Laptopi: kvarovi, objašnjena, održavanje, kupovina

poruka: 721
|
čitano: 229.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovin
Dell xps m1530..

Kada ga tek upalim (otvorim) prilikom preklapanja slika treperi no zadrzavajuci ga u istoj poziciji u roku od par minuta prestane titranje i gubljenje slike ali ako hocu promjeniti ugao zaslona ponovno se isto dogadja!?

U cemu je problem i ima li lijeka?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jeti kaže...
Dell xps m1530..

Kada ga tek upalim (otvorim) prilikom preklapanja slika treperi no zadrzavajuci ga u istoj poziciji u roku od par minuta prestane titranje i gubljenje slike ali ako hocu promjeniti ugao zaslona ponovno se isto dogadja!?

U cemu je problem i ima li lijeka?

Na kablu koji spaja monitor sa maticnom gubi ti kontakt.

Kontakte očisti alkoholom-nikako ne WD40(kao sto neki preporucuju),znaci obicni medicinski alkohol sa štapićima za uši!

Naravno,ako je kabal ostecen,trebas ga zamjeniti!

Isto tako,zna zahebavati prekidać koji gasi ekran prilikom zatvaranja,ali sve se to rijesava običnim čišćenjem!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
14 godina
neaktivan
Sad kad znam uzrok, a nikad nisam rastavljao laptop no volio bi ekspermentirati, ima li video zapis na youtube-u kako sredit doticni problem :)
14 godina
Jeti kaže...
Sad kad znam uzrok, a nikad nisam rastavljao laptop no volio bi ekspermentirati, ima li video zapis na youtube-u kako sredit doticni problem :)

Nisam uspio naći baš za tvoj problem,ali na ovome videu ti je pokazana zamjena ekrana!

Ti vizualno pregledaj na oštecenja i svaki kontakt ocisti.

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
9 godina
neaktivan
Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovina)

Vjerojatno ću sljedeći tjedan uzet probook 455 g5 koji mi je po specifikacijama sasvim dovoljan i po svim reviewovima odličnog je build quality-a i malo se grije. Ono što me zanima je da li mogu u njega staviti još jednu pločicu od 4 gige rama bez da s time izgubim garanciju. Laptop ima maintenance hatch, al nisam siguran da li ipod njega također nije ona zaštitna naljepnica. :/ 

Zna tko možda ovu informaciju ili ću se morat zadovoljiti sa 4gb? U linksu mi nisu dali odgovor već samo preporučili da se nadogradnje radim kod ovlaštenog servisa....

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2016 15:06 (Levistej).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nakon sto sam ocistio kontakte, ali vadio sam i ram memoriju.. Nece da boota nego blica srednja lampica ja mislom caps lock ako se ne varam
14 godina
neaktivan
Rijesio sam, nisu keksici memorije legli dobro..

Veliko hvala milki sada je titranje prestalo :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Nadam se da cu ovdje dobit odgovor :(. Znaci ovako, zelio bih nadograditi svoj laptop asus r753u (http://www.mediamarkt.de/de/product/_asus-r753ux-t4043t-2077651.html) sa boljim procesorom, trenutno je unutra i5 6200u a ja bih htio stavit i7 6500u koji se nalazi u boljoj verziji tog modela laptopa. Moje je pitanje dal je to moguce i jel isplativo? Cini mi se kako je graficka dobra al proc nije dovoljan, i mozda ubacit neki ssd, bolje rame ili nesto trece ako je potrebno? Vasa misljenja, savjeti? Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pozdrav svima. Pitanja vezano uz nadogradnju Lenova Thinkpad L440.
Htio bih upgradeati ekran na hd+ sa trenutnog hd-a, ram na 16gb sa 4, hdd na 1tb umjesto 300gb (hard disk bi izvadio iz asusa k555ln, hitachi sa 5400rpm) te umjesto przilice staviti 256gb ssd te uzei vecu bateriju, 9 celijsku naravno 57++ model. Savjeti oko djelova te gdje je najbolje kupiti novi ekran. Dali vjerovati ebay-u glede ekrana ili ne? Nasao sam nove hd+ ekrane za njega za cca 50 eura, dali je to rpe jeftino? Kome dati da ugradi taj novi ekran na podrucju zagreba... Svi savjeti su dobro dosli!!
Prodajem AMD x3 450 3.2 GHZ - 320kn!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam dali mozes upgradeati procesor na laptopima, pogotovo ako su laptop procesori. 

Najbolje ti je staviti maks kolicinu rama koji procesor/maticna podrzava te umjesto przilice staviti ssd disk. 128 gb ti je dovoljno za OS i neke igre/programe, gl da ti ostane barem 20gb praznog prostora jer inace se stvara kontra efekt.

Ako ga mislis gurat do granica onda bih ti preporucio hladnjak za njega tj. stand, pogotovo Cooler Master U2 plus koji i ja imam. Super stvar kod njega ti je sto mozes manualno premjestati ventilatore, mozes laptop nositi u njemu, ima gumenu/aluminijsku konstrukciju te dupli USB port tako da ne gubis usb port na laptop-u.

Inace nemoj se previse ubijati glede nabrijavanja istog jer laptopi su smece za gejmanje. Ako mislis kupiti neki ROG ili Alienware ili slicno onda ti baterija jako pati, pre tezak je i pre velik tako da nekak si na pocetku odma stavi mindset da nista od nekog super gejmanja na normalnom/malom laptopu.

15 godina
neaktivan

Ne znam dali mozes upgradeati procesor na laptopima, pogotovo ako su laptop procesori. 

Najbolje ti je staviti maks kolicinu rama koji procesor/maticna podrzava te umjesto przilice staviti ssd disk. 128 gb ti je dovoljno za OS i neke igre/programe, gl da ti ostane barem 20gb praznog prostora jer inace se stvara kontra efekt.

Ako ga mislis gurat do granica onda bih ti preporucio hladnjak za njega tj. stand, pogotovo Cooler Master U2 plus koji i ja imam. Super stvar kod njega ti je sto mozes manualno premjestati ventilatore, mozes laptop nositi u njemu, ima gumenu/aluminijsku konstrukciju te dupli USB port tako da ne gubis usb port na laptop-u.

Inace nemoj se previse ubijati glede nabrijavanja istog jer laptopi su smece za gejmanje. Ako mislis kupiti neki ROG ili Alienware ili slicno onda ti baterija jako pati, pre tezak je i pre velik tako da nekak si na pocetku odma stavi mindset da nista od nekog super gejmanja na normalnom/malom laptopu.

9 godina

Imam problem s laptopom Lenovo G50-45, u kojem se već treći put stvara isti zvuk, kao da zuji, rošti, kao da zapinje ventilator, inače mi je laptop blizu radijatora, približno udaljen od radijatora 70 cm.  Stvarno bih cijenio vašu pomoć, unaprijed hvala.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
thekeyofdestiny13 kaže...

Imam problem s laptopom Lenovo G50-45, u kojem se već treći put stvara isti zvuk, kao da zuji, rošti, kao da zapinje ventilator, inače mi je laptop blizu radijatora, približno udaljen od radijatora 70 cm.  Stvarno bih cijenio vašu pomoć, unaprijed hvala.

Itko?

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
10 godina
neaktivan

Bok! Imam laptop Lenovo Z70-80. Laptop je super, ali preko ljeta ne navukao prašinu u sebe i sad se dosta grije. Grafička zna čak i thermal throttlat. Kako da ja njega očistim, a da ga ne rastavljam? Skinuo sam onaj prvi poklopac koji smijem, ali ništa ostalo ne smijem jer ću izgubiti garanciju (ima LENOVO naljepnice na šarafićima). Jel da ja njima to odnesem u servis pa neka oni čiste? (Kupljeno u Linksu!) Jer ne vjerujem da će izdržati dugo ako nastavi raditi pri takvim temperaturama. U početku je u full loadu temperatura grafičke bila na nekih 71, a sad ide i na 83. Procesor je sa nekih 47 u full loadu skočio na 54 i to nije tako strašno. Ali ovo me za grafičku muči.

Može li preporuke? 

Unarijed hvala ekipa! :) 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo ovako imam problem sa ekranom na novom HP laptopu. Ekran izgleda kao da je zmazan tj. kad se približite vidite zrnca i mutno je. Mislim da nije do drivera jer u Bios-u ista stvar. Pa evo zanima me jel imao ko sličan problem.

0 0 hvala 0
12 godina
maniac77 kaže...

Nadam se da cu ovdje dobit odgovor :(. Znaci ovako, zelio bih nadograditi svoj laptop asus r753u (http://www.mediamarkt.de/de/product/_asus-r753ux-t4043t-2077651.html) sa boljim procesorom, trenutno je unutra i5 6200u a ja bih htio stavit i7 6500u koji se nalazi u boljoj verziji tog modela laptopa. Moje je pitanje dal je to moguce i jel isplativo? Cini mi se kako je graficka dobra al proc nije dovoljan, i mozda ubacit neki ssd, bolje rame ili nesto trece ako je potrebno? Vasa misljenja, savjeti? Hvala.

Sa malim zakasnjenjem ali koliko ja znam svi procesori koji imaju slovo U na kraju kao tvoj NE MOGU  se zamijeniti jer su zalemljeni za maticnu. Mislim, mogu se zamijeniti al tad moras biti dooooooobar majstor pa odraditi sve bez greske.

Elem  ja imam problem sa ekranom na HP pavilion g7 2350sm. Naime, na ekranu je pokvaren backlight (ekran je 17.3'' 1600x900 auoptronics mn:b173rw01), na servisu kazu da se na tom ekranu ne mogu zamijeniti backligh. i da se mora kupiti novi  koji usput receno kosta preko 140 ojra kompaktibilni a original skoro ko i sam laptop kad je bio nov. E sad posto od onih derikoza iz servisa nema nikakve vajde mene zanima koji su sve ekrani kompaktibilni s mojim laptopom. 

Pa jos bih molio nekoga ko se razumije da li je istina da se ne moze zamijeniti baclihgt jer nasao sam jedan LP173WD1 ekran sa ispravnim backligh. Inace na tom mom ekranu se vidi sve ako uperis baterijsku lampu u njega. 

Hvala unaprijed.

14 godina
odjavljen

Imam AcerV3 572G.

iz ducana je dosao sa passwordom na biosu. Jel moze neka pomoc oko restarta/uklanjanja istog?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Trebam pomoc. Laptop hp probook 6555b mi je radio preko 6 godina besprijekorno... do instalacije win10... uglavnom, sada zamrzne nakon nekoliko minuta rada i nista ne radi. Mogu ga samo uskljuciti preko fizicke tipke. Pokusao sam oporavak na odredheni datum ali ne pomaze. Oporavak na pocetno stanje kad pokrenem izbaci pogresku... Imate li kakav pametan savjet sto uciniti? Zahvaljujem unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Asus K55V provjerio punjač on radi ali kada ga  spojim na laptop bez obzira da li je baterija u njemu ili ne lampica na punjaču se odma ugasi a laptop ne daje znakove života.Da li je neko imao sličan problem hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 10:23 (wasp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
wasp kaže...

Asus K55V provjerio punjač on radi ali kada ga  spojim na laptop bez obzira da li je baterija u njemu ili ne lampica na punjaču se odma ugasi a laptop ne daje znakove života.Da li je neko imao sličan problem hvala.

Ako si mjerio instrumentom, i napon je bio ispravan, onda su ti najvjerovatnije  elektroliti u adapteru gotovi.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 11:42 (fer-de-lance).
17 godina
neaktivan

Dao sam punjač majstoru koji ga je ispitao tako da je spojio žarulje na njega i radio je cjeli dan ja kad ga spojim u utičnicu radi normalno ali čim ga uštekam u laptop se ugasi

9 godina
neaktivan

Onda ti je nekaj na matičnoj ploči u kratkom spoju, pa se adapteru uključi zaštita.

Kruha i igala...
8 godina
neaktivan

Poštovani, 

Imam jedno stručno pitanje. Na koji način da povežem laptop sa centralnom jedinicom stolnog računara (posjedujem samo USB kabal za spajanje). Pri tome nemam tastaturu niti mis za prijenosno racunalo. 

Da vam malo bolje pojasnim, moram da instaliram OS na tu racunsku jedinicu preko laptopa, nadam se pozitivnom odgovoru. 

Unaprijed zahvalan.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Zin8 kaže...

Imam AcerV3 572G.

iz ducana je dosao sa passwordom na biosu. Jel moze neka pomoc oko restarta/uklanjanja istog?

bump

9 godina
neaktivan
Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2016 10:27 (fer-de-lance).
12 godina

Neznam je li prava tema za postaviti ovo pitanje...naime, zanima me je li preporučljivo uopće ne gasiti laptop, tj. stalno ga držati ga hibernate modeu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kapacitet baterije je 45000 mWh

Laptop star 2 dana,a HWMONITOR pokazuje da ima "FULL CHARGE CAPACITY" 42600 .... a wear level 6%.

Ima li tu sto sumnjivo ili je to normalno?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 11:51 (Keano16).

0 0 hvala 0
13 godina
Tko zna koliko je baterija (laptop) stajao u skladištu
9 godina
neaktivan

To je normalno, proizvodna tolerancija, itd.

I još nije baterija skroz kalibrirana.

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bok! Imam problem s pištanjem.

Naime, radi se o Lenovo G70-80. Star je svega 7 mjeseci. Igrao sam danas Skyrim. Uredno spremio igru i kliknuo "Quit to desktop". I tu se igrica zamrznula. Čekao sam 10 minuta ali ništa nisam mogao. Odlučio sam ga prisilno ugasiti držeći tipku za paljenje nekoliko sekundi. Kad se ugasio, opet sam stisnuo tipku za paljenje, ali je počeo pištati (

). Iskopčao sam ga, izvadio bateriju i vratio ju, te se laptop sad normalno upalio. 

E sad, što to pištanje znači, zašto je počeo pištati i kako sprječiti ponavljanje istog? Hvala! 

EDIT:

Evo uz malo istraživanja, čini se da je problem bio u RAMu? http://prntscr.com/d6r55w

Ali zašto? Stari komp sam milijun puta tako isključio kad bi se smrznuo usred igre i nikad ništa, a ovaj ko blesav...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 17:21 (matejBJ).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice