Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.628.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
wick kaže...

može te li mi reći, 

koja je razlika u grafici rama, jedan je od 1gb a drugi od 2gb?

vidim da je razlika i u procesoru za 0.1GHz, rame mogu kupi za 150kn 4gb, tako da mi to neigra ulogu.

prvi -  http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-7750g2416g64mnkk-lxrcz0c006/44814

drugi  -  http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-7750g2434g75mnkk-lxru00c007/50340

da li uzet acer ili hp 4730s?

ako može odgovor na oba pitanja,

nije mi do estetike, već do doborg uređaja, a vidim da acer nudi ok komponente za te novce, 

što se tiće hp tu je isto po kompnentama, osim kućištu i antiglare.

Hvala

Ja bih uzeo ovaj drugi acer!

Relativno je jeftin za komponente koje ima u sebi ali to je sve zbog tog što je to acer... Kvaliteta kućišta nije na nešto zavidnom nivou a i sam brand acer je poznat po tome što su njihovi laptopi najučestaliji po servisima. Nemoj sad pomisliti da te ja odgovaram od kupnje acera, ali ja bih uvijek išao na ono što barem mislim da je sigurnije.

Jedino što ima 17,3" ekran i to je  jedan plus po meni.. Možda čak onaj zbog kojeg bih se našao u dilemi za te novce uzeti baš taj lap..

14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

može preporuka za laptop - 10 000 max.

prvo sam htio kupiti macbook zbog developmenta, no nekako mi je žao dati toliko love za konfiguraciju koju mogu dobiti pa bih išao na virtualku ili hackintosh

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebao bih pomoć oko odabira laptopa do nekih 3500kn. Ova dva su mi se izuzetno svidjela, prvi ima jak procesor i malo slabiju grafičku ali je skuplji, a drugi obrnuto solidan procesor i vrlo dobru grafičku. Koristio bih ga za surfanje, obradu teksta te povremeno za igranje. (Football Manager, FIFA, The Sims...) Možda vi imate savjet za neki drugi model 

1. Acer Aspire 5552G-N954G50MNCC 3.438,00 kn

2. Acer Aspire 7551G-P324G50MNKK 3.111,89 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 0:34 (goranmactavish).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo samo da se osvrnem na lap k53sv. Kupio sam ga, ima vec mjesec dana, mozda malo vise, pa sam samo htio prenijet dojmove. Moja je verzija sa i5 2410, gt540 2gb, 6gm ram i 500gb disk(7200rpm). Ovo ostalo mislim da je isto u svim varijantama.
Uglavnom se slazem sa svim sto je jedan kolega vec napiso na stranici prije. Iznenadilo me da se stvarno malo grije, jedino sa strane kad igram neke zahtijevnije igrice (koje tjera bez problema btw), sta je i logicno jer je tamo ventilator od graficke. Nemam puno iskustva s drugim laptopima al znam da se sestrin hp probook star 2-3 godine uvijek jako grije, ne mozete ga drzat u krilu. Hardwerski je laptop dovoljan za sve sta prosjecnom korisniku treba a i moze bez problema potjerat vecinu igara. Probo sam i odigrat par igrica na full hdu na telki i to bez problema odradjuje, tu mu pomaze i dodatna videomemorija, inace ova graficka dolazi ili sa 1 ili 2 gb memorije. Baterija isto potraje dosta dugo ako se stavi na battery saving mod i smanji svjetlina ekrana(klasika).

Touchpad mi se isto jako svidja, ima multitouch i sve opcije od skrolanja gore-dolje, lijevo-desno, zumiranja, zakretanja slika i ostalih stvari. 

E sad, laptop stvarno super izgleda i dosta je cvrst, iako je napravljen od neke vrste plastike. izgleda kao da je od aluminija ali kad kucnete cuje se da je plastika. Unatoc tome, kvaliteta izrade je na razini. Ekran nije savrsen, ali prikaz je takav kakav moze bit na laptopu ove cijene. Znaci solidan, ali nista vise.

Jedino sta mu je po meni minus je tipkovnica koja je ok i ima dobar raspored ali se zna uvijat malo(sta nije strasno, ali ipak kod nekih drugih toga nema), i znalo mi se dogodit da ne prihvati odma neke tipke kad stisnem. I definitivno nije za neko duze tipkanje. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
goranmactavish kaže...

Trebao bih pomoć oko odabira laptopa do nekih 3500kn. Ova dva su mi se izuzetno svidjela, prvi ima jak procesor i malo slabiju grafičku ali je skuplji, a drugi obrnuto solidan procesor i vrlo dobru grafičku. Koristio bih ga za surfanje, obradu teksta te povremeno za igranje. (Football Manager, FIFA, The Sims...) Možda vi imate savjet za neki drugi model 

Kao prvo, izbjegavao bih Acer (ne kažem da je loš, ali bolje uzmi Asus, Toshiba, HP(možda) ili lenovo).

Ako se možeš razvuči za 100tinjak kuna, preporučujem ovoga.

Ako se pak ne možeš rastegnuti, evo jedan ispod 3500 kn.

Osobno imam Asusa i u svakoj kategoriji ti ga preporučujem. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
goranmactavish kaže...

Kao prvo, izbjegavao bih Acer (ne kažem da je loš, ali bolje uzmi Asus, Toshiba, HP(možda) ili lenovo).

potpis na laptop - ubiti to je isti model samo je razlika u disku - jedan je od 500 drugi od 750gb. kupovao sam SX006 sad s curom u utorak i odlican je, barem meni za te novce. Kučište je čvrsto, nema sjajne plastike - šrafiano je. Ekran je odličan, boje žive. Tipkovnica je jako dobra, ko da je od klase iznad laptopa. Jedini minus su mu tipke touchpada, odnosno njihov glasan zvuk. i najbolje od svega, 2 godine garancije!!!

14 godina
neaktivan
xyan kaže...
sudy_freak kaže...
goranmactavish kaže...

potpis na laptop - ubiti to je isti model samo je razlika u disku - jedan je od 500 drugi od 750gb. kupovao sam SX006 sad s curom u utorak i odlican je, barem meni za te novce. Kučište je čvrsto, nema sjajne plastike - šrafiano je. Ekran je odličan, boje žive. Tipkovnica je jako dobra, ko da je od klase iznad laptopa. Jedini minus su mu tipke touchpada, odnosno njihov glasan zvuk. i najbolje od svega, 2 godine garancije!!!

A što kažeš na Asus X54L-SX050. Čini mi se vrlo dobar iako ima integriranu grafiku no nadam se da će se moći odigrati koja nezahtjevnija igra, a ima čak i Usb 3.0

EDIT: Mislim da je ovaj ipak najbolji i da pruža najviše za 3.450,00Kn -LENOVO IdeaPad Z575Am

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 14:01 (goranmactavish).
14 godina
goranmactavish kaže...

EDIT: Mislim da je ovaj ipak najbolji i da pruža najviše za 3.450,00Kn -LENOVO IdeaPad Z575Am

Damn, ja kreten spominjao lenovo, a nisam mu dao niti jedan.
Ovo je super dobra ponuda.

Ili Asusi oni ili ovaj {#} 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
goranmactavish kaže...

Damn, ja kreten spominjao lenovo, a nisam mu dao niti jedan.
Ovo je super dobra ponuda.

Ili Asusi oni ili ovaj {#} 

zaboravil sam na taj uopce. Super izgleda (sve zajedno mislim)!

15 godina
neaktivan
6 LENOVO IdeaPad Z575Am
0 LENOVO IdeaPad Z570At
15 godina
neaktivan
maherDP kaže...

575Am je jaci - em 4 jezgreni proc - koji ti se gotovo uvijek OC na 2,3GHz, a i "potentnija" HD6650 2GB graficka...

13 godina
neaktivan
Pozdrav svima!
Ovaj ili sljedeći mjeseci vjerojatno kupujem novi laptop pa me zanimaju Vaša mišljenja konkretno o ovim trima modelima:
ASUS N73SV-TY453 http://www.protis.hr/products/details/notebook-asus-n73svty453/47391
LENOVO Z570A http://www.protis.hr/products/details/notebook-lenovo-z570a-59311766/49083
ACER Aspire 7750G http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-7750g2416g64mnkk-lxrcz02176/45712

Računalo bi se koristilo više za AutoCad, office, 3D modeliranje (Solid Works, proengineer) te za neke igrice (ME3, diablo 3 i skyrim)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
highwayman kaže...

može preporuka za laptop - 10 000 max.

prvo sam htio kupiti macbook zbog developmenta, no nekako mi je žao dati toliko love za konfiguraciju koju mogu dobiti pa bih išao na virtualku ili hackintosh

Itko?

13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi! Ovako molio bih vaše cijenjeno mišljenje o ovom laptopu. DELL Inspiron N5110, DNIN5110PB-1125-1 . Dajte malo opišite što se može očekivati od njega. Namjena bi bila programiranje,obrada slike,zvuka,videa, pokoji gaming, surfanje....

• Procesor:
Intel Core i7-2670QM 2,2 / 3,1 Turbo GHz, 2nd level cache :6 MB
• Ekran:
15.6" HD White-LED display (1366 x 768), s integriranom HD kamerom
• Memorija:
8GB (2x4) 1333MHz Dual Channel DDR3 memorije
• Hard disk:
500GB Serial-ATA (7200 okr/min) tvrdi disk
• Optički uređaj:
8x DVD±/R/±RW Double-Layer pogon
• Grafika:
nVidia GeForce GT 525M grafika s 1GB memorije
• Zvuk:
High Definition audio, 2x zvučnik, mikrofon
• Mreža:
10/100Mbps mrežni adapter
• Modem:
-
• Bežična mreža:
Dell Wireless 1702 (802.11b/g/n) mrežni adapter
Dell Bluetooth 3.0 adapter

• Portovi:
2x USB 3.0,
1x USB 2.0,
1x USB2.0/eSATA,
1x VGA,
1x HDMI,
1x slušalice,
1x mikrofon
1 x network connector (RJ45)
8-in-1 Combo Card reader
HD kamera 
HR raspored, numerička tipkovnica, integriran Touch Pad

• Baterija:
Li-Ion baterija 48Whr, AC adapter
• Dimenzije:
376 mm x 260.2 mm x 31.37 (35.2) mm (ŠxDxV)
• Težina:
2,65kg

• Boja:
Peacock Blue

• Operativni:
Free DOS

• Jamstvo:
36 mjeseci

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

iskreno po meni - premali ekran, premali disk, i nejaka grafa - a i skup je. pogledaj si minimalno 17,3" monitore za te novce!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 1:15 (xyan).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

ok ekran je malo manji, ali pošto radim na takvim ekranima već sam i ulovio praksu..., disk mi dovoljno velik pošto na njemu držim samo neke osnove stvari ostalo je na prijenosnom disku 1TB... Dobro može li neki prijelog sa i7 proc i malo boljom grafom za te novce (a možda bi bio i poželjan veći ekran). Cijena 5300 navedenog laptopa

16 godina
neaktivan
10Marek02 kaže...

ok ekran je malo manji, ali pošto radim na takvim ekranima već sam i ulovio praksu..., disk mi dovoljno velik pošto na njemu držim samo neke osnove stvari ostalo je na prijenosnom disku 1TB... Dobro može li neki prijelog sa i7 proc i malo boljom grafom za te novce (a možda bi bio i poželjan veći ekran). Cijena 5300 navedenog laptopa

Nisam pratio što radiš na laptopu, ali ja bi ovo kupio bez razmišljanja. Meni osobno Dell izgleda jako lijepo, garancija 3 godine (!), grafička je sasvim solidna za te novce, procesor isto, hard je po meni sasvim dosta...

SDP ≠ HDZ
16 godina
Možete mi preporučiti neki laptop do 3000 kuna?Služio bi mi za programiranje,surfanje i Office.Bitniji mi je procesor i RAM,grafička mi uopće nije bitna.Hvala.
AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
15 godina
Znaci vjerojatno cu uzeti neki laptop pa mi treba pomoc. Laptop bi prvenstveno koristio za surfanje netom, flash igrice (sestra igra neke zahtijevne igrice na fb) i koju partiju pesa ili cod 4. Imam oko 3 - 3,5 k za kupovinu pa mi molim vas predlozite koji i da skoro sam zaboravio mora imati monitor 17", web kamericu i vise od 400 gb hdda Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozz ljudi planiram uzet ovaj laptop http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-p770120/49969 .. zanima me dali je on po vašem mišlju dobar ili za te novce mogu dobit i neš bolje.. laptop bi koristio za bf3, gta5 (kad izađe), autocad, photoshop, sony vegas.. i tako slične programčiće

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav . :)

Trebam laptop , dakle nešto najjeftinije , da je ekran nekih 15 inča , sluzio bi za surfanje te gledanje filmova . Trenutno imam Lenovo s10 ali mi je premali on .

15 godina
neaktivan
Mislim da za te pare mozes dobit bolje. Ja imam lap sa ovakvom grafickom i nije ona losa uopce, tjera sve igre bez problema i sa slabijom procesorom od toga, ali u tom cjenovnom rangu bi definitivno iso na gt555m ili 6770m. A uz to dobijes i i7 proc za yltu cijenu. Sad sam na mobu pa ti nemogu linkat, al pogledaj si novu seriju pavilliona, dv7. Sjecam se da je bio i jedan lenovo mislim u admu kad sam ja nedavno kupovo, i on ti je jeftiniji od ovog a mislim da vise nudi. Kad dodjem doma cu ti linkat ali pogledaj si malo. Definitivno mislim da mozes nac bolje za te novce.
14 godina
neaktivan
seljak007 kaže...
Mislim da za te pare mozes dobit bolje. Ja imam lap sa ovakvom grafickom i nije ona losa uopce, tjera sve igre bez problema i sa slabijom procesorom od toga, ali u tom cjenovnom rangu bi definitivno iso na gt555m ili 6770m. A uz to dobijes i i7 proc za yltu cijenu. Sad sam na mobu pa ti nemogu linkat, al pogledaj si novu seriju pavilliona, dv7. Sjecam se da je bio i jedan lenovo mislim u admu kad sam ja nedavno kupovo, i on ti je jeftiniji od ovog a mislim da vise nudi. Kad dodjem doma cu ti linkat ali pogledaj si malo. Definitivno mislim da mozes nac bolje za te novce.

jesi mislio na ovoga http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-pavilion-dv76b21em-a6j04ea/50551

edit: a šta mislite o ove jeli bolji od ovog hp-a http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X770/X775-Q7384/

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 15:51 (mujo626).
16 godina
neaktivan

Postovanje svima !

Molio bih preporuku ali onako istinski a da se ne razvuce tema jako :))

Trebam laptop koji ce iskljucivo sluziti u svrhe za sviranje, znaci u njemu ce samo biti neku zvukovi za bubanj koji ce se USB-om povlaciti u neki modul !

Zanima me sto kupiti, mislim pritom na proizvodjaca, HDD 320 GB max., RAM do 2 - 4 GB,proc. ne manji od 2.0 ili neki dual core ? Cifra do 3000 kn max. 

Zahvaljujem svima unaprijed na korisnim savjetima ! 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pinky_dr- kaže...

Pozdrav . :)

Trebam laptop , dakle nešto najjeftinije , da je ekran nekih 15 inča , sluzio bi za surfanje te gledanje filmova . Trenutno imam Lenovo s10 ali mi je premali on .

bump ? :)

13 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa.
Evo i ja skupio neku lovu da si konačno kupim laptop, a kako se baš ne kužim previše u sve to, treba mi poneki savjet.
Lova s kojom raspolažem je nekih 3700 kuna pa bih nešto u tom rangu. Ako je neka baš dobra ponuda, mogao bih izdvojiti i 100-200 kuna više, a nije problem ako se nešto nađe i za 100-200 kuna manje, dabome :)

Ono što je bitno jest to da želim i windowsem u paketu s njim, tako da otpadaju oni koji su u ponudi s linuxom i bez OS-a.

Volio bih i kad bi u pitanju bio Toshiba, Lenovo, Dell ili HP. (kakvi su Fujitsuovi?)

I ne treba mi za niš posebno, znači, ono, surfanje, filmovi, ne igram neke posebne igrice i tako to...

Gledam i sam malo po netu pa se mom neukom oku čine zanimljivima:

Toshiba prijenosno računalo Satellite L750-16X, PSK1WE-0D600
Tehničke specifikacije:
Satellite L750-16X, Intel Pentium Dual-Core B950, 2,10 GHz, 6144 MB, 15,6", 1366x768, SATA 640 GB, Windows ® 7 Home Premium 64, Intel® HD Graphics, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet, 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0, HDMI, 3x USB 2.0, 2,5 kg
Cijena: 3.653,44 kn
Garancija 2 godine

Lenovo prijenosno računalo G570A, 59-316421
Tehničke specifikacije:
NOT LN G570A, 59-316421, Intel Core i3 2330M 2,30 GHz, 4096 MB, 15,6" 1366x768, SATA 500 GB, Windows ® 7 Home Premium 64 bit, AMD Radeon™ HD 6370M 1 GB, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth, HDMI 1, USB 2.0 3, 2,6 kg, eSATA 1
Cijena: 3.870,85 kn
Garancija godinu dana
(ovog sam vidio i za 3700, al je postao neraspoloživ od sinoć, inače vidim da je uglavnom cijena po 4 tisuće, u linksu čak 4300)

Notebook Toshiba Satellite C670-165
Intel Pentium Dual Core B950 2,1 GHz, 17.3 HD+ LED, 4GB DDR3, 640 GB HDD, Intel HD, DVD-RW, Bluetooth, Wlan, LAN, Kamera, Win 7 Home Premium 64
Cijena: 3.774,84 kn
Garancija 2 godine

Eto, ne znam, pregledavam i dalje do petka kad ću u kupovinu, tako da je svaki savjet dobrodošao...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E tako nesto, samo sta ti ovaj dv7 nije dobavljiv, vjerojatno jer je to starija serija a sad nedavno je izasla nova, ali specifikacije su im skoro iste.

A ova toshiba je zvijer. Ako mozes to nabavit za te novce, definitivno uzmi. Jak procesor, jedna od najjacih grafickih kartica u laptopima, blu ray, 2 brza diska. Prva liga

15 godina
neaktivan
vitez_jura kaže...
Pozdrav ekipa.
Evo i ja skupio neku lovu da si konačno kupim laptop, a kako se baš ne kužim previše u sve to, treba mi poneki savjet.
Lova s kojom raspolažem je nekih 3700 kuna pa bih nešto u tom rangu. Ako je neka baš dobra ponuda, mogao bih izdvojiti i 100-200 kuna više, a nije problem ako se nešto nađe i za 100-200 kuna manje, dabome :)

Ono što je bitno jest to da želim i windowsem u paketu s njim, tako da otpadaju oni koji su u ponudi s linuxom i bez OS-a.

Volio bih i kad bi u pitanju bio Toshiba, Lenovo, Dell ili HP. (kakvi su Fujitsuovi?)

I ne treba mi za niš posebno, znači, ono, surfanje, filmovi, ne igram neke posebne igrice i tako to...

Tehničke specifikacije:
Satellite L750-16X, Intel Pentium Dual-Core B950, 2,10 GHz, 6144 MB, 15,6", 1366x768, SATA 640 GB, Windows ® 7 Home Premium 64, Intel® HD Graphics, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet, 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0, HDMI, 3x USB 2.0, 2,5 kg
Garancija 2 godine

Tehničke specifikacije:
NOT LN G570A, 59-316421, Intel Core i3 2330M 2,30 GHz, 4096 MB, 15,6" 1366x768, SATA 500 GB, Windows ® 7 Home Premium 64 bit, AMD Radeon™ HD 6370M 1 GB, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth, HDMI 1, USB 2.0 3, 2,6 kg, eSATA 1
Garancija godinu dana
(ovog sam vidio i za 3700, al je postao neraspoloživ od sinoć, inače vidim da je uglavnom cijena po 4 tisuće, u linksu čak 4300)

Intel Pentium Dual Core B950 2,1 GHz, 17.3 HD+ LED, 4GB DDR3, 640 GB HDD, Intel HD, DVD-RW, Bluetooth, Wlan, LAN, Kamera, Win 7 Home Premium 64
Garancija 2 godine

Eto, ne znam, pregledavam i dalje do petka kad ću u kupovinu, tako da je svaki savjet dobrodošao...

Od ovih sta si nabrojo definitivno lenovo. Jedini ima procesor novije generacije, i odvojenu graficku. Zato i je najskuplji. Ako nadjes jeftinije, uzmi tog. Od ostalih neznam sta bi ti preporucio jer ti je sve to tu negdje u tom cjenovnom rangu. Odi u ducan pa ih pogledaj i isprobaj, mozda ti prevagne nesto na neku stranu.

15 godina
neaktivan
xyan kaže...

iskreno po meni - premali ekran, premali disk, i nejaka grafa - a i skup je. pogledaj si minimalno 17,3" monitore za te novce!

a vi TDovci se vidim kao razumijete nesto? pristrani ste s tim dellom i acerom. dosta sam gledao laptope u zadnje vrijeme i to sta sam rekao stoji. 15,6" je mali ekran za 6k kuna, a nvidia gt525 je entry lvl grafa kojoj parira jedan AMDov apu!

15 godina
neaktivan
seljak007 kaže...
vitez_jura kaže...
Pozdrav ekipa.

Tehničke specifikacije:
Garancija 2 godine

Tehničke specifikacije:
Garancija godinu dana

Garancija 2 godine

Od ovih sta si nabrojo definitivno lenovo. Jedini ima procesor novije generacije, i odvojenu graficku. Zato i je najskuplji. Ako nadjes jeftinije, uzmi tog. Od ostalih neznam sta bi ti preporucio jer ti je sve to tu negdje u tom cjenovnom rangu. Odi u ducan pa ih pogledaj i isprobaj, mozda ti prevagne nesto na neku stranu.

Ovo ti ne stoji, jer su ovi dual korci temeljeni na SB, ali je jedino ovaj iz lenova, pravi cistokrvni dual-core sa HTom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice