Pitanje u vezi integrirane grafike

poruka: 12
|
čitano: 3.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav, danas sam nabavio novi laptop, tocnije Acer TimelineX 5830G. Laptop ima integrirku, cini mi se HD3000. Problem je sto ne znam da li gt540 ispravno radi jer sam nakon instalacije windowsa instalirao sve drivere potrebne, ukljucujuci i intel display driver te sam tek nakon njega mogao instalirat nvidia drivere. Nakon instalacije nvidia drivera resetirao sam laptop i u control panelu postavio pod preferred graphics procesor: nvidia processor, druga opcija je integrirka. Problem je sto mi pod display adapter pise HD3000 pa nisam siguran jel to tako treba bit..

Ako imate neke savjete kako ovo rijesit, ili ako bi ovako trebalo bit recite. Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Pitanje u vezi integrirane grafike

po meni najjednostavniji test, stavi gore neku igru i stavi na medium. ako ne ide, onda je integrirka a ako ide na pristojni fps, onda je gt540... ;)

Zašto ovo čitaš???
15 godina
neaktivan

Upravo skidam :)

0 0 hvala 0
16 godina

-prvo navedi točan model

AS5830T-2314G64Mnbb ( LX.RHM02.014 ) - nema dodatnu VGA

AS5830G-2416G64Mnbb ( LX.RMY0C.005 ) - ima GT540M

..  itd.. Ako je Hybrid, možda je neki utils (ili  automatika koje se pokreće nekom igrom..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Naveo sam gore, 5830G sa GT540M Optimus. Evo taman sam pitao frenda koji se vise-manje kuzi u laptope i rekao mi je da je to optimus tehnologija, dakle gt540 se pali samo kad se koriste odredeni programi kako bi se smanjilo zagrijavanje i potrosnja. U postavkama se moze namjestit da se gt540 pali kad i svi programi ili se mogu posebno birat programi kod kojih ce ona prec u koristenje.

Tako da mislim da je ovo rijeseno, kroz 20-ak min cu probat pokrenit igru i vidit dal je sve ok.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu..

Naime kupujem novi procesor AMD A8 X4 7600 BOX i vidim u specifikacijma da ima integriran grafički čip R7..

S obzirom da nisam u tijeku zanima me koliko je to jače od moje GPU AMD Radeon HD 6450??

Još nešto,jel mogu skupa raditi i imali koristi od toga??

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozz, pise mi da mi laptop ima Intel HD Graphics, upisao sam ''dxdiag'' u Searchbox i pise pod ''Display'' ''Approx. Total memory: 2099 mb'', posto mi laptop ima 4 GB Rama, jel to znaci da ta integrirana graficka crpi megabajte iz Rama ili kako to tocno funkcionira?

I once made a belt out of watches, but then I realised it was a weist of time
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Da! u biosu se to inace moze promjeniti!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
Stjepanj kaže...
Da! u biosu se to inace moze promjeniti!lp

Jel se to isplati radit ili?

16 godina
neaktivan
FunkyBanana kaže...

tzv. integrirana grafika ti uvijek može poslužiti kao plan B (rezerva, ako diskretna rikne) pa je mudro isključiti je (i posljedično osloboditi RAM) sve dok ne zagusti. vrijedi za sve procesore s tom mogućnošću. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
10 godina
Ajar kaže...
FunkyBanana kaže...

tzv. integrirana grafika ti uvijek može poslužiti kao plan B (rezerva, ako diskretna rikne) pa je mudro isključiti je (i posljedično osloboditi RAM) sve dok ne zagusti. vrijedi za sve procesore s tom mogućnošću. 

E, ali stvar je u tome sto moj laptop ima jedino tu integriranu, nema dedicated graficku, pa pretpostavljam da ne trebam nista onda dirat u BIOS-u?

16 godina
neaktivan
FunkyBanana kaže...

E, ali stvar je u tome sto moj laptop ima jedino tu integriranu, nema dedicated graficku, pa pretpostavljam da ne trebam nista onda dirat u BIOS-u?

da, ništa ne diraj (u smislu isključivanja). možeš, eventualno, za zahtjevnije zadaće (igre?) povećati količinu dijeljene memorije (pretpostavka je da imaš dovoljno RAM-a za sve, jasno) no nemoj prelaziti 50% ukupno raspoložive. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice