Poboljšanje performansi - savjet?

poruka: 5
|
čitano: 3.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav

imam Acer Aspire 5670 s intel core duo 1.6G, 2.5 GB RAM, ati mob radeon x1600 128MB

problem se pojavljuje prilikom igranja dote 2, na max rezoluciji se događa nekakav "grafički" delay,

dakle nije do pinga nego tipa dođem s kursorom do ruba ekrana i on se tek pomakne nakon sekundu-ish,

isto sa svime drugime u igri što zahtjeva grafički "odgovor"..kada smanjim rezoluciju na pola onda je duplo 

bolje, odnosno "grafika brže reagira"...osim toga, čak i pri nižim rezolucijama se igra nekad zamrzne na 2-3 sekunde

što prouzročava moju lošu igru :D

smatram se gamerom iako igram samo dvije igre u zadnjih 5 godina (counter i dotu), pa zbog ovoga ne bih

išao kupovati novi laptop (još) budući da vidim da SKORO mogu vrtjeti bez problema..

pa me znaima, u čemu je točno problem, gpu, cpu, RAM-i možda? i kako najbolje ovome doskočiti, odnosno

uz što manji trošak naravno (živimo u hrvatskoj, nema se nemre se)...mislim rpetpostavljam da je svo troje

preslabo, ali kao što rekoh mislim da mi ne treba puno do toga da vrtim normalno igru, pa ono možda bi 

bilo dovoljno kada bih zamijenio ili nadogradio samo jedno od tog troje? tipa RAM-e koji su najjeftiniji, pa 

možda budući da je sve integrirano GPU ili CPU iskoriste taj extra RAM i igra magično bolje radi? :) 

dakle osim toga s delayom pri većim rezolucijama nemam problema s igrom (ok, i ovo povremeno zamrzavanje 

bi bilo ok da ga nema, al nije ništa strašno)

hvala unaprijed, iisprike na iscrpnosti :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da nije problem u memoriji, nje je dovoljno (mada bi 4 GB bilo bolje), problem je u procesoru i grafičkoj kartici koji su na granici minimalnih zahtjeva, jedina pomoć je niža rezolucija i smanjeni detalji u igri.

http://dota2talk.com/news/dota-2-system-requirements/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Poboljšanje performansi - savjet?

Hvala na odgovoru

Postoji li neki jeftiniji procesor za laptop i kako saznati dal ga je moguće ugraditi u baš ovaj model, bez da to prepustim momcima u servisu (pljačkaši)?

Budući da nova grafička dođe ko novi laptop pa ono :D

P.S. Detalji su na minimalno već

17 godina

Mislim da se kod tebe radi o problemu s PowerPlay opcijom grafičke. Kad igraš trebalo bi ti biti na High Performance.

Najnoviji driveri za grafičku su ti Catalyst 10.2 i to moraš napraviti Mobility drivere od običnih putem Mobility Moddera.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Poboljšanje performansi - savjet?
senchan kaže...

Pozdrav

imam Acer Aspire 5670 s intel core duo 1.6G, 2.5 GB RAM, ati mob radeon x1600 128MB

problem se pojavljuje prilikom igranja dote 2, na max rezoluciji se događa nekakav "grafički" delay,

dakle nije do pinga nego tipa dođem s kursorom do ruba ekrana i on se tek pomakne nakon sekundu-ish,

isto sa svime drugime u igri što zahtjeva grafički "odgovor"..kada smanjim rezoluciju na pola onda je duplo 

bolje, odnosno "grafika brže reagira"...osim toga, čak i pri nižim rezolucijama se igra nekad zamrzne na 2-3 sekunde

što prouzročava moju lošu igru :D

smatram se gamerom iako igram samo dvije igre u zadnjih 5 godina (counter i dotu), pa zbog ovoga ne bih

išao kupovati novi laptop (još) budući da vidim da SKORO mogu vrtjeti bez problema..

pa me znaima, u čemu je točno problem, gpu, cpu, RAM-i možda? i kako najbolje ovome doskočiti, odnosno

uz što manji trošak naravno (živimo u hrvatskoj, nema se nemre se)...mislim rpetpostavljam da je svo troje

preslabo, ali kao što rekoh mislim da mi ne treba puno do toga da vrtim normalno igru, pa ono možda bi 

bilo dovoljno kada bih zamijenio ili nadogradio samo jedno od tog troje? tipa RAM-e koji su najjeftiniji, pa 

možda budući da je sve integrirano GPU ili CPU iskoriste taj extra RAM i igra magično bolje radi? :) 

dakle osim toga s delayom pri većim rezolucijama nemam problema s igrom (ok, i ovo povremeno zamrzavanje 

bi bilo ok da ga nema, al nije ništa strašno)

hvala unaprijed, iisprike na iscrpnosti :)

sta igras dotu 2? sta je izasla?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice