Lenovo Y570 - Nvidia 555M - BF3 problemi...

poruka: 5
|
čitano: 1.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav, nabasao sam na jedan prilicno specifican problem:

Na glanc novom laptopu (lenovo y570):

Nvidia GT555M 1GB GDDR5 (128 bit, 96 cores, GPU core speed 753 MHz)

Intel® Core™ i5-2410M

4 GB DDR3 ram

win7 x64 ultiamte

Driveri: sluzbeni svi novi sa neta (intel GPU,nvidia GPU, zvuk itd...)

Problem<

Igra je radila sa cca 13 FPS, a svi kazu da i sa slabijim grafickama radi posteno.. to je bio manje vise WTF trenutak! kako to da tako lose radi nije mi bilo jasno...

3d settings je bio za BF da se uvijek automatski pokrece nvidia GPU, kao preporuceno na forumu.

Nakon nekog vremena zvuk mi je jednostavno nestajao u igri, cuo sam ostale kako pucaju, ali ne sebe...pa sam krenuo istraziti problem...

Promijenio sam drivere za zvucnu (prije Realtek HD driveri sa neta- sada original driveri sa CD-a koji je dosao sa laptopom -isto realtek ali ocito stariji -optimizirani)

I pokrenuo igru opet...kada... sve radi odjednom sa 30+ FPS!

Mozda se prilikom slijedeceg pokrentanja pravilo upalila nvidia GPU, nisam siguran, ali bio je to velik boost...

Da li ima jos kojih nacina da natjeram laptop da radi sa nvidia GPUU i da li je netko imao slicnih problma (zvuk,optimus)?

HVALA!

Pozdrav,Calinjos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Radi ti u 13 fps-a u kojoj rezoluciji i sa kojim postavkama kvalitete prikaza? Meni na laptopu radi u 40+ fpsa sa medium postavkama,1280 x 720 i ugasenim aa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2011 13:48 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Lenovo Y570 - Nvidia 555M - BF3 problemi...

Radio je na AUTO (teksture high, sve ostalo medium , AA off naravno, SSAO upaljen, cak i bez njega) i na LOW takodjer je bilo uzas, tako da nisam siguran sta bi..nesto nije valjalo

reza je 1366x768

nesto sma pronasao na netu da ti modeli laptopa imaju probleme sa power managmentom...ako sta nadjem postam ovdje, mozda nekome pomogne.

probaat cu na 1280,mozda bude bolje takodjer!

Pozdrav,Calinjos
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2011 14:41 (Calinjos).
17 godina

Pa stavi na performance.Kad zavrsis vrati na balanced ili saver.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Lenovo Y570 - Nvidia 555M - BF3 problemi...

Evo, sve na medium i radi sa cca 30-40 FPS, malo klokan dodatno i radi sa konstantno 40 FPS:)

Ocito nije prebacio graficke prvi puta kada sam pokrenuo, pa je terao sa Intel HD 3000 sa jako malo FPS...

Thx!

Pozdrav,Calinjos
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice