Imam Toshiba Satellite l755. Zanima me da li je laptop u mogućnosti raditi 24/7. Imam hlađenje (cooler). Opterećenje tokom dana nije preveliko, eventualno par sati igre, a ostatak dana samo za upload. Da li bi mu 24/7 rad puno skratio radni vijek i koliko često bi ga trebalo ugasiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bitno je samo da nije priključen na struju dok je baterija spojena na njega, a za ostalo nemaš brige ako stalno radi, ne vidim neki razlog za to, no oke.
Imam Toshiba Satellite l755. Zanima me da li je laptop u mogućnosti raditi 24/7. Imam hlađenje (cooler). Opterećenje tokom dana nije preveliko, eventualno par sati igre, a ostatak dana samo za upload. Da li bi mu 24/7 rad puno skratio radni vijek i koliko često bi ga trebalo ugasiti?
- Za tako nešto je bolji stolni PC, kupiš nešto jeftino, a da može radit to što ti treba i bok.
A za stolno znam, samo stanujem na 2 mjesta, a nemam na oba stolni PC. Njega ne gasim nikad i radi sve ok, ali nisam za laptop znao da li je u mogućnosti to izdržati
Pa ako ga temperature ne unište, onda se nemaš za što brinuti.
I ja isto imam osjećaj da duže rade računala koja se manje pale i gase, nego ona koja se često pale.
Pa ti vidi, neka ti bude škola. Samo pazi na temperature i na bateriju.