Medion Akoya E3211

poruka: 12
|
čitano: 3.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Medion Akoya E3211

evo tetka u njemačkoj kupila novi laptop, i sada pošto nezna baš njemački hoće, stavio joj ja gore windows 7 na hrvatskom i sada dolazi do problema, nikako spojiti ovo čudo na internet, neće ni preko kabla ni preko wlana-a, dok je jos gore bila 7-ica na njemačkom bilo je problema ali se to nekako samo od sebe rješilo

Pretpostavio sam da iz nekog čudnog razloga neradi driver od mrežne, pa sam išao potražiti na internetu, ali nemogu ništa naći

Zna li itko rješenje?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Medion Akoya E3211

evo probao sam spojiti usb wlan adapter, windowsi su uredno instalirali driver, i sada nađe wlan mrežu ali se ne želi spojiti (mreža je otključana, tako da nisam krivo upisao key)

edit: evo proradio ovaj usb

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 17:18 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Medion Akoya E3211

Probaj ovdje, valjda ćeš naći nešto

LINK

Isto tako pogledaj dole na poleđini laptopa imas S/N

pa ukucaj pod identification number

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished? Let them taste the triple guns...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Medion Akoya E3211

evo opet problem s ovim, tetka nemože nikako na net, sada je nazad u Njemačkoj i nemože se spojit kada se spoji bilo wlan-om, bilo kablom kaže nema internetskog pristupa, i kada ide na rješavanja problema kaže dns server is not responding, preko telefona sam ju navodio da promjeni dns adresu na google-ov dns sever (8.8.8.8) ali ništa, i zvala je ISP-ov support i dvaput su joj rekli da je sve u redu, a treći put su rekli da upiše adresu njihovog DNS servera, ali nikako to nemože rješiti, zna li itko kako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Medion Akoya E3211
mind_challenge kaže...

evo opet problem s ovim, tetka nemože nikako na net, sada je nazad u Njemačkoj i nemože se spojit kada se spoji bilo wlan-om, bilo kablom kaže nema internetskog pristupa, i kada ide na rješavanja problema kaže dns server is not responding, preko telefona sam ju navodio da promjeni dns adresu na google-ov dns sever (8.8.8.8) ali ništa, i zvala je ISP-ov support i dvaput su joj rekli da je sve u redu, a treći put su rekli da upiše adresu njihovog DNS servera, ali nikako to nemože rješiti, zna li itko kako?

Vjerovatno si instalirao neodgovarajuči driver za mrežnu tj network. Ako je Win sedmici možda bi radila driver  mrežne od XP. Tako da sam jednom slućaju driver za zvučne nije radila na sedmici i probao sa drivera od XP i začudo prepoznala i radi sve ok. Probaj, nemaš što izgubit.Osmijeh

Nenad
16 godina
Nello kaže...
mind_challenge kaže...

Vjerovatno si instalirao neodgovarajuči driver za mrežnu tj network. Ako je Win sedmici možda bi radila driver  mrežne od XP. Tako da sam jednom slućaju driver za zvučne nije radila na sedmici i probao sa drivera od XP i začudo prepoznala i radi sve ok. Probaj, nemaš  što izgubit.Osmijeh

sedmica je, windowsi su sami povukli drivere, dok je još internet radio kod mene kući s istim postavkama, znači acquire DNS adress automatically, ali sada kada je se vratila nazad neradi, nemože se spojiti na svoj internet, ja mislim da je neka ISP-ova greška, ali kada onaj mulac što se javlja na telefon tvrdi da je sve u redu, stvarno neznam što raditi? ima li itko nekakvu ideju?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 20:37 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan
:) ajde da se ja okusam...

C:\windows\system32\drivers\etc\ i otvori notepadom HOSTS fajl...

nakon toga nek pobrise sve osim ovoga

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

Jel sada radi? :)
In Control
16 godina

nemogu provjeriti, budem sutra kada opet nazove, može biti da je to, ali nekako sumnjanm da je hosts file izmjenjen, jer su gore čisti winsi

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 20:50 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan
Nije pobjeglo nista... ide tako :)
In Control
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Nije pobjeglo nista... ide tako :)

srry, editirao sam, jeli ista moglo smrdati hosts file ako su winsi friški i dobro zaštićeni (avira free+immunet)

17 godina
neaktivan
Pa neke aplikacije imaju tu tendenciju... meni je bilo jednom, pa sam jedva jedvice se sjetio da postoji host file... a do tada sam gnjavio T-com podrsku kako je to problem kod njih a ne kod mene...

LoL... i onda sam samo sve izbrisao s host fajla... i odjednom je cudesno proradilo :)
In Control
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Pa neke aplikacije imaju tu tendenciju... meni je bilo jednom, pa sam jedva jedvice se sjetio da postoji host file... a do tada sam gnjavio T-com podrsku kako je to problem kod njih a ne kod mene...

LoL... i onda sam samo sve izbrisao s host fajla... i odjednom je cudesno proradilo :)

morat cu probat sutra

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice