Pozdrav, zanima me je li netko nabavio neki od novih ProBookova (440, 450, 470) da mi kaže funkcionira li na njemu Fixed Switchable Graphics Mode, tj. može li se u BIOS-u podesiti korištenje isključivo Radeona HD8750 (bez Intel HD4000)? Planiram nabaviti ProBook 470 H6Q21EA model, a znam da se na starijoj 4x40s seriji to moglo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kupio sam probook 470 go, model sa i7 procesorom, i požalio, igre na njemu ne rade i ne možeš forsirati radeon nego upravo suprotno samo intel. Bio sam sa HP supportom na vezi, kažu da je to poslovno računalo , za sada ne namjeravaju to promijeniti. Iako se na starim probook to moglo i na envy modelima su čak bili primorani to promijeniti i napraviti. Inače je laptop mrak za te novce ali ne za igre.
lp
Pišete gluposti 8750 se pali po potrebi inače je integrirana dovoljna za sve a za igre ili nešto grafički zahtjevno se dodatno još pali i 8750.
A to se bar u CCC ili Visionu može i ručno odabrati za svaku instaliranu igru ili program.
I da se može staviti sve na zasebnu bez integrirane dolazilo bi do veće buke, grijanja i potrošnje struje a zasebna npr. za surf naravno da nije potrebna niti za gledanje filmova to sve može odraditi i integrirana.
Ti iz HP-a su onda isto tukci.
Vjerojatno se nemoze disejblat HD4000, ali zasto bi to uopce isao raditi? Dobis hladniji, tisi laptop, manju potrosnju struje. Jedina inkomodacija je da moras u driverima sistemu rec da koristi dediciranu graficku za pokoji program. Jel mozda planiras koristiti Linux ili napraviti Hackintosh pa tamo nece raditi Enduro? Pa ti treba samo jedna?