Laptopi: kvarovi, objašnjena, održavanje, kupovina

poruka: 721
|
čitano: 227.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovin
softwaremaniac kaže...
fer-de-lance kaže...
softwaremaniac kaže...

Frend mi donio neku toshibu (ne znam model napamet) pali se, ali nema slike, ekran je crn. Vjerojatno je grafička otišla. Jesam li u pravu?

Ili northbridge....

Može li biti nešto s ekranom?

Možda,ali po opisu ne.

Kruha i igala...
13 godina
Cura kupila laptop novi Acer Aspire E5-573-32JY
Uglavmom laptop dolazi za nekom jadnom verzijom linuxa (linpus) i kaze meni da joj stavim Winse ja reki nema problema
Medutim sad sam u sranjima
Instalirao sam ja Win 7 Pro ali nigdje nemogu nac drivere za nista znaci apsolutno nista
Kad ubacim cd koji je dobila sa laptopom na njemu ima folder sa driverima al niti jedan se nece dobro da instalira
Pomagajte
[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kelam kaže...
Cura kupila laptop novi Acer Aspire E5-573-32JY
Uglavmom laptop dolazi za nekom jadnom verzijom linuxa (linpus) i kaze meni da joj stavim Winse ja reki nema problema
Medutim sad sam u sranjima
Instalirao sam ja Win 7 Pro ali nigdje nemogu nac drivere za nista znaci apsolutno nista
Kad ubacim cd koji je dobila sa laptopom na njemu ima folder sa driverima al niti jedan se nece dobro da instalira
Pomagajte

daj mi hardware_id iz Device Managera.

Probaj nešto od ovoga: http://www.driverscape.com/manufacturers/acer/laptops-desktops/aspire-v5-573/58557

http://community.acer.com/t5/E-and-M-Series-Laptops/installed-windows-7-64-bit-on-Acer-Aspire-E5-573-but-drivers-for/td-p/381731

Ili najlakše: stavi 10 :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2016 1:06 (softwaremaniac).
13 godina
Budem probao sutra ove ako ne uspiju saljem ti ID
[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kelam kaže...
Budem probao sutra ove ako ne uspiju saljem ti ID

Može, inače, vidio sam verziju wirelessa, pa evo.

10 godina
neaktivan
Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovina)

Pozdrav

Molim vas mišljenje za ovaj laptop

http://www.njuskalo.hr/sony-prijenosnici/sony-vaio-vpcf2-laptop-16.4-full-hd-i7-8gb-nvidia-540m-blueray-ssd-oglas-19935855

Zanima me što gledati kod polovnjaka

i da li je to ok kupnja ako izvana nije izrauban?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
0 Dell inspiron 5558
0 Lenovo G 70
0 Lenovo Ideapad 100 15ibd
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
kule93 kaže...

1. Opravdavaju li ovi laptopi cijenu?

2. Ako da, kojemu dati prednost?

3. Ako netko možda ima jedan od navedenih ili zna koja je tipkovnica bolja, molim neka kaže.

Korisnik će ga upotrebljavati za studentski život.

koji studij otprilike, za većinu rada preko interneta i Mikrosoftov uredski paket dovoljan je i3, ako je kakav tehnički studij možda treba nešto malo jače, onda treba li laptop imati grafičku ili ne jer neki od ovih koje si naveo imaju drugi nemaju, onda opet jedni su 15 inčni drugi je 17 inčni, pa koliki bi trebao biti ekran, trebaju li laptopi biti isključivo iz Linksa, ili mogu i iz drugih dućana itd.?

na linku imaš poredane u Linksu laptope uzlazno prema cijeni sa i3 procesorom ako je on jedini uvijet, od 2.500 kn na više

http://www.tinyurl.com/links-i3

za sva dodatna pitanja i pojašnjenja ovog gore iznad najbolje da pitaš na skupnoj temi za preporuku laptopa koja se nalazi ovdje:

http://www.bug.hr/forum/post/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/5132889.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 20:20 (tits4bits).
10 godina
neaktivan

pozdrav!

interesiraju me ova dva laptopa.

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-f5-571g-38y9-nx-ga4ex-004-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-940m-15-6-led-fhd-hdmi-usb-3-0-kamera-dos-crno-014650167

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=13750

laptop bi mi koristio najvise za filmove, office pokoja igrica(nista zahtjevno).. puno putujem(bus) pa mi je i baterija bitna

koji od ovih dvaju laptopa binajvise odgovarao mojim zahtjevima? odma bih na svaki stavio jos toliko RAM-a, a SSD bi kasnije ubacio.

Hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, da ne otvaram temu postavit ću pitanje!

Imam problem sa Asusom N55JK star godinu dana, povremeno se igralo na njemu, nije se koristio više od 3 sata po danu možda 15 dana u mjesecu, kupljen preko ekupi.

Naime, već dva dana, kad ga upalim i kad se skroz podigne, slika pošne treperit, zelenkasto transparentno, te se primiri i kasnije malo zatrpepri ali manjim intenzitetom, što bi moglo bit!?

Znači tek upaljen, hladan, nije zagrijan pa da bi sumnjao na pregrijavanje, pokušao sam pomicat ekran naprijed i nazad, i testirao hardware sa raznim toolsima, sve ok. nema grešaka. Ne treperi stalno!

0 0 hvala 0
16 godina

Kabel koji spaja ekran sa matičnom se pomiče u skladu s otvaranjem i zatvaranjem ekrana/vibracijama jer nije dobro konektor uhvatio, tj. odvojio se malkoc? 

No me interesa nada!
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 23:49 (marinn95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Jučer sam premještao disk sa jednog laptopa u drugi, nazovimo ih laptop 1 (na kojem mi je disk bio i tamo boota Windowse) i laptop 2 (na koji sam prebacio disk i na njemu ne boota).

Odma dok mi je javio da nema os za podignut na laptopu 2 sam pokušao otići u BIOS da tamo napravim izmjene u boot orderu ili nekim dugim postavkama. Kad stisnem f10 koji je za BIOS postavke mi uopće ne učitava BIOS nego mi svaki put izbaci neki screen za provjeravanje diska i takve stvari.

Nakon toga sam išao vidjeti dali mi uopće boota Windowse, stisnuo sam f9 da odaberem hdd i javlja mi da nije pronašao za mrežu i ne želi mi bootat. 

Jedino logično što si ja mislim je da update BIOSa napravim pa da onda vidim.

Ima netko drugih prijedloga? 

0 0 hvala 0
13 godina
Ljudi mislim se izmedu ova dva laptopa
ASUS ROG G752VS (i7 6700HQ, 16gb RAM, GTX 1070, 1tb HDD, 256 gb SSD)

MSI GT72VR (i7 6700HQ, 16gb RAM, GTX 1070, 1tb HDD, 256 gb SSD)

Konfiugracije i cijene su iste, narucujem sa casekinga.

Ima san namjeru uzet ROGa al mi je prijatelj koji radi u instara reka da im na servis stalno ROGovi dolaze.
I sad me zanima jel to do njihovih posiljki mozda, ciste slucajnosti ili su stvarno ne kvalitetni.

Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kelam kaže...

Ima san namjeru uzet ROGa al mi je prijatelj koji radi u instara reka da im na servis stalno ROGovi dolaze.
I sad me zanima jel to do njihovih posiljki mozda, ciste slucajnosti ili su stvarno ne kvalitetni.

Hvala

BUMP

15 godina
Kelam kaže...
Kelam kaže...

Hvala

BUMP

Ja voteam za ROG.

9 godina
neaktivan

Jucer instaliram drivere za tipkovnicu touchpad i wlan  na laptop . Na kraju moran iskljucit laptop da bi se dovrsila instalacija . Iskljucim i odem prosetati psa. Vratim se idem ukljucit ne zeli. Power button ne radi jer kada ga ustekam da se puni lampica gori . Ima li neko drugo objasnjenje ?

0 0 hvala 0
9 godina

Pozdrav, ljudi, zašto mi na laptopu video "pozeleni" na chromeu (fejsu) neton ažuriranom?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 21:32 (thekeyofdestiny13).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
thekeyofdestiny13 kaže...

Pozdrav, ljudi, zašto mi na laptopu video "pozeleni" na chromeu (fejsu) neton ažuriranom?

Trebaš ažurirati flash player!

Zgodna tema,prvi puta ju vidim!

Odmah kada već kuckam imao bih pitanjce za problem na koji sam naletio samo na mome laptopu.

Nakon instalacije novih Windowsa(bilokojih),grafa se poćne užasno pregrijavati-do te mjere da ugasi lap automatski!

Nakon instalacije drivera grafe,temperatura se stabilizira i sve bude ok!

Kvaka je u tome sto sama instalacija drivera grafe traje oko 5-6 minuta,sto je premalo jer se laptop ugasi i tu je odmah problem!

Ja sam to riješio tako sto svaki puta rastavim lap i u njega uperim ventilator da mu puše po komponentama i nekako jedva uspijem instalirati drivere!

Zamjenio sam paste,očistio sve,probao u safe modu,ma sve-samo ova procedura sa ventilatorom uspije.

U pitanju je Asus X550D  sa  AMD radeon HD 8600 + ATI radeon HD 8670M 2 GB.

Zna li itko jednostavniju proceduru instaliranja drivera?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
11 godina

Ako laptop ne držimo da često radi na bateriji, onda stručnjaci vele da radi što dužeg životno vijeka baterije je potrebno barem jednom mjesečno bateriju do kraja napuniti i isprazniti.

Tako i radim. 

Al' imam pitanje, dal' baterija baš mora biti totalno ispražnjena ili je bolje ju iću puniti kada je recimo na 10% ili 5% ispražljenosti.

Il' je najbolje ostaviti da se laptop sam ugasi, odnosno kada više nema energije iz baterije??

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 22:55 (PzKpfw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav ljudi :)

prije par dana kupio sam novi laptop - Lenovo 700-15ISK sa i5 procesorom.

Instalirao sam Win 10 na njega, Update pronašao sve drivere, instalirao i sve uredno radi. Jedino nekad kad

koristim Edge i puštam video onda se ekran zna na sekundu-dvije zacrniti pa se vrati. Pretpostavljam da je to

zbog Intelove integrirane grafike i ove diskretne (GTX 950)?

Druga stvar, je li ok instalirati tako drivere preko WIn Update ili ima neko bolje rješenje za pronaći najnovije drivere i

kako ih bezbolno ažurirati?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
10 godina
Milka30 kaže...

Zgodna tema,prvi puta ju vidim!

Odmah kada već kuckam imao bih pitanjce za problem na koji sam naletio samo na mome laptopu.

Nakon instalacije novih Windowsa(bilokojih),grafa se poćne užasno pregrijavati-do te mjere da ugasi lap automatski!

Nakon instalacije drivera grafe,temperatura se stabilizira i sve bude ok!

Kvaka je u tome sto sama instalacija drivera grafe traje oko 5-6 minuta,sto je premalo jer se laptop ugasi i tu je odmah problem!

Ja sam to riješio tako sto svaki puta rastavim lap i u njega uperim ventilator da mu puše po komponentama i nekako jedva uspijem instalirati drivere!

Zamjenio sam paste,očistio sve,probao u safe modu,ma sve-samo ova procedura sa ventilatorom uspije.

Nisam stručan u tome, ali mislim da bi ti pomogao slipstream tj. da pomoću programa u instalaciju Windowsa ubaciš updateove i drivere koje želiš pa bi možda to tako izbjegao.

Malo sam googlao pa vidi: https://www.google.hr/search?q=how+to+slipstream+windows+10&ie=&oe=#q=how+to+slipstream+drivers+into+windows+10

https://www.google.hr/search?q=how+to+slipstream+windows+10&ie=&oe=#

Prvi link ti je baš za drivere, drugi općenito za updateove.

9 godina
Johanan kaže...
Milka30 kaže...

Nisam stručan u tome, ali mislim da bi ti pomogao slipstream tj. da pomoću programa u instalaciju Windowsa ubaciš updateove i drivere koje želiš pa bi možda to tako izbjegao.

Malo sam googlao pa vidi: https://www.google.hr/search?q=how+to+slipstream+windows+10&ie=&oe=#q=how+to+slipstream+drivers+into+windows+10

https://www.google.hr/search?q=how+to+slipstream+windows+10&ie=&oe=#

Prvi link ti je baš za drivere, drugi općenito za updateove.

Problema ima i dalje, instalirao drivere, nejde, restartirao nejde, a ovaj drugi link, kliknuo, pogledao, ali se ne razumijem u to, bojim se da su nešto zeznuti , a kaj je još interesantno samo je problemu na Chromeu 53, na drugim browserima je sve u redu. Unaprijed hvala.

EDIT: Riješen je problem, a to je bilo hardversko ubrzanje, kako ga rješiti u Chromeu, idete na one tri točke u gornjem desnom kutu-> postavke-> pokaži napredne postavke-> sustav -> upotrijebi hardversko ubrzanje kada je dostupno (kod mene je bilo da sam maknuo kvačicu).

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2016 1:27 (thekeyofdestiny13).
10 godina
odjavljen
PzKpfw kaže...

Ako laptop ne držimo da često radi na bateriji, onda stručnjaci vele da radi što dužeg životno vijeka baterije je potrebno barem jednom mjesečno bateriju do kraja napuniti i isprazniti.

Tako i radim. 

Al' imam pitanje, dal' baterija baš mora biti totalno ispražnjena ili je bolje ju iću puniti kada je recimo na 10% ili 5% ispražljenosti.

Il' je najbolje ostaviti da se laptop sam ugasi, odnosno kada više nema energije iz baterije??

I mene to zanima kako s tim, ali ja mislim da se treba skroz isprazniti baterija.

15 godina
moderator

Bateriju je bolje što manje prazniti.

Potpuno pražnjenje Li-ion baterija je štetno za njih.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
11 godina

U Bug od veljače(napisao mbaksa), našao sam neki odgovore na dileme koje su me mučile, pa da ih podijelim sa vama...

- za održavanje baterije laptopa vitalnom, postoje preporuke da se ona bar jedom mjesčno do kraja napuni i isprazni.

- ako duže vremena ne mislimo koristiti bateriju laptopu, onda je kod skladištenja ispraznimo na 30-40% napunjenosti, te pohranimo na neko hladnije mjesto.

To je to!

Kako vi produžujete životni vijek baterije ako ju ne koristite često u laptopu?

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Frendu krepao hard na Dell laptopu i naručio je drugi, WD od 1tb, što je manje više nebitno. Uglavnom, pokušavam mu instalirat windows 10 i kad napravim particije, uopće ih neda formatirat, pritisnem i niš se ne događa. Pa sam drugi put preskočio formatiranje i krenul direkt na instalaciju, al stalno stoji na 0%. Oke, odem u dell dijagonostiku i dobim ovu grešku: error code 2000-0142 kaj znači da hard nije ispravan, a ustvari je jer sam ga isprobal na kompu i health je 100%.

Probal sam ovu soluciju:

Insert your OS disk into your cd/dvd drive
As the machine boots up - it should have an option to hit F2 or F12
Hit the F12 key
This will give you the option of where to boot your machine from.
Select boot from CD/DVD drive

For me windows loaded some files and gave me an option to either install windows or repair.

I selected repair

I was then asked for the admin password -- typed it in.

It brings you to a command prompt :

Type in CHKDSK
or
Type in CHKDSK/R

Hit the ENTER key.

Kad upišem CHKDSK, odma javi da hard ima grešku. Idem dalje na ovo CHKDSK/R te onda javi da je hard formatiran kao NTFS i da je write protected. Formatiral sam ga na svom kompu u FAT32 pa svejedno i dalje javlja isto.

Jel imao ko sličnih problema? Stvarno debilana, a kolko vidim po netu, to se kod Dell laptopa često događa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 13:06 (kbenzema).

0 0 hvala 0
13 godina

Jesi probao AHCI ili RAID opciju?

10 godina
odjavljen

Ima sata i ahci, nijedno ne prolazi. Sad sam probal sedmicu instalirat, ista stvar. Ako odem na format, samo vrti i vrti i vrti...ako odem direkt na next da krene instalirat, stoji na 0%. Jedino ako nisu konektori u banani. A sad opet koje je šansa da konektori odu..

edit: budala nisam napomenuo da nakon što on stoji na 0%, kroz 3-4 min nešto zacvili, ne znam kak da to objasnim. Ko npr dok dvd ne može očitat, tak neš slično, iako sa usb-a instaliram. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 20:43 (kbenzema).
13 godina

Update biosa?

.....Prije toga,jesi li probao na quick format?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 20:59 (Milka30).
10 godina
odjavljen

Pokušal sam update biosa al sam totalni noob za to. Ne znam kaj točno treba upisat, a neke upute baš i ne nalazim. Moram se raspitat malo kod poznanika ko bi to znal

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice