Odabir laptopa,pomoc.

poruka: 14
|
čitano: 2.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Odabir laptopa,pomoc.

Odabir laptopa.
Zelim sebi uzeti laptop,ali posto se ne razumijem toliko oko perfomansi potrebna mi je pomoc nekoga ko se razumije.Koji se cini bolji od ova 4 navedena? 
1
Laptop bi koristio za normalno cackanje po netu (gledanje filmova,listanje sajtova....),mozda fotosop,igrice ne.Vazno mi je da mi ne kida zivce stekanjem i ucitavanjem kada sam na netu...Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2020 11:36 (Danyyy).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Odabir laptopa,pomoc.

Jedino je ovaj prvi donekle, ostalo sve teži drlog.

S tim da je i to 10 godina staro, i možda da još prolistaš malo oglase, možda ima i kaj bolje.

Kruha i igala...
8 godina
protjeran
Odabir laptopa,pomoc.

250KM nije puno, ali za tu lovu uzmi ovako nesto:

https://www.olx.ba/artikal/36570677/hp-elitebook-8570p-intel-i5-ssd-evo-250gb-8gb-ram/

Bar si siguran da ti grafike nece krepati, ima 8GB RAM-a i SSD, sto je najbitnije za fluidnost.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A sta mislis o ovima?Sva 3 imaju SSD.

1

2

3

Da li su bolji od onih gore navedenih iz prvog posta.

8 godina
protjeran
Odabir laptopa,pomoc.

Ja ih nebi ni gledao.

Prvi je prespor, drugi je prespor, a treci je prespor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A ovaj sto si ti naveo jel sigurno obecava normalan fin radu,tj.kao sto sam naveo,da me ne zeza prilikom rada na netu,bez kocenja itd...

8 godina
protjeran
Odabir laptopa,pomoc.

Za uredski posao ce ti biti sasvim dovoljan.

Photoshop ce isto raditi, no ne ocekuj da ce renderirati 4K u roku sekunde.

Al da ce raditi - radit ce.

Jos pise da cijena nije fiksa, pa se dogovorite, 220KM i tvoja postarina, dobra kupnja.

Naravno, shvati, to je polovan uredjaj, par generacija zaostaje za danas, ali za 250KM (125€),

ne treba ocekivati previse. Al od svih tamo na trznici, taj mi se jedino cinio kao OK za normalan rad.

PS - Ucitavanje web stranica i ostalog sadrzaja ovisi o brzini i stabilnosti internet mreze.

Mozes imati najnoviji MacBook, a ako ti je veza u banani, stekat ce i nacekat ces se otvaranje web stranica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Odabir laptopa,pomoc.

Postoji ovdje tema za odabir prijenosnika pa možete tamo pitati. 

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D https://dariodrvodelic.wordpress.com/ https://www.flickr.com/photos/95774435@N02/?hide_photostream_welcome=1

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Odabir laptopa,pomoc.

Ma ne pomaze mu ta tema kad se radi o polovnjacima do 125€.

Novo nema za te novce nista. A ako i ima, krs je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa nije mi sad potrebna neka masina od recimo 200-300 evra,al ne kazem ni da mi treba krs 😄...

8-9 godina mozda i malo vise sam sve do sad koristio Toshiba Satellite L305-S5919,i solidno me sluzio.I dan danas radi ali i njegovo je proslo.

Hvala ti na savjetima.

8 godina
protjeran
Odabir laptopa,pomoc.

O da, bit ce ti velik skok naspram Celerona 585.

Kad kupis polovni laptop, neovisno koji, prvo ga ocisti od prasine,

i promjeni pastu (ako znas kako, ako ne, radije plati nekom IT servisu da ti to odradi),

te nek ti provjere sve portove (USB, HDMI, LAN), kao i konektor za punjac.

Gledaj da i punjac bude originalan, ne zamjenski. HP ne voli zamjenske punjace.

(postoje replacement bas za HP, ti su OK, ali ovi "uni" za sve laptope, nisu bas po volji)

A dalje znas i sam - ne drzat ga na deki, da ne vuce prasinu i cufleke.

Dvaput godisnje lagano ispuhat - najbolje proljece i jesen (prije maksimalnih temperatura ljeti,

i poslije - da se manje grije ljeti, jer tad ventilatori rade na max, i skupe najvise prasine, a ako je vec

ventilator i hladnjak zastopan, kocit ce, gasit se, a u najgorem slucaju i crknut).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kada ga cistim,cime je najbolje uraditi.Da samo ono klasicno ispusem ili ako mogu nabaviti onaj kao akr blower,dust cleaner kako vec,kao o a pumpica sto iz nje izbija vazduh pri pritisku...

Ne znam koliko je pametno,ali za Toshibu sam koristio kao podmetac skoljku od jaja 😄.

8 godina
protjeran
Odabir laptopa,pomoc.

Pa necim ne prejakim - dakle kad znas da je fino ocisisnjen od cufleka,

onda ga moras samo odrzavati, da se opet cufleki ne skupe.

Mozes komprimiranim zrakom u limenci, mozes i kompresorom - ali malo iz daljeg,

da ne potrgas ventilator.

To radis samo da maknes praasinu - u slucaju da su nakupljeni cufleki,

zabit ce ti se izmedju peraca ventilatora, zakocit ga, ti ces misliti "super,

laptop je opet necujan", a grijat ce se jos vise, a moguce i izgoriti elektromotor

ventilatora, ili jos gore, prekuhati chipset na laptopu i ubit ga.

Dakle samo redovono odrzavanje, ispuses odozgora tipkovnicu, ovisno gdje je ventilator,

na tipkovnici ces skuziti da tu usisiava hladni zrak, tu fino malo detaljnije ispuses,

i onda jos kod izlaza sa strane na laptopu, i to je sve.

Dvaput godisnje i miran si.

A to sto ga drzis na povisenom, zasto ne. Ima razmak od stola, manje se grije (osobito ako je stol drven).

Makar kod vecine HP-a vuce zrak odozgora, pa to ima manji utjecaj na dostupnost zraka, al svejedno ne skodi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prijatelju hvala ti na savjetima puno si mi pomogao oko ovoga,najvjerovatnije da cu se za ovaj i odluciti,ovaj tvoj izbor.Hvala na pomoci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice