Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.677
|
čitano: 14.649.394
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, zanima me da li mi neko moze dati vise informacija o ovom laptopu, opcenito me zanima kako se ponasa A8 procesor i graficka cip na njemu?

Svi smo mi Chiteri u očima Noobova....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Guglaj proc.. Laptop je oke za taj rang, pogotovo ako te zanima bilokakva graficka jer ta integrirana R5 grafa bi trebala biti jaca od one intelove HD 4400 u i3-4030U koji se pocinje javljat u tom rangu, iako bi moglo bit puno vise problema sa neoptimizacijom igara (notebookcheck), opcenito slabo nalazim informacije o R5 kaveri tom integriranom chipu, probaj nac kakav youtube gameplay.

@itomic009

Ili taj kojeg je Zhaba linkao ili ovako, ako ne treba graficka: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+15.6 ili ovako ako zelis windowse 8.1: klik1, klik2 n3530 i n3540 su prakticki isti procesori i nesto slabiji od i3 sve skupa za surfanje i tak, osjetno ili neosjetno zavisi sto bi se tocno radilo.. Lenovo B i G su prakticki iste izrade, samo B ima matt, tj. nebljestavi ekran (vise poslovna, Biznis serija). Inace, svi ti laptopi su gotovo pa iste izrade, jedino Toshiba nekako ispada od konkurencije jer je sva bljestavo, preplasticna ili barem ostavlja takav dojam.. Najvece razlike moze bit u samoj kvaliteti ekrana, a to je subjektivno preporucivat i tesko za rec jer su u ducanu uglavnom neupaljeni pa nekakve youtube snimke ostaju kao kakav dokaz kvalitete ekrana kod tih jeftinijih laptopa, koji se mogu kalibrirat barem malo sta got uzeo. Sta jos rec, vrijedi jos spomenut iako je u dolasku ovog Lenovo z50-70 kao najjeftiniji laptop sa FHD rezom. I jos jedna napomena, ako zelis win7 dobro gledaj model laptopa koji uzimas prije kupnje pa na sluzbenoj stranici vidi za koje windowse se nude driveri. Obicno Lenovo laptopi svi jos uvijek podrzavaju sedmicu, HP Probook i tako uglavnom vise "poslovni" laptopi. Acer, Asus, mislim i Dell, svi nude drivere samo win8 nadalje. Ispravo me ako sam Della tu ubacio nemilice. Kad sam kod Della, on jedini nudi 3 god jamstva u startu, ostali nude nekakvo jeftinijie produljenje na 3g, tipa 300kn, Toshiba nudi najvise na cak 4god jamstvo, a HP pa i Asus su nekako najnepovoljniji sto se tice produljivanja jamstva kojeg inace mozes rjesit bilokada, samo da bude najcesce u roku 11 mjeseci nakon kupovine. I da, neki jos uvijek pisu 12mj jamstva za Acer, ti opisi su neispravljeni, radi se o 24mj za fizicke osobe i 12mj za pravne. Uh..

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 21:48 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Guglaj proc.. Laptop je oke za taj rang, pogotovo ako te zanima bilokakva graficka jer ta integrirana R5 grafa bi trebala biti jaca od one intelove HD 4400 u i3-4030U koji se pocinje javljat u tom rangu, iako bi moglo bit puno vise problema sa neoptimizacijom igara (notebookcheck), opcenito slabo nalazim informacije o R5 kaveri tom integriranom chipu, probaj nac kakav youtube gameplay.

U tome i je problem jer nema bas puno informacija, pa sam mislio ako neko ima iskustva s tim procesorom da to podijeli s nama.

Svi smo mi Chiteri u očima Noobova....
11 godina
SimeKZ kaže...

Nije tema za odabir laptopa... ali da ne otvaram novu. 

Trebo bi preporuku za cooling pad. Bio sam naso jedan sa 2 komada 120mm ventilatora za svoj 17.3 laptop i sada naci link ponovno nema sanse. Isto tako svaka preporuka je dobrodosla.

Po meni je odgovarajuca tema, isto tak mislim da bi trebala bit zasebna tema samo za coolere ili jos bolje Laptop periferiju opcenito, al ja nisam moderator. Bestbuy kojeg sam imam je: Notepal XL sa ogromnim 230mm ventilatorom i koji je bas performans laptop cooler. Ima tu nekih sa 2x120mm ili jos bolje 2x140mm, ali sta ja znam, treba gledat i kakva je mreza od ispod, tj. nemozes znati hoce li to brujit radi lose mreze ili ce se cut smooth okretanje kao kod ovog. Bila mreza alu ili metal je manje bitno od ovog ako si audiofil ko ja.. Sto se tice samog materijala metalna je najbolja kakva je u ovom primjeru, ne samo da je cvrsca od alu nego i ostaje gotovo non stop hladna, relativno hladna ispod najvruceg spota. Ako nemas tih para javi pa cemo vidit.

@Prisc

Imas taj MSI i u Austriji, ako ti je draze nego iz Njemacke, samo je 20 eura skuplji: klik Ako ne isporucuju u Hrv, onda vidi iz CU: klik2, al to je prakticki totalno neisplativo pored Nitroa iz CU kojeg sam ti vec linkao: klikklik

Kako si vec zainteresiran za kupnju vani.. samo da ti prokomentiram onaj Schenker XMG na hot dealu iz Njemacke. Tj. najbolje si sam pogledaj: ntbcheck Znaci za jedan 15.6" laptop sa starijom, tj. manje efikasnom od Maxwell, 765m grafickom, temperature su ekstremno dobre (jos je testiran na stranici sa i7MQ). Hebiga, garancija je 12 mjeseci, ali po meni isplativo ako trazis bas najjaci laptop za manje novce. Najbolja stvar kod te grafe je sto je gddr5, znaci jaca od ddr3 850m, dobra skoro ko 860m koja se prodaje u Hrv od 6800kn, vani isto tako nekako. Taj laptop bi ja bih rekao trebao pogonit hrpetinu novijih igara pa i gta5 na FHD rezi, ali ne bas najvisim postavkama jer za to ipak sluzi stolni PC.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 22:11 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav !

Nisam baš pratio temu , ali bih bio zahvalan ako bi mi netko mogao preporučiti laptop/macbook koji maksimalno iskorištava 8000 kuna.

Ne igram igrice (LoL tu i tamo) , ali volim pogledat film u 1080p .

0 0 hvala 0
14 godina

za tjedan uzimam novi laptop, al sam ispao iz đira oko prijenosnika pa bi trebao savjet.

buđet je 8500-9000 kn. neće se mjenjati barem 3 godine, pa bi trebao što kvalitetnije moguće.

vidim Acer ima novu Nitro V seriju. jesu to kvalitetni laptopi u konstrukcijskom smislu? ili je to stari acer sa solidnim komponentama i lošom izradom?

osim nitra, gledam i ovog lenova y70-70.

e sad, 2 hdd/ssd slota bi me spasila - ima ih acer, a lenovo koliko vidim nema. u svemu ostalome su slični.

dal ima netko još neki model za predložit? mene je malo strah uzet ovog acera je nemam baš povjerenja...

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

0 0 hvala 0
11 godina
IvoQC kaže...

Pozdrav !

Nisam baš pratio temu , ali bih bio zahvalan ako bi mi netko mogao preporučiti laptop/macbook koji maksimalno iskorištava 8000 kuna.

Ne igram igrice (LoL tu i tamo) , ali volim pogledat film u 1080p .

Macbook za gledanje filmova na 1080p ????????? Evo ti odlican laptop za gledanje filmova na 1080p, opcenito surfanje itd, metalna gornja izrada, svjetleca tipkovnica: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+V3-572G-33X6 Ak ti ne valja dijagonala ili nesto trece napisi. Dati sve preko 4 tisuce za obicnu namjenu i FHD rezu je previse. FHD reza se tako pocinje javljat oko 3000kn i za nesto vise se vec nadju vrlo solidni laptopi kao taj kojeg sam linkao. Ako zelis IPS ekran to je nesto drugo i nesto sto je rijetko i skupocjeno kod laptopa vecih dijagonala, dok se npr. 13,3" Toshiba sa IPS nadje za 3840kn, Asus i hrpa 10,1" tableta sa IPS za cca 2500kn. 15,6" sa IPS kosta vec dobrih 5500kn najmanje u ducanu, 4500kn u Njuskalu ili ducanu u Njemackoj.

Apachy kaže...

za tjedan uzimam novi laptop, al sam ispao iz đira oko prijenosnika pa bi trebao savjet.

buđet je 8500-9000 kn. neće se mjenjati barem 3 godine, pa bi trebao što kvalitetnije moguće.

vidim Acer ima novu Nitro V seriju. jesu to kvalitetni laptopi u konstrukcijskom smislu? ili je to stari acer sa solidnim komponentama i lošom izradom?

e sad, 2 hdd/ssd slota bi me spasila - ima ih acer, a lenovo koliko vidim nema. u svemu ostalome su slični.

dal ima netko još neki model za predložit? mene je malo strah uzet ovog acera je nemam baš povjerenja...

Acer Nitro se moze bez problema mjerit sa y serijom Lenova, stovise 15,6" Nitro je bolji od y50-70, tj. 15.6" Lenova (ponajprije gledajuc temperature). Vidio sam oba uzivo i malo ispipo, ja tu ne vidim nekih velikih razlika u cvrstini. Acer Nitro 17,3" je super isplativ jer ne podize cijenu u odnosu na 15,6" sto je rijetko jer i puno jeftinijem laptopu veca ili manja dijagonala od 15,6" dize cijenu. Lenovo y70-70 ima vise modela, od glossy do onih sa matt ekranom i izrada je nest kao bolja od y50, al opet najbolje ti gledat na notebookchecku, ako ces u detalje. Posebnost tih laptopa su IPS ekrani, a Lenovo y50 u jeftinijoj varijanti ima TN. Posebnost Lenova y50 je i touch ekran, ali to onda dize dobro cijenu. Po meni velika mana je upravo to sto si uocio, Lenovo cak nit veci 17,3" model nema dodatni slot za HDD/HDD, cak niti preko optike. 17,3" Nitro ima optiku i ima m.2 slot, znaci mogucnost za 3 diska sveukupno uz postojeci HDD. 15.6" nema optiku, a ima m.2 koji je inace najmoderniji utor za SSD.

Eh sad, nakon te male usporedbice ja bih rekao da je Acer definitivno isplativiji i to pogotovo u nekim kombinacijama, a to po meni sigurno nije da ga kupis za 9,2k sa ugradjenim SSDom. Hajd da ima windowse i 16GB rama, mozda se nebi cudio. Znaci kako nisi spomenuo win8.1 koji naravno dizu cijenu pretpostavljam da ti netrebaju pa gledaj:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i7+860m posto se radi o skupom laptopu, ja bih izostavio Telebit i gledao ADM: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15911 => 7850kn, sa razlikom do 9000kn mozes ugradis SSD od 240GB i 4GB rama ili SSD od 120GB i 8GB rama, ako bas zelis isforsirat masinu koja vec je masina.

*U Njemackoj bi za te novce dobio jos samo windowse i nebi ti vrijedilo jamstvo u Hrvatskom ovlastenom Acer servisu.

Za iskustva i neka pitanja na koja bi ti mogli odgovorit oni koji se sluze tim Acerom gledaj ovu temu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 22:39 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Apachy kaže...

Pozz!

Dugo sam i ja trazio sta da uzmem  (y50, nitro,asus) i na kraju uzeo ovaj (dosao u ponedjeljak)

http://www.computeruniverse.net/products/90566058/acer-aspire-vn7-591g-590d.asp

Privukao me posebno zbog ugradenog ssd-a i windowsa (dobro win sam mogao i sam stavit) ali nisam htio rastavljati novi lap da ugradim ssd (bitan minus acera je sto nema otvor za nadogradnju kao lenovo)...po meni je nezamislivo danas pljunuti 7k+ kuna za lap i da nemas ssd....

Laptop je stvarno super ( imam doma malo starijeg lenovo thinkpad sl510 ) pa sam nekako preferirao lenovo a i zbog acerovog renomea slabe izrade.

Mogu reci za ovo kratko vrijeme sto je kod mene da me ugodno iznenadio,ssd je super brz (dize win za manje od 10sek) , kvaliteta izrade je stvarno ok...svida mi se taj mat finish 

Instalirao sam World of Tanks i vrti sve na max na fullhd na nekih 35-40fps......(temp. proca i grafe nije presla 85 C)

Procitao dosta foruma gdje sam vidio da se ljudi  zale na wirelles karticu i touchpad...no eto kod mene sve radi super

I nemogu vjerovat da nisu barem jedan usb stavili na lijevu stranu laptopa...svi ulazi su s desne strane....cak i napajanje i ulaz za slusalice pa je malo guzva... 

Display je odlican, kutevi gledanja super....naravno ako narucis izvana nemas hrv tipkovnicu (meni nije previse bitno)

Kostao me 7200kn sa shippingom,sto je ovdje ipak nemoguce dobiti (mastercard na rate preko paypala jel....)

Ja sam za sada super zadovoljan...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 0:19 (nikood).
16 godina
neaktivan

Što se tiče mene vlasnika jednog v 17 nitra ja mu neću reči uzmi ili ne uzmi ja ću mu savjetovati da ako ikako može ode do nekog shopa gdje imaju izložene laptope pa neka sam dobije feeling da ili ne. 

Jer na kraju krajeva ono što je meni dobro ne mora nužno biti i nekom drugom i obrnuto. 

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Prisc

Znaci moras imat na umu da 17,3" dize cijenu, da je stedljivi i7 precijenjen, i da i5M u 17,3" laptopu u Hrv dolazi tek u Lenovu z710 za 5500kn, a tamo imas i Asus x550jk, 2x jaci od svega predlozenog, ali sa HD rezom umjesto FHD, takodjer to je 15.6" laptop i trenutno ga vise nema na akciji (bilo ga je za 5500kn)

...

"Stoga sam odlučio pitati vas za mišljenje koji biste mi takav laptop preporučili u rangu cijene od 3.800 - 4.500kn?"

Čovjek pita za laptop oko cca 4k kuna, a ti mu preporučiš hrpu od kojih je najjeftiniji 5300kn bez dostave. 

Mene zanima Lenovo z50-70 serija ne znam koji model, ali sam vidio u Linksu dođe 4199kn, dali postoji nešto u tom cjenovnom rangu bolje, i dali ima tko taj laptop?

When we're good they never remember, when we're bad they never forget. JM
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 1:34 (true_blue).
11 godina

Samo jedna sitnica da se nadovezem na kolegu, a ta je da ce SSHD takodjer dici windoze za manje od 10 sec jer ipak se radi o win8 kojima je to jedna od prednosti naspram win7. Moj HDD 5400rpm dize win8.1 (bez antivirusnog, vrijedno spomena jer usporava dizanje zavisno o kojem je antivirusnom rijec) za 10 sec mozda koju sekundu vise, tak da ono. Sa tim se nema potrebe zamarat, a kad smo vec kod windowsa Acer sluzbeno nema podrsku za win7, dok Lenovo ja mislim ima cak i na tom gamerskom modelu, treba pogledat ak je bitno.

Takodjer kolega je dobro napomenuo da je upravo jedina prava mana tog Acera kompliciran pristup komponentama, tj. komplicirana nadogradnja, tj. najbolje ga nosit na servis za to, ako covjek nije spreman u stanju popratit tutorial, a bas i nije lako to popratit jer ima nekih sitnica da se treba pazit na neke žičice kad se to vadi preko tipkovnice i tak.

Po meni je prilicno velika prednost sto se moze stavit SSD pored postojeceg HDDa i nekako mi je precudno sto Lenovo y70-70 nema barem opticki citac pa da se to rjesi klasicno.

@true_blue

Ja sam mu preporucio bolju soluciju za gejmanje na duge vode na laptopu (uostalom covjek trazi igranje gta5) i nije mi nikakav problem bio to napisat, a do romana je doslo jer mi je valjda bilo dosadno u tim trenucima. Ne kontam uopce kakve to veze ima sa tvojim odabirom, a taj isti forumas se meni kasnije zahvalio na PM i napisao da sam mu otvorio oci sto se tice odabira jaceg laptopa u tom rangu. Meni nije bio cilj "otvaranje ociju" nego da pokusam nac cim bolji gamerski laptop za cim manje novce, a usput sam i gledao ima li sta novog.

Kaj se tebe tice u Hrv imas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i5-4210m+840m bez konkurencije sto se tice performansi u nizem rangu, tj. to je valjda jedan od 2 laptopa koji u Hrv uz 840m grafu ne nude stedljivi nego jaci M proc (drugi je Lenovo z710 kolko sam nasao za sada)

Vani mogu pogledat, ako si zainteresiran, al mislim da nebi naso nist boljeg.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 1:32 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

@The_Fichek 
Razumijem to za na duže staze, i vidio sam u postu ispod da je i sam pogledao neke opcije vani, nema sumnje razumiješ se u te stvari.
No samo meni je čudno kad god netko traži preporuku za laptop, prvo ga sviju zanima (logično) koliko kn, ali kad netko i napiše svi odmah dalju neke prijedloge koji znaju biti dosta iznad dostpnog buđeta. Kao da favorizuju neki model ili proizvod.
Razumljivo da za GTA5 treba bolji laptop. Ali valjda će nekome drugom pomoći ono napisano u postu nego njemu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ako je nesto superisplativo i vjerojatno nece doc nikad u Hrvatsku po toj cijeni onda se po meni isplati linkat i malo to opisat. Hebiga, pol tog posta je otislo na glupavo komentiranje i linkove, al ono, kazem bilo mi je dosadno u tom trenutku, a od viska glava ne boli. Isto tako da oni koji kupuju laptop malo detaljnije opisu sto tocno traze preporucivanje bi bilo prilicno jednostavnije, npr. zgodno bi bilo da u startu covjek koji trazi preporuku napise osim dijagonale, zeli li HD ili FHD rezoluciju ili jos bolje na kojoj tocno rezoluciji zeli igrat odredjenu igru, ako vec pise da zeli igrat tu i tu igru..

Sto kazes na tog Acera kojeg sam ti linkao inace? Vani prakticki nebi dobio nist bolje za te novce, jedino ako bi htio 17,3", ali bi te kostalo +500kn u odnosu na njega, mislim na MSI kojeg je taj isti forumas linkao poslije.

10 godina
neaktivan

Može jedno malo offtopic pitanje? Primijetio sam na novim laptopima da imaju samo jedan utor za slušalice? Navikao sam na dva, slušalice + mikrofon budući da nemam 7.1 zvučnu pa da spajam sluške preko usb porta. Je li moguće da nemam gdje uštekati mirkofon?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Inače imam Fujistuua kojeg sam kupio tamo nekad 2010 čini mi se, i dalje dobro služi, osim baterije. Ali danas mi iskoči reklama (jer sam iz nekog glupog razloga deiseblao adblock) za Lenovo z5070, i reko idem pogledati, možda bih u neko dogledno vrijeme mogao i zamijeniti svoj vjernog Fujitsua :D i sjetim se da imam profil na bugu, reko gdje drugo da vidim. Nisam ovdje bio stvarno dugo, inače samo čitam tu rijetko pišem. Pa sam sada malo u pretraživanju ponuda. NE čini se ovaj Acer loš samo mi je "čudno" ne mogu nigdje pronaći niti jedna review za ovaj model koji se prodaje kod nas, a što se tiće performansi bolji je od Lenova a neznantno skuplji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Imas adapter za to, znaci treba biti M na 2 x 3.5mm Ž, jedan za audio, drugi za mic. Evo nakon male potrage napokon nadjoh: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=2+x+3.5mm+mikrofon+delock

Ima vec dosta forumasa kae kupilo E5 Acera, najvise veceg brata, tj. 17,3" E5-771g kojeg isto mozes pogledat, sa i3-4030U od nekih 3800 i nest kn. Zavisi opet za sto bi sluzio laptop. Ako trazis najvise performanse onda je linkani Acer najbolji, a ti lako taj procesor onda rihtas prema potrebama, znaci high-performans kad oces performanse, balanced kad oces normalnu/manje temperature iako niti na high-performansu nebi trebale biti problematicne i power-saver kao sto ime kaze. To ti velim ne da te upoznatim sa tim modovima, nego eto npr. ako bi se ispostavilo da se laptop malo previse grije u high-performansu onda bi to definitivno trebalo biti dobro i bez ikakve brige na balanced di je opet sitno jaci od i5-4210U na high-performansu. Sorr opet za roman, heh.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 2:14 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
BluesBoy kaže...

Može jedno malo offtopic pitanje? Primijetio sam na novim laptopima da imaju samo jedan utor za slušalice? Navikao sam na dva, slušalice + mikrofon budući da nemam 7.1 zvučnu pa da spajam sluške preko usb porta. Je li moguće da nemam gdje uštekati mirkofon?

Slušalice inače imaju samo jedan utor. (Malo se pravim pametan).
Mislio si na Headset, a noviji Headsetovi imaju svoju zvučnu (eksternu) karticu jer su inaće na USB.
Neka me netko ispravi ako nisam u pravu.

http://techgage.com/reviews/logitech/g430_headset/logitech_g430_gaming_headset_02.jpg
Frend ima ove pa znam po njemu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 2:14 (true_blue).
11 godina

Znaci koja je namjena, koju rezu zelis, koje dijagonale laptop i je li ti specijalno bitna autonimija baterije koja se produljuje sa tim stedljvim U procesorima, al se onda gubi i snaga u odnosu na M? Nije problem naci nit super 13,3" za te novce.

13 godina
neaktivan

Večinom laptop koristim za surfanje, filmove, ponekad DotA Skyrim, čisto za ubiti vrijeme ništa posebno, no znam s vremena na vrijeme odigrati nešto, a vidim da je je i neke novije igrice moguće uz niže postavke igrati na gt840,  a sad sigurno je da će m verzija po tom pitanju biti bolji izbor od u. A nezz baš za 13,3 mi je nekako premalo, a 15,6 mi savršeno odgovara za ruksak, sa 17,3 bih već morao kupovati novi ruksak(torbu). Tako da mi ne znači nešto posebno. Samo bih volio pogledati neki review o njemu ali ne mogi ništa naći. 
I još nešto znam iz vremena kad sam tražio trenutni laptop da su Aceri imali najlošije građene laptope, uvijek nešto je škripalo, često neki problemi  i to, jer evo u 4 godine na Fujitsu-u nisam imao niti jedan problem (ovo ispos Made in Germany valjda ima neku vrijednost), pa me zanima dali se sada popravila situacija s Acerom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Promjenila se situacija, a u prilog tome govori sto vise nije 1, nego 2 god jamstva za sve Acer Aspire laptope. Nije da sam ja nesto iskusan isto, makar preporucujem, znam uzivo kako izgleda dost novih laptopa, ima tu taj notebookcheck i tako. U stare laptope se dost slabo kuzim, sto se tice serija i toga, vidis uostalom kad sam uclanjen na forum. Ono sto je ocito i sto ja vidim i u familiji di imamo 3 razlicita nova Acer laptopa je sto se drito vidi pomak sa svake iduce serije. Npr. vidi se pomak u izradi sa E1 na E5 seriju, mozda i nije znacajan ali se vidi. Kod Asusa se npr. tesko vide razlike u nekim modelima i tako, da ne pricam o tim njihovim ROG modelima koji po meni i jos nekima cesto budu nazvani pofarbani N Asusi. Vidi samo Acer Nitro, ko bi reko prije 2 god da ce Acer imat takav dizajn laptopa pa i izradu pa i vrlo vrlo dobre temperature za tako tanak laptop sa tim hardverajem u sebi. I jos samo nesto za notebookchek npr., njihovi reviewevi su po meni i kad ja usporedjujem svoj laptop sa onim sto su oni napisali, vrlo precizni. Njihovi odlomci o temperaturama su tocni, ali neki ne procitaju cijeli odlomak nego samo pogledaju temperature. Te temp oni dobiju u najmanje 1h stresiranju procesora i graficke na 100%, nesto sto u stvarnom svijetu tesko da ces imat, s time da se kladim da je kod njih to zapravo min. 1.5h ili 2h stresiranja (s obzirom na jos neke stranice koje pisu revieweve laptopa). Za moj laptop su stavili cak 60 celzijevih temperature na nekim dijelovima, a ja topline jedva da osjetim npr. u igranju dote2 na FHD, za sto bi ti npr. savrseno dosla kombinacija 840m + i5-4210U, a ipak idi na i5-4210M jer ti je drag i Skyrim i da imas jaci fps u Doti, ak bi igrao na FHD (preporucljivo). Isto tako 840m mislim da bi trebala zapravo dati puno vise u nekim igrama na FHD nego sto oni pisu tamo na notebookchecku, velim iz iskustva sa 750m koja pokazuje slicne rezultate, npr. konkretno u Doti2, a ja imam 15-20fps veci nego sto pise tamo.

**I da, mislim da gotovo svi novi Aceri sa grafom imaju 2 ventilatora. Neznam jel tak bilo i prije 2-3 god, pogotovo sto se tice tako nekog jeftinijeg ranga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 2:44 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
BluesBoy kaže...

Kod mene na nitru driver pita što je uštekano sluške/mic/headset. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 2:42 (Oldy).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A svakako neću laptop kupovati skoro, ne žuri mi se nigdje, navikao sam na medium :D 720p, ali volim dosta unaprijed provjeriti, tako sam i i ovaj tražio dosta dugo i mogu reći nisam se pokajao. Npr za kupnju trenutnog laptopa je upravo presudila činjenica da je sklopljen u Njemačkoj. jer se vidi po samoj njegovoj izradi, dosta toga je preživio od nošenja u običnom ruksaku, čak je po njemu bilo prosuto pivo ali sreća pomglo je što ima Spill-Resisant Keyboard i brza rekacija dotične osobe s pivom, do ponekog udaranja po tipkovnici u stresnim partijama DotAe  ili Lola. :D
Ali što se ovog Acer tiće izgleda jako zanimljivo, a nije skup, za preformanse koje ima, u tom cijenovnom rangu nema bolje trenutno, plus s r1 računom to dođe dosta jeftnije od ove navedene cijene. Jer živimo u državi s največom stopom PDV-a u svijetu ja mislim :/ no o tome na drugoj temi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ha cuj, opet ak zelis nekakav vise tenk od laptopa mozda to nije najbolje rjesenje, radje onda cvrsci V3 Acer, kojeg ima u raznoraznim kombinacijama, a best buy je definitivno onaj za nizu cijenu: klik Za 3300kn, i3, 840m, metal gornja izrada, svjetleca tipkovnica, znaci brutalna ponuda za te pare di se tek javlja FHD i 840m uopce. Takodjer Lenovo je isto cvrst, HP Probook. To su eto 3 cvrsce serije laptopa u nizem rangu. E5 je solidno plastican, nema nekog uvijanja po sredini, neki modeli u sebi cini mi se imaju i aluminija, tipa E5-771G mi se ucinio drugacijim u pozitivnom smislu na dodir.

To o cemu pricam su sve mainstream laptopi iz ducana sa nabava.net. Pravi tenk laptopi se kupuju sa njuskala, to su te malo starije serije i tak, al ti su naravno i tezi, vecina nije tolko lagano i tanko itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 2:55 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Pratit ću malo ponudu, nije mi toliko izrada bitna kao performance, želio bih laptop koji će služiti svrsi bar 3, 4 godine kao stari klik , stim da nisu bas sve karakteristike iste na ovom kojeg ja posjedujem i modelu s reviewa, no tu je to negdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
The_Fichek kaže...

nikood kaže...

Oldy kaže...

sinoć do kasna sam čitao hrpu reviewa, malo sam se više bazirao na nitro seriju. dojmovi su više-manje pozitivni. idem do zg-a drugi tjedan pa ću otić malo po trgovinama i isprobat. što se tiće nadogradnje acera, brat ima v3 771g, stavljali smo dodatni ram - rastavili smo cijeli laptop - čak smo i faking palmrest morali izvadit. al dobro, to se jednom napravi i to je to.

hvala svima na pomoći.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!
11 godina

Vec v3-772g ima daleko bolje rjesenu nadogradnju sto se tice kolko i kako sto mozes stavit. Jedino mislim da Lenovo ima lagan pristup u gotovo, ako ne svakom modelu. Kod ostalih, ak to je to bitno se treba napomenut, makar vecina sad laptopa ima lagan pristup barem ramima i bateriji, a kod skupljih laptopa se cesce stavlja prakticki nezamjenjiva, dobro izolirana i pozicionirana baterija.

16 godina
Lenovo jeftinije serije nisu baš lake za rastavit prema iFixit
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
11 godina

Najbolje gledat sluzbeni manual i to je to, nema tocnijih podataka od tih. Unutra pise kako i cemu se moze pristupit. Ako se dobro sjecam i oni g50 i b50 jeftiniji modeli nisu teski za rastavit, ako je bitno valja pogledat model koji se misli kupit, a u tom rangu mislim da to nije neki dealbreaker.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 12:39 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
true_blue kaže...

Pratit ću malo ponudu, nije mi toliko izrada bitna kao performance, želio bih laptop koji će služiti svrsi bar 3, 4 godine kao stari klik , stim da nisu bas sve karakteristike iste na ovom kojeg ja posjedujem i modelu s reviewa, no tu je to negdje.

Ako hoces kak spada upgrade, po meni minimum je i5 U + 840M, jer i3u je jedva jaci od ovog i3 u tvom fujitsu s linka...

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
16 godina

Evo ja sam curi za rodjendan uzeo Lenovo Z50-70 pa javim dojmove sutra kad dignem Win.

Model je silver/black sa i5 4210U, 4GB, 840M 2GB, Hybrid HDD (1TB+8GB SSD cache), 15.6" (1080p).

Nadam se da ce biti okej :), dosao me cirka 3900kn za kesh.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice