ovako.
daj mi pomagajte.
u laptopu. sa 4gb rama, grafickom gt525m od 1gb.
da li mi znaci i5-2430 450kn vise? =)
naspram i3-2330?
da li ce bit osjetnije razlike u koristenju photoshopa, lightrooma, i pri programiranju? =)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Smrtnici ne bi trebali primjetiti razliku.
tko i u cemu bi mogao primjetiti razliku?
vjerujem u testovima u postocima, a u recimo nekim vecim i duzim obradama? koje su mi dosad trajale po uru vrimena? =)
ja bih uzeo i5, imat ces malo bolje performanse, turbo-boost i neces morati mijenjati laptop brzo
tko i u cemu bi mogao primjetiti razliku?
vjerujem u testovima u postocima, a u recimo nekim vecim i duzim obradama? koje su mi dosad trajale po uru vrimena? =)
Na čemu su trajale uru?
Razlika po jezgri na istom taktu je, koliko ja znam, zanemariva.
slike... masovna obrada, raw u jpg. =)
inace i3 je na 2.2 ghz, a i5 na 2.4 sa turbo na 2.7.
inace i3 je na 2.2 ghz, a i5 na 2.4 sa turbo na 2.7.
Turbo ne radi stalno, moj i7 pleše do njega pa se vraća, a samo o kvaliteti hlađenja ovisi koliko će na njemu ostati. Kod mene je dobro, ja sam zezao svoj i7 sa 7zipom 5 minuta, više mi se nije dalo.
Razlika od 0,3 GHz tu i tamo? Ovisi što misliš o svom novcu. Mislim da ti je CPU najmanje osjetni faktor, gledaj kvalitetu LCD panela, količinu i brzinu RAMa, disk, grafulju.
Ne vjerujem da će bit neka osjetna razlika između njih, što radi jedan radit će i drugi neznatno brže ili sporije.
Nisi napisa pune konfiguracije, ali ja bi tu razliku uložija u 7200rpm HDD.
Ako sam dobro vidio, oba imaju 2 jezgre i 4 threada.(HT) Jedino i5 ima turbo, koji i ne predstavlja nešto veliko. Ja bih išao na i3, mislim da je previše 450kn za tu razliku..
graficka gt 525m (cuda, 96 jezgri na 600mhz)
4gb rama
hdd je na 5400, ali namjeravam u skorije vrijeme si uzet ssd i ubacit. =) (zasad sam pri ovim parama, taman mi je budzet na ovome sa i5)
ekran je 17.3 1600x900, no ici ce tu nesto sa ips-om sto cu drzat doma na stolu (ima onaj od 1600kn sta ga hvale. zaboravih ime -.- )
yeap, koliko sam upoznat oba su 4 treda.
znaci da turbo obisim u startu macku o rep (e da, radi se o dell-u, koliko citam uredan je sto se tice hladjenja)
a ovih 0.2ghz nisu od znatne razlike?
sve mi se pari da ce ici i3. :)
znaci da turbo obisim u startu macku o rep (e da, radi se o dell-u, koliko citam uredan je sto se tice hladjenja)
Kod turba bi ti situacija bila ovakva - kad neka aplikacija koristi samo 1 jezgru/thread onda će on dignuti takt na 2.7GHz, kad koristi 2 onda će biti na 2.6GHz, kod 3 će raditi na 2.5GHz i kad koristi sva 4 threada radit će na 2.4GHz. Kod i3 maksimalni takt je uvijek isti, 2.2GHz što je sasvim dovoljno.
ne ne. dize ga na 2.7 za obe jezgre. jedna ide na 3.0. :)
ne ne. dize ga na 2.7 za obe jezgre. jedna ide na 3.0. :)
Imaš negdje link kakav gdje to piše? Možda sam i falio.
Oh, mea culpa onda. A ne znam, morat ćeš sam procjenit. I ja bih se bome zamislio sad..
Kod turba bi ti situacija bila ovakva - kad neka aplikacija koristi samo 1 jezgru/thread onda će on dignuti takt na 2.7GHz, kad koristi 2 onda će biti na 2.6GHz, kod 3 će raditi na 2.5GHz i kad koristi sva 4 threada radit će na 2.4GHz. Kod i3 maksimalni takt je uvijek isti, 2.2GHz što je sasvim dovoljno.
U HW64 se jako dobro vidi što i kako turbo radi.
Moja preporuka - uz tu dosta slabu grafulju ne treba ti extrayaki CPU; ušteđenih pola soma potroši na RAM, SSD ili obični disk.
Moja preporuka - uz tu dosta slabu grafulju ne treba ti extrayaki CPU; ušteđenih pola soma potroši na RAM, SSD ili obični disk.
Nije uopće slaba, ista je ko tvoja GT540, samo sa malo nižim radnim taktovima, a i to se lako sredi jer se ne grije puno.
haha. samo me sve vise ubijate u pojam. :D
no da se bacimo na brojke. ima li kakvih testova koji bi mi mogli dat vremensku razliku u nekim konkretnim stvarima (cs4/cs5 recimo)?
Nije uopće slaba, ista je ko tvoja GT540, samo sa malo nižim radnim taktovima, a i to se lako sredi jer se ne grije puno.
Nisam nigdje napisao da je moja jaka.
Novi Core i3 je u rangu sa starim Core i5-430M (http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-2310M-Notebook-Processor.45318.0.html), tak da bolje tih 450 kn uloži u HD koji se vrti na 7200 (s tim ćeš dobit na brzini)