobijem opekotine.

Jako mi se svida novi lenovo thinkpad t450s samo ga jos nema kod nas...ako netko zna nesto slicno molim preporuke!

Koliko ti je max buđet nisi naveo...

Imas ovako Asus X550JK + ssd po zelji

12 godina
Robilad kaže...

Jedno pitanje, obzirom da sam uz laptop dobio predinstalirani Windows 8.1, znam da je prije bilo da se ključ od winsa dobije naljepljen na laptopu ili negdi međutim na ovom mom nema nigdje ključ, mene sad zanima kada bi rusio windows i radio ponovnu instalaciju gdje bih mogao pronaci ključ od tog windowsa kojeg sad imam, ako netko zna bio bih zahvalan?

Bios/UEFI bi trebao biti serijski ključ

13 godina
odjavljen
roby27 kaže...
Robilad kaže...

Bios/UEFI bi trebao biti serijski ključ

To znaci da prilikom instalacije windowsa 8.1 mi nece traziti ključ pošto je u bios-u? koliko sam skuzio sad gledajuci na netu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice