I3 vs i5

poruka: 23
|
čitano: 4.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
i3 vs i5

ovako.
daj mi pomagajte.
u laptopu. sa 4gb rama, grafickom gt525m od 1gb.
da li mi znaci i5-2430 450kn vise? =)
naspram i3-2330?
da li ce bit osjetnije razlike u koristenju photoshopa, lightrooma, i pri programiranju? =) 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I3 vs i5

Smrtnici ne bi trebali primjetiti razliku.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I3 vs i5

tko i u cemu bi mogao primjetiti razliku? 
vjerujem u testovima u postocima, a u recimo nekim vecim i duzim obradama? koje su mi dosad trajale po uru vrimena? =) 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I3 vs i5

ja bih uzeo i5, imat ces malo bolje performanse, turbo-boost i neces morati mijenjati laptop brzo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: I3 vs i5
dmestar kaže...

tko i u cemu bi mogao primjetiti razliku? 
vjerujem u testovima u postocima, a u recimo nekim vecim i duzim obradama? koje su mi dosad trajale po uru vrimena? =) 

Na čemu su trajale uru?

Razlika po jezgri na istom taktu je, koliko ja znam, zanemariva.

Early adopter
14 godina
neaktivan
I3 vs i5

slike... masovna obrada, raw u jpg. =) 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I3 vs i5

inace i3 je na 2.2 ghz, a i5 na 2.4 sa turbo na 2.7.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dmestar kaže...

inace i3 je na 2.2 ghz, a i5 na 2.4 sa turbo na 2.7.

Turbo ne radi stalno, moj i7 pleše do njega pa se vraća, a samo o kvaliteti hlađenja ovisi koliko će na njemu ostati. Kod mene je dobro, ja sam zezao svoj i7 sa 7zipom 5 minuta, više mi se nije dalo.

Razlika od 0,3 GHz tu i tamo? Ovisi što misliš o svom novcu. Mislim da ti je CPU najmanje osjetni faktor, gledaj kvalitetu LCD panela, količinu i brzinu RAMa, disk, grafulju.

Early adopter
16 godina
neaktivan
I3 vs i5

Ne vjerujem da će bit neka osjetna razlika između njih, što radi jedan radit će i drugi neznatno brže ili sporije.

Nisi napisa pune konfiguracije, ali ja bi tu razliku uložija u 7200rpm HDD.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
I3 vs i5

Ako sam dobro vidio, oba imaju 2 jezgre i 4 threada.(HT) Jedino i5 ima turbo, koji i ne predstavlja nešto veliko. Ja bih išao na i3, mislim da je previše 450kn za tu razliku..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I3 vs i5

graficka gt 525m (cuda, 96 jezgri na 600mhz)
4gb rama
hdd je na 5400, ali namjeravam u skorije vrijeme si uzet ssd i ubacit. =) (zasad sam pri ovim parama, taman mi je budzet na ovome sa i5)
ekran je 17.3 1600x900, no ici ce tu nesto sa ips-om sto cu drzat doma na stolu (ima onaj od 1600kn sta ga hvale. zaboravih ime -.- )

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I3 vs i5

yeap, koliko sam upoznat oba su 4 treda.
znaci da turbo obisim u startu macku o rep (e da, radi se o dell-u, koliko citam uredan je sto se tice hladjenja)
a ovih 0.2ghz nisu od znatne razlike?
sve mi se pari da ce ici i3. :) 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dmestar kaže...

znaci da turbo obisim u startu macku o rep (e da, radi se o dell-u, koliko citam uredan je sto se tice hladjenja)

Kod turba bi ti situacija bila ovakva - kad neka aplikacija koristi samo 1 jezgru/thread onda će on dignuti takt na 2.7GHz, kad koristi 2 onda će biti na 2.6GHz, kod 3 će raditi na 2.5GHz i kad koristi sva 4 threada radit će na 2.4GHz. Kod i3 maksimalni takt je uvijek isti, 2.2GHz što je sasvim dovoljno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 18:00 (Penryn).
14 godina
neaktivan
I3 vs i5

ne ne. dize ga na 2.7 za obe jezgre. jedna ide na 3.0. :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dmestar kaže...

ne ne. dize ga na 2.7 za obe jezgre. jedna ide na 3.0. :)

Imaš negdje link kakav gdje to piše? Možda sam i falio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 18:03 (Penryn).
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Oh, mea culpa onda. A ne znam, morat ćeš sam procjenit. I ja bih se bome zamislio sad..{#}

16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
dmestar kaže...

Kod turba bi ti situacija bila ovakva - kad neka aplikacija koristi samo 1 jezgru/thread onda će on dignuti takt na 2.7GHz, kad koristi 2 onda će biti na 2.6GHz, kod 3 će raditi na 2.5GHz i kad koristi sva 4 threada radit će na 2.4GHz. Kod i3 maksimalni takt je uvijek isti, 2.2GHz što je sasvim dovoljno.

U HW64 se jako dobro vidi što i kako turbo radi.

Moja preporuka - uz tu dosta slabu grafulju ne treba ti extrayaki CPU; ušteđenih pola soma potroši na RAM, SSD ili obični disk.

Early adopter
16 godina
neaktivan
Teerex kaže...

Moja preporuka - uz tu dosta slabu grafulju ne treba ti extrayaki CPU; ušteđenih pola soma potroši na RAM, SSD ili obični disk.

Nije uopće slaba, ista je ko tvoja GT540, samo sa malo nižim radnim taktovima, a i to se lako sredi jer se ne grije puno.

14 godina
neaktivan
I3 vs i5

haha. samo me sve vise ubijate u pojam. :D
no da se bacimo na brojke. ima li kakvih testova koji bi mi mogli dat vremensku razliku u nekim konkretnim stvarima (cs4/cs5 recimo)? 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bruno11 kaže...
Teerex kaže...

Nije uopće slaba, ista je ko tvoja GT540, samo sa malo nižim radnim taktovima, a i to se lako sredi jer se ne grije puno.

Nisam nigdje napisao da je moja jaka.

Early adopter
15 godina
protjeran
I3 vs i5

Novi Core i3 je u rangu sa starim Core i5-430M (http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-2310M-Notebook-Processor.45318.0.html), tak da bolje tih 450 kn uloži u HD koji se vrti na 7200 (s tim ćeš dobit na brzini)

bolje haker nego šljaker
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I3 vs i5

našao sam još jedan tester za turbo, 4k video u jučubu. {#}

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka