Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.675
|
čitano: 14.633.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Na aceru nije izgleda da grafa radi u crossfire sa apu nego radi kao i na mom probooku a intelove integruše serije hd4000 su k od ovce zato i imaju manji score sa istom diskretnom grafom. :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 2:29 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može mala pomoć, jer sam stvarno izvan hardverskih zbivanja već odavno :) 

Treba mi preporuka za laptop do 3600kn, glavna namjena će mu biti alati poput Adobe Illustratora, Fireworksa i raznih IDE-a za web development. Standardni ekran 15.6, i da nije sumo borac po težini.

Listajući malo po ovoj temi, vidim da nitko ne preporučuje Toshibu, a ja bi baš jednu!  Stvarno, zanima me jesu li se pogoršali tokom godina, jer znam da su prije bili sinonim za kvalitetu ?

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav svima!

Tražim tzv. poslovni laptop, sa slijedećim specifikacijama: 4core, 8GB RAM, 250GB SSD, Win Pro, ispod 17", što duža garancija.  Uspio sam iskopati ovo, ali otvoren sam za komentare, kritike i prijedloge! {#}

Hvala!

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
12 godina
suludi8 kaže...

Može mala pomoć, jer sam stvarno izvan hardverskih zbivanja već odavno :) 

Treba mi preporuka za laptop do 3600kn, glavna namjena će mu biti alati poput Adobe Illustratora, Fireworksa i raznih IDE-a za web development. Standardni ekran 15.6, i da nije sumo borac po težini.

Listajući malo po ovoj temi, vidim da nitko ne preporučuje Toshibu, a ja bi baš jednu!  Stvarno, zanima me jesu li se pogoršali tokom godina, jer znam da su prije bili sinonim za kvalitetu ?

Lenovo G500 a sa vremenom si nadogradi RAM jer Adobe paket voli puno memorije.

12 godina
Jovanka kaže...

Pozdrav svima!

Tražim tzv. poslovni laptop, sa slijedećim specifikacijama: 4core, 8GB RAM, 250GB SSD, Win Pro, ispod 17", što duža garancija.  Uspio sam iskopati ovo, ali otvoren sam za komentare, kritike i prijedloge! {#}

Hvala!

Fujitsu E753 sa i7QM znači to je quad core, sshd disk od 500GB tako da imaš i brzinu i kapacitet.  

13 godina

Tnx!

Vidio sam i taj sa i7; iskreno korisniku potrebe više naginju prema heavy hdd usageu nego prema heavy CPU, tako da IMO i7m mu je nepotreban. Drugi FS E753 imaju 128GB SSDove, što mi se čini malo znajući korisnika. Tako da sam zavrsio na ovom sa 250GB SSDa, dok je ovaj sa SSHDom sekundarno rjesenje. Čekam korisnika da definira budget u lipu! {#}

Hvala jos jednom

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
12 godina

Da samo kakav je ssd unutra, koji brand, koji model? Ja sam uvijek za varijantu laptopa bez ssd-a pa kasnije kupiš onaj koji tebi odgovara i koji je u vrhu ponude a s time imaš i garanciju van ove od laptopa. Koliko vidim taj Fujitsu ima i dual slot za hdd tako da se postojeći u njemu nemora vaditi.  

13 godina

Potpisujem napisano. Samo stvarnost mi baš nije naklonjena, naime korisnik je takav (skoro kao u državnim službama) da u teoriji ima sredstava SADA za prijenosno računalo; upgradei su SF na razini "može za jedno 3,4 godine". {#}

12 godina

Aha onda u tom slučaju ići na onaj sa ssdom {#}, mislim za poslovne korisnike biti ce i i5 overkill a brzina rada na ssdu ce mu biti od veće važnosti. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 16:39 (roby27).
12 godina

Pozdrav!
evo konacno kupujem sebi latop iako pratim ovu temu zadnja 3-4 mjeseca.
Dakle, raspolažem sa 4000kn, laptop bi se koristio pretežno za stvari vezane za tehnicki fakultet (AutoCAD, Scia, Office..) i neko lagano mrežno igranje (Hon, Dota 2..)
Vidim da u zadnje vrijeme hvalite/preporucavate ovo (najjeftinije sta sam nasa)
Imam par pitanja za ovaj G510 (jer nisam uspija nac kvalitetan review):

-sto im znaci HD glare ekran, jeli to mat ili glossy?

-ima 8gb SSD, jeli to dosta za windowse?

-jeli radi cijelo vrijeme na integriranoj grafici pa se prebaci na hd8750 pri opterecenju?

-i zadnje, kvaliteta izrade, vec ste rekli da ima dobro hlađenje, ali zanima me jeli neka jeftina plastika ili?

hvala na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=23071

Sta mislite o ovom?
Treba mi za itunes, MS Office, surfanje, faks, nikakve igrice itd.
11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
CantorNote kaže...

Imam problema pri odabiru laptopa...

Tražim neko čudo koje bi koštalo do 10000 kn s otprilike ovakvim konfiguracijama:

Proc: Intel core i7 - 4700 HQ ili 3630 QM

Memorija: Minimalno 8 GB

Tvrdi disk: Obavezno SSD (minimalno 16 GB) + min 500 GB HDD (U OBZIR DOLAZI I SAMO SSD ALI ONDA MINIMALNO 256GB)

Marka: ASUS, LENOVO, HP (za DELL, TOSHIBU I ACER sam pročitao dosta loših iskustava tako da se ne bi htio igrat s time)

Namjena: Programiranje/paralelno programiranje/kriptografija/rješavanje nekih težih numeričkih a i onih manje numeričkih problema...

Idealan laptop je bio ovaj:

http://www.saturn.at/mcs/product/TOSHIBA-Satellite-P875-32G-i7-2-4GHz-16GB-1TB-128GB-SSD,90452,384055,607106.html?langId=-15

Ali kako sam čitao Review na Amazon iskustva sa serijom P875 su dosta šarolika - najveće su kritike na SSD i na grafičku karticu uglavnom... Premda je billo i nekih i na tipkovnicu...

Sad ako neko zna koliko je to realno molim da kaže ili predloži nešto bolje :D

Ako želiš najbolje iskoristiti buđet onda ovako bi ti preporučio da gledaš laptop prvo bez ssd-a pošto laptopi sa ugrađenim dolaze mahom sa starijim serijama i lošijim kontrolerima te upitnom kvalitetom Nand-a.

Nova serija Acer V3 772G je pobrala dobre preporuke i nudi zaista dobar omjer uloženo dobiveno, stavio bi ti Intel 120GB 530 odlična nova serija sa 5god. jamstva + još 8GB DDR3L 1600Mhz rama također imaš 4 utora za ram što je odlično za nadogradnju.

Ako te zanima malo si pročitaj review, jedini bitni nedostatak je što nema IPS panel. 

Evo i video unboxing da se uvjeriš u dizajn i kvalitetu izrade 

Druga opcija je također još bolja Asus N750 samo ima slabiji gpu ali i mSata ssd u komenzaciji sa 1TB hdd u tom slučaju ti ni netreba dodatno ssd ako želiš uštedjeti.

Mnogi od problema kod ACER-ovih laptopa su te što se on pretjerano zagrijava (nisam vjerovao tome dok mi frend nije imao iskustvo topljenja s ACERom na faksu - kupljen prije godnu i pol, garanciju izgubio - pa od ACERA bježim što dalje mogu) - valjda sustav hlađenja nije napravljen kako treba... A druga zamjerka je slaba garancija od 1 god (uz max produljenje na 3) - dok ASUS nudi garanciju od 2 uz max produljenje na 5 :) 

Ovaj ASUS koji si mi preporučio je odličan - to sam si htio uzet - ali je problem to što mi laptop treba hitno (imam 3 projekta koja moram predati do idućći tjedan, a do sada sam se mijenjao na red sa bratom za njegov laptop), a ovaj je tek u dolasku za ne znam koliko dana :S Kupio bi ga vjerojatno na INSTARU (http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-n750jv-t4118h-i712gb1tb16gbgt750w8173hdmi/asus-n750jv-t4118h)

Frend mi je upravo rekao da se HP uistinu ne isplati uzimat jer je preskup, isto kaže i asistent - garancija kvalitete je dobra, ali ne toliko dobra kao kod ASUSovih - tak da sam do sada čuo najbolja iskustva za ASUS i za Lenovo...
I pročitao sam negdje na nekom engleskom forumu da se laptopi sa SSD-om brže kvare, pa ne znam koliko je to istina - al definitivno mi ne bi bilo drago da  mi se laptop pokvari za 2 god... pa ako netko zna nešto o tome nek mi javi :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 20:37 (CantorNote).
16 godina
neaktivan
Penzija kaže...

Pozdrav!
Dakle, raspolažem sa 4000kn, laptop bi se koristio pretežno za stvari vezane za tehnicki fakultet (AutoCAD, Scia, Office..) i neko lagano mrežno igranje (Hon, Dota 2..)
Vidim da u zadnje vrijeme hvalite/preporucavate ovo  (najjeftinije sta sam nasa)

-jeli radi cijelo vrijeme na integriranoj grafici pa se prebaci na hd8750 pri opterecenju?

-i zadnje, kvaliteta izrade, vec ste rekli da ima dobro hlađenje, ali zanima me jeli neka jeftina plastika ili?

hvala na odgovoru

Glare je glossy a anti glare (non glare) je mat; vidio uživo i te lenove i acere oko te 4 tisuće i upravo taj ekran ubija u pojam tj. kvari cjelokupni dojam. Nije ni ovaj mat na probooku mila majka ali je nekako diskretniji ne ističe se toliko niti se moš gledati u njemu. Dakle meni osobno tip ekrana kvari dojam. :)

Mislim da to nije ssd za stavljati windowse na njega nego služi za keš radi bržeg pokretanja najčešćih programa ako sam zabrijao neka netko ispravi ali teoretski i praktično windowsi ne stanu na njega.

Prebaci se na zasebnu grafiku kada to nešto npr. igra prijeđe sposobnosti integrirane grafike ali svi driveri trebaju biti instalirani. Obično se može i ručno npr. u CCC odrediti što na koju grafu. Power saver ili high performance grafa.

Za kvalitetu izrade osobno ne znam nisam ga dodirivao samo sam vidio u "prolazu" To se treba javiti neki vlasnik. :)

11 godina
roby27 kaže...
CantorNote kaže...

Imam problema pri odabiru laptopa...

Tražim neko čudo koje bi koštalo do 10000 kn s otprilike ovakvim konfiguracijama:

Proc: Intel core i7 - 4700 HQ ili 3630 QM

Memorija: Minimalno 8 GB

Tvrdi disk: Obavezno SSD (minimalno 16 GB) + min 500 GB HDD (U OBZIR DOLAZI I SAMO SSD ALI ONDA MINIMALNO 256GB)

Marka: ASUS, LENOVO, HP (za DELL, TOSHIBU I ACER sam pročitao dosta loših iskustava tako da se ne bi htio igrat s time)

Namjena: Programiranje/paralelno programiranje/kriptografija/rješavanje nekih težih numeričkih a i onih manje numeričkih problema...

Idealan laptop je bio ovaj:

http://www.saturn.at/mcs/product/TOSHIBA-Satellite-P875-32G-i7-2-4GHz-16GB-1TB-128GB-SSD,90452,384055,607106.html?langId=-15

Ali kako sam čitao Review na Amazon iskustva sa serijom P875 su dosta šarolika - najveće su kritike na SSD i na grafičku karticu uglavnom... Premda je billo i nekih i na tipkovnicu...

Sad ako neko zna koliko je to realno molim da kaže ili predloži nešto bolje :D

Ako želiš najbolje iskoristiti buđet onda ovako bi ti preporučio da gledaš laptop prvo bez ssd-a pošto laptopi sa ugrađenim dolaze mahom sa starijim serijama i lošijim kontrolerima te upitnom kvalitetom Nand-a.

Nova serija Acer V3 772G je pobrala dobre preporuke i nudi zaista dobar omjer uloženo dobiveno, stavio bi ti Intel 120GB 530 odlična nova serija sa 5god. jamstva + još 8GB DDR3L 1600Mhz rama također imaš 4 utora za ram što je odlično za nadogradnju.

Ako te zanima malo si pročitaj review, jedini bitni nedostatak je što nema IPS panel. 

Evo i video unboxing da se uvjeriš u dizajn i kvalitetu izrade 

Druga opcija je također još bolja Asus N750 samo ima slabiji gpu ali i mSata ssd u komenzaciji sa 1TB hdd u tom slučaju ti ni netreba dodatno ssd ako želiš uštedjeti.

Roby samo sam cekao da pohvalis acerov Acer V3 772G laptop {#} jer otkako par tjedana gledam laptope, stvarno mislim da je najbolji u ponudi.

Pored njega mi se interesantnim ucinio jos samo Asusov: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.26242FF9-9976-4F73-8635-613248F9444E.aspx

Za klasu je slabiji od navedenog Asus N750 ali je zato jeftiniji 4 tisuce kuna, jedini problem je sto ima 4GB rama i mrvu slabiju graficku. I prodavac iz centro.hr mi je prek mejla reko da je za Asus X750JB-TY020D teze stavit rame (jer oni navodno besplatno nadograđuju ako se kupac odmah odluči kupit nadogradnju..), znaci vjerojatno ga je teze nadogradit, pa je vjerojatno i malo teze nadogradit taj N750

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 1:19 (The_Fichek).
12 godina
CantorNote kaže...

Mnogi od problema kod ACER-ovih laptopa su te što se on pretjerano zagrijava (nisam vjerovao tome dok mi frend nije imao iskustvo topljenja s ACERom na faksu - kupljen prije godnu i pol, garanciju izgubio - pa od ACERA bježim što dalje mogu) - valjda sustav hlađenja nije napravljen kako treba... A druga zamjerka je slaba garancija od 1 god (uz max produljenje na 3) - dok ASUS nudi garanciju od 2 uz max produljenje na 5 :) 

Ovaj ASUS koji si mi preporučio je odličan - to sam si htio uzet - ali je problem to što mi laptop treba hitno (imam 3 projekta koja moram predati do idućći tjedan, a do sada sam se mijenjao na red sa bratom za njegov laptop), a ovaj je tek u dolasku za ne znam koliko dana :S Kupio bi ga vjerojatno na INSTARU (http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-n750jv-t4118h-i712gb1tb16gbgt750w8173hdmi/asus-n750jv-t4118h)

Frend mi je upravo rekao da se HP uistinu ne isplati uzimat jer je preskup, isto kaže i asistent - garancija kvalitete je dobra, ali ne toliko dobra kao kod ASUSovih - tak da sam do sada čuo najbolja iskustva za ASUS i za Lenovo...
I pročitao sam negdje na nekom engleskom forumu da se laptopi sa SSD-om brže kvare, pa ne znam koliko je to istina - al definitivno mi ne bi bilo drago da  mi se laptop pokvari za 2 god... pa ako netko zna nešto o tome nek mi javi :D

Acer se poboljšao po tom pitanju a normalno sve zavisi o kojoj seriji govorimo tako da muka mi dođe kada tako nešto čujem na temelju onih koji su imali jedan model i sad radi tog modela cijeli Acer ne valja, bedastoće šta drugo a može biti da i tvoj frend nije čistio laptop niti ga održavao kako spada, tko zna gdje ga je sve imao i na čemu.

Kažem možeš gledat i Asus N seriju vidi koja je raspoloživa i koja te pika u oči pa postaj ovdje, odlična je ali isto se zna grijati tako da nije to baš da ako kupiš brand Asus da će sve biti savršeno. Ovo za ssd ništa čudno, ugrađuju se jeftileni od ssd-a i krepaju, ne krepa laptop nego ssd {#}

Od HP-a u tom rangu bi bila Envy serija...

I da ovo dali ce ti se pokvariti ili nece to nitko nemože sa 100% sigurnošču reći i nitko nema kristalnu kuglu za budućnost, danas se sve kvari i to je realnost zato imaš garanciju a po potrebi ju i produljuješ.

12 godina
Penzija kaže...

Pozdrav!
Vidim da u zadnje vrijeme hvalite/preporucavate ovo (najjeftinije sta sam nasa)

hvala na odgovoru

Da super je laptop, par forumaša su ga kupili i jako su zadovolji s njim.

Ugrađen mu je glossy(sjajan) ekran ako ga budeš koristio u kontroliranim uvjetima osvijetljenja prostora nemaš problema, 8GB SSD služi za keš tako da nemožeš OS na njega instalirati, pomaže hardu za brže loadanje programa. Kvaliteta izrade je plastična ali čvrsta mat plastika je korištena tako da ostavlja dobar dojam. 

jaajaa kaže...
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=23071

Sta mislite o ovom?
Treba mi za itunes, MS Office, surfanje, faks, nikakve igrice itd.

Ako te ne smeta nedostatak usb3.0 u današnja vremena dobar je laptop pogotovo radi jamstva.

12 godina
The_Fichek kaže...

Roby samo sam cekao da pohvalis acerov Acer V3 772G laptop {#} jer otkako par tjedana gledam laptope, stvarno mislim da je najbolji u ponudi.

Pored njega mi se interesantnim ucinio jos samo Asusov: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.26242FF9-9976-4F73-8635-613248F9444E.aspx

Za klasu je slabiji od navedenog Asus N750 ali je zato jeftiniji 4 tisuce kuna, jedini problem je sto ima 4GB rama i mrvu slabiju graficku. I prodavac iz centro.hr mi je prek mejla reko da je za Asus X750JB-TY020D teze stavit rame (jer oni navodno besplatno nadograđuju ako se kupac odmah odluči kupit nadogradnju..), znaci vjerojatno ga je teze nadogradit, pa je vjerojatno i malo teze nadogradit taj N750

Da dobar je Acer V3 772G, pogotovo uloženo dobiveno. Očekujem nasljednika da bude još poboljšan u smislu cijele izrade od aluminija jer u tom smjeru se konačno i ide, pomalo ali ide.  

Asus N750 nije uopće teško nadograditi, odšerafi se 14 torx vijaka te imaš pristup svemu.

13 godina
neaktivan

Bok, tražim preporuku laptopa do 2500kn, novi. Bio bi korišten za programe tipa MultiSim, ExpressPCB, Photoshop Elements, surfanje i možda nekad pokoja igra, ali to na zadnjem mjestu.

HP prednost.

Dali ovako nešto valja?

http://protis.hr/products/details/notebook-hp-255-h6e07ea--torba/72590

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 12:35 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Trebam neku gaming mašinu koja bi mi u potpunosti zamjenila stolni stroj :( pošto sam često van RH i po uredu a volim nekad zaigrati, trenutno pretežno je samo Dota2 ali volio bih da na laptopu mogu baciti i GTA V max kao i nadolazeći Witcher 3. Planirao sam ovaj uzeti:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g750jx-17-republic-of-gamers-g750jh-t4086d-u-dolasku/G750JH-T4086D

Vaše mišljenje? Služit će me par godina?

0 0 hvala 0
14 godina
Gadgeti kaže...

Trebam neku gaming mašinu koja bi mi u potpunosti zamjenila stolni stroj :( pošto sam često van RH i po uredu a volim nekad zaigrati, trenutno pretežno je samo Dota2 ali volio bih da na laptopu mogu baciti i GTA V max kao i nadolazeći Witcher 3. Planirao sam ovaj uzeti:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g750jx-17-republic-of-gamers-g750jh-t4086d-u-dolasku/G750JH-T4086D

8gb rama manje(još uvijek ti ostaje 8) i malo slabija gtx770m, ušteda od 3500kn pa ti sad vidi!

G750JX-T4073

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 13:48 (p4wner).
13 godina
neaktivan

kupio sam emachines e527 za 700kn. Kakav je to laptop i dali sam dobro prosao? Nadograden je na 5gb rama. Pozz svima!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...
The_Fichek kaže...

Da dobar je Acer V3 772G, pogotovo uloženo dobiveno. Očekujem nasljednika da bude još poboljšan u smislu cijele izrade od aluminija jer u tom smjeru se konačno i ide, pomalo ali ide.

Asus N750 nije uopće teško nadograditi, odšerafi se 14 torx vijaka te imaš pristup svemu.

Samo 14? To kao da su tenk šarafili a ne f... laptop.

16 godina
neaktivan
Gadgeti kaže...

Eto i u takav stroj stave sr... od harda na 5400rpm umjesto da stave 2GB grafu (mislim dosta za full hd). Nek bude i ona od 3GB i manje rama a uvale dobar SSD....  Pa jbte....

Moš ti imati zvjer od proca i od grafičke kad ti je hard za k... kao i moj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 19:54 (Oldy).
14 godina
Oldy kaže...
Gadgeti kaže...

Eto i u takav stroj stave sr... od harda na 5400rpm umjesto da stave 2GB grafu (Mislim dosta za full hd) i manje rama a uvale dobar SSD....  Pa jbte....

postoje verzije sa ssd-om ali su naravno skuplje, to je najjeftinija varijanta sa najjacom grafickom sto je u kranjem slucaju i najbitnije, lako ubacis ssd i rame

ASUS G750

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
16 godina
neaktivan

Ne razumiješ ti mene; i u lap od 13500kn stave smeće od harda na 5400rpm jel sad jasno?

16GB rama ne treba rađe 8 i SSD a i grafička od 4GB VRAM-a treba za što točno? Za 4k telku?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može li mi itko reći nešto o ovom Asusu, nigdje ga nema osim u ovom dućanu, zna li netko zašto?  Mislim da za tu cijenu nudi dosta(ako ga se može kupit u tom dućanu uopće), ali me malo plaši to što nigdje ne nalazim informacije o njemu. hvala

http://www.telebit.hr/NB-Asus-X550VC-XX021--tamno-siva--Intel-Core-i5-3230M-2-6GHz--750GB-HDD--4GB--15-6--1366x768-sjajni--nVidia-Geforce-GT-7/p/766074858.aspx

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bio bi zahvalan ako bi mi netko mogao reći nešto i o ovom aceru.

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-e1-571g-53234g50mnks-156-nxm57ex055-akcija/NX.M57EX.055

I ovoj Toshibi

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c9ba06c14e0444de96342235b04f4489.toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-134-pscgce-00n00dy4.aspx

Kompjuter mi treba za AutoCad(2d) i Office. Zato mislim da mi je potreban i5 procesor. Dao bi oko 4000kn za laptop eventualno 4500 ako je Toshiba jer Toshibi nekako najvise vjerujem i imam najbolja iskustva s njom.

Unaprijed hvala svima na pomoći.

0 0 hvala 0
12 godina
Oldy kaže...

Ne razumiješ ti mene; i u lap od 13500kn stave smeće od harda na 5400rpm jel sad jasno?

16GB rama ne treba rađe 8 i SSD a i grafička od 4GB VRAM-a treba za što točno? Za 4k telku?

Ne samo to, nego su svi redom TN matrice a ne IPS/PLS/MVA....

5400rpm disk ima smisla jer manje troši struje i stvaraju manje vibracija a time i buke, naravno ako nemaš ssd kao glavni sistem da je to šhit, zato je budućnost u hibridima samo treba dočekat masovnu isporuku u prijenosnicima.  

16 godina
neaktivan

Pa naravno; ja imam 6.7 za proc i grafu 6.8 a za rame 7.2. Hard na 5400rpm je 5.9

On bi imao i daleko veće ocjene za taj proc i grafu a hard na 5400rpm istih tih 5.9 i što ga kolje? Pa hard kao i mene samo bi njega u većoj mjeri jer mu je lap skuplji i 4 puta od moga.

Na to isto obratiti pažnju. Danas ništa bez SSD da je sistemski (ne znam bar 120GB da stanu programi a i par igara istovremeno gore) a ostalo može na HDD za spremanje.   :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 23:28 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
dinamo1986 kaže...

Bio bi zahvalan ako bi mi netko mogao reći nešto i o ovom aceru.

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-e1-571g-53234g50mnks-156-nxm57ex055-akcija/NX.M57EX.055

I ovoj Toshibi

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c9ba06c14e0444de96342235b04f4489.toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-134-pscgce-00n00dy4.aspx

Kompjuter mi treba za AutoCad(2d) i Office. Zato mislim da mi je potreban i5 procesor. Dao bi oko 4000kn za laptop eventualno 4500 ako je Toshiba jer Toshibi nekako najvise vjerujem i imam najbolja iskustva s njom.

Unaprijed hvala svima na pomoći.

Idi na Lenovo G510, za 2D auto cad i office i ovo je overkill.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice