Neznam dali da to stavim pod hradver ili softver, imam plaćeni ashampoo burning studio 2009 i on mi zna koji mi je cd/dvd snimač (znači ima drivere ta pržilica) i ja ono normalno dodam stavku koju želim pržiti i kliknem dalje, i on mi krene pržit i piše proces da mi ga prži ali pržilica(hardver) miran, nije mi kao prije da se čuje da prži nego sada samo miran a ashampoo mi kaže da prži, kad je on to "spržio" ashampoo mi kaže greška i izbaci prazan cd... u čemu je problem, molim vas pomagajte
Pržilica MatShit UJ-850S
- poruka: 12
- |
- čitano: 4.053
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj snimati sa CD Burnerom XP ili navavi Neru.
Ma isto je i sa oba dva i cd burner i nero imao ta dva prije i opet nije išlo, pa nabavio plaćenog ashampoo (mislio da treba plaćeni) i ništa, mislim da nije do programa, nešto drugo je ali neznam što...
Probaj pržilicu stavit u drugu mašinu. Pa ako su simttomi isti onda je do pržilice! Znači metoda eliminacije.
Možda bi upgrade firmwera rješio problem. Pogledaj malo na Googlu ili na site-u proizvođača.
Dali možeš čitati cd, dvd-ove u tom pogonu? Šta kaže device manager za taj pogon?
je li novi laptop? jesi li vec nesto przio?
Puno ljudi ima problema sa Matsushitinim (Panasonic) pogonima - od nesnimanja CD/DVDova, preko mogućnosti korištenja audio CDa, a data CD/DVDova ne, do potpuno mrtvih pogona. Problem je u driverima (u WinXP i Vista), a preporučeno rješenje se nalazi ovdje.
meni na mom philipsu prije 3 god placenom 600kn dogada da nece nekad cd sprzit ili ocitat,na xp dok na win7 radi,ima sada jeftinih sata prza pa cu jednu pobrat
Kao što samo ime govori MatShit UJ-850S Kolko vidim za njega nema ni firmwarea.
Ime kompanije je Matsushita (po imenu osnivača), od siječnja 2008. Panasonic.
Panasonic Corporation (パナソニック株式会社 Panasonikku Kabushiki-gaisha), formerly known as Matsushita Electric Industrial Co., Ltd.
...
Panasonic was founded in 1918 by Konosuke Matsushita first selling duplex lamp sockets.
Zašto Matshita? Zbog MS-a i 8 slovnog ograničenja.
In many computer systems, Matsushita devices identify themselves as "MATSHITA", to fit the limit of 8 characters imposed by Microsoft Windows device handlers.
Stariji je laptop ali ne puno (oko 2-3 god) riješio problem ali nakratko, onaj ashampoo napravio update i on mi skine ashampoo 2009v2 ili 3 najnoviju a ja imao samo 2009v1 (plaćenu) a ova mi je 10 dana i ta mi novija radi, morat ću ju kupit ništa drugo...hvala svima p.s. već sam na njemu pržio prije sa starim, starim nerom pa velim ode promijeniti i uzet noviju verziju pa nije radilo pa se prebacio na ashampoo 2008 pa na cd burner pa plaćeni ashampoo 2009 pa sada ovaj i ovaj radi ali ću ga opet morat kupiti
Mene je na laptopu isto zezala ta Matshita.
Nije pomogao ni cd za čišćenje ni razni programi za prženje ni brisanje upper i lower filtera.
Onda sam vidio da mi upala dlaka kod lasera, izvadio ju pincetom i sve radi.
Kao što samo ime govori MatShit UJ-850S Kolko vidim za njega nema ni firmwarea.
matsuhita radi cd/dvd uredaje vec od samih pocetaka!
u europi/sad-u su poznati pod nazivom panasonic.