Laptop - povremeno pucketanje zvuka!!!

poruka: 18
|
čitano: 14.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nisam baš uspio ovdje naći temu o tome, pa da otvorim novu, pa ovako:

Nakon više od 2god nastao mi je danas 1 problemčić: kod slušanja audia (bilo to preko samog laptopa, neta i slično) - pojavljuje se povremeno pucketanje i zastajkivanje od sec, kako preko slušalica, tako i zvučnika i obično.

Pa me sad zanima u čemu je problem (pokušao sam preko više playera i sve, ali ista stvar je se pojavljuje i preko neta i preko svega).

Pošto inače dosta slušam glazbu, te pravim mixeve i to - volio bih što prije rješiti ovaj problem, jer sve što sam sam pokušao nije upalilo, pa da čujem vas koji bi mogao biti razlog tome???

EDIT: sad sam se sjetio, možda je do ažuriranja HPa, danas mi se BIOS ažurirao i sve oko toga, pa je možda do toga...ne znam...ali evo, kad gledam videe preko yt-a onda je počelo često štekati i zvuk krčati, užas, sve do danas je bilo super i samo odjednom...:S

...hvala unaprijed...

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 2:38 (Bart).

0 0 hvala 0
17 godina

Instalacija najnovijih drivera trebala bi ublažiti problem.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Laptop - povremeno pucketanje zvuka!!!
191x7 kaže...

Kolko znam i kolko sam provjeravao, svi driveri su mi inst na najnovije...:S

Baš me zanima da li je to moguće zbog ažuriranja HPa i BIOSa, ili kaj...jbte, poludit ću s tim krčanjem i trzanjem!! :S

16 godina
neaktivan
Bart kaže...
191x7 kaže...

Baš me zanima da li je to moguće zbog ažuriranja HPa i BIOSa, ili kaj...jbte, poludit ću s tim krčanjem i trzanjem!! :S

Ovo zvuči kao da tvoj laptop pregrijava. Instaliraj  Hw monitor i upali mjuzu  i  vidi hw monitor ako preskoći visok temp tu ti je problem. Kad si zadnje vrijeme očistio laptop od prašine?

Nenad
17 godina

Meni to isto "zvuci" kao hardware greska...

0 0 hvala 0
13 godina

koji windows imas , kakav hardware , ja sam znao dobivati pucketanje na kompu sa 4gb rama pd xp , dok na w7 nije stvaralo problem, na laptopu isto od 512mb rama pucketa dok se slusaju pjesme na yt , stavio jos gigu rama , prestalo, srusio windowse, format HDD-a, isprasio ga.

Current : desireHD S-OFF - unlocked - JellyTime rom | Old : EVO 3D, Nexus , Iphone 4S ,One X, GTi9300,XPERIA S

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nello kaže...
Bart kaže...
191x7 kaže...

Ovo zvuči kao da tvoj laptop pregrijava. Instaliraj  Hw monitor i upali mjuzu  i  vidi hw monitor ako preskoći visok temp tu ti je problem. Kad si zadnje vrijeme očistio laptop od prašine?

Hmmm, pa ne pregrijava, zna jedino radit jače kad radim punu kapu toga (tipa kad konvertiram puno toga, igram LOL ili kaj ja znam, ali to je normalno). Normalno da ga čistim, ipak sam kompjuteraš: redovno ga čistim kako softverski, tako i hardverski, usisvama ga svaki tjedan, a otvaram i čistim negdje 3 puta godišnje...

Znači, radi mi sa disto kao i zadnje 2 god ajmo reći-samo odjednom se to stvorilo...:S

Evo slike u prilogu...

16 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

koji windows imas , kakav hardware , ja sam znao dobivati pucketanje na kompu sa 4gb rama pd xp , dok na w7 nije stvaralo problem, na laptopu isto od 512mb rama pucketa dok se slusaju pjesme na yt , stavio jos gigu rama , prestalo, srusio windowse, format HDD-a, isprasio ga.

Imam Windows 7 i to original, 3gb rama, procesor 2.10...kao što sma napisao u postu iznad, redovno ga čoistim i softverski i hardverski...:S

16 godina
neaktivan

I da, ono što je zanimljivo, što sam jučer također skužio: jučer sam imao još 1 laptop kod sebe jer sam ga sređivao frendu, i dok je žena slušala pjesme/videe preko yta, pa i preko winampa, čak je i njoj pucketalo tu i tamo...

Pa sad- da li može imati veze i sa strujom ili nečim?

0 0 hvala 0
13 godina

probaj uninstall drivere zvucne , pobrisi sve fajlove za njima , pa probaj stariju verziju , neznam nekako da struja ili nesto moze imat s time , probaj ga preseliti po kuci al  nevjerujem. mora biti softwerska greska

Current : desireHD S-OFF - unlocked - JellyTime rom | Old : EVO 3D, Nexus , Iphone 4S ,One X, GTi9300,XPERIA S

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bart kaže...

I da, ono što je zanimljivo, što sam jučer također skužio: jučer sam imao još 1 laptop kod sebe jer sam ga sređivao frendu, i dok je žena slušala pjesme/videe preko yta, pa i preko winampa, čak je i njoj pucketalo tu i tamo...

Može biti loša konekcija veze ako ti i tvoja žena surfa tj sluša mjuzu... Mislim moguće  jeali nisam siguran. Provjeri speed test, ako ping mora bit puuo manje...

Nenad
16 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

probaj uninstall drivere zvucne , pobrisi sve fajlove za njima , pa probaj stariju verziju , neznam nekako da struja ili nesto moze imat s time , probaj ga preseliti po kuci al  nevjerujem. mora biti softwerska greska

Ok, budem probao...samo mi reci koja je najbolja stranica za naći sve drivere za određene laptope, od starijih verzija do novih? Jel može biti njihova službena stranica ili ima i bolja?

16 godina
neaktivan
Nello kaže...
Bart kaže...

Može biti loša konekcija veze ako ti i tvoja žena surfa tj sluša mjuzu... Mislim moguće  jeali nisam siguran. Provjeri speed test, ako ping mora bit puuo manje...

Nije do toga, znao sam tu imati i po 3 laptopa, i sve je radilo...konekcija i ping su mi odlični, tako da nije ni to u pitanju...

Kažem vam, jučer mi se BIOS ažurirao preko HP Supporta, i od tada je sve to krenulo - da li je moguće da je to uzrokovalo možda, ili slično?

16 godina

Provjeri da ti nije možda uključen mikrofonski input u Sound mixeru pa da čuješ zapravo pojačane zvukove s Mic ulaza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dans kaže...

Provjeri da ti nije možda uključen mikrofonski input u Sound mixeru pa da čuješ zapravo pojačane zvukove s Mic ulaza.

Vjerojatno misliš nešto od ovoga ili? (slika u prilogu)

...btw, to nisam nikad ni dirao, tako da ne vjerujem da je to...:S

16 godina
Bart kaže...
Dans kaže...

Ne znam ovako napamet. Probaj mute-ati sve Mic ulaze koje imaš.

16 godina
neaktivan
Dans kaže...
Bart kaže...
Dans kaže...

Ne znam ovako napamet. Probaj mute-ati sve Mic ulaze koje imaš.

Iz dana u dan mi se sve ovo smanjuje...majke mi, ne kužim kaj se desilo, sve to, ali ajde...nadam se da će skroz prestati...

Btw, prčkao sam sve nešto po tim postavkama, pa ćemo sad vidjeti...;)

16 godina
neaktivan

Veoma zanimljivo- od zadnje poruke, nisam ništa dirao, nit isprobavao, i samo se svakim danom smanjivalo i pucketanja više nea...full čdno, da mi znati što je bila ta pojava...:S :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice