Ako ti nisu važni Windowsi, i komp ćeš koristiti najviše za igre, onda uzmi drugi, jer ti je i u drugom procesor više nego jak za te potrebe.
Brzina rpm je važna, nekima više nekima manje, ako se može uzet s većom brzinom definitivno prednost :)
Ako ti je baš vrlo važan procesor i Windowsi onda uzmi prvi, s drugim uštediš nešto novca :)
Pozdrav!
Ovako... Sutra tokom dana idem po novi lap.
Izbor se svodi na ovo dvoje.
Što uzeti?
DELL
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_202&products_id=10144
Asus
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2787
Hvala unaprijed!!
Ovako, Dell ima veći ekran, a Asus bolju grafičku i veći (brži?) disk. Ovisi za što će ti služiti. Navedeni laptopovi su kvalitetni, pa je izbor na tebi. Da se mene pita (uzevši u obzir moje trenutne potrebe) išao bih na ASUS-a.
Ako možeš, isprobaj ih u trgovini u kojoj kupuješ pa ćeš najbolje procijeniti. Svakako uzmi u obzir ugodnost korištenja i kvalitetu ekrana (na tim te poljima ja ne mogu savjetovati jer nemam iskustva).
Sve ovisi o tome sto hoces raditi sa tim laptopom. Iskreno ja bih uzeo DELL jer ima veci monitor sto je ugodnije za rad i ima godinu dana vise garancije. Sa druge strane ASUS ima manji monitor (niza rezolucija), a jacu graficku tako da ce ti igranje na njemu ukupno gledano biti ugodnije (na nativnoj rezoluciji monitora dobit ces vise fps-a na asusu nego na dellu).
Na tebi je da odlucis sto je tebi bitnije. Statisticki gledano asus radi kvalitetnije laptope (manje se kvare za neki mali postotak), ali zato dell daje finu garanciju, ipak, presudno ce biti za sto im planiras koristit, mislim da su razlike u kvaliteti izrade minorne.
Pozdrav!
Ovako... Sutra tokom dana idem po novi lap.
Izbor se svodi na ovo dvoje.
Što uzeti?
DELL
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_202&products_id=10144
Asus
http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2787
Hvala unaprijed!!
O kojem modelu Dell-a se radi za usporedbu, jer neće otvorit ovaj link gore od adm-a
O kojem modelu Dell-a se radi za usporedbu, jer neće otvorit ovaj link gore od adm-a
DELL N7110 17.3",i7 2630QM,6GB,GT525/2GB,640GB,36mj
DELL Inspiron N7110 17.3" LED Backlight TrueLife (1600x900) TFT, Core i7 Mobile 2630QM, DDR3 6GB, DVD±RW, GeForce GT 525M 2GB, Wi-Fi, BT, 640GB HDD, Web Cam, HDMI, 6 cells, Free DOS, Croatian Keyboard, Diamond Black, SWITCH by Design Studio, Jamstvo 36 mjeseci
EDIT: dakle kao sto sam reko, ima odredjenih prednosti nad asusom, osim te grafulje, ali za rad je po meni bolji... Moze se i igrat na njemu (iako na asusu ugodnije)
DELL N7110 17.3",i7 2630QM,6GB,GT525/2GB,640GB,36mj
DELL Inspiron N7110 17.3" LED Backlight TrueLife (1600x900) TFT, Core i7 Mobile 2630QM, DDR3 6GB, DVD±RW, GeForce GT 525M 2GB, Wi-Fi, BT, 640GB HDD, Web Cam, HDMI, 6 cells, Free DOS, Croatian Keyboard, Diamond Black, SWITCH by Design Studio, Jamstvo 36 mjeseci
EDIT: dakle kao sto sam reko, ima odredjenih prednosti nad asusom, osim te grafulje, ali za rad je po meni bolji... Moze se i igrat na njemu (iako na asusu ugodnije)
Prednost kućišta na strani ASUS-a, puno je kvalitetnije napravljen...iznutra aluminij,vani brušena tvrda plastika naspram Dell-a koji je cijeli u plastici.
I drugi put. Ako se odlučiš na taj model svakako nam javi detalje i svoje dojmove. Dobru zabavu sa budućim lapom
Eto, ASUS N55SF kupljen i dostavljen, ovaj post pišem na njemu. , cijena mrvu iznad 7000 kuna (platio sam virmanom pa ima neki popust).
Što se tiče dojmova to mogu napisati tek za par dana, kada ga malo isprobam. Koristim i Toshibu satelite pa sam se navikao na dobar laptop, nadam se da će ovaj ispuniti taj zadatak.
I drugi put. Ako se odlučiš na taj model svakako nam javi detalje i svoje dojmove. Dobru zabavu sa budućim lapom
Eto, ASUS N55SF kupljen i dostavljen, ovaj post pišem na njemu. , cijena mrvu iznad 7000 kuna (platio sam virmanom pa ima neki popust).
Što se tiče dojmova to mogu napisati tek za par dana, kada ga malo isprobam. Koristim i Toshibu satelite pa sam se navikao na dobar laptop, nadam se da će ovaj ispuniti taj zadatak.
Hehe SUPER. Može, javi dojmove što prije.
Vidit ćeš, meni se malo teško bilo naviknuti na početku na novu tipkovnicu kod Gaminga pošto imam one gamerske tipkovnice (Logitech G110) xD.
Ali evo navikao sam se dosta dobro, sad sam ih ownao u CoD4 čak na default controls (obično stavim na streilce radi brzine), sad jedino prištekajem tipkovnicu na laptop kada trebam radit neke zahtjevnije zahvate u igri u vrlo kratkom vremenu. (Oni koji igraju CoD 2 shvatit će, stotinka je važna)
Btw što se tiče ona gore dva laptopa što se tiče same specifikacije, Dell od 17" i Asus od 15", ako se nevaram, ja bih osobno uzeo Asusa iz razloga što mi netreba više od 15,6" a još dobiješ dosta jaču grafu s obzirom na kojem je ekranu, i nešto brzi vjerojatno HDD(ako se dobro sjećam), u suprotnom, ako je ključna veličina ekrana, onda naravno Della.
Treba mi pomoć oko kupnje laptopa upravo u ovom cijenovnom rangu, nekako su mi za oko zapala najviše dva ASUS-ova modela:
http://www.analogbit.hr/index.php/Asus/ASUS-N73SV-TY453V/flypage.tpl.html
i
http://www.analogbit.hr/index.php/Asus/ASUS-N53SV-S1793/flypage.tpl.html
E sad nastaju moje muke, prvi ima veći ekran, mogućnost ugradnje još jednog diska (planiram ssd od 120GB)
drugi ima manji ekran, prenosiviji je (ne moram kupovat novu torbu jer već imam jednu, ako bih kupovao veći laptop morao bih uzeti i novu torbu), na manjem ekranu ću imati više FPS-ova, zanima me da li je grafulja na njima dovoljno jaka bar za medium postavke Skyrima, BF3 i AC Relevations.
Veći ekran bi mi trebao više radi filmova i Football Menagera jer ću najviše igrat upravo FM2012 (zato najviše i kupujem SSD disk), ako bih kupio laptop s manjim ekranom morao bih izvaditi postojeći hard jer on nema dva slota za hardove, a to mi baš nije namjera jer sam mislio samo Menagera instalirai na SSD disk dok sve ostale igre bi mi bile na drugom hardu instalirane, jer mi je jedino bitna brzina kod FM-a. Ja sam inače stari ovisnik o Menageru i igram ga još od Championship Menagera 2000/2011 - uh kako je to davno bilo... :)
Usput ako netko misli da postoji neki bolji laptop u ovom cijenovnom rangu neka slobodno preporuči, ne moraju to bit ova dva baš navedena ASUSa.
P.S. Da li mi netko ko je igrao prije Menagera sa klasičnim hardovima a sad ga igra na SSD može reći koliko je otprilike dobio na brzini igranja. Ja se sjećam da CM 2001 sam igrao na Pentiumu 3 666MHZ sa 128MB RAM-a i da je šibao ko lud, moga san odigrat sezonu ipo u jednom danu a sad sa svim ovim moćnim konfiguracijama i 4GB RAMa jedva stignem odigrat po sezone u danu a to me ubija koliko je sporo!
Hvala!