Savjet oko odabira laptopa

poruka: 44
|
čitano: 12.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Savjet oko odabira laptopa
damirddd kaže...

Laptop nije za igru, i nije čudno da takve zahtjevne igre idu samo na low.

Kako ideš na performanse, a ne na kvalitetu, od Forcebooka možeš očekivat da će ti svako malo raditi probleme.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
damirddd kaže...

Laptop nije za igru, i nije čudno da takve zahtjevne igre idu samo na low.

Kako ideš na performanse, a ne na kvalitetu, od Forcebooka možeš očekivat da će ti svako malo raditi probleme.
  jel ti to iz iskustva s forcebook-om ili?   a znam da nije laptop za igru, al ga trebam uzeti a ne mogu pakovati pc u auto....
znači trebao bi uzeti do kraja ovog mjeseca... pročitao sam da ce ati ugradjivati ovu svoju hd 4xxx (neznam sad točno koju) seriju kartica u laptope (pod drugim nazivom čipa) al to tek dolazi u drugom kvartalu ove godine... znači kod nas na jesen ili ako dodju u isto vrijeme kad i svuda a cijena ce biti 1000% paprena.... pa ne mogu do tad čekati da padnu cijene ili ne uzeti neki laptop...

ne mislim se igrati bas na njemu al kad sam već prošo prije xx godina fallout 1 i 2 sad bi htio odigrati i trojku necu sigurno mjenjati laptop nakon pol godine ili godinu.... nego sad trebam uzeti nešto na što ga mogu igrati....

inače grafika s ogame-a mi je sasvim dovoljna za igranje... 
17 godina
neaktivan
damirddd kaže...
  jel ti to iz iskustva s forcebook-om ili?   a znam da nije laptop za igru, al ga trebam uzeti a ne mogu pakovati pc u auto....
znači trebao bi uzeti do kraja ovog mjeseca... pročitao sam da ce ati ugradjivati ovu svoju hd 4xxx (neznam sad točno koju) seriju kartica u laptope (pod drugim nazivom čipa) al to tek dolazi u drugom kvartalu ove godine... znači kod nas na jesen ili ako dodju u isto vrijeme kad i svuda a cijena ce biti 1000% paprena.... pa ne mogu do tad čekati da padnu cijene ili ne uzeti neki laptop...

ne mislim se igrati bas na njemu al kad sam već prošo prije xx godina fallout 1 i 2 sad bi htio odigrati i trojku necu sigurno mjenjati laptop nakon pol godine ili godinu.... nego sad trebam uzeti nešto na što ga mogu igrati....

inače grafika s ogame-a mi je sasvim dovoljna za igranje... 
 Nažalost, nemam Forcebook, ali sam ih vidio u HGSpotovoj trgovini. Kvaliteta izrade je očajna, te u usporedbi s mojim (također lošim) HP-om, je užasno napravljen.
Inače, HGSpot i proizvodi Forcebook, koliko znam...
Malo pročitaj probleme korisnika po drugim forumima, pa ćeš vidjeti kakve sve probleme imaju korisnici.

Ja bih osobno išao na ovo. Kvalitetan, solidnih performansi, ali jeftin.
A možeš uzeti i ovo. Nešto bolje napravljen, dosta skuplji, s boljim procesorom.

Uglavnom, tvoj izbor. Oba su slabija od Forcebooka, ali i na njima se da pristojno zaigrat.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2009 18:37 (kompotko).
17 godina
neaktivan

hehe izgleda da ima recenzija tog forcebook-a u jednim našim novinama.... pa cu vidjet šta kazu, iako jako sumnjam u bilo kakvu recenziju u novinama, pogotovo za forcebook ako ga vec sastavljaju od strane hg spota... a morat cu izgleda otići i do hg spota da vidim jel imaju kojeg tamo....

lenovo mi se ne čini loš al opet za 6.500 kn je skupa konf (a i izgleda mi ko neki poslovnjak...),  ovaj forcebook bi bio taman ono što trazim za novce s kojim raspolazem.... da mi je naći neki s procesorom i grafičkom od tog forcebooka a da nije forcebook a za tu cijenu....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
damirddd kaže...

hehe izgleda da ima recenzija tog forcebook-a u jednim našim novinama.... pa cu vidjet šta kazu, iako jako sumnjam u bilo kakvu recenziju u novinama, pogotovo za forcebook ako ga vec sastavljaju od strane hg spota... a morat cu izgleda otići i do hg spota da vidim jel imaju kojeg tamo....

lenovo mi se ne čini loš al opet za 6.500 kn je skupa konf (a i izgleda mi ko neki poslovnjak...),  ovaj forcebook bi bio taman ono što trazim za novce s kojim raspolazem.... da mi je naći neki s procesorom i grafičkom od tog forcebooka a da nije forcebook a za tu cijenu....

ACER Aspire 7730G - 583G25MN Intel® C2D processor T5800 2.00GHz, 17'' WXGA CB, GeForce 9600M GS 512MB,3GB DDR2 667MHz, 250GB HDD, webcam, Windows® Vista™ Home Premium 32bit - M-Computers, nešto ispod 5000kn. Malo sam tražio i eto - našao.

Imaš i ovo
ACER Aspire 7730G - 844G32BN Intel® C2D processor P8400 2.26GHz, 17'' WXGA CB, GeForce 9600M GS 512MB,4GB DDR2 667MHz, 320GB HDD, Blu-Ray, webcam, finger print, Vista™ Home Premium
za 6500kn, također u M-Computersu - nešto bolji procesor, giga rama više, nešto veći disk, te BLU-RAY!!!

Svakako bolje od Forcebooka.
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
  ACER Aspire 7730G - 583G25MN Intel® C2D processor T5800 2.00GHz, 17'' WXGA CB, GeForce 9600M GS 512MB,3GB DDR2 667MHz, 250GB HDD, webcam, Windows® Vista™ Home Premium 32bit - M-Computers, nešto ispod 5000kn. Malo sam tražio i eto - našao.

Imaš i ovo
ACER Aspire 7730G - 844G32BN Intel® C2D processor P8400 2.26GHz, 17'' WXGA CB, GeForce 9600M GS 512MB,4GB DDR2 667MHz, 320GB HDD, Blu-Ray, webcam, finger print, Vista™ Home Premium
za 6500kn, također u M-Computersu - nešto bolji procesor, giga rama više, nešto veći disk, te BLU-RAY!!!

Svakako bolje od Forcebooka.
  čini se da si zaboravio navesti da su cijene bez pdv-a....
ovaj prvi košta u m-computersu 6.100 kn, 
a drugi 8.148 kn 

eh da, cijene su umanjene za 10 % (odnosno za keš je jeftinije 10 % i to je onda toliko kuna) a ako se uzima na rate cijena raste 10% plus kamate na potrošačke kredite preko kartica (fino je sve objašnjeno na uvjetima plaćanja)... pa mi sad reci jel se isplati dati 8.150 kn... čini mi se da ne......
17 godina
neaktivan
damirddd kaže...
  čini se da si zaboravio navesti da su cijene bez pdv-a....
ovaj prvi košta u m-computersu 6.100 kn, 
a drugi 8.148 kn 

eh da, cijene su umanjene za 10 % (odnosno za keš je jeftinije 10 % i to je onda toliko kuna) a ako se uzima na rate cijena raste 10% plus kamate na potrošačke kredite preko kartica (fino je sve objašnjeno na uvjetima plaćanja)... pa mi sad reci jel se isplati dati 8.150 kn... čini mi se da ne......
 Sorry, nisam znao za to.

Ali prvoga bih svakako uzeo, makar je 6000kn. Teško da možeš bolje dobiti.
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
  Sorry, nisam znao za to.

Ali prvoga bih svakako uzeo, makar je 6000kn. Teško da možeš bolje dobiti.

nije loš, evo zapisujem si ga sa strane pa cu viditi.... hvala kompotko   na pomoći i trudu.... ma pregledao sam je već skoro sve što se nudi... razlika je u detaljima a taj detalj uvijek i u svakoj konfiguraciji fali... te ovo, te ono.... nešta dobijem, nešta izgubim....   nisam više pametan što odabrati... p.s. neam 6500 u kešu, moram na rate.... tako da dosta trgovina otpada (a imam i 240km do ZG tako da mi treba para kako bi i otišo u ZG kad bi tamo uzimao što znači da trebam 2 puta otići do zg a i to opet košta..) nekako sam ograničen na vemil i hg spot (do njih se mogu otkotrljat ako treba....) 

a gledam ovoga al ga nema nigdje kod nas.... (nego kod susjeda slovenaca najbliže)  

jako je sličan samo je razlika u grafičkoj, gt je a ne gs kao kod 7730 a i procesor je iz jače serije (p7350) a cijena ista (tj 6500 kn kad se preračuna) i garancija traje dvije godine... al opet ima problem... kako da uzmem u sloveniji (dobro poznam čovjeka koji radi tamo pa bi on mogao uzeti al opet mi treba onda keš, neću reći čovjeku da mi tamo uzme na rate pa da mu ja otplačujem mjesečno, nismo toliko dobri.... i ako bi nešta bilo opet bi (pretpostavljam ) morao nositi u slo na servis... 

a kod nas 5930g nema nigdje za kupiti....

....................... i dalje trazim, kao što sam rekao zapisujem 7730g da ga ne zaboravim..... 
17 godina
neaktivan
damirddd kaže...
...
 Eh, to je gadno kad si u nemogućnosti kupit ono što hoćeš.

Malo sam švrljao po HGSpotu:

Imaš i raznih modela s slabijom grafom (HD3650) koji su oko 6000-6200kn.
17 godina
neaktivan

hvala kompotko... vidio sam ih već... i pregledao sam sve modele s tom 3650 grafickom... i u vemilu i hgspotu...

a pazio ovog... upao mi je u oci... al opet kako nemam keš cijena je 7000

http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?&module=proizvodi_opsirnije&id=50202&kateg=3313

eh eh.... kako se cijena dize polako (prvo sam krenio nabrijan na onog acera 5530g iz vemila- pogledaj ga...) a sad je to vec 6500-7000

al svidja mi se ovaj skuplji iz hg spota...

u biti ima najvise 10 igara koje bi odigro od toga su 2-3 fps (znaci najzahtjevnije) a ostalo su strategije i sl... meni je jedino u biti bitno da mogu sto duze trpati na laptop neke od igara (nije da cu gubit dane igrajući) al kad vec uzimam da uzmem nesto sto moze igrat sve ove trenutne igre koliko-toliko, a imam vec hp6715b na kojem sam odustao od inastaliranja icega sto trazi 3d grafiku (dobro uspio sam odigrat company of heroes, HL2 i cura simse 2 i još neke al to je maximum.... i to je bilo prije godinu, godinu i po dana kad sam ga uzeo..). a uzeo sam ga samo radi interneta, faksa i obrade zvuka kad braticu trebam pomoć al sam brzo pozalio sto nisam dao jos koju kunu da uzmem nesto jace od ati x1250....

u biti sam tocno znao sto uzimam, al onda je doslo i vrijeme kad sam imao slobodno i htio sam nesta odigrat i tu su onda nastali problemi... ne moze desperados, ne moze neverwinter nights, za oblivion je mininimalna konfiguracija (instalirao, pokrenio, denistalirao) i tako puno puno igara.... zato mi je problem ako sad uzmem neki komp ciji je procesor u biti minimalan zahtjev za neke igre, pa onda mogu odma znati da to nece raditi. a pogotovo amd procesori, teško sam se razočarao u njih.....(koštaju isto a u biti su lošiji... izgleda da taj L2 cache puno znači a nisam na to gledao tada) a sad koliko to mogu izvući grafičke i to je pitanje... šta m vrijedi grafička dobra ako mi je procesor onaj minimum koji jedva pokrene igru... dobro dobije se tu puno toga s dobrom graf al opet sumnjam... ili se mozda varam....

0 0 hvala 0
17 godina

kad ste već god igara i laptopa...

nabavio sam hp6370s, ima 2gb mem, proc Intel dvojezgreni 1.80ghz, graf hd 3430

nekako mi pes 2009, ali i pes6 ide usporeno....da li je to normalno za ovu jačinu laptopa?? meni se čini da nije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na medium postavkama bi pes 9 trebao normalno raditi, a pes 6 i na high ...

0 0 hvala 0
17 godina

ja sam sam snimao windowse i drivere pa sam možda nešto zeznuo...

naime, proc snaga mi u pes09 ide na nekih 30 posto...a igra se vuče do boli...

jel ima možda hp onaj neki programčić sa kojim se štela štednja procesorske snage...pa da stavim da koristi pune mogućnosti..jednostavno neznam u čemu je problem...

(ispričavam se što dolazim sa teme odabira laptopa)

17 godina
neaktivan

naravno da nije to bas to, procesor je taman tu negdje al graficka ti bas i nije, nema sanse da je do nekih programa. mozes probat mozda neke nove drivere za ati ako ti nisu najnoviji al ne vjerujem da ce bit bas neko poboljšanje a da se moze skuziti... prije bi rekao da se nećeš baš naigrat   na tom laptopu. a sto se tiče programa imaš mozda neki optimizator za dual core-core duo al i to bas ne pomaze. mozes igrat strategije recimo to bi trebalo malo bolje radit. iako me zapravo čudi kako ni nogomet baš ne radi ok. a nije čudo što se procesor ne preopterečuje na nogometu (ipak je to nogomet, a u biti da je barem 2.0 proc bilo bi ti malo lakše i za nogomet i za ostale igre, ovako je taj procesor od 1.8 već polako prespor) al vidiš da kartica izgleda nije nešto... nadam se da nisi dao previše za laptop...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice