dakle pred par dana mi je riknuo laptop.
Radi se o Toshibi Satellite A210-19J: http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-a210-19j/
Radio je 5 godina kao urica, bez ikakvog kvara. Pred mjesec dana sam ga nosio na čišćenje ventilatora i stavljanje termalne paste. Neki dan sam ga sklopio, prenio u drugu prostoriju, dignuo display i na istome nije bilo nicega. Cuje se da radi, ali ne vidi se nista. Malo sam guglao pa da moze biti da je riknuo monitor, graficka ili matična ploča. Probao sam spojit na tv, svejedno se ne vidi slika, da li to znaci da je stvar u matičnoj ili grafickoj?
Zanima me par stvari:
1. Iz Rijeke sam. Kamo i za koju cijenu mogu odnijeti laptop da se dijagnosticira problem? Znam da je u slucaju kvara maticne ploce isplativije kupiti novi, ali zanima me za koliko para bi mogao proci ako je riknula samo graficka.
2. Kamo i za koju cijenu mogu odnijeti laptop da se spase podaci s hard diska koji su mi prilicno bitni (u slucaju da se radi o nepopravljivoj steti)?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
odnesi ga na dijagnostiku,najvjerojatnije si nesto shebo kad si ga čistio...
nisam ga ja cistio, nisam ga se usudio otvarati. odnio sam ga decku koji se navodno kuzi...
Ista stvar je i kod mene(crni ekran), najvjerovatnije ti je problem u FL Inverteru. Ekran mi je pred par dana počeo treperiti na trenutke, no ja sam to ignorirao misleći da je do kontakta, poslje sam ga otvorio i vidio da su svi kontakti u redu. Sad ne znam koliko je moguće nabaviti taj dio za prilično star laptop(5 i kusur godina) koji čak u istoj seriji laptopa nije isti, a koliko sam gledao cijene invertera općenito nisu ispod 300-400 kuna bez poštarine.
Sve se više naginjem ka kupnji novog laptopa, kad ti jedna stvar ode počet će i druge, tako to ide sa starijom elektronikom, a 5 godina je sasvim dovoljan radni vijek laptopa.
ma na kraju je otisao chipset na matičnoj, morat cu novi laptop uzet...
inace, ako je netko zainteresiran za kupnju pojedinih dijelova (model Toshiba Satellite A210-19J: http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-a210-19j/)
neka se javi na PM.