HDD caching

poruka: 3
|
čitano: 1.564
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HDD caching

Pozdrav,

zanima me nešto ako netko ima iskustva.

Imam lapotop Lenovo y510p koji u sebi ima SSHD 1TB+ SSD 8GB, imam dodatan utor za M2 SSD na njemu.

Uze bih ovako nesto: http://www.mydigitaldiscount.com/mydigitalssd-128gb-super-cache-2-sc2-42mm-sata-iii-6g-m.2-ngff-ssd-with-fnet-hybridisk-software/ 

Nisam siguran da li to smeta cachingu koji je vec na disku?

I ono što je bitnije, uzeti pravi SSD i staviti unutra ili ova kombinacija. Iako mi se ova kombinacija čini jako zanimljiva kako je po rezencijama brzina skoro pa ista a imam veći disk, kako mi treba prostora, a SSD večih kampaciteta su jako skupi te u ovom slučaju omer cijene i dobivenog mi se čini logičan?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD caching

Nitko nije imao iskustva s  ovim?

0 0 hvala 0
12 godina
Re: HDD caching

Koliko sam uspio shvatiti ovaj noviji standard M2 ssd služi isključivo kao cache hdd-u uz pravilno instaliran i konfiguriran softver.

E sad posto imas Lenovo Y510, ako nisam zaboravio on ima ultra bay u koji mozes instalirati fan, optiku, dodatan gpu ili ssd pa si na taj nacin mozes staviti pravi ssd sto bi po meni bilo bolje uz zadrzavanje postojeceg hibridnog diska.

Sve ovisi koji model imas LenovaY510 i sto ti je u tom drugom ultra bay-u....ako je dodatan gpu onda idi na soluciju M2 ssd. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice