Gaming Laptopi izdvojena tema

poruka: 3.803
|
čitano: 1.411.580
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Laptop za game + cad

Mozda bi Gigabyte ipak izbjegao zbog dosta loseg feedbacka, a malo vise naginjem na Lenovo i eventualno Asus ako se nudi sto zanimljivo?

O Aceru isto sam cuo svasta, pa bi ga izbjegao kao i Gigabyte.

Hvala unaprijed.

13 godina
Re: Gaming Laptopi
Najbrži kaže...
Cryogenic kaže...

Nije stvar u novcima, nego kad ode gara i kad počne prdit laptop nakon isteka garancije bit će belaja obzirom na cijenu

Previše se sekirate oko toga što bi bilo - kad bi bilo. Sad će biti 3 godine laptop u mene, nikakvih problema, učestali gaming, jedanput očišćen od prašine i to ovog proljeća. Isto kao u temi za pomoć oko kupnje TV-a, čim se spomene preporuka OLED televizora, odmah se vrane spuste s komentarima BURN-IN, a niti imaju OLED TV niti su ga, pretpostavljam, vidjeli uživo ili kod nekoga u kući. Moj OLED je bio izložbeni primjerak, koristi se isključivo za gledanje serija i filmova u DV kvaliteti, nikakav zemaljski program te nema burn-in. Isto kao auto benzin-plin, sralo mi se šta će mi auto na plin, nitko nije dao korektno razlog protiv, a ja se i dalje vozim na plin.

TL;DR Kupite što vam srcu drago te uživajte, ljubi brat 

Ja nesmijem reć moj viđenje te tehnologije? Naravno da mogu, neka si kupi ko šta želi naravno samo ja nebi dugo izdržao uz 55 decibela, nit bi preporučio mlažnjake nekome,  meni su fanovi u kompu na "as low as possible" . My 2 cents.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2024 19:07 (Cryogenic).
5 godina
Gaming Laptopi

Dosta sam lošeg feedbacka čitao o Gigabyte ali večinom neutemeljenih - od korisnika koje se nisu nit potrudili podesiti bios

Ili se žale na loše performance zbog Gigabyte control centra - umjesto da ga obrišu i manualno skinu drivere

Ili se žale na kratko trajanje baterije - pored performansa koje aurus daje, za očekivati je da će baterija trajati krače od npr lenovo kojem su performanse najgore u poredbi sa svima (acer, hp, gigabyte, asus)

Lenovo je svakako izdržljiviji jer previše limitiraju komponente za neku tišinu ili manje trošenje baterije, a rezultat toga su, naravno, slabije performanse.

Cryogenic kaže...

Ja nesmijem reć moj viđenje te tehnologije? Naravno da mogu, neka si kupi ko šta želi naravno samo ja nebi dugo izdržao uz 55 decibela, nit bi preporučio mlažnjake nekome,  meni su fanovi u kompu na "as low as possible" . My 2 cents.

Laptop koji je tih nije niti dobar za gejming, to su uredski laptopi za tajnice, meni treba gejming laptop dobrih performansa a tu je i za očekivati da će se malo čuti. A kad igram igru na zvučnike ili slušalice niti ga ne čujem.

Dok radi normalne zadatke , sigurno da nije glasan

Tehnički je nemoguće napraviti dobar gejming laptop a tih, zapravo je moguće ali bi bio debel 10cm i imao 7kg

Interesantno da još niko nije napravio laptop sa eksternim vodenim hlađenjem, gromada od tri ventilatora koji se po potrebi preko cijevi spoje u laptop. To bi bilo efikasno gejmersko riješenje i mogli bi proizvođači iskorištavati maksimalno komponente u laptopu, pri čemu bi ostao tih tokom gejminga jer bi veči ventilatori uz manje okretaja postizali bolje rezultate hlađenja

edit

Baš sam potražio na google, čak i postoje laptopi sa eksternim vodenim hlađenjem ali nemam ja za to para

https://edgeup.asus.com/2016/hands-rog-gx700-gaming-laptop-liquid-cooled-exotic/

..nek on samo zuji u igri, to znači i da iskorištava hardware kako se spada

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2024 19:40 (sks78).

0 1 hvala 0
16 godina

Šta ti lupetaš :)))) takva stvar se onda nebi zvala laptop, za to i postoje mobilna i desktop rješenja....naravno da se laptopi čuju i da oni sa boljim hardwerom su glasniji no ne moraju biti avioni po dbl....idem popratit malo na Binance situaciju, Bullish je pa da možda si gledam kupiti neki dobar igrači laptop koji mi u stvari i ne treba 

Ne, ipak mi ne treba barem dok ne izmisle uz njega naprtnjaču sa vodenim hlađenjem u kojem će teči piva i hladiti mene i njega

5 godina
Gaming Laptopi

55 decibela nije avion, već je sasvim normalna razina zvuka za gejming laptope, čak i mala

ali jasno je da si ti malo lošeg znanja i u pubertetu pa ajde, nećemo ti zamjerati

samo nemoj tako javno pametovati s visokog jer ispadaš glup

Što mi treba a što ne - znam bolje od tebe, a kad ne budem znao, pitat ću nekog pametnog

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 4:52 (sks78).

0 2 hvala 0
13 godina
Gaming Laptopi

55 decibela je podnošljivo ako si sam u sobi i sa dobrim noise cancelling slušalicama, za sve ostale životne uvjete je malo previše.

Bolji laptopi danas imaju 'quiet' mode u kojemu buka ne ide preko 42-46 dB, što je prihvatljivo za okolinu, a uz još uvijek dobre performanse (recimo 70% od maksimalnih koje se može postići uz bitno veću buku). Pa ako možeš preživiti sa npr. 80 FPS umjesto 95, a da pritom nemaš buku malog mlažnjaka kraj sebe, zašto ne!

0 0 hvala 0
5 godina
Gaming Laptopi

dotični laptop u normal mode ima 47db u benhamarku igre. U normalnom radu vjerojatno ispod 40

na turbo mode 55db u igri

s obzirom na to koliko je tanak, to je i više nego dobar laptop. Tako da ne razumijem što želite reči.

Naravno da uvijek ima bolje, ali neću davat 4K eura za laptop.

Za moj budget ovo jer i više nego dobro

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:11 (sks78).

0 0 hvala 0
6 godina
sks78 kaže...

Kad je bal nek je maskenbal

https://www.otto.de/p/gigabyte-aorus-17x-axg-64de665ch-gaming-notebook-43-94-cm-17-3-zoll-intel-core-i9-14900hx-rtx-4080-3000-gb-ssd-S03CC0OB/#variationId=S03CC0OBI86K

eto upravo jutros naručen

jedva čekam da dođe da zavrtim napokon neku dobru igru

još na onom OLED monitoru, ima da uživam

za te pare sam mogao dobit 4090 ali sa slabijim cpu, ovdje su cpu i ram top i aurus je poznat po kvaliteti i performansama pa sam ipak odlučio na ovu opciju.

Na 2K bi trebao imati dobre gejming performanse

Nije uvijek sve u grafici...

Dakle. Zatrazio si savjet za laptop od  1300 € i onda uzmes od skoro 2800 € ?!?!?!

Pa dobro, i nije to tako velika razlika. Za cijenu ovog drugog dobijes dva ona prva i jos odes na veceru sa boljom polovicom

5 godina
Gaming Laptopi

Zato jer želim da laptop i za 5 godina vrti igre kako se spada, ciljam duže staze kad već dajem tolko novca

I kad sam tražio savjet nisam se toliko razumio. Kad daješ toliko novaca, valjda ćeš se potrudit istražit i naučit nešto

Inače, poništio sam srečom jutros naruđbu i uzo još skuplji. Isti model ali sa 4090 karticom. Malo ću se stisnut s parama ovaj mjesec. Jest paštetu ali ću barem uzet dobru stvar kad već kupujem

https://www.otto.de/p/gigabyte-aorus-17x-azg-65de665ch-gaming-notebook-43-94-cm-17-3-zoll-intel-core-i9-14900hx-rtx-4090-3000-gb-ssd-S08CT0T9/#variationId=S08CT0T9A9WQ

šaljem slike i dojmove kad dođe...

1 0 hvala 0
5 godina

0 0 hvala 0
6 godina

Najveca prednost takvih stvari je sto odigne laptop od stola pa se bolje hladi zbog boljeg protoka zraka. Nije da mu nesto ti ventilatori puno pomazu, ali pomognu.

A moj savjet tebi je da si malo razmislis kakav tebi laptop u biti i treba. Nije bas pametno davati zadnje pare za igranje igrica. Barem ne za odraslu osobu kojoj je barem malo poslozeno toga u glavi. Ali tvoje pare, tvoj izbor.

16 godina
sks78 kaže...

Zato jer želim da laptop i za 5 godina vrti igre kako se spada, ciljam duže staze kad već dajem tolko novca

Svog G17 sam platio €1600 i super me služi, moram ga još imati 2 godine jer je takav dogovor s ženom - ne smijem ga prodavati dok ne istekne 5 godina garancije. Idući će biti opet RoG, volio bi G18 seriju s OLED ekranom, nadam se da će to tada izbaciti. Na trenutnu situaciju bi pikirao G834JYR-R6125X RTX4090 ili G834JZR-R6108X RTX4080, ali to se sve promijeni u 2 godine.

EDIT: za cooler preporuka KLIM - kupio burazu i sebi da nam hladi laptope, obojica imamo G17

LOL: Crobrother
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:38 (Najbrži).
16 godina

Ma pusti budalu, vidiš da ni sam ne zna šta hoće, bi li keo ili srao😂

Sa nešto povoljno je sada već na cijeni polovnoga auta, to je neki prištavi dječarac koji zambura bzze. Bolje da baci nešto pod jaja a ne da igra igrice🎉

Što se tiče stalaka za laptop ja mu prodam 2komada, zadnja riječ tehnike. Eto i detaljnih uputa: svaku tvrdu spužvu stavit pod gornji čošak laptopa. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:44 (Wiz3m4n).
5 godina
Gaming Laptopi
SamoPitam3 kaže...

A moj savjet tebi je da si malo razmislis kakav tebi laptop u biti i treba. Nije bas pametno davati zadnje pare za igranje igrica. Barem ne za odraslu osobu kojoj je barem malo poslozeno toga u glavi. Ali tvoje pare, tvoj izbor.

Treba mi laptop koji će me služiti narednih 10 godina. Nisam neki gejmer, odigram igru jednom, dva puta u tjedan dana ali kad igram želim da to bude i kvalitetno iskustvo

Najviše mi treba na poslu, desi se da 2, 3 sata nemam šta raditi i tad mi se najviše i igra

Na onom prvom od 1300e već sada bi na igrama morao tražiti optimalne postavke, za 3 godine bi morao sve na low - za 5 bi već morao kupit novi. Pa onda opet 1300e. I kad sve skupa zbrojim - u 10 godina potrošim iste pare kao da sam sad uzeo top laptop odmah

A to je bacanje para, po meni. Jer u 10 godina potrošim iste pare ali u jednom slučaju imam odlično gejming iskustvo dok u drugom moram stalno tražiti optimalne postavke i igrati na low detaljima

Zašto, ako za isti novac mogu uživati ?

Jedina je razlika što u jednom slučaju trebam pljunuti 3K eura sada i uživati u laptopu, a u drugom ću ih pljuckati narednih 10 godina po malo i nikad uživati kako se spada

Logika mi nalaže da izdvojim odmah što više novca i kupim kvalitetnu stvar

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:02 (sks78).

0 0 hvala 0
5 godina
Wiz3m4n kaže...

Ma pusti budalu, vidiš da ni sam ne zna šta hoće, bi li keo ili srao😂

Sa nešto povoljno je sada već na cijeni polovnoga auta, to je neki prištavi dječarac koji zambura bzze. Bolje da baci nešto pod jaja a ne da igra igrice🎉

Što se tiče stalaka za laptop ja mu prodam 2komada, zadnja riječ tehnike. Eto i detaljnih uputa: svaku tvrdu spužvu stavit pod gornji čošak laptopa. 

Vidi se da si mentalno ograničen trinaestogodišnjak, ne moraš to dokazivati

16 godina

Hvala 👍🎉😂

Malo si i rekao

11 godina
sks78 kaže...

Treba mi laptop koji će me služiti narednih 10 godina. Nisam neki gejmer, odigram igru jednom, dva puta u tjedan dana ali kad igram želim da to bude i kvalitetno iskustvo

Najviše mi treba na poslu, desi se da 2, 3 sata nemam šta raditi i tad mi se najviše i igra

Na onom prvom od 1300e već sada bi na igrama morao tražiti optimalne postavke, za 3 godine bi morao sve na low - za 5 bi već morao kupit novi. Pa onda opet 1300e. I kad sve skupa zbrojim - u 10 godina potrošim iste pare kao da sam sad uzeo top laptop odmah

A to je bacanje para, po meni. 

potpuno pogrešno razmišljaš...

niti jedan laptop te neće služiti 10 godina za namjene koje ga sad uzimaš, jer za 10 godina s tim laptopom (ako uopće bude živ), jedino ćeš moći surfati i to ako

daleko bolja opcija ti je uzeti nešto za idućih pet godina, pa za pet godina opet novo - na taj način ćeš imati daleko bolje perfomanse nakon prvih pet godina i ponovo novi uređaj s novom garancijom, novim tehnologijama itd.

5 godina
Gaming Laptopi

Pa opet sam na istom; 4070 moram već sad tražiti optimalne postavke za igranje, 4080 ću morati za godinu, dvije

4090 za 5...

I ako gledam na 5 godina, opet mi je ovo najbolje riješenje

Surfati i gledati filmove mogu još uvijek na lenovu starom 15 godina koji je u vrijeme kupnje spadao u jeftinije laptope. Uopće ne sumnjam da neću moći na ovom high-end surfati za 10 godina

Znači po vama je glupo uzeti laptop sa 4090 karticom nekome ko želi na njemu igrati igre ??

Očito ni sami ne znate šta bi seruckali, bitno da samo nešta seruckate.

Jebite se, ja sam si uzeo ono što mi najbolje odgovara i što mi paše

a vama ako nije pravo, kupite si laptop s 3060 karticom (u rangu 2060 desktop kartice) pa se igrajte na low postavkama pri 2k rezoluciji i dlss-performance vidljivim pikselima u slici i uživajte u svojoj dubokoumnoj isplativosti

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:08 (sks78).

0 4 hvala 0
2 dana
Pozdrav ljudi, (pre)dugo nisan nista gejma i sad imam priliku, novaca i vremena za igru. Zanima me od vas savjet koji laptop uzest za nekih 600-700e da moze vrtit football manager 24 i gta 5? Racunam i da su sad akcije uskoro povodom "black friday". Ono sto znam je da zelim 16gb ram. I 512gb ssd. Po mogucnosti instaliran windows 11. Molim pomoc! Ne mora mi vrtit gta 5 na najjacin detaljima samo da je igrivo! :) u procesore se ne razumin a znan da je to i najbitnije. Hvalaaa

0 0 hvala 0
13 godina
daddy92 kaže...
Pozdrav ljudi, (pre)dugo nisan nista gejma i sad imam priliku, novaca i vremena za igru. Zanima me od vas savjet koji laptop uzest za nekih 600-700e da moze vrtit football manager 24 i gta 5? Racunam i da su sad akcije uskoro povodom "black friday". Ono sto znam je da zelim 16gb ram. I 512gb ssd. Po mogucnosti instaliran windows 11. Molim pomoc! Ne mora mi vrtit gta 5 na najjacin detaljima samo da je igrivo! :) u procesore se ne razumin a znan da je to i najbitnije. Hvalaaa

Koliko si voljan novaca dati? GTA 5 ovih dana svašta može vrtiti ipak je igra stara više od 10 godina, vrti ju čak i Steam Deck od 300 eura..

LP
2 dana
700 e max. Kakve bi specifikacije triba trazit vezano za procesor? Ima li neki laptop (link) za koji znas da ce bit ok pa da znan usporedjivat. Vidin ode i ljudi pisu o ciframa oko iljadu ipo e za laptop a meni to virujen nema smisla. Ne igran novije igre.. neman toliko vrimena niti se zelin navuc haha
13 godina
daddy92 kaže...
700 e max. Kakve bi specifikacije triba trazit vezano za procesor? Ima li neki laptop (link) za koji znas da ce bit ok pa da znan usporedjivat. Vidin ode i ljudi pisu o ciframa oko iljadu ipo e za laptop a meni to virujen nema smisla. Ne igran novije igre.. neman toliko vrimena niti se zelin navuc haha

Možda ovakvo nešto bi bilo okej, GTA V bi trebao vriti bez ama ikakvih problema

HP Victus 15-fb2021nm prijenosno računalo, R5 8645HS, 16GB, SSD512GB, RTX2050, 15,6FHD, DOS (9Z2A8EA) | MALL.HR

LP
5 godina
daddy92 kaže...

Ak možeš prekoračit budžet za 50-ak eura ja bi uzel ovo. Rtx 3050 u ovom hp-u je verzija sa 6gb Vrama.

HP Victus 15-fb2022nm, 9Z2A9EA, 15,6, IPS; FHD, AMD Ryzen 5 8645HS, 16GB RAM, 512GB SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050, Free Dos, laptop | Gaming laptopi | Laptopi | Laptopi i oprema | Računala | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina (na akciji trenutno za 748€)

Potpune specifikacije:

Victus Gaming Laptop 15-fb2022nm | HP® Hrvatska

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice