Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.673
|
čitano: 14.632.742
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav ekipa.

Što preporučate od laptopova za multimediju, internet i pomalo office. Igranje nije naodmet, a igre bi bile tipa GTA3, GTA SA i stariji gaming naslovi (2009-ta najkasnije i nezahtjevne nove igre).

Ovo pitam jer me susjed zadnjih dana žica da mu pronađem nesto solidno sa što većim HDD-om (ima dosta filmova na starom kompu) do 3k kn u bilo kojem dućanu u ZG-u (samo ne webshopovi, volio bi on sam otići po laptop) i da bude po mogućnosti zamjena za stariji desktop PC (Athlon XP 2600+, 1.5 GB RAM, 3*80GB ATA HDD, neka Radeonka 9200 ili 9400 grafika sa 128MB, matična je AsRokica starija).

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
TheMenstalist kaže...
athlon64 kaže...

Jel moze best buy za 4000kn. Namjena posao i lagani gaming. Dakle diskretna grafika pozeljna.

HP 450

Lenovo G510

Najnovi model Acera aspire V5 552g 

LP!
:)

Taj Acer nema diskretne samo 8650G na procu.... :)

15 godina
neaktivan

Trebao bi imati,pošto je u mene isti model.

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oprosti ja vidim da piše samo 8650G a to nije diskretna. :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Da, upravu si nisam ni gledao !{#}

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
15 godina
Oldy kaže...

Da, to nije diskretna ali je relativno jaka grafika s obzirom da se radi o APU procesoru. Opet, relativno jaka... 

Volio bih mu preporucit nesto malo deblje xd. 17-ku mozda. S diskretnom grafikom.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan
athlo

HP 450

Lenovo G510

Najnovi model Acera aspire V5 552g 

LP!

Jel bi se dalo nac nesto s malo vise od godine garancije :/ link na lenovo ne radi... a ovaj acer je ultrabook, neznam bas koliko ce sretan bit ako krene gejmat na tome... rekao je da ce mu vecinu vremena provodit doma. Znaci tezina nije neki faktor. 

Lenovo G510

14 godina

Može preporuka za laptop 15" do cca 3500 na rate. Služio bi za gledanje full hd filmova, internet bankarstvo, farmville i slične facebook igrice i da služi što dulje.

(za gđu od cca 50 godina)

EDIT: Ona je vidjela neki laptop u Harvey Norman za sitne pare, ali mi se čini da od takvog laptopa ima jačih mobitela

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 13:49 (Darko1983).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav!

Trenutno koristim Asus G75 ali dojadilo mi je tegliti ga svaki dan u torbi na faks i tražim nešto novo.
Ovo su neki kriteriji:

- koristio bi se za: 

- Cad programe (autocad, archicad), photoshop, rendering programe (artlantis, 3ds max)
    - gaming koji je prešao iz učestalog na G75 na povremeni (Assasins Creed, GTA u iščekivanju, COD, Max Payne i sl.)

- filmovi, surfing, word i sl. se podrazumijeva

- ono što bih htio jer je G75 postavio visoku ljestvicu

- ekran: 15 incha, 1920x1080 (spajao bih ga na monitor kod kuće a ovo je za rad u knjižnici) 

- Procesor s kojim nebi bilo previše problema u radu sa gore navedenim programim (pretpostavka i7)

- 8 gb ram min (možda da ima mogućnost nadogradnje)

- GPU ne očekujem da bude kao na G75 ali nešto u čemu bih mogao uživati u pristojnoj grafici na gore navedenim igrama

- Što manja težina i što bolja prenosivost (G75 me dotukao)

- još nešto što mi je bitno je kvaliteta izrade i hlađenja (gdje je G75 rasturao)

- cijena oko 7000 kn (shvaćam da su ovo visoki zahtjevi pa se nadam da ćete uspjeti nešto izvući)

Vidio sam da se spominju Acer i  Toshiba modeli ali nekako sam uvijek skeptičan prema njihovoj kvaliteti izrade.
Ono prema čemu naginjem su Asus modeli N serije 15 inchni, Lenovo modeli 15 inchni.

Zadnji put ste mi dali odlične savjete pri kupnji laptopa, nadam se da ćete i ovaj puta :)

Hvala unaprijed! 

Asus N550JV mi se čini kao nešto najbliže mojim zahtjevima
1. http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N550JV-CN201H-Notebook.98311.0.html  našao sam ga 7200kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 21:47 (lukazg).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Di si ga našao za 7200?

0 0 hvala 0
11 godina
lukazg kaže...

- koristio bi se za: 

- Cad programe (autocad, archicad), photoshop, rendering programe (artlantis, 3ds max)
    - gaming koji je prešao iz učestalog na G75 na povremeni (Assasins Creed, GTA u iščekivanju, COD, Max Payne i sl.)

- filmovi, surfing, word i sl. se podrazumijeva

- ono što bih htio jer je G75 postavio visoku ljestvicu

- ekran: 15 incha, 1920x1080 (spajao bih ga na monitor kod kuće a ovo je za rad u knjižnici) 

- Procesor s kojim nebi bilo previše problema u radu sa gore navedenim programim (pretpostavka i7)

- 8 gb ram min (možda da ima mogućnost nadogradnje)

- GPU ne očekujem da bude kao na G75 ali nešto u čemu bih mogao uživati u pristojnoj grafici na gore navedenim igrama

- Što manja težina i što bolja prenosivost (G75 me dotukao)

- još nešto što mi je bitno je kvaliteta izrade i hlađenja (gdje je G75 rasturao)

- cijena oko 7000 kn (shvaćam da su ovo visoki zahtjevi pa se nadam da ćete uspjeti nešto izvući)

Vidio sam da se spominju Acer i  Toshiba modeli ali nekako sam uvijek skeptičan prema njihovoj kvaliteti izrade.
Ono prema čemu naginjem su Asus modeli N serije 15 inchni, Lenovo modeli 15 inchni.

Asus N550JV mi se čini kao nešto najbliže mojim zahtjevima
1. http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N550JV-CN201H-Notebook.98311.0.html  našao sam ga 7200kn

Nisam najbolji strucnjak za laptope, ali cini mi se da si sam sebi odabrao najbolje, iako naravno sacekaj komentare robya i drugih.

Tvoj model i zahtjevi me jako podsjecaju na moje. Ja imam acera v5-573 vg i taj asus me jako podsjeca na njega po izradi i svemu, 2 ventilatora, 1080p ekran, gt 750m grafa. Sve je to jako slicno kao sto pise u tvom linkanom reviewu u par navrata, npr. vezano za buku. Za moj model su napisali da postize visoke temperature sto je za sada glupost iako nisam igrao igre jos, a to se ionako lako da rjesit dobrim coolerom tako da nemoj vjerovat apsolutno svemu kaj pise. Sitnice na koje bi bilo dobro da pazis su npr. to da neces imat support za windows 7 ak ti to kaj znaci (samo od 8 nadalje imaju sluzbeni suport); model ti nema mSata port ako ti to ista znaci; trebalo bi provjeriti da li CPU i GPU zbilja throtlaju na full loadu i kolika je stvarna buka u medium loadu, jer to sto je u medium loadu 42.6 dba je mozda malo puno. 2-3dba razlike odnosu na npr. acer, a 4-5dba na lenovo je mozda previse.

Komentar da se nadovezem na to:

"In audio, a 6db difference is the equivalent to 2X loudness. 4db is about 1.4x as loud."
"A difference of 3dB is equal to either double or half the noise depending if you increase or decrease. So a 4dB difference should equal to less than half the noise."

Ja na svom modelu cujem hdd kao sto pise na reviewu za moj model, a slicni brojevi su i tvom reviewu, znaci radi se o navodnih 33dba stoga ces definitivno cuti i to stalno kako se potiho vrti hdd. Ako si audofil i zelis cistu tisinu dok radis na laptopu mozda ce te to smetati.

Naravno u odnosu na mog acera imas puno puno bolji procesor, tj. taj i7-4700HQ je po meni najbolji procesor za laptop danasnjice.

Nadam se da sam malo uspio pomoci, pogotovo ako si audiofil :))

P.S. Nema potrebe za skepsom sto se tice najnovijih modela Toshibe i Acera. Sve je to po meni gotovo pa isto sto se tice kvalitete izrade u odnosu na asus i lenovo. Sitne razlike bi mogle biti u izradi tipkovnice (ako zelis premium tipkovnicu idi na Lenovo ideapad) te razlike u ponesto decibela kao sto sam opisao vec. Sto se grijanja tice mislim da tu nebi trebalo biti problema, a ako ce biti onda ce ih biti kod svih modela jer ako jedna igra pod loadom zagrijava neki top model, zagrijavat ce i ostale vise ili manje, ali zato tu pomazu notebook cooleri, optimiziranje npr. graficke za igricu (lako moguce sa gt 750m) te jos pokoje opcije kod kako kojih laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 23:16 (The_Fichek).
11 godina
BIPS kaže...
Di si ga našao za 7200?

Isti model za 6200: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11122

Edit: nije isti, taj ima 4gb rama manje za 1000kn manje.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10201 Ovaj ima 8gb rama, 6800kn, 750gb u odnosu na 1000gb sa reviewa jedina razlika.

Od 7200kn nadalje se nalaze modeli koji imaju i 16gb msdda uz 750gb hdd-a sto je po meni bolje nego 1000gb hdd (nikad nece doc drito 1000 niti 750gb, radi se o max. 5% pogreske ja mislim, mozda i vise, znaci redovito ces dobit 50gb manje na hardu ako uzimas 1000gb hard, to je danas vec redovita i uobicajena pljacka korisnika al hebiga)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 23:30 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Darko1983 kaže...

Može preporuka za laptop 15" do cca 3500 na rate. Služio bi za gledanje full hd filmova, internet bankarstvo, farmville i slične facebook igrice i da služi što dulje.

EDIT: Ona je vidjela neki laptop u Harvey Norman za sitne pare, ali mi se čini da od takvog laptopa ima jačih mobitela

G500

Načini plaćanja

LP :)

Svi smo mi ispod kože krvavi....
12 godina
neaktivan
Darko1983 kaže...

G510

Toshiba C55 

HP 450

Za te potrebe, ovo će je služiti dosta dugo.

LP!

luka123456780 kaže...
Darko1983 kaže...

G500

Načini plaćanja

Ne !

Ti njemu preporučuješ pentium, pored i3 i i5. Ne treba mu zasebna grafa, pa je bolje uzeti bolji procesor

14 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima, od velike su koristi!
Znam biti alergičan na glasnoću laptopa. Asus G75 po tom pitanju jedino šteka zbog HDD-a koji se čuje dok je ventilacija većinu vremena besprijekorna.

Cijenu od 7200 našao sam preko nabava.net http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=21283

S obzirom da već dugo nisam proučavao novije generacije graf. kartica za laptope i ostale komponente, morat ću još malo pogledati kako N550 stoji sa gamingom. Dok nosim G75 po gradu, prodao bih ga isti čas ali kad sam doma i igram nešto ili radim na njemu, ne bih ga mijenjao nikad :D valjda je sad to već psihološka barijera i slaganje prioriteta... 

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

luka123456780 kaže...
Darko1983 kaže...

G500

Načini plaćanja

Ne !

Ti njemu preporučuješ pentium, pored i3 i i5. Ne treba mu zasebna grafa, pa je bolje uzeti bolji procesor

Ok, hvala. Nakon malo istraživanja sam se uvjerio da je i3 bolji od pentiuma. LP

Svi smo mi ispod kože krvavi....
14 godina

Pozdrav. Treba mi prijenosnik od 3000 do 4000kn, mora bit bijele boje i imat predinstaliran windows, veličina ekrana minimalno 15", 

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2014 20:43 (Tony1999).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

trenotno sam u potrazi za laptopom manjih dimenzija, između 11"-13", a da je cijena max. 3500 kuna. nesmeta mi ako je freedos, dapače. služio bi mi večinom za internet i gledanje filmova. eventualno bi zaigrao football manager.

ako tko ima preporuku za best buy za ove novce, bio bih mu zahvalan

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupujem laptop do 6000kn zanimaju me preporuke.

Poželjno bi bilo ako ima koji dobar laptop od 14' s i5 procesorom, inače i7 dolazi u obzir (za 15.6').

Bitno mi je još da ima dobru bateriju, da je dobra kvaliteta izrade, da ima zasebnu grafičku karticu sem itegrirane te da ce mi laptop raditi narednih 5-6 godina.

Poželjno je da je free DOS ili Linux (pošto imam svoje windowse).

ako moće uz laptop kratki opis sto bih njega trebao uzeti bio bih jako ahvalan.

Unarijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2014 14:22 (medim).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lukazg kaže...

Hvala na odgovorima, od velike su koristi!
Znam biti alergičan na glasnoću laptopa. Asus G75 po tom pitanju jedino šteka zbog HDD-a koji se čuje dok je ventilacija većinu vremena besprijekorna.

Cijenu od 7200 našao sam preko nabava.net http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=21283

S obzirom da već dugo nisam proučavao novije generacije graf. kartica za laptope i ostale komponente, morat ću još malo pogledati kako N550 stoji sa gamingom. Dok nosim G75 po gradu, prodao bih ga isti čas ali kad sam doma i igram nešto ili radim na njemu, ne bih ga mijenjao nikad :D valjda je sad to već psihološka barijera i slaganje prioriteta... 

Još sam malo pregledavao laptope pa me zanima je li moguće igdje nabaviti Asus N56JR sa Geforce GTX760m jer koliko vidim to je jedini iz N serije sa jačom grafičkom. Osim N56 tu grafičku sada ima i Asus G56JR kojeg ima u ponudi. N56 mi vie odgovara iz dizajnerskog aspekta pa pitam može li se još igdje naći jer ga ne vidim ni na ebayu niti u prodaji (Oba su 2,7 kg, lako prenosivi što mi odgovara).

Vidim da ga ima po amazonu i sličnim stranicama
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834231320
http://www.amazon.com/N56JR-DS71-CA-Multimedia-15-6-inch-i7-4700HQ-12GB-DDR3/dp/B00GMSUCCU
http://www.frys.com/product/7940380 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 10:34 (lukazg).
17 godina
neaktivan

Pozdrav, idemo lakonski kratko!

Laptop, bratu, AutoCAD i igrice.

3000 - 4000 kn max max.

Lenovo G510 sa i3-4000 i 8570M?

Pozeljna zasebna grafa i Intel zbog mojih iskustava u AutoCADu bez istih!

HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemam bas vremena za gledat prijasnje postove(sorry) pa cu samo pitat

laptop za igranje (Dota 2,Far Cry 3) max 4400 kn(moze i 4500 al povise toga ne)

It's not about the money...It's about sending a message
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovako, trebam 2 prijenosnika.

Za jedan sam se odlučio (ali ne i kupio tako da slobodno može komentar {#} ) te bi samo molio preporuku za SSD (cca 250GB) kojeg se nadam mogu staviti u ovaj laptop!?

Asus N750JV-T4122

Za drugi molim preporuku:

• 17"
  • rezolucija ekrana min 1600x900... čim bolji ekran
  • win 8
  • cca do 4000kn
  • ako može i3 proc u tu cijenu s prethodna 3 uvjeta
  • namjena: ured, int, multimedija...nikakve igre
  • dosta bi se pisalo na njemu pa zato 17"

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

Pozdrav ekipa.

Što preporučate od laptopova za multimediju, internet i pomalo office. Igranje nije naodmet, a igre bi bile tipa GTA3, GTA SA i stariji gaming naslovi (2009-ta najkasnije i nezahtjevne nove igre).

Ovo pitam jer me susjed zadnjih dana žica da mu pronađem nesto solidno sa što većim HDD-om (ima dosta filmova na starom kompu) do 3k kn u bilo kojem dućanu u ZG-u (samo ne webshopovi, volio bi on sam otići po laptop) i da bude po mogućnosti zamjena za stariji desktop PC (Athlon XP 2600+, 1.5 GB RAM, 3*80GB ATA HDD, neka Radeonka 9200 ili 9400 grafika sa 128MB, matična je AsRokica starija).

BUMP, moze help oko ovoga.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Da li mi možete preporučiti laptop do 3500-4000 kn. Imam dobar komp doma i laptop bi mi bio sekundaran. Nosio bi ga na posao. Bavim se građevinom i crtao bi u AutoCad-u, eventualno nešto sitno modelirao. Obični sam na poslu bez struhe, tako da bi volio da mu baterija ne traje samo 1,5 sat.

Ne bi htio davati neku veliku lovu kad imam dobar komp doma.

Naravno da bi ja htio da je to napucani laptom sa što većim ekrano, ali budimo realni!{#}

Zahvaljujem puno!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
shinobi.kid kaže...

Pozdrav, idemo lakonski kratko!

Laptop, bratu, AutoCAD i igrice.

3000 - 4000 kn max max.

Lenovo G510 sa i3-4000 i 8570M?

Pozeljna zasebna grafa i Intel zbog mojih iskustava u AutoCADu bez istih!

HVALA

i3, 8750 - Lenovo G510

ii7scw kaže...

Nemam bas vremena za gledat prijasnje postove(sorry) pa cu samo pitat

laptop za igranje (Dota 2,Far Cry 3) max 4400 kn(moze i 4500 al povise toga ne)

ProBook 470Lenovo G510, Acer Aspire V5 552G

midzan21 kaže...
midzan21 kaže...

Pozdrav ekipa.

BUMP, moze help oko ovoga.

Lenovo G510 - Nešto skuplji, ali je najbolje za te novce.  Lenovo B590 isto jako dobar laptop

LOK kaže...

Pozdrav ekipa!

Da li mi možete preporučiti laptop do 3500-4000 kn. Imam dobar komp doma i laptop bi mi bio sekundaran. Nosio bi ga na posao. Bavim se građevinom i crtao bi u AutoCad-u, eventualno nešto sitno modelirao. Obični sam na poslu bez struhe, tako da bi volio da mu baterija ne traje samo 1,5 sat.

Ne bi htio davati neku veliku lovu kad imam dobar komp doma.

Naravno da bi ja htio da je to napucani laptom sa što većim ekrano, ali budimo realni!{#}

Zahvaljujem puno!

Lenovo G510Acer Aspire V5 552G

12 godina
neaktivan

Za drugi molim preporuku:

• 17"
  • rezolucija ekrana min 1600x900... čim bolji ekran
  • win 8
  • cca do 4000kn
  • ako može i3 proc u tu cijenu s prethodna 3 uvjeta
  • namjena: ured, int, multimedija...nikakve igre
  • dosta bi se pisalo na njemu pa zato 17"

Hvala unaprijed

HP ProBook 470 G1

Skuplji je, ali to jedino zadovoljava tvoje potrebe !

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 20:53 (TheMenstalist).
13 godina
neaktivan

Pozz ekipa :)

Neki gaming laptop od 3000-6000Kn

Poželjna zasebna grafa i dobar procesor.

Hvala :D

0 0 hvala 0
11 godina
petar211 kaže...

Pozz ekipa :)

Neki gaming laptop od 3000-6000Kn

Poželjna zasebna grafa i dobar procesor.

Hvala :D

Koje igre bi htio igrati??? I na kojim postavkama, tj. rezoluciji?? Do 6000 mislim da je jedina opcija medium settings za nove i nesto starije igre. Ako zivis doma i laptop ti netreba previse za faks preporucujem da se odlucis za stolno racunalo jer se s tim novcima napravi super konfiguracija koja bi bez problema vrtila sve na ultra i high rezolucijama sada i vjerojatno za 5 godina.

14 godina
neaktivan
Molim pomoc, koja je razlika u grafici izmedju ovih modela, sve su 750, ali memorija varira 2 do 4 gb???

1.Asus N550JV-CN303 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14034
2.Asus N550JV-CN211D http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13515
3.Asus N550JV-CN032 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13460
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice