Najbolji proizvođač prjenosnika

poruka: 39
|
čitano: 16.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Planiram uskoro kupiti notebook pa me zanima vaše mišljenje o trenutno najboljem proizvođaču. Ja sam nekako naklonjen Dell-u ali može i nešto drugo ako je možda bolje. Znači nije bitno kakav će hardware biti unutra neko me zanima ime i zašto baš Dell, HP, Toshiba ili neki drugi... THX

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Acer ne. Nakon 3 komada mogu to slobodno reći. Baterija je koma (2 sata traje!!! a nikad korištena), obično nakon 18 mjeseci odapne HDD. HP mi isto nikad nije donio nešto dobro. Najveći biser mi je bio manual u kojem piše da spržim backup na DVD. Problem? Laptop nije imao DVD pržilicu.

Sada skupljam za MacBook Pro.

4 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Najbolji proizvođač prjenosnika
ParaNO1d kaže...

Planiram uskoro kupiti notebook pa me zanima vaše mišljenje o trenutno najboljem proizvođaču. Ja sam nekako naklonjen Dell-u ali može i nešto drugo ako je možda bolje. Znači nije bitno kakav će hardware biti unutra neko me zanima ime i zašto baš Dell, HP, Toshiba ili neki drugi... THX

DELL,HP,Lenovo...samo obrati pažnju na modele,jer svaki ima slabu točku...Za HP Pavilione stavljam ruku u vatru...EliteBook i Envy su Vrhunski,od DELL-a Studio serija...Lenovo je uglavnom ok...

14 godina

Kažeš da ti nije bitan hardware? Prijatelju, tebi bi onda dao papir i olovku pa se igraj koliko hoćeš. Ako patiš na ime uzmi apple i bok, bit ćeš glavna faca na špici, siguran sam {#}

17 godina
quickr kaže...

Kažeš da ti nije bitan hardware? Prijatelju, tebi bi onda dao papir i olovku pa se igraj koliko hoćeš. Ako patiš na ime uzmi apple i bok, bit ćeš glavna faca na špici, siguran sam {#}

Možda nisam dobro napisao. Naravno da mi je bitan hardware ali nisam ga navodio da se nebi sada razvukla rasprava uzmi ovaj jer ima i5, pa bi onda bilo da ovaj ima i5 ali samo Radeon HD 4350 ili tako nešto. Sada me trenutno zanima kvaliteta, a što se tiče hardwarea to i sam znam što želim

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
17 godina

Acer definitivno

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina

Svi laptopi su u konačnici isti, komponente im se proizvode u istim tvornicama, i na svima piše made in china. {#}

16 godina

Toshiba.... ipak je japanac..... :-)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja isto ne preporucujem Acer, u 2 godine 2 puta matična krepala, 1. put garancija, 2. put van garancije. Sad leži ispod kreveta.

Dell, imam taman jedno kuciste u kuci, a godisnje mi prode 10ak Dellova kroz stan, to je stvarno genijalno, jeftini kompjuter za ured, ali kućišta su tako dobra i kvalitetna, a unutar kucista je raspored odlicno napravljen. Dobro to je za desktope, laptop nisam imao u ruci.

Imamo 3 Toshibe, najstarija evo vec 4 godine bez problema radi, sve u svemu ne loš laptop.

Asus, moj laptop za torrente, evo ga 6ta godina mu je, prije mjesec dana reinstall XP-a jos uvijek radi kao urica {#} 

EDIT: E da HP je isto dosta dobar, teta i tetak mi ih imaju, jedan star 4, drugi je jedan od novijih, a i ja sam jednoga imao prije Acera povise navedenoga. Dobra kvaliteta, cak mi je jedno dite od ~30-35kg preslo bilo jednom preko njega, nista, ni ogrebotine, a i ispao mi je jednom s kreveta kada sam zaspao dok sam radio, a posto mi je krevet malo visi ~80cm to je dosta izdrzljivo po mojim zahtjevima ^^

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 14:28 (Mitsuoka).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

asus po meni....

real master for every game
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Koliko čujem Toshiba.

Asus i Acer ne toliko.

HP (Compaq) bi prošo...

Alienware definitivno... :)

Socijalizam, nacionalizam i antiimeperijalizam. To nam treba.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran

toshiba. najduža garancija. iako imao sam nekoliko hp-a i čak 4 acer-a i sve 5 . niti jednog kvara nikada. jedna baterija,ali uvijek je na struji a to je nekada smetalo baterijama. i zašto odmah napad na HARDVER NIJE BITAN..? meni isto hardver nije bitan jer ne igram igre ,a svaki amd turion ili core duo je meni ok. bitnija mi je brzina diska i MONITOR ! to nitko niti ne gleda a onda se kaje što je kupio.

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
16 godina
neaktivan

krivo si ga skuzio, prvo ce vidjeti najbolju marku notebooka, a onda će birati hardver po onome sto mu odgovara.

15 godina
neaktivan

Moja preporuke za Lenovo/IBM i DELL.

Defitnivitno najkvalitetniji laptopi. Acer, HP su smeće (iz mog iskustva) i iz toga što su daleko najčešći gosti na servisu.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

To je malo gadno pitanje, nešto slično ko' da pitaš koji proizvođač pravi najbolje aute...

Tako ti je i ovo, iz iskustva mogu reći da je Acera najviše u servisu (vjerojatno jer su najjeftiniji i narod ih najčešće kupuje), ali ih uglavnom pogađaju i najgori kvarovi (crkavanje ploče, procesora i grafičkih).

Toshiba ima defaultno 2 god garancije, ali ima i HP ako nadoplatiš, tj kupiš care pack za još jednu godinu ili 2.

0 0 hvala 0
17 godina
zdravo kaže...

To je malo gadno pitanje, nešto slično ko' da pitaš koji proizvođač pravi najbolje aute...

Tako ti je i ovo, iz iskustva mogu reći da je Acera najviše u servisu (vjerojatno jer su najjeftiniji i narod ih najčešće kupuje), ali ih uglavnom pogađaju i najgori kvarovi (crkavanje ploče, procesora i grafičkih).

Toshiba ima defaultno 2 god garancije, ali ima i HP ako nadoplatiš, tj kupiš care pack za još jednu godinu ili 2.

Znam da je dosta opširan pojam "najbolji" ali čisto me to zanimalo jer recimo Acer za 6K kn daje i5, 500GB 7200RPM HDD, i 17.3" monitor dok za iste novce Dell daje i3, HDD na 5400RPM i 15.6" tako da očito ima razlike u kvaliteti. A što se tiče kvarova, cura je mjenjala ploču na HP ProBook-u ali kada je laptop bio preklopljne služio je kao polica za knjige i slično {#} HH. Znači Toshiba, Lenovo i Dell?

17 godina
neaktivan

Eto čisto ako će nekome pomoći, kupio sam HP prije 3 i pol godine i od tada niti manji kvar nije imao a nosim ga često sa sobom.

0 0 hvala 0
17 godina
15 godina
protjeran

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za što će ti služiti ''konkretno'' ??

Za ovu cijenu možeš naći puno bolji i kvalitetniji laptop.

15 godina
neaktivan

Osobno gledaj garanciju koju daje pojedini brand.

Acer nema model sa 2 godine garancije dok sa druge stranem DELL na sve modele ima 3 godine.

Toshiba ima 2 ili 3 na skuplje 

Asus 2 

itd

Max

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve je to relativan pojam naravno da prijenosnici stari 6 ili 7 godina još rade to je kao i sa mobitelima što više funkcija i nabrijanosti to manja kvaliteta . najbolje bi bilo da proizvođači naprave danas laptop koji se neče pokvariti  par godina razmisli koliko bi pala prodaja . (Teorija zašto nešto mijenjati ako je dobro i brzo radi. )

imam hp starog 7 god. Koji još radi , buraz mi ima hp starog godinu pa ga je ekran zezao jedno vrijeme, imao toshibu koja kad bi se zagrijala bi se ugasila, kum ima toshibu koja radi več par godina ko sat, imam acera sada starog par mijeseci i zadovoljan sam sa njime .

Kako naletiš mi se čini da je danas pravilo , a to sa garancijama je borba za tržište .

kombinator

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako možeš potrošiti > 8k kn:

1. Thinkpad serija

2. Apple

< 8k kn:

1. Lenovo IdeaPad serija

2. bilo što navedeno u postovima do sada

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 16:04 (ferovca1).
17 godina
HP4520s kaže...

Za što će ti služiti ''konkretno'' ??

Za ovu cijenu možeš naći puno bolji i kvalitetniji laptop.

Pa mislim da li se iplati uzeti za te novce. Planiram uzeti u Linksu, do nekih 6K pa ono svaki prjedlog je dobrodošao :D

16 godina

ja sam svoju Toshibu uzeo u 12.2007.g platio sam ju oko 6800 kn neka akcija je bila cini mi se za Bozic i pala je cjena s oko 9000kn... do dana danasnjeg nikakvih problema nema.... ubacio sam u nju jos 2 GB rama i nedavno HDD momentus XT... u ove vise od 3 godine mozda je 3-4 mj bio ugasen, gasim ga samo dok putujem kuci neki 6 sati i opet se pali dok nekrenem na poso. riknio mi je samo adapter i to u vlaku, mislim da je od nekog overloada napajanja u vlaku.... tako da nemam namjeru mjenjat marku kad se ova dokazala, samo ga svaki mj ispusem na kompresoru i usb hladnjak imam.... a opet nemora znacit kad uzmem novi da nece krepat za 2 dana ako naletim na tvornicki defektan model...

Toshiba forever {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1829

ovaj je među najboljima po meni.... ja sam ga kupio za božić.... radi ko zmaj....sve igrice koje sam igrao pokrece na high bez problema (AC2 i Brotherhood, NBA 2k11, Race Driver Grid)...brz je stvarno sve u svemu :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 12:35 (marky55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
marky55 kaže...

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1829

ovaj je među najboljima po meni.... ja sam ga kupio za božić.... radi ko zmaj....sve igrice koje sam igrao pokrece na high bez problema (AC2 i Brotherhood, NBA 2k11, Race Driver Grid)...brz je stvarno sve u svemu :)

Ako je tako, što se tiče hardvera, Dell koji sam gledao je onda i bolji

16 godina
neaktivan

I nije bas

Dell Toshiba

Procesor i3 370M i3 370M

Grafa HD5470 HD5650

RAM 4GB DDR3 4GB DDR3

HDD 500GB @5400 500GB @5400

sve je skoro pa isto, ali je na Toshibi bolja grafa

EDIT: nesto zeza bug editor pa ne mogu namjestiti tablicu -.-' 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 14:33 (Mitsuoka).
15 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...
zdravo kaže...

Znam da je dosta opširan pojam "najbolji" ali čisto me to zanimalo jer recimo Acer za 6K kn daje i5, 500GB 7200RPM HDD, i 17.3" monitor dok za iste novce Dell daje i3, HDD na 5400RPM i 15.6" tako da očito ima razlike u kvaliteti. A što se tiče kvarova, cura je mjenjala ploču na HP ProBook-u ali kada je laptop bio preklopljne služio je kao polica za knjige i slično {#} HH. Znači Toshiba, Lenovo i Dell?

Po tvome,ti izjednačavaš kvalitetu sa jačim komponentama{#}..totalno bez veze.Ja bi se radije oprijedjelio za DELL koji kvalitetom izrade,robusnošću,pouzdanošću,stabičnošću korištenja,ne da gazi Acer,nego ga žvaće..Baš razlog tome što npr.acer za manje para daje nešto jače komponente govori da pokušava zauzeti neku poziciju na tržištu..Iole kritične poslove nisam vidio da se vrte na Aceru...

14 godina
protjeran
beno101 kaže...

Koliko čujem Toshiba.

Asus i Acer ne toliko.

HP (Compaq) bi prošo...

Alienware definitivno... :)

Slabo cujes, bar kaj se Asusa tice.

ASUS FTW

Nova poruka
E-mail: