Ponekad laptop spusti brzinu CPU na 724 MHz(moze do 2,8 GHz) i igre mi zapinju jeli se moze nekako namjestiti kontrola cpu-a kad zelim da mi radi brze.
Hvala
Ponekad laptop spusti brzinu CPU na 724 MHz(moze do 2,8 GHz) i igre mi zapinju jeli se moze nekako namjestiti kontrola cpu-a kad zelim da mi radi brze.
Hvala
slobodno navedeš koji točno cpu. ako se ne varam, cpu ti ima ugrađenu mogućnost smanjivanja takta radi manje potrošnje energije.
sandy bridge procesori to koriste. također, cpu radi na 800mhz samo ako nema potrebe za većim brzinama, npr rad u office i lagano surfanje.
također moguće je da 2,8 ghz bude brzina u turbo boostu. konkretno i7 2630qm ima standardni takt 2.0ghz. kod mene se ponekad spusti na 800mhz.
to uglavnom dok ne radim ništa zahtjevno. ako mu "nedam" da uključi turbo, najviši takt mu bude 2.0ghz. ako u coolsense postavkama stavim da želim najveće performanse, tada takt moze skociti i na 2,8 ghz pod uvjetom da to nije trajno 100% zasićenje cpu-a. više-manje ne možeš kontrolirati kada će imati koji takt, ali to radi poprilično dobro. ako laktop šteka u igrama, ne mora biti da je to do cpu-a već do grafičke. probaj mjeriti koristeći cpu-z takt procesora kad su ti igrice pokrenute ili čak neki veći .rar extraktaj.
Imam phenom 2 amd najveci takt 2.8 ghz i znam da ima mogucnost skaliranja proceora nego me zanima zasto mi drzi na najnizem mogucem taktu a meni fps 8 i kad pogledam cpu usage(onaj mali gadget nna desktopu) pise da je trenutni takt 784 mhz i to mi se desi jednom u 3- 4igre inace igram league of legends jeli to mozda do optimizacije igre jer to nisam primijetio u nijednoj drugoj igri.
Hvala na odgovoru.