Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.673
|
čitano: 14.632.563
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@EleanorRigbyI

Preporucio bi Lenovo z50-70 ili Asus K550LNV (portio = web shop linksa) ako je zvuk bas bitan, tj. bass jer mislim da dolazi sa vanjskim lako prijenosnim subwooferom (provjeri).

Asus ima matt ekran, Lenovo glossy. Sto se samih kvaliteta ekrana tice youtubeaj ili probaj vidjet u izlogu nekog ducana iste laptope upaljene sa windowsima..

Lenovo je bolji za samostalno pocistit prasinu oko ventilatora, kod Asusa se do venta moze doc samo preko tipkovnice.

Obadva imaju jako dobre specifikacije i baterija ce trajat bez problema i do 6h, najvise zahavljujuci novim popularnim stedljivim procesorima, medju kojima je taj i7 najjaci.

Ako zelis usparat preporucujem iste laptope samo sa i5-4210U procesorom (isto stedljiv, a dost dobar all-around), ovako:

Lenovo - usteda 1000kn u odnosu na istog sa i7; ponestalo drugih modela sa i5, taj je zadnji na nabava.net

Asus - raznoraznih verzija ima, kao neki best buy bi preporucio 3 ista modela u sredini liste iz ADM-a, Instara ili Prosata izmedju 4498kn i 4511kn, cijenovno su isti Lenovu z50 sa i5 jer imaju jos +2gb rama koji kostaju 200kn u ducanu (a 4gb rama kosta 300kn)

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 17:21 (The_Fichek).
11 godina

@irpea

Kolega sHOCKRE ima tog Acera pa ga mozes pitati za pitanja vezano za laptop. Ako si citao nedavno temu, mogo si vidjet da se pricalo o losoj wlan kartici u tom i v3-772g Aceru, znaci u 2 top Acer notebook proizvoda. Procitaj malo vise o tome ovdje da ne listas unazad. Ja mislim da se ne radi o losim wlan karticama nego losem trenutnom firmware-u za njih, sto znaci da bi se u buducnosti trebao softverski rjesit taj problem.

Inace na ovom postu je isti kolega ostavio dojmove nakon kupnje, a ovdje nadodao bitnu stvar.

Nezna se najtocnije kakav je taj Asus i ima li i on kakvih musica. sHOCKRE je pricao kako HDD strsi, al nisam to bas skontao najbolje..

imas kratki preview tog laptopa na youtubeu, potrazi jos malo informacije o oba laptopa. Dobro si sveo izbor inace ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 17:39 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

Molimo bi vas za pomoć pri kupnji laptopa u iznosu od oko 3.500,00kn.

Laptop bi koristio za: surfanje internetom, gledanje ponekog filma, slušanje glazbe, pregledavanje slika, Word i Excel. Kao mlađi najviše sam igrao Football Manager i to bi bila jedina igra koju bi igrao zbog viška slobodnog vremena makar pretpostavljam da ona nije zahtjevna za ovaj rang računala.

Kod kuće imam stolno računalo veoma dobrih performansi a laptop kupujem zbog odlaska na brod. Iz tog razloga sam najviše gledao HP-ovu ProBook seriju jer sam na prijašnjem poslu imao takav laptop i izdržao je gotovo svakodnevno prenošenje i putovanja.

Svoju potragu sam filtirao sljedećim karakteristikama:

-HP

-Intel procesor M serije (pročitao sam da su pouzdaniji od U serije)

-15" ekran (koristio bi ga u zatvorenom prostoru)

-HD od 500GB+ (mislim da mi je ovo dovoljno)

-4GB RAM (ako ima više nije problem :D)

Meni su interesantna ova dva modela ali bi rado poslušao vaša mišljenja:

http://www.hp-store.hr/index.php/prijenosna-racunala/hp-probook/69-prijenosna-racunala/hp-probook/1813-hp-probook-450-e9y47ea-4-299-00-kn

http://www.hp-store.hr/index.php/prijenosna-racunala/hp-probook/69-prijenosna-racunala/hp-probook/1880-hp-probook-450-f7y06es-4-199-00-kn

Koliko razumijem jedan ima bolji procesor a zaostaje RAM memorijom i veličinom HD-a i nema odvojenu grafičku karticu ali je problem što ne znam koliko je šta od toga važno.

Zahvaljujem na pomoći :)

0 0 hvala 0
11 godina

Za bilokakve igre sigurno da je veliki plus dodatna graficka.

S obzirom da probook sa 8750m grafom dolazi samo sa 3550M, ako matt ekran nije bitna stvar preporucio bi za 3600kn takodjer cvrsti i kvalitetni laptop Lenovo g510 radi i3 procesora, inace identicnog 3550M samo sa hyperthreadingom, sto bas i nije samo. Kako bi laptop koristio u zatvorenom prostoru mislim da ti bljestavi ekran nebi puno smetao. To sto model nema gore aluminijski finish kao probook neznaci funkcionalno gotovo nista jer je puno vaznija sama izrada i efikasnost hladjenja koji su dobri kod oba laptopa, kao i pristup komponentama koji su takodjer dobri kod oba laptopa.

Pogledaj jos malo reviewove na notebookchecku za oba laptopa.

Sto se probooka sa i3 i 8750m tice prije imas 17.3" nego 15.6" za normalnu cijenu, ovako

13 godina
neaktivan

Zahvaljujem na odgovoru.

Pogledat ću kada baš krenem u par trgovina i ostale modele ali mislim da ću se zadržati na 15" jer mi on stane u torbu koju uvijek imam kraj sebe na putu a za 17" bi morao nositi i njegovu.

0 0 hvala 0
11 godina

Probook modeli redovito dolaze sa torbom pa mozes pitat u ducanu kakva je ta torba. Uglavnom, ak ne mislis ici van 3600kn, nemozes fulati niti sa Probookom koji ima 3550M + 8750m, kojeg si ti linkao. Svakako dobro promotri lenovo g510, probook 450 i mozes jos pogledat ovog Asusa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 20:13 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav !

Može li mi netko objasniti kako mogu prepoznati dobre procesore,grafičke i matične od loših tijekom uzimanja kompjutera jer to več duže vrijeme želim naučiti a niko me ne može naučiti.

Unaprijed hvala.

{#}

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Medo2311 kaže...

Pozdrav !

Može li mi netko objasniti kako mogu prepoznati dobre procesore,grafičke i matične od loših tijekom uzimanja kompjutera jer to več duže vrijeme želim naučiti a niko me ne može naučiti.

Unaprijed hvala.

{#}

Uglavnom po boji pakiranja i kakvoci materijala.
Drž se tog pravila i uvijek ces odabrat pravu stvar. To ti je k'o kad kod bakice na placu kupujes povrce; ako je lijepe boje i nije mekano,uzimaj.

14 godina

Pozz, evo posto sam upisao faks, planiram uskoro kupnju nekakvog laptopa.. Pa me zanima sad koji bi bio najbolji do nekih 2000 i do 3000kn. Trgovina neka bude recimo, adm, futura, ili neka treca u zagrebu/karlovcu, ne neki web shop.

Ne treba biti neki stroj, nego eto čisto da mogu normalno na net, raditi nekakve prezentacije i slično, ali opet i da moze zavrtit neku igru, ne na full postavkama ali na recimo medium..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mate213 kaže...

Pozz, evo posto sam upisao faks, planiram uskoro kupnju nekakvog laptopa.. Pa me zanima sad koji bi bio najbolji do nekih 2000 i do 3000kn. Trgovina neka bude recimo, adm, futura, ili neka treca u zagrebu/karlovcu, ne neki web shop.

Ne treba biti neki stroj, nego eto čisto da mogu normalno na net, raditi nekakve prezentacije i slično, ali opet i da moze zavrtit neku igru, ne na full postavkama ali na recimo medium..

Preporucujem HP 250 g2 sa i3-3110m i 820m iz Prosata ili Arhiteha ako ne vjerujes Prosatu.

Ako ga mislis kupovati npr. u Linksu za 3500kn to ti je vec itekako neisplativo u odnosu na druge laptope u tom rangu, npr. na isti HP sa i5 i 820m za 3400kn u Prosatu.

Ako ti se ne svidi taj laptop gledaj ovako Acera sa jacom grafom, a slabijim procesorom i to zapravo ne puno slabijim procesorom: klik1, klik2 Tak da ak ne mislis igrati neke procesorski zahtjevnije igre ili multiplayer online igre je dobar odabir. Zapravo taj Acer bi se trebao prije usporedit sa istim HP sa i5-3230m i 820m za 3400kn kako sam napisao i tu onda treba odlucit jaci procesor ili graficka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 23:47 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

pozdrav svima

trebao bih preporuku za 17.3 ,FHD , SSD minimalno 128 gb, ram minimalno 8gb

za sada mi je ovo u igri. ima li netko navedeni model da da info iz prve ruke

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-e5-nxmnvex036-173matte-1920x1080-core-i7-4510u-8gb-128gb-ssd-1000gb-dvd-sm-nvidia-gt840m-2gb-2-god-jamstvo/NX.MNVEX.036

također ima li netko v3 model od acera sa ssdom da da kakav kratki review

0 0 hvala 0
11 godina
nemesis999 kaže...

pozdrav svima

trebao bih preporuku za 17.3 ,FHD , SSD minimalno 128 gb, ram minimalno 8gb

za sada mi je ovo u igri. ima li netko navedeni model da da info iz prve ruke

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-e5-nxmnvex036-173matte-1920x1080-core-i7-4510u-8gb-128gb-ssd-1000gb-dvd-sm-nvidia-gt840m-2gb-2-god-jamstvo/NX.MNVEX.036

također ima li netko v3 model od acera sa ssdom da da kakav kratki review

SSD lako ubacis sam u bilokoji laptop, sve sto ti treba je caddy, tj. ladica za SSD koju kupis na ebayu za 10 dolara max. Sam SSD od 120gb dobar i sa 5god garancije kupis u ducanu za 470kn.

S obzirom na to, puno ti je isplativije gledati laptope sa istim specifikacijama ali jeftinije i prvi takav bi predlozio Lenovo z710. Ako bas mora biti 8gb rama, prodaj 2gb (+100kn) i kupi od 4gb (300kn) ili 8gb (600kn) ako zelis vise.

Ako dobro izracunas sa kupljenim SSD-om, caddyem (pitaj robby-a ak nemres nac na ebayu) i nadogradnjom rama to bi te doslo 6220kn, sto je gotovo dobrih 700kn jeftinije neg Acer.

Sto se same usporedbe 2 laptopa tice Lenovo z710 je kvalitetnije izrade, uglavnom to je provjereni laptop, imas ovdje review Za nove Acere bas nema tako kvalitetnih reviewova.

Inace i5 proc u Lenovu je jaci od tog stedljivog i7, nije ogromna razlika, ali postoji i moze bit osjetna u nekim programima.

Jedina stvar koja bi te mogla smetati kod Lenova je glossy ekran pa vidi jos.

Inace bilo je par ljudi sa foruma kae kupilo tog Acera pa potrazi temu ako je bitno... Oni su kupili najjeftiniji model za 3800kn. Mislim da je to taj isti Acer po izradi.

Sto se drugih 17.3" laptopa tice imas Acer v3-772g i Asus n750jk za 7500kn sa pravim, ne stedljivim i7 procesorima i jacom 850m grafickom (dobra za 1080p gejmanje), a kod v3-772g je to jos gddr5 jaca verzija 850m graficke. Vrijedi reci da je prema specs tu v3-772g isplativiji, no isti ima problema sa wlan karticom o cemu se pisalo nedavno na temi.

Reviewove opcenito trazi na notebookchecku, ak tamo ne nadjes dodatno guglaj...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 15:03 (The_Fichek).
15 godina

Pozdrav, trazim laptop maksimalne cijene 2500kn, nije namijenjen igranju vec programima tipa photoshop, dreamveawer, flash itd... Ali mozda da posluzi koji put za partiju pesa 13, lola

0 0 hvala 0
15 godina

Treba bratu laptop do 5000kn, cirka.

Treba moći raditi sve, služit će najviše za fax, ali mora moć vrtit dotu2 i tako neke naslove.

Preferiramo Asuse jer dosad bez greške snjima, ali acer ili dell ne znam kako stoje sad što se tiče kvalitete.

Hvala u svakom slučaju.

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Brat traži laptop do 2500-3000kn, za glazbu, internet i izradu videao (powerdirector, ne znam koji). Može u Zagrebu ili Va.com ako se isplati tamo išta uzimati zbog cijene.

0 0 hvala 0
16 godina

Trebao bi preporuku laptopa samo za office i internet,tj za ne zahtjevan posao. Dakle do 2800-3000kn ali naravno moze biti i blize 2000kn. Dakle neki best buy za te novce trazim. Unaprijed hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pozdrav. Treba mi laptop jer idem na faks u Zagreb pa mi preporučite što je najjeftinije s procesorom s 4 jezgre (da mogu odigrat novu Fifu tu i tamo). Za zahtjevnije stvari mi neće trebati. Hvala.
Beware of the sharp edged weapon called human being

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

http://shop.ue.ba/product.php?item=5483 Neki komentar , jel dobra ova graficka za igre ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jedno veliko HVALA Useru The_Fichek za pronalazenje odlicnog laptopa za sitne pare {#}

F_ _ _ my LIFE

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Laptop do 3500 kn, prvobitno korišten za recimo informatičko obrazovanje, iliti učenje osobe na komp. 

Također kad već kupujemo, u slučaju ako odustane ili ako meni kad zatreba potrebna je i grafička kartica, tako da ništa s integriranom kako bi moglo pokretati nešto tipa lol-a i slične toliko zahtjevne igre.

Po mogućnosti bijeli, ako nema onda nema veze

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Poštovanje, dali mi netko može preporučiti laptop do MAX 3500kn, da nije kupnja preko interneta, i da se može Diners karticom platiti na rate, iz Kaštela sam, pa tako da dolaze u obzir trgovine u Splitu i okolici. A što se tiče samog laptopa, ne treba mi neka gejmerska konfiguracija(od igrica samo je bitno da Football Manager 2014/2015 radi bez problema), više mi je to za faks, gjde također ne koristim nekakve zahtjevne programe(matlab,creo,solidwork, i slične programi), veličina ekrana i proizvođač su nebitni.

Ja sam nešto tražio i naišao na ovo, pa vi možete prokomentirati ili dati još koji svoj prijedlog. Unaprijed zahvaljujem!

http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/LENOVO-IdeaPad-G510-59_390423/

http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/HP-2000_2d05em__F4U07EA/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav! Želio bih kupiti ovo računalo pa me zanima je li vrijedno tih novaca ili bi se za te novce moglo naći nešto bolje?

http://www.saturn.at/mcs/product/ACER-ASPIRE-SW5-012-SWITCH-10-32GB-GUN-METAL,90452,384056,1463452.html?langId=-15

Miky

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, ako ima koja dobra duša koja će mi pomoći pri odabiru...

Naime, laptop za koji bi dao oko 3500-4200kn cca, ima par uvjeta: 

-bez windowsa jer su nepotreban trošak

-da nije HP, preferiram LENOVO (ili dell, toshiba...)

Koristio bi za photoshop, obrada fotografija, illustrator, sublimetext, xampp, klasika mail, filmovi, office. NIKAKVE IGRE. 

15,6-17,3 inch, e sad... preferiram ovaj od 17,3 inch jer ga ne bi toliko nosio okolo, a opet mislim za sav taj posao koji bi radio na njemu bi mi više odgovarao veći ekran. Što se ekrana tiče, neznam jel mi nužan anti-glare, mat ekran, to bi vas pitao ko se recimo bavi ovako nekom obradom fotografija, da li vidi osjetnu razliku.

Za sada sam našao jedino ovaj laptop koji mi odgovara, a dodao bi možda gore 4gb rama i klasika, garanciju bar na 3 godine. 

http://www.ekupi.hr/Lenovo-G710-59-432668-173Core-i31TBGT820-prijenosno-racunalonbsp-457565.aspx

Ima li šta bolje od ovoga za te novce?

Unaprijed hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
foofa kaže...

Za sada sam našao jedino ovaj laptop koji mi odgovara, a dodao bi možda gore 4gb rama i klasika, garanciju bar na 3 godine. 

Nemas nist pametnije od tog lenova za svoju namjenu, ak uzmeš nešto što ima 15.6" ekran osuđen si na 1366x768, ili onih par modela koji imaju fhd u tom rangu imaju dosta slabije procesore. Definitivno dodaj jos rama, ja bi cak rekao dodaj i keks od 8gb i naravno jamstvo.

HP Elitebook 2570p + eksterna graficka kartica, Dell Precision m6600
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

U potrazi sam za 15.6'' laptopom bez OS-a. Budget 4500-5000 kn. (moze i vise ako je extra ponuda)

Za potrebe faksa (kodiranje) i tu i tamo neka gejmica.

Zasad je kandidat Asus K550 LNV.

I ako netko ima lenovo ili asus latop u tom cijenovnom rangu, zamolio bih vas da napisete par dojmova, kvaliteta izrade i sl.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 19:51 (FistOfNorth).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

opaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sad skupljam :P

15 godina
Miky kaže...

Pozdrav! Želio bih kupiti ovo računalo pa me zanima je li vrijedno tih novaca ili bi se za te novce moglo naći nešto bolje?

http://www.saturn.at/mcs/product/ACER-ASPIRE-SW5-012-SWITCH-10-32GB-GUN-METAL,90452,384056,1463452.html?langId=-15

Kod nas kosta 2699kn tako da nema velike razlike u cijeni. Samo je jedan model konkurentan a to je Asus T100, no nije funkcionalan kao navedeni Acer. Ukoliko ga mislis koristit za prezentacije, filmove, mailove itd... super stvar! :) 

15 godina

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=25023

pa bolje kupiti valjda ovaj? 15,6 je ali je jeftiniji i bolja grafika :D

10 godina
neaktivan
darkydark kaže...
foofa kaže...

Nemas nist pametnije od tog lenova za svoju namjenu, ak uzmeš nešto što ima 15.6" ekran osuđen si na 1366x768, ili onih par modela koji imaju fhd u tom rangu imaju dosta slabije procesore. Definitivno dodaj jos rama, ja bi cak rekao dodaj i keks od 8gb i naravno jamstvo.

Jel znaš možda gdje je najbolje jamstvo uzet, da je najjeftinije, gledam po par web shopova i budu razlike po cijeni od 100-150kn, možda ima još šta manje. 

I što se rama tiče, da ubacim još 4gb, kako to funkcionira, u servis idem ili? Zbog garancije pitam... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 21:52 (foofa).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice