Da, ovaj Lenovo je dobar odabir, gledao sam ga, pogotovo jer je Haswell procesor, al opet mislim da mi je za duže vrijeme (3-4 godine) kolko planiram imat laptop i5 možda bolji izbor. Istina da mi treba za 2d AutoCad ali moguće da će inešto 3d-a bit. Inače hvala na prijedlogu, sad se opet taj Lenovo vratio u igru.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebala bi mi preporuka laptopa do 4000kn (poželjno je da bude ispod 4k kn jer se laptop kupuje na karticom na rate) za fax, surfanje i pokoju igricu. Jedini uvjet je to da je firma HP, jer frend tako želi zbog lakšeg servisiranja. Da li ima neki bolji izbor od ovoga?
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=10449
Ako tražite 17", dobar izbor.
Ako tražite 17", dobar izbor.
ma može biti i 15", a nisam našao nešto posebno bolje za te novce, a da je 15" HP.
Trebam neku gaming mašinu koja bi mi u potpunosti zamjenila stolni stroj :( pošto sam često van RH i po uredu a volim nekad zaigrati, trenutno pretežno je samo Dota2 ali volio bih da na laptopu mogu baciti i GTA V max kao i nadolazeći Witcher 3. Planirao sam ovaj uzeti:
http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g750jx-17-republic-of-gamers-g750jh-t4086d-u-dolasku/G750JH-T4086D
Vaše mišljenje? Služit će me par godina?
8gb rama manje(još uvijek ti ostaje 8) i malo slabija gtx770m, ušteda od 3500kn pa ti sad vidi!
A nije malo manje slabija, nego u nekim igrama i preko 70% slabija od 780M zato i tražim laptop sa GTX780M:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-770M.88995.0.html
Trebam neku gaming mašinu koja bi mi u potpunosti zamjenila stolni stroj :( pošto sam često van RH i po uredu a volim nekad zaigrati, trenutno pretežno je samo Dota2 ali volio bih da na laptopu mogu baciti i GTA V max kao i nadolazeći Witcher 3. Planirao sam ovaj uzeti:
http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g750jx-17-republic-of-gamers-g750jh-t4086d-u-dolasku/G750JH-T4086D
Eto i u takav stroj stave sr... od harda na 5400rpm umjesto da stave 2GB grafu (mislim dosta za full hd). Nek bude i ona od 3GB i manje rama a uvale dobar SSD.... Pa jbte....
Moš ti imati zvjer od proca i od grafičke kad ti je hard za k... kao i moj.
Pa logički da ću odmah HDD zamjeniti, trenutno imam viška SSD-a pa ću odmah ubaciti jedan, jer taj laptop ionako ima 2 slota za HDD.
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=22080
već mi je odgovoreno pozitvno za ovaj laptop,no imam još jednu nedoumicu.ne kužim ima li ovaj model mogućnost spajanja vanjske firewire kartice.želim s kamere prebacivati filmove.stariji modeli su imali PCMCIA , a ne kužim za ovaj kako to izvesti?hvala
Eto i u takav stroj stave sr... od harda na 5400rpm umjesto da stave 2GB grafu (mislim dosta za full hd). Nek bude i ona od 3GB i manje rama a uvale dobar SSD.... Pa jbte....
Pa logički da ću odmah HDD zamjeniti, trenutno imam viška SSD-a pa ću odmah ubaciti jedan, jer taj laptop ionako ima 2 slota za HDD.
Samo ti logično zamjeni na toliku cifru još dodaji i svoje komponente ma bravo. :) Velim ti da ti ne treba 4GB VRAM-a niti 16GB RAm-a ali ti samo dodaji..... Bacaš novce bez veze....
8gb rama manje(još uvijek ti ostaje 8) i malo slabija gtx770m, ušteda od 3500kn pa ti sad vidi!
A nije malo manje slabija, nego u nekim igrama i preko 70% slabija od 780M zato i tražim laptop sa GTX780M:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-770M.88995.0.html
ok onda ako pare nisu problem :)
pozdrav, trebao bi mi laptop za faks, znaci najbolji laptop koji se moze nabaviti u rangu od 2500-2800 kuna
pozeljno je da sto duze traje baterija, sto vise RAMa i da mu je masa sto manja
naravno ako mi date preporuku lapa kojem baterija traje jako dugo a masa je nesto veca od uobicajene nema beda
i da ne treba mi nikakav OS, mada vjerojatno i ne dolaze s winsima tak jeftini lapovi
hvala svima na pomoci
Pozdrav ekipa,
jel može pomoć? :) Treba mi laptop do jedno 7500 kuna, prvenstveno za posao (programiranje), ali ono - nije loše da ima grafiku pa da se malo može zaigrati GW2 i D3 :D...
Minimalni uvjeti - i7 proc (4 fizičke jezgre), 8 GB rama i dijagonala 15.6'. Kao što sam rekao, zasebna grafika (tj. da nije integrirana)..
Najbolje što sam ja bio našao je Dell N7520 kojeg nažalost više nema pa mi hitno treba neka zamjena :)
Unaprijed hvala.
pozdrav, trebao bi mi laptop za faks, znaci najbolji laptop koji se moze nabaviti u rangu od 2500-2800 kuna
pozeljno je da sto duze traje baterija, sto vise RAMa i da mu je masa sto manja
naravno ako mi date preporuku lapa kojem baterija traje jako dugo a masa je nesto veca od uobicajene nema beda
i da ne treba mi nikakav OS, mada vjerojatno i ne dolaze s winsima tak jeftini lapovi
hvala svima na pomoci
Niste naveli dijagonalu ekrana koju bi željeli ali pretpostavit ću 15.6" - za jednostavnije zadaće će biti sasvim dovoljan Lenovo G505 sa novim quad APU-om od samo 15W TDP-a.
Samo ti logično zamjeni na toliku cifru još dodaji i svoje komponente ma bravo. :) Velim ti da ti ne treba 4GB VRAM-a niti 16GB RAm-a ali ti samo dodaji..... Bacaš novce bez veze....
Ali to je najjeftiniji model sa GTX780M zato bih taj.
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=22080
već mi je odgovoreno pozitvno za ovaj laptop,no imam još jednu nedoumicu.ne kužim ima li ovaj model mogućnost spajanja vanjske firewire kartice.želim s kamere prebacivati filmove.stariji modeli su imali PCMCIA , a ne kužim za ovaj kako to izvesti?hvala
Po nekom mojem mišljenu vjerojatno postoji neki usb2.0 na firewire adapter. Drugačije nebu išlo.
Pozdrav ekipa,
jel može pomoć? :) Treba mi laptop do jedno 7500 kuna, prvenstveno za posao (programiranje), ali ono - nije loše da ima grafiku pa da se malo može zaigrati GW2 i D3 :D...
Minimalni uvjeti - i7 proc (4 fizičke jezgre), 8 GB rama i dijagonala 15.6'. Kao što sam rekao, zasebna grafika (tj. da nije integrirana)..
Najbolje što sam ja bio našao je Dell N7520 kojeg nažalost više nema pa mi hitno treba neka zamjena :)
Unaprijed hvala.
Nema baš neki preveliki izbor za tvoje uvjete, možda ToshibaP50 ali čitajući review nije baš dobro prošla, za posao i gaming bi na tvom mjestu iz trenutne ponude išao na Dell 3537 ili Lenovo G500 (i7 quad). Dell ima dvojezgreni štedljivi(15W tdp) haswell cpu ali svejedno vrlo moćan cpu.
Ili češ se razvući na Asus N56JR koji je zvijer od laptopa.
Niste naveli dijagonalu ekrana koju bi željeli ali pretpostavit ću 15.6" - za jednostavnije zadaće će biti sasvim dovoljan Lenovo G505 sa novim quad APU-om od samo 15W TDP-a.
da 15.6 je ok dijagonala, overall cini se ok lap za faks, hvala na preporuci
ako ima netko bolju opciju nek kaze, al za ovu cijenu ovaj je super
Pozdrav. Uskoro kupujem laptop, prvenstveno za programiranje mi treba, ali također i za odigrati koju igricu ponekad. Za sada su mi ovo favoriti:
1. Asus X75VB-TY023
Intel Core™ i5-3230M (2.6GHz /3,2GHz TM), 8GB DDR3, 1000GB 5400, 17,3HD+ (1600x900), DVD-RW, nVidia GF GT740M 2 GB, G-LAN, HDMI, Bluetooth, Wi-fi, USB3.0, Kamera, 6cell, FreeDOS, jamstvo 2 godine
5149 kn
2.Acer Aspire V3-772G
Core i5 4200M, DVDRW DL, 6GB, 750GB, GeForce GT 750M, 17.3'' LED, LAN, kamera, HDMI, USB 3.0, Linux,
5399 kn.
Kolko vidim da Acer ima malo bolju grafičku i procesor novije generacije Haswell. E sad me zanima kojeg da uzmem i zašto, koji je kvalitetniji što se tiče ekrana, izrade, mogućeg pregrijavanja itd. Te ako imate možda za preporučit još kojeg u tom cjenovnom rangu do 5500kn (bitno da je 17").
Zahvaljujem.
Prvo pozz.svima
Zelim napoookoooon zamijeniti stolno racunalo lapom... najvise radi prakticnosti tj.prostora...
A bome i ovaj komp kojeg imam zadnje 4g.je dao svoje
Da predem na stvar :)
Nisam znalac pa Vas zato molim misljenje,savijet,preporuku ili sl.
Lap mi treba za surfanje netom,skidanje muzike,gledanje-skidanje filmova.
Igranje igrica mi nije nikakav prioritet tj.bilo bi ok.da se moze... iako igrice igram na x-boxu kad mi je zelja.
Zapravo nemam neke specijalne zelje ko sto nemam bas ni previse para za kupnju istog
Bitno mi je samo: da je kvalitetan koliko-toliko za iznos od 3000-4000kn.
da ce me isti posluziti tj.svojom konfiguracijom podrzavati iducih par godina...
Za sada sam nesto istrazivao ali samo sam se pogubio u svemu tome
Ovaj sam izdvojio zbog garancije od 48mj. (po tom mozete vidjeti koliki sam strucnjak :) )
Ljepi pozz.svima i unaprijed Vam zahvaljujem!
Nakon punih 5 godina, došlo je vrijeme da zamijenim svoj asus koji je nažalost izdanuo :(
gledam po netu, uzeo bih obavezno barem 17.3" (laptop nosim jednom mjesečno i to u ruksaku, težina nije problem) i to u kombinaciji sa i7 4700HQ, no razmišljam da bi valjalo uzeti i 18.4" +' i5-3230M
cijena za prvi je oko 5600kn, a za drugi bih se i protegnuo do 6400, iako razmišljam koliko mi je i5 3230M dovoljan za idućih par godina, ako uzmem u obzir da dosta često koristim photoshop, dreamweaver i brdo programa istovremeno otvorenih (winamp, opera, skype)? A znam nekad i video pustit da se rekodira, pa ne znam koliko je i5 dobar izbor? IAKO, ne brine me korištenje photoshopa i inih programa (dosad sam koristio dvojezgreni athlon, o čem da ja tu pričam?), već me brine to što taj laptop planiram imati barem 3 godine (ako poživi), a po mogućnosti i duže... Što se tiče 18.4" modela, ima 3TB 7200rpm hard i FHD ekran, što mi je odlično za svakodnevni rad (ne idem na nikakav tehnički faks i najviše za što mi laptop treba su seminar i mail), no ne znam koliko mi je taj CPU dovoljan za idućih par godina i navedene programe? :/ tako me privlači taj i7 :D a i jeftiniji je...
Najveći problem je nedostupnost tih dvaju laptopa - zvao sam trgovine okolo i X750JB (17.3" + i7) dolazi tek za ~45 dana, a za K95VB (18.4" + i5) još nisam provjeravao, no u ovoj trgovini je nedostupan... Zna li netko ima li negdje neki od ova dva (ili sličan model) da je dostupan? Jer nemam laptop, a treba mi pod hitno, sve gledam da posudim neki privremeno...
Neki drugi model koji mi je promaknuo? Najradije bih Asusa, no u obzir dolazi i Toshiba (koja je, koliko sam primjetio, dosta skuplja od Asusa ako uspoređujem po komponentama) i eventualno Dell, no u njima su uglavnom neki dvojezgreni i7 procesori, što mi nema smisla... Naravno, ogroman plus mi je jedno slobodno mjesto za dodatan hard kod Asusa, gdje bih ubacio SSD (osim kod modela K95VB, gdje je primarni hard 3.5", no pretrpio bih to zbog FHD ekrana :D). Za neki model N serije kod Asusa nemam novaca, ionako sam si granicu postavio na 5500... Također, Lenovo dolazi u obzir, ali o njemu ne znam kako sada stoje (posjedovao sam prije 8-9 godina ThinkPad R50e, to je bilo nešto savršeno, mislim da nikad neću naći tipkovnicu kao što je ta bila...).
Acer i HP NE dolaze u obzir. Eto, ima netko nekakav prijedlog? Po mogućnosti da se vrti do 6000kn, za više moram improvizirati, ali ako se nađe, slobodno stavite link da pogledam :)
Hvala unaprijed bugovci, nikada me niste iznevjerili ;)
Nakon punih 5 godina, došlo je vrijeme da zamijenim svoj asus koji je nažalost izdanuo :(
...
Acer i HP NE dolaze u obzir. Eto, ima netko nekakav prijedlog? Po mogućnosti da se vrti do 6000kn, za više moram improvizirati, ali ako se nađe, slobodno stavite link da pogledam :)
Hvala unaprijed bugovci, nikada me niste iznevjerili ;)
Ne razumijem boldano, HP Probook 470 bi savršeno pasao za vaše potrebe s time da ima kvalitetnu konstrukciju i dobre performanse kao što se vidi iz testiranog te nije preskup, a dodatno jamstvo od 1 ili 2 godine se da nadoplatiti unutar prve godine jamstva.
Lijep pozdrav.
Trebam preporuku za neki laptop do 2500kn. Svrha bi bila pisanje i internet. Ako more da ekran bude 17 incha (nije uvjet).
Iako imam hp moram napisati da nisu normalni ili su nelogični. Meni na 455 15.6 stave 2GB GDDR3 128bita HD8750M sa 32GB/s bandwithom, default clock 825MHz, memory 1000MHz...
.......................................................................A ovome 470 modelu sa i7 na 17.3 stave 1GB DDR3 128bita HD8750M sa 9.6GB/s bandwithom, default clock 775MHz, memory 900MHz.....
Džizus..... Kada se kupuje grafička u lapu nikada ne znaš što ćeš dobiti.....
Ili idu na foru bolji proc lošija grafika, lošiji proc bolja grafika pojma nemam ili koja im se grafa nađe pod rukom tu uvale u lap..... :)
I jedna i druga su na papiru HD8750M ali to nije isto ni iz bliza u gpu-zu..
...
Grafička kartica je u trenutku screenshota u low-p stanju, odnosno powerplay smanjio clock jezgri na 300 sa 775MHz, te memorije na 300 sa 900MHz. Usput, na nabavi su sve redom 2GB varijante (iako to za ovu klasu kartice nema baš nekog doprinosa).
...
Teško za taj budget 17.3", mogu samo preporučiti kao što i drugima preporučujem za nezahtjevnije operacije Lenovo G505. 17.3" zahtjevaju par stotina krznenih više.
Je li može netko odgovoriti na moje pitanje? Malo mi je hitno, a htio bi mišljenje nekog tko se razumije. Pošto prvi puta kupujem laptop ne kužim se baš u njih pa se ne bih htio sje**. Zahvaljujem.
...
Grafička kartica je u trenutku screenshota u low-p stanju, odnosno powerplay smanjio clock jezgri na 300 sa 775MHz, te memorije na 300 sa 900MHz. Usput, na nabavi su sve redom 2GB varijante (iako to za ovu klasu kartice nema baš nekog doprinosa).
...
Teško za taj budget 17.3", mogu samo preporučiti kao što i drugima preporučujem za nezahtjevnije operacije Lenovo G505. 17.3" zahtjevaju par stotina krznenih više
Jel nema doprinosa? Sada šutiš?
E jedno je teorija sa notebookchecka i testa HD8750M iz studenog 2012. a drugo je HD8750M iz siječnja 2013. koja nije tada bila na tom testu a tko zna dali ima još poslije verzija te iste koja je ista na papiru sve su one HD8750M 2GB ali ova nije ta sa tog testa.
Držite se tog notebookchecka kao pijani plota.
Trebao bih preporuku polovnog laptopa koji bi bio do maksimalno 3 godine starosti
maksimum 15,6 ekran
minimum 4 gb ddr3 1333mhz ili 1600mhz
procesor intel ili amd minimum dvije jezgre
što više usb priključaka (ako je moguće da ima usb 3.0)
bluetooth
wifi
pržilica
čitač kartica
grafička koja bi barem 2-3 godine mogla vrtiti hd filmove
disk solidne veličine za torente
kamera nije potrebna
laptop maksimalno 3 godine star
igranje lakših igrica (hidden objects)
čitanje pdf knjiga
internet
gledanje hd filmova
prebacivanje podataka
Samo mi nabacite prijedloge pa ću vidjeti što se kod nas da pronaći
Nemam neku određenu marku laptopa kojoj dajem prednost
Jel...
Ja u tom screenshot-u vidim punu frekvenciju za obje stavke. Frekvencije jezgri su na maximumu standardnih za taj chip. Da se razumijemo, propusnost memorijske sabirnice ovisi o širini sabirnice, vrsti memorije i brzine iste (urgubo) a ne o magijama vračeva i vještica iliti OEMova. Pošto je 8750m baziran na 7730 chipu sa ddr3 memorijom (rijetko tko ako itko koristi ddr5 varijantu), sabirnica 8750m je definirana kao 128bitna, frekvencija GPU im se kreće od ~620-775MHz, frekvencija memorije ~1000MHz. Dakle ako uzmemo screenshot iz notebookcheck testa i brzinu memorije od 300MHz sa 9.6GB/s propusnosti, vidimo da je u točnoj korelaciji sa 1000MHz i 32GB/s propunosti ( 1000/300 = 3.33333..... || 3.33333x9.6 = 32GB/s - jednostavna matematika). Ako je su igdje bile drugačije brojke to je iz greške GPUz-a odnosno njegova kriva očitanja jer 8750m je uvijek 8750m i svi chipovi su isti osim malih nedosljednosti u postavkama frekvencijama OEM-ova.
Eto nadam se da je rasčišćeno.
Lijep pozdrav.
Pozdrav.
Kroz koji tjedan kupujem laptop.
Buđet mi je 4.000-max 5.000kn.
Treba mi laptop koji će mi služiti podosta vremena, MORA BITI 17''. Dosta se bavim glazbom tako da mora savršeno pokretati softvere za produkciju glazbe i DJing.
Molim prijedloge