Eto i zamisli kupiš jeftinije lap u instranstvu :D i dođeš mado, ideš upalit robu, a kad ono........wtf....pa one se nepali i ti lijepo upališ stojadina i opet za inostanstvo i tamo pas masters da ti zamjene za novi ili kako ti se to neisplati furaš ga u ovlašteni servis di ga raskopusaju i zamjene pokvareni dio i onda imaš novi"rabljeni" laptop eto to ti je situacija u kojoj se možeš naći....
Web shop hehe da pa isto jeftinije je to stoji ali kako se kaže koliko para toliko muzike, kad pogledate malo po više foruma vidjet ćete kako se ljudi žale na dotični protis makar oni su samo još jedan u moru web shopova.
Znači stvar je ista, kupio si prošao jeftinije, stvar neradi eh oni to moraju poslati na servis, nema buraz zamjene jer oni kao dropatelji cijena nemaju podršku kao ofišal storovi makar ti to ništa neznači.
Znači kupiš u Mikronisu, linksu ili nekom storu koji se drži tih preporučenih cijena od strane samog proizvođača i dođeš doma nepali se ili je oštečen ili uglavnom neznam pukla ti je žilica u mozgu i nesviđa ti se e pa oni će ti ga (ovisno kakva imaju sad pravila, obično treba se sačuvati ambalaža) zamjeniti bez muke i bez natezanja. Dotično znam za mikronis jer tamo kupujem sve vezano za prijenosnike od vremena dok drugi dučani nisu ni znali što je to prijenosnik (to neki veći digitron???? :D) i onda imaš problema s instalacijom win ili ti neradi nešto pa oni imaju zaposlenog čovjeka koji reiješava takve probleme u tzv. helpdesku i meni par puta pomogao.
Sad će se naći netko pametan pa će reći pa moraju ti to zamjeniti ionako i ovako jer tako piše u zakonu, e pa ljudi moji jeste li išta pokušali istjerati preko suda, ukoliko neode u zastaru ili vi u penziju prije slučaj neće biti riješen barem ne tako brzo tako da možete vi njima prijetiti koliko hoćete s inspekcijom ako vam oni nešto neće zamjenitit ni neće.
A da nepričamo da svi web shopovi naplačuju ako je nešto neispravno pa slanje njima i vama i simo i tamo dostavnim službama sve naplačuju makar u pravilu nebi smjeli ukoliko je proizvod neispravan a da kupac nije kriv za tu neispravnost.
Eto samo da razgranamo to zašto je neka opcija jeftinija druga skuplja, a sad je na svakome od nas da odvažemo što nam je bolje i koliko smo se spremni prostituirati za novac :D
PEACE