Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.673
|
čitano: 14.632.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
TheGh0st kaže...

@provincijalka08, najbolje bi ti bilo uzeti ovakvo nešto. Jedan moj član obitelji ima isličan model (ista serija) i svaki dan uredno igra Sims-e 3 do negdje 5 sati, nikakvih problema.

Tu su ti benchmark resultovi u igricama (malo scrollas dolje), možeš čak i Battlefield 3 pokrenuti, pa čak i Skyrim.

Oprosti, al i dalje, i3 2350m i 7670m (naravno opet rebrendirani 6650m) su losiji od i5 ivyija i 640m koji dere svu tu grafiku koju postate. 

plus sad tvoj laptop ima godinu garancije (isto kao i acer onaj. tako da je acer v3 puno bolji izbor. ako je garancija problem, produzi se.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@cecenac, jeste, grafičko izvođenje je bolje, ali meni je još uvijek najbolja solucija od korisnika tomo4vk, jer uz cak i manju cijenu od 5000 kn daje sve što je potrebno korisnici, bez pretjerivanja sa RAM-om i sličnim stvarima. Isto, ne mislim da je korisnica opterećena sa hlađenjem ili sa grafičkim detaljima, tako da, ako budeš "svakom loncu poklopac", to nema smisla, jer ce na kraju ona odlučiti što će. Moj glas je od početka bio za laptop koji je preporučio tomo4vk, a što će biti konačna odluka, ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 22:22 (TheGh0st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala na prijedlozima :). So far, izbor je sužen na:

ASUS K55VM-SX033

ACER Aspire V3-571G - NX.RZPEX.007

hp Probook 4540s

Ako ima još koji, otvorena sam za prijedloge :). Što se tiče igara, nakon rješavanja laptopa je u planu sastavljanje nekog desk PC-ija, tako da bi igre tu išle :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo i meni mi bih trebala pomoć,.... Znači, kupujem laptop, nije da se baš razumim u njihove karakteristike(zato sam i ovdje), pa svaka pomoć dobro ce mi doć..

Cijena: od 4000kn do 5000kn, svrha: najvise faks, građevina, veličina: min 15"

Prednost dajem asus laptopima, jedan od njihovih koristim već 4 godine i prizadovoljna..

Aj ljudi pomagajte...{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
provincijalka08 kaže...

Hvala na prijedlozima :). So far, izbor je sužen na:

ASUS K55VM-SX033

ACER Aspire V3-571G - NX.RZPEX.007

hp Probook 4540s

Ako ima još koji, otvorena sam za prijedloge :). Što se tiče igara, nakon rješavanja laptopa je u planu sastavljanje nekog desk PC-ija, tako da bi igre tu išle :)

Svaki laptop od tog tvog suženog dijela ima svoje prednosti i nedostatke,ja ću analizirati sva tri.

Asus:processor je ok,dual core (turbo 3.1),4gb ram-a sasvim dovoljno,dosta prostora na tvrdom disku,grafička kartica je vrlo dobra za tu cijenu što pokazuje i review.

Acer:processor je jednak kao i u prethodnom Asus-u,sa ram memorijom je malo pretjerano (ali znaš kako se kaže "od viška glava ne boli"),150 GB više nego u Asus-u,grafička kartica je gotovo ista kao i u Asus-u.

HP:processor je i5 2450 (u prethodna dva i5 3210) frekvencija isto 2.5 GHz (turbo 3.1 GHz),ram memorija 6 GB više nego dovoljno,prostora na tvrdom disku ista kao i u Acer-u,grafička je vrlo dobra.

Cijene sva tri laptopa su prihvatljive.

Naveo si da je nako riješavanja laptopa u planu sastavljanje desktop konfiguracije,tako da na laptop neče ići igre.

Moj izbor bi bio HP.Razlog:nema velike razlike između sva tri laptop-a,mogučnost produženja garancije na čak 5 godina (za razliku kod acer-a max 3 godine),osobno koristim hp (upravo pišem sa njega i jako sam zadovoljan) i planiram slijedeće godine uzeti HP Probook seriju.To je neko moje mišljenje.

Ali ti kupuješ laptop,odliuči se.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 10:47 (tomo4vk).
13 godina
neaktivan

Tomo,nisi dobro usporedio procesore,i5 2450 je sandy bridge,a i5 3210 je ivy bridge,a razlika u njima je 20%.Ovaj 3210 je jednak najbrzem dvojezgranom Sandy Bridgu i7 2620m ciji je clock 2.7ghz,a turbo 3.4 ghz,tako da je po meni acer najbolji izbor.Takodje grafika u aceru je 640m koja je  barem po meni najbolja,takodje nije ista kao u asusu velika je razlika.Sto se tice Rama sto vise to bolje po meni,a acer ga ima najvise

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 1:51 (NikBBL).
14 godina
neaktivan
tomo4vk kaže...

Svaki laptop od tog tvog suženog dijela ima svoje prednosti i nedostatke,ja ću analizirati sva tri.

Asus:processor je ok,dual core (turbo 3.1),4gb ram-a sasvim dovoljno,dosta prostora na tvrdom disku,grafička kartica je vrlo dobra za tu cijenu što pokazuje i review.

Acer:processor je jednak kao i u prethodnom Asus-u,sa ram memorijom je malo pretjerano (ali znaš kako se kaže "od viška glava ne boli"),150 GB više nego u Asus-u,grafička kartica je gotovo ista kao i u Asus-u.

HP:processor je i5 2450 (u prethodna dva i5 3210) frekvencija isto 2.5 GHz (turbo 3.1 GHz),ram memorija 6 GB više nego dovoljno,prostora na tvrdom disku ista kao i u Acer-u,grafička je vrlo dobra čak i mogao bih reči po review-ima malo jača od prethodnih.

Naveo si da je nako riješavanja laptopa u planu sastavljanje desktop konfiguracije,tako da na laptop neče ići igre.

Moj izbor bi bio HP.Razlog:nema velike razlike između sva tri laptop-a,mogučnost produženja garancije na čak 5 godina (za razliku kod acer-a max 3 godine),osobno koristim hp (upravo pišem sa njega i jako sam zadovoljan) i planiram slijedeće godine uzeti HP Probook seriju.To je neko moje mišljenje.

Nemoj se tomo ljutit al vidim da nisi 100% upucen u ono sto govoris. radeoni 7000 serije zasad su nazalost gotovi svi rebrendirani 6000 cipovi.  grafika iz asusa dosta je losija od 640m, procesor iz acera je također nova arhitektura i kao i grafika puno je efikasniji nego stara serija

provincijalka na tebi je odlucit, al acer v3, ima uvjerljivo najjaci hardver u sebi, preporucio sam sto ode sto uzivo stotine i stotine laptopa, a koristio i popravljao ih također nemal broj, i ne bi ti (za razliku od nekih) nesto preporucavao da nisam sto posto siguran u to. Toliko od mene. Ne da mi se vise dokazivat da sam u pravu, i zao mi je da nema maura ili ovako nekog malo potkovanijeg da potvrdi moje teze, jer bizarno mi je vise svadjat se u vezi necega sta bilo ko moze guglat i uvjerit se da sam u pravu.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 8:58 (cecenac).
13 godina
neaktivan
NikBBL kaže...

Tomo,nisi dobro usporedio procesore,i5 2450 je sandy bridge,a i5 3210 je ivy bridge,a razlika u njima je 20%.Ovaj 3210 je jednak najbrzem dvojezgranom Sandy Bridgu i7 2620m ciji je clock 2.7ghz,a turbo 3.4 ghz,tako da je po meni acer najbolji izbor.Takodje grafika u aceru je 640m koja je  barem po meni najbolja,takodje nije ista kao u asusu velika je razlika.Sto se tice Rama sto vise to bolje po meni,a acer ga ima najvise

Ja niti nisam rekao da su processori isti,nego da imaju istu frekvenciju rada.

A za grafičke kartice isto tako nisam rekao da su iste,napisao sam"gotovo ista" (znači tu su negdje,ali ova 640M bolja).

13 godina
neaktivan
cecenac kaže...
tomo4vk kaže...

HP:processor je i5 2450 (u prethodna dva i5 3210) frekvencija isto 2.5 GHz (turbo 3.1 GHz),ram memorija 6 GB više nego dovoljno,prostora na tvrdom disku ista kao i u Acer-u,grafička je vrlo dobra čak i mogao bih reči po review-ima malo jača od prethodnih.

Nemoj se tomo ljutit al vidim da nisi 100% upucen u ono sto govoris. radeoni 7000 serije zasad su nazalost gotovi svi rebrendirani 6000 cipovi.  grafika iz asusa dosta je losija od 640m, procesor iz acera je također nova arhitektura i kao i grafika puno je efikasniji nego stara serija

provincijalka na tebi je odlucit, al acer v3, ima uvjerljivo najjaci hardver u sebi, preporucio sam sto ode sto uzivo stotine i stotine laptopa, a koristio i popravljao ih također nemal broj, i ne bi ti (za razliku od nekih) nesto preporucavao da nisam sto posto siguran u to. Toliko od mene. Ne da mi se vise dokazivat da sam u pravu, i zao mi je da nema maura ili ovako nekog malo potkovanijeg da potvrdi moje teze, jer bizarno mi je vise svadjat se u vezi necega sta bilo ko moze guglat i uvjerit se da sam u pravu.

Vidi ovako:

Slažem se možda Acer ima malo jači hardware.Processor je malo brži,2gb rama više nego u HP-ovom i grafička kartica po notebookcheck review-ima ima malo više FPS-ova u igrama.Moj izbor nakon toga bi bio HP,jer je rekao da mu ne treba za igrice,jer kupuje PC.Ali to je samo moje mišljenje,prvincijalka ipak kupuje laptop i na njoj je da odluči.

14 godina

Hmmm više zbunjujete ljude nego kaj pomažete u odabiru  {#}{#}

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bimbo12 kaže...

Evo i meni mi bih trebala pomoć,.... Znači, kupujem laptop, nije da se baš razumim u njihove karakteristike(zato sam i ovdje), pa svaka pomoć dobro ce mi doć..

Cijena: od 4000kn do 5000kn, svrha: najvise faks, građevina, veličina: min 15"

Prednost dajem asus laptopima, jedan od njihovih koristim već 4 godine i prizadovoljna..

Aj ljudi pomagajte...{#}

Evo: ASUS

13 godina
neaktivan

U trgovini na koju sam osuđena su opcije HP 4530s (nemaju 4540) i ova dva - asus k55 i acer v3 571g. Imaju i neke Toshibe, al' njih nemam ni jedan primjer. Također, imaju onaj Dell s početka priče. Što je sad najbolja opcija (sorry što davim)?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ovako brat mi se upisao na faks, pa bih ga htio iznenaditi novim laptopom jer sada ima neku staru krntiju :).

Cijena do koje bih isao je 700 eura, a kupovao bi laptop u Njem, a razlog je sto trenutno zivim tamo a mislim da tamo mogu dobiti vise za svoj novac. Laptop se bi koristio u svrhu faksa, ali vjerojatno bi on i odigrao koju igru pa bi bilo lijepo da ima laptop graficku da pokrene i neku igru.

Ako Vam nebi bio problem laptop nadite na www.idealo.de (to je nesto kao nasa nabava.net).

Kako bi bio zamjena za desktop laptop neka je velicine 17.3".

Ja sam malo trazio i nasao za 600 eura acer v3 771g.Ima novi ivy i5,gt650m,500gb hard i 2 god garancije u Njem i 1 godinu u citavom svijetu.

Sad ako ima sto bolje do 700 eura moze preporuka.

Ako nadete nesto preko 700 eura a u sebi ima windows mozete i njega preporuciti jer onda nadem isti laptop ali 83 eura jeftiniji jer tolika je cijena samog windowsa.

Za procesor sam mislio novi i5 jer mislim da nece iskoristiti i7,ali ako da se isplati uzeti i7 onda cu njega uzeti.

Evo to bi ukratko bilo to i Hvala Vam na pomoci ;)
Lopovi,ne kradite!Država ne voli konkurenciju
15 godina
neaktivan

Molio bih savjet za kupnju novog laptopa. Trebao bi mi za prvenstveno surfanje, office i filmove. Maximalno cijena da ide do 3000,  vrh vrhova. Da li je ovaj optimalno rješenje za kupnju? http://www.eurotrade.hr/eurotrade/prikaz/prikaz.php?sifra=34524 ? Ako nije, moze neki link s prijedlogom, po mogucnosti nekog shopa s dostavom. Hvala :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Moze preporuka nekog gaming laptopa za oko 8-9k kuna da vrti novije igre. hvala
14 godina
neaktivan

@gamer34, ovaj laptop ti je super za tu svrhu.

Pars pro toto.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Jel bi mogo dat link posto sam na mobu
15 godina
neaktivan

Jel bi vrjedilo uzeti ovaj laptop za te novce? http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11665

Ili ima nesto bolje do 3400 kn? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/hp-prijenosno-racunalo-pavilion-g7-2003sm-b4x69ea-173-core-i5__2103861

Uzeo sam ovaj laptop +3 godine garancije, šiša sve do 5000 kuna 17", sam košta 4500, i5 ivy + 7670. Dok dođe javim dojmove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hej svima! situacija je sljedeca: kupujem laptop sestri za faks, dakle nista posebno-internet, filmovi, office... nece igrati igre, mooozda simse tu i tamo. trenutno sam u americi pa bih ga ovdje kupio za nekih $550, pa bih molio vasu preporuku sto da uzmem. hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 3:04 (lacquer).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koji od navedenih laptopa najbolje odgovara koristenju u vezi surfanja, offica, filmova itd. Studentski nacin rada.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_199&products_id=11737

ili 

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_199&products_id=11315

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav!
Planiram uzeti ovaj laptop:  http://www.links.hr/artikl-014.650.003
S obzirom da bih laptop koristio za multimediju (surfanje, gledanje filmova, videa na YT) 
i tu i tamo neku noviju igru (ne mora biti na high postavkama) zanima me jeli taj laptop 
najbolje rješenje ili ima neko bolje rješenje za tu cijenu? Hvala unaprijed. {#}

Radije bih časno pao nego pobijedio varajući!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

http://www.instar-informatika.hr/hp-prijenosno-racunalo-630-a1e78ea/0363996 sta mislite o ovom,planiram ga kupit,isplati li se?

13 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

http://www.n2-shop.com/15-inca/product/view/2/1752

Sta mislite da li je ovaj laptop dovoljan za internet i office?

Vidim da ima 4gb rama i jedan usb 3.0 izlaz.Meni se cini vise nego dovoljan za te svrhe a i cijena mu se super..(oko 360 evra)

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

http://www.n2-shop.com/15-inca/product/view/2/1752

Sta mislite da li je ovaj laptop dovoljan za internet i office?

Vidim da ima 4gb rama i jedan usb 3.0 izlaz.Meni se cini vise nego dovoljan za te svrhe a i cijena mu se super..(oko 360 evra)

Dobar je za internet i office.

16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Što mislite o ovom lapu Asus K53SM-SX160?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav...

Evo, već nekoliko sati čitam ovo, i što više čitam imam više dilema.

Dakle - nećak....5. razred osnovne želi laptop...do 3500 kn...možda i do 4000 da može koju igru potegnut...

Hvala....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MatejCro kaže...

Jel bi vrjedilo uzeti ovaj laptop za te novce? http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11665

Ili ima nesto bolje do 3400 kn? 

ima, ovo: http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL-Inspiron-N5110-N0289-switch/flypage.tpl.html

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice