Graficka kartica HP 6820s

poruka: 28
|
čitano: 17.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam problema s slabom grafičkom karticom na laptopu HP 6820s.

Ima: Intel DualCore T2390 1,86 GHz procesor i 1 GB RAM-a, te grafička ATI Mobility Radeon X1350.

Problem je u tome što ne mogu pokrenuti COD4.

Mogu li zamjeniti grafičku karticu i koliko košta ta investicija?

Mislim i nadograđivati RAM-e, znači ubaciti 2x2GB.

Hvala!

Cvarcy.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Graficka kartica HP 6820s
File kaže...

Pozdrav,

imam problema s slabom grafičkom karticom na laptopu HP 6820s.

Ima: Intel DualCore T2390 1,86 GHz procesor i 1 GB RAM-a, te grafička ATI Mobility Radeon X1350.

Problem je u tome što ne mogu pokrenuti COD4.

Mogu li zamjeniti grafičku karticu i koliko košta ta investicija?

Mislim i nadograđivati RAM-e, znači ubaciti 2x2GB.

Hvala!

U teoriji bi mogao zamijeniti grafu, ali u praksi ne. A i kad bi mogao, to bi bilo totalno neisplativo.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan

Ta ti je grafička i više nego dovoljna za COD 4. Tako da ti problem nije u grafičkoj. Ili je nešto do windowsa, ili nešto sasvim treće.....

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na informacijama.

Cvarcy.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Minimalni zahtjev za Call of Duty 4 Modern Warfare je 896 MB RAM memorije. Pošto imaš 1 GB onda ti integrirana grafika vuče 256 ili 512 MB od RAM memorije. Ili smanji u BIOS-u količinu memorije za grafičku karticu ili dodaj još koji keks RAM memorije.

http://www.dani_do_slobode.bloger.hr/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Legionar kaže...

Minimalni zahtjev za Call of Duty 4 Modern Warfare je 896 MB RAM memorije. Pošto imaš 1 GB onda ti integrirana grafika vuče 256 ili 512 MB od RAM memorije. Ili smanji u BIOS-u količinu memorije za grafičku karticu ili dodaj još koji keks RAM memorije.

Taj model laptopa ima zasebnu grafičku karticu sa 128 MB memorije.
17 godina
neaktivan
Legionar kaže...

Ja sam igrao na 512 rama ;).
17 godina
neaktivan

Negdje na netu sam čitao da je minimalni zahtjev 896 MB RAM memorije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Legionar kaže...

Negdje na netu sam čitao da je minimalni zahtjev 896 MB RAM memorije.

Vjerojatno si vidio za Vistu, jer različiti su zahtjevi za Vistu i XP.
17 godina
neaktivan

Moguće je.

0 0 hvala 0
17 godina

Stric mi ima dotični laptop taj HP Compaq 6820s i problem je nastao sljedeći sve je uredno funkcioniralo, dok nisam s HP-ove službene stranice skinuo Driver za grafičku i pokrenuo ga na laptopu, laptop se restartao i pokrenuo, a slike nigdje crni ekran, ništa ne vidim. Ugasim laptoip čuje se ona glazbica da se windowsi gase. Ponovo ga palim (laptop) win. se počne dizati i opet crni ekran. Pa ako može pomoć što mi je činiti. Stvarno neznam kako da mi se vrati slika.

Inače prtedhodno sam snimi sa HP-ove službene stranice i Driver za zvuk, jer mi zvuka nije bilo kako sam stavio windowse. Inače ubacio sam modificirane Windowse blackxp

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj deinstalirati dotični driver iz Safe mode-a.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam pokrenuo call of duty 4 na laptopu sa X1250 grafičkim procesorom.

Laptop je HP 6715s.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Stric mi ima dotični laptop taj HP Compaq 6820s i problem je nastao sljedeći sve je uredno funkcioniralo, dok nisam s HP-ove službene stranice skinuo Driver za grafičku i pokrenuo ga na laptopu, laptop se restartao i pokrenuo, a slike nigdje crni ekran, ništa ne vidim. Ugasim laptoip čuje se ona glazbica da se windowsi gase. Ponovo ga palim (laptop) win. se počne dizati i opet crni ekran. Pa ako može pomoć što mi je činiti. Stvarno neznam kako da mi se vrati slika.

Inače prtedhodno sam snimi sa HP-ove službene stranice i Driver za zvuk, jer mi zvuka nije bilo kako sam stavio windowse. Inače ubacio sam modificirane Windowse blackxp

Imaš u lijevom gornjem kutu jedan gumbić koji uključuje i isključuje ekran. Moguće da se softverski nešto promijenilo. To pritisni par puta i trebalo bi proradit (imao sam slični problem).
17 godina
neaktivan

ja sam igrao na takodjer na grafickoj x1250, 2 gige rama i amd turinonux2 @2ghz ..ali reza 800x600 sve low je poprilicno igrivo..no s detaljima il na vecoj rezi nema sanse..ipak odi ti na cod2..to igras na high na tom lapyiu..

Intel Core 2 Duo E8200 Corsair 2x2GB kit 1066MHz HD4870 512GDDR5 520HX Corsair

0 0 hvala 0
17 godina

Hvala ti macak uspio sam iz Safe moda srediti stvar, deinstalirati dotični driver. Moram priznati da nisam PC expert tako da sam i za ulaz u safe mod morao potražiti kako ući (F8).

kompotko nisam našao nikakvu gumbić na ljevoj strani, općenito na laptopu, ali svejedno ti hvala. I još jednom hvala macku.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav

Evo da ne otvaram ponovno novu temu kad ova već postoji.

Dakle laptop je hp6820s i problem je grafa, bar meni:)

Grafa je x1350 128MB i neznam da li se meni čini ali u bilo kojim igricama (starim i novima) je katastrofa, trza, skrola.... Inaće sve super radi igrice katastrofa.

Molim vas potvrdu da to nije integrirana već da se može mijenjati, i ako se može mijenjati koju preporučate?

puno hvala

6820s

Processor    Intel(R) Pentium(R) Dual  CPU  T2410  @ 2.00GHz, 2000 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
2 gb ram

17"

14 godina

To bi i mene zanimalo jer imam isti laptop...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo pogle moj laptop....x700, a igram COD4 na laptopovoj rezoluciji s malo skresanim detaljima nikad ispod 35 FPSa......I predobro je...Jedino sto preporucam je novi GameBooster              

, samo sta gadovi sad naplacuju neke korisne dodatke, ali ne kazem da ne postoji serial i da se lagano "hacka"

Eto 1.73GHz jednojezgreni procesor, grafa 256MB + Hypermemory = Super za ubit vrijeme kad bas oces na lapu, cak je igrati ugodno, ja to raidim na moru kad ne mogu van (kisa ili neko sr.) i onda s frendovima LAN Party, istina da ne cesto, ali kad zgustas zgustas

Tvoj lap je u svemu jaci od mog, samo u startupu makni neke nepotrebne djidje da ti ne trosi puno rama i eto igraone :D, s GameBoosterom

EDIT: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_AMD_graphics_processing_units#Mobility_Radeon_X300.2C_X600.2C_X700.2C_X800_Series

Vid vid, cini se da je x1350 slabija od x700  {#}......To nisam znao, iako sam 90% siguran da bih mogo na tvom mjestu (s par stvari za sredit) bar na 800x600 igrat veoma fluidno

EDIT: I ja se ne bi vjerovali igram na sedmici koji ovaj laptop s njegovih 5+ godina jako dobro drzi, s COD4, HAWX(low low, ali 40+ FPSa), Flatout 2 (na MAX :D)....Eto i par igara koje bi ti se mogle svidit :)

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 23:30 (Mojpismonosa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Graficka kartica HP 6820s

Bok svima, sorrach sta dizem staru temu, ali pronasao sam ju googlanjem pa da ne otvaram novu oko slicnog problema. Naime, Call of Duty 1 mi je posebno drag i neki dan sam ga odlucio ponovno zaigrati, no na nekim mapama u multiplayeru na ovom 6820s FPS-i mi padaju i na prejadnih 20, a svi detalji su mi na low sa rezom 800x600. Isto sam trazio nacine da zamjenim grafu, no to ipak nije moguce (pouzdan izvor). Gore sam procitao za ovaj gamebooster pa cu sad probati (zaboravio na to cudo). Vidim da neki igraju i novije i zahtjevnije igre na ovom laptopu bez vecih problema sa niskim detaljima pa mi ova situacija oko cod1 nije jasna. Ima li tko ideju s cim jos bi niski FPSi mogli bit povezani? Razmisljao sam da puknem nove windowse, ali ne znam koliko bi to pomoglo. help pl0x <3

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 12:02 (klerzjeh).
17 godina
Sill kaže...

pozdrav

Evo da ne otvaram ponovno novu temu kad ova već postoji.

Dakle laptop je hp6820s i problem je grafa, bar meni:)

Grafa je x1350 128MB i neznam da li se meni čini ali u bilo kojim igricama (starim i novima) je katastrofa, trza, skrola.... Inaće sve super radi igrice katastrofa.

Molim vas potvrdu da to nije integrirana već da se može mijenjati, i ako se može mijenjati koju preporučate?

puno hvala

6820s

Processor    Intel(R) Pentium(R) Dual  CPU  T2410  @ 2.00GHz, 2000 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
2 gb ram

17"

Ljudi, jednom i za svagda - grafičku karticu na laptopima moguće je promijeniti, ali je totalno neizvedivo u praksi, i to iz više razloga:

1. nećete nigdje naći jaču grafičku za kupiti

2. nitko vam to neće napraviti, najmanje u našim servisima

3 nitko ne garantira da će, ako se kojim čudom i ugradi, sve raditi kako spada (prvenstveno radi milijun raznih podkonfiguracija i izvedbi matičnih ploča i slično).

Dakle, kombinacije s promjenama grafičkih kartica na laptopima, bilo zasebnim, bilo integriranim, slobodno zaboravite.

Kupovinom laptopa pristali ste na određene kompromise, prvenstveno na nemogućnost zamjene dijelova (osim rama i harda, eventualno optičkog pogona). Što ste kupili - imate.

Prodajem zjake...povoljno!
14 godina
neaktivan

i josh bi se samo nadovezo na ovo gore..bolje zabpravite igranje novih, full zahtjevnih igrica (a ni sa starijim naslovima se bash neche proslavit) na takvim low budget grafama..oni ni nisu zamishljene za igranje igrica ko ni laptop na koji su ugradjene..koristite laptope sa takvim grafa za shta su i namjenjeni a igranje igrica im sigurno nie jedna od namjena..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 15:51 (cagliostro13).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
CrnaBitanga kaže...

Ljudi, jednom i za svagda - grafičku karticu na laptopima moguće je promijeniti, ali je totalno neizvedivo u praksi, i to iz više razloga:

1. nećete nigdje naći jaču grafičku za kupiti

2. nitko vam to neće napraviti, najmanje u našim servisima

3 nitko ne garantira da će, ako se kojim čudom i ugradi, sve raditi kako spada (prvenstveno radi milijun raznih podkonfiguracija i izvedbi matičnih ploča i slično).

Dakle, kombinacije s promjenama grafičkih kartica na laptopima, bilo zasebnim, bilo integriranim, slobodno zaboravite.

Kupovinom laptopa pristali ste na određene kompromise, prvenstveno na nemogućnost zamjene dijelova (osim rama i harda, eventualno optičkog pogona). Što ste kupili - imate.

Ali...ipak...ako može...hehehehe...nenad**bivi su mi takvi likovi.Ono,žao mih je ali,kupe lap sa surfanje i neke poslove,onda bi poslije igrali...i ne ono što mogu,nego ono što drugi mogu.Na lapovima se mogu igrati i najzahtijevnije igre,ali kad iziđe neka koja nadmašuje mogućnosti lapa,zaboravi...To nije kanta da ju kombiniraš kako god poželiš.Uostalom,htjeli ste lap....ili ne???{#}

17 godina
Svojedobno sam se i ja tako zeznuo, prodao kantu i uzeo neki Acer, super je bio lap, dvojezgreni Intel, 3 gige rama, Blu-ray player, i u ono vrijeme zvijer od kartice - nVidia 8600 GT. Platio 7000 kn! I kroz dvije godine došla hrpa novih igara, a moja ''mrcina'' sve teže žvače nove naslove. I ništa, prodao ga za 3000 kn. Još sam fenomenalno prošao.
Ali to nije ništa naprema mog glupog frenda - Toshiba 17'', 8700 SLI, 4 gige, 500 giga hard, 13 000 kuna za mrcinu, i kroz tri godine prodao ga za 3500 kn!!

Sad imam malu Toshibu netbook 10,1'', i za sve potrebe osim igranja je fenomenalan mali komp. I naravno, kantu za igre (Moj PC).
Prodajem zjake...povoljno!
14 godina
neaktivan

bok svima,

tu sam sad pročitao svašta interesantno al ne i rješenje za problem...

znači HP 6820s, zacrnio se ekran... restartao par puta i proradio ponovo, radio par dana i opet se zacrnio...

malo ispuhao !? ventilator sa strane koliko se može bez otvaranja... i radio cijeli tjedan bez beda

evo ga sad opet se zacrnio ekran i ništa ne pomaže....

jel otišla grafička?

jel se samo napunio prašine?

ima li nade? {#}

ima ko kakvo iskustvo s tim problemom?

tu sam čitao o instaliranju drivera iz safe moda? o nekom gumbu lijevo gore!?

aj pliz...

thnx

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Video card or driver doesn't support alpha blendin

kada ja pokrenem call of duty 2 pojavi mi se ovo: Video card or driver doesn't support alpha blending. dali mi može neko reći koja grafićka kartica treba za call of duty2 i koja ja cijena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 22:45 (tiky12345).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a da još kažeš o kojoj je grafičkoj riječ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Podižem temu jer me zanima ima li neki driver za ATI Mobility Radeon x1350 koji radi na windows 7.

Skinula sam nešto s amd, neki Catalyst i ne radi.

Dovraga, htjela sam taj windows 7 jer svi kažu da je stabilan i da nema problema s driverima ni sa programima, a sada nema drivera za grafičku.

Gojee - recepti, slike, mmmm fino
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice