Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.633.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
roby27 kaže...
stef_zg kaže...

bok ljudi.

nemrem se sjetit dal sam ovdje već postao ovo pitanje, ubijte me ako jesam, al nemrem nać post :/

dakle, cura kupuje laptop za cca 4000 kn (ajmo reć da je to max.). klasika, visit će na fejsu, gledat filmove i drkat po internetu. nikakav HC user.

ja sam gledao ovaj

http://www.vemil.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3521-core-i3-3217u-156-led-4gb-500gb-hd7670m-1gb-web-cam-wifi-bt-hdmi-usb-30/39893/

ili ovaj

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-u510-59-389284-156__5237031

i možda ovaj

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=13693

al, ne kužim se previše, tj. davno je bilo kad sam sebi zadnji put kupovao lap. frend ima doma valjda 3 Della i svi rade super, pa mi se čini pouzdan, iako sam svugdje svašta o tim Dell-ovima pročitao. 

a toshibu sam osobno davnih dana imao 3 i pol godine, radila je ko blesava po 12 sati dnevno. i jednostavno joj je jednog dana krepao ekran na mrtvo pa sam je se riješio.

svaki savjet dobrodošao

fala

Lenovo G510

imam samo jedno pitanje, koje će se možda činiti glupo...al čemu ovaj SSD od 8 GB? tj. kaj mogu s njim?

16 godina
stef_zg kaže...
roby27 kaže...
stef_zg kaže...

bok ljudi.

nemrem se sjetit dal sam ovdje već postao ovo pitanje, ubijte me ako jesam, al nemrem nać post :/

dakle, cura kupuje laptop za cca 4000 kn (ajmo reć da je to max.). klasika, visit će na fejsu, gledat filmove i drkat po internetu. nikakav HC user.

ja sam gledao ovaj

http://www.vemil.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-3521-core-i3-3217u-156-led-4gb-500gb-hd7670m-1gb-web-cam-wifi-bt-hdmi-usb-30/39893/

ili ovaj

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-u510-59-389284-156__5237031

i možda ovaj

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=13693

al, ne kužim se previše, tj. davno je bilo kad sam sebi zadnji put kupovao lap. frend ima doma valjda 3 Della i svi rade super, pa mi se čini pouzdan, iako sam svugdje svašta o tim Dell-ovima pročitao. 

a toshibu sam osobno davnih dana imao 3 i pol godine, radila je ko blesava po 12 sati dnevno. i jednostavno joj je jednog dana krepao ekran na mrtvo pa sam je se riješio.

svaki savjet dobrodošao

fala

Lenovo G510

imam samo jedno pitanje, koje će se možda činiti glupo...al čemu ovaj SSD od 8 GB? tj. kaj mogu s njim?

Njega ne vidiš kao odvojeni disk, on samo prati koje fileove s HDDa najčešće koristiš i oni ostaju na njemu. Tako da ako npr. svaki dan pališ komp i pokrećeš neki browser, OS i taj browser će ostati na SSDu i biti će dosta brži. Nisam vidio kako to radi u praksi, ali navodno dosta pomaže.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 15:44 (power_user).
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Cache za brže pokretanje najčešće korištenih stvari.

Tehnologija koja spaja brzinu izvođenja jednog SSD-a sa velikim kapacitetom jednog HDD-a. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 16:39 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav kolege forumaši. Traži se laptop do 6000kn koji bi se koristio kao alat studenta arhitekture. Pokretali bi se rhino i autocad. Tražim preporuku best bang for the buck. OS mi nije bitno jel ima ili nema kad vec imam original za instalirat.
{#} 

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Taj drugi asus je mašina. Mislim da nema boljeg ukoliko se želiš igrat, no za koju namjenu kupuješ?

proguglaj moj nick :)
14 godina
neaktivan

Htio bih i pokoju igru odigrati, da mi ne trza i slično... I ovaj acer mi se isto čini dobar za tu svrhu.

0 1 hvala 0
15 godina
Neven77 kaže...

Htio bih i pokoju igru odigrati, da mi ne trza i slično... I ovaj acer mi se isto čini dobar za tu svrhu.

Ako možeš, idi na Asusa.

12 godina
Fixcar kaže...

Pozdrav kolege forumaši. Traži se laptop do 6000kn koji bi se koristio kao alat studenta arhitekture. Pokretali bi se rhino i autocad. Tražim preporuku best bang for the buck. OS mi nije bitno jel ima ili nema kad vec imam original za instalirat.
{#} 

Lenovo Z710 ili sa i7 Z710

12 godina
roby27 kaže...
MatijaZG kaže...

Hvala puno. Dell mi se stvarno svidja, ali ovaj Asus je definitivno bolji za mene. Nasao sam ga za 899 eura u Italiji, gdje i zivim, tako da mislim da je bestbuy za tu cijenu. Zanima me, dali svi dobiju zvucnike B&O? Kupio sam nedavno Bose, pa bih nasao mozda taj model ali bez B&O woofera, da mozda jos ustedim. Jos nesto. Vidim da je graficka ista, jedino sto za Dell pise da ima 2 GB a za Asus 4 GB. Jeli to tocno? Procesor je definitivno snazniji i to mi i treba.

Vanjski subwoofer dolazi sa N serijom u svim modelima a za gpu imaš i verzije sa 4 i 2 GB, prije bi gledao 2GB ali da bude gddr5 memorija jer ti realno 4GB ne treba na 1080p a i vjerojatno je riječ o 4GB ddr3

Jel uocljiva razlika izmedju gddr5 i ddr3? Pod igre mislim jednom mjesecno pokrenuti fifu 2013 sa frendovima. Bitno mi je da dobro izvrsava zadarke pri video editingu. Jos jedno pitanje. Posjedujem Bose Companion 2 series 2. Dali sub-woofer mogu koristiti sa tim zvucnicima, tako da postane 2.1 audio sustav?

Enjoy The Silence
12 godina

Ima razlike da ali ako je fifa u pitanju nemaš frke, ma i ostale igre samo se malo poigraš sa postavkama za glatki fps. Za zvučnike neznam dali možeš.

14 godina
neaktivan
Tražim laptop s sljedećim postavkama
  • Budget: 5000-6000 KN
  • Veličina ekrana 17,3''.
  • Bez OS-a, eventualno linux.
  • Svrha: programiranje (java, android), igranje (Guild Wars 2)

Pitanje: Jel velika razlika između Integrirane Intel HD 4400-5000 i nVidia 740M-750M?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 15:45 (Zeus_CM).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Evo meni treba neka preporuka za laptop do 4000 kn poželjno iz linksa :)

Treba za fax,pisanje slanje mailova i surfanje ništa posebno.Volim pogledati koji film pa je ekran malo bitniji i naravno što bolja izrada jer mi zna ispasti sa neke male visine {#} 

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

ljudi, ajd ako mi moze netko pomoc oko laptopa. stric trazi neki do 3500, može još 200-300kn al ne više. mora bit iz linksa ili neke trgovine iz rijeke, samo zbog servisa... pokusao mu objasnit, al ko da vratima pričam...

namjena je surfanje, skype, rad u excelu/wordu, gledanje filmova, tu i tamo zaigra fifu. koristit će ga naredne 3-4 godine.

i nek bude 15.6 ekran

ja sam nasal ova dva:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-e1-570g-33218g50mnkk-nx-mesex-015-intel-core-i3-3217u-dvdrw-8gb-500gb-geforce-gt-740m-15-6-g-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux&option=artikl&id_artikl=014.650.077

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g500-59-390516-core-i3-3110m-dvdrw-4gb-1000gb-radeon-hd-8570-15-6-led-lan-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.074

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

supruzi sam kupio Asus X550LB-NH52

mogu reć da je laptop ok za 700$. došao je sa win 8, prije dan sam ga nadogradio na 8.1

laptop je ok. jest plastični ali ima dosta čvrst izradu.

za dnevni radi... www i youtube te simse 4 će poslužit svojoj svrsi..

ako je X serija dosta dobra, onda N mora bit još bolja...... samo mi je za "simse 4" bio malo preskup....

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
17 godina

Pozdrav.
Namjeravam uskoro uzimati laptop za nekih 3500-4000 kn.
Namjena: posao i igre.

moze li se naci bolje od ovoga za te novce?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=13827

Hvala. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozdrav svima,

nova sam na forumu, registrirala sam se kako bih pitala za pomoc jer vidim da tu ima ljudi koji se jako dobro razumiju u računala i općenito informatiku.. ako sam nešto krivo napravila, nisam znala jer sam nova i unaprijed se ispričavam..

tražim novi laptop, sama ne znam što točno treba, ali dobila sam savjet da bi morao imati barem 8gb ram i 2gb graficku. naime, treba mi laptop zbog faksa i najbitnije je da vrti programe bez da se zablokira, a programi o kojima se radi su: adobe programi (ai, ps, dw, indesign, after effects.. ukratko adobe collection CS6 64-bit),  maya (3D modeliranje), visual studio...

dizajn je bitan, ali ne najbitniji! molim za savjete i pomoć.. cijena do 7000kn..

hvala :)

p.s. 15.6" je pozeljno

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 14:17 (ADTR-girl).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

ADTR-girl

i7

8GB

750GB

17.3" FullHD ( U tom cijenovnom rangu su uglavnom 17.3 " ekrani ), ali ovo je odličan ekran sa rezolucijom od 1920x1080

GTX 760M 2GB

Acer Aspire V3

LP!
:) 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 14:24 (TheMenstalist).

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

hvala ti, a sto mislis o ovome:

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.7e386050bbff408aa369b1ef44fd06d7.hp-pavilion-15-n006sm-intel-core-i5-4200u-1-60ghz-8gb-1tb-dvdrw-dl-w8-15-6-hd-amd-radeon-hd8670m-1gb-p-n-f1y32ea.aspx ?

bitno mi je da mogu kupiti u varazdinu ili zagrebu..

i zaboravila sam napomenuti da je pozeljan windows os.. ili bez os-a, linux ne.

sorry da sam zakomplicirala.. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 14:46 (ADTR-girl).
11 godina
neaktivan

ili ovo: http://www.instar-informatika.hr/notebook-hp-probook-450-intel-core-i5-2x-4096-mb-sata-1000-gb-amd-radeon-hd-8750m-2-gb-h6q19ea/0367966

samo ne mogu naci nigdje windows os ili free dos.. zato toliko linux-a? :(

zanima me i kvaliteta lenovo laptopa i acer? s njima nemam iskustva ni malo.. imam sa DELL-om i toshibom, a DELL mi ne odgovara..

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Linux je besplatan ko i FREE DOS, odnosno ne dize cijenu.

Ovaj Acer sto ti ga gore neko nudi mi se cini puno bolji od tvoja dva. HP Pavilon se dosta kritiziralo u ovoj temi.

Imas jos Asus N56 koji ima 15" ekran

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

svida mi se taj gore navedeni Acer.. a i ovaj Asus..

hp nikad nisam imala isto pa ne znam.. budem si to malo pogledala za te acer-e i asus-e.. hvala svima :)

11 godina
neaktivan

evo, zadnje od mene da ne dosadujem.. koje je vase misljenje o ovom: http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v5-552-nx-mcmex-023-quadcore-a10-5757m-12gb-1000gb-radeon-hd-8650g-15-6-led-glan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.650.074 ..??

može li se ovo linux zamijeniti s windows os ili može biti nekih problema kasnije, ako se radi to..?? i koja je razlika izmedu ovog procesora i onih di pise i7..??

hvala svima jos jednom, necu vise gnjaviti :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 15:40 (ADTR-girl).

0 1 hvala 0
12 godina
ADTR-girl kaže...

pozdrav svima,

nova sam na forumu, registrirala sam se kako bih pitala za pomoc jer vidim da tu ima ljudi koji se jako dobro razumiju u računala i općenito informatiku.. ako sam nešto krivo napravila, nisam znala jer sam nova i unaprijed se ispričavam..

tražim novi laptop, sama ne znam što točno treba, ali dobila sam savjet da bi morao imati barem 8gb ram i 2gb graficku. naime, treba mi laptop zbog faksa i najbitnije je da vrti programe bez da se zablokira, a programi o kojima se radi su: adobe programi (ai, ps, dw, indesign, after effects.. ukratko adobe collection CS6 64-bit),  maya (3D modeliranje), visual studio...

dizajn je bitan, ali ne najbitniji! molim za savjete i pomoć.. cijena do 7000kn..

hvala :)

p.s. 15.6" je pozeljno

Gledaj da bude full hd ekran za više prostora na desktopu.

Lenovo Z710 pa ti mogu dati savjet kome da se obratiš za besplatan Win 8.1 {#}

Asus N550 IPS ekran, imaš i original Win8 sa 8GB rama a i dizajn je super

AMD apu modele nebih gledao za tvoju namjenu. 

12 godina
neaktivan

Pozdrav. Zanima me kupnja laptopa do 14k kuna. Služio bi prvenstveno za surfanje, pisanje, gledanje HD videa i povremeno igranje.

Volio bih da ima SSD i kvalitetan, po mogućnosti, touch ekran.

Ili možda bolje pričekati iduću godinu, novu generaciju procesora, eventualni DDR4, nove grafe i jeftinije SSD-ove? Ili se to neće dogoditi tako skoro?

0 1 hvala 0
12 godina

Laptop za 14k? 

Ne treba ti tako skupi laptop za navedene radnje, jesi okorjeli gamer ili nisi? Pitam jer si naveo da je igranje u drugom planu...

Nitko nema kristalnu kuglu tako da nemožemo znati šta ce biti i dali se isplati čekati i dali ce cijene SSD-a pasti. Tako možeš čekati unedogled.

12 godina
neaktivan

To je maksimalni iznos kojim mogu raspolagati, zato sam naveo, ne mora biti 14k, ali tražim savjet.

Znam da nemamo kristalnu kuglu, ali po nekoj logici mislim da bi se mogao očekivati pad cijena SSD-ova. Nisam IT stručnjak, no volio bih savjet u vezi tih tehnologija. I svakako, SSD i touch ekran. Zasad mi je samo Lenovo Yoga 2 Pro zapela za oko, ali ne znam kako se int. graf. (4400) ponaša na velikoj razoluciji Yoge (3200*1800)

12 godina

Ono što znam je da ce se dosta poboljsati perfomnse ssd-a po onome sto sam vidio sa CES-a. Neko pojeftinjene možda za slabije modele...

Stavi link za tu Yogu 2 Pro nemogu nigdje naci taj model...gdje si to vidio?

Ti ubiti trazis neki hibrid laptopa i tableta? Koji ekran bi htio? 

12 godina
neaktivan

http://www.lenovostore.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=998&name=lenovo-ideapad-yoga-2-pro-intel-core-i7-4500u-1-80ghz-8gb-256gb-ssd-w8-1-13-3-ips-qhd-touchscreen-intel-hd-graphics-4400-p-n-59-402977-01331457&Itemid=168

evo, ovo :) iako sam vidio u Njemačkoj model sa 512 SSD za 1500 eura. Što kažeš na ovo?

I da, što misliš o 13,3 veličini dijagonale? Jel to sad postaje neki standard jer vidim da skoro svi ultrabookovi imaju tu rezoluciju ili je ipak za ugodniji svakodnevni rad 15,6 bolja?

evo i ovo iz Njemačke: http://www.comtech.de/Notebook-und-Laptop/Lenovo-Notebooks/Lenovo-IdeaPad-Yoga-2-Pro-13-59386552-360-Multi-Modus-Ultrabook-Convertible-silber-grau

EDIT: Da, hibrid laptopa i tableta. Pa svakako da je barem HD rezolucija, a za veličinu ne znam, što preporučaš?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 22:40 (johannes555).
12 godina

Da 13.3" je standard za ultrabook segment i ovo je vjerojatno jedan od najboljih ekrana za tu klasu ali uz paprenu cijenu.

Pa ako ides na 15" onda svakako full hd reza. Normalno veci ekran je i ugodniji pregledniji po meni. A sad ako tebi treba prenosivost onda znas sto trebas...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice