Pa dao bi oko 1000 eura ako za nešto takvo ima ?
Ukucaj u nabava.net rtx 3050 Ti, pa nesto od tih laptopa gledaj...
Mislim da ti je ovo najpovoljnije trenutno za tu cifru
Pa dao bi oko 1000 eura ako za nešto takvo ima ?
Ukucaj u nabava.net rtx 3050 Ti, pa nesto od tih laptopa gledaj...
Mislim da ti je ovo najpovoljnije trenutno za tu cifru
Bok ekipa, vidim da ste vi ovdje malo aktivniji od teme za odabir laptopa.
Ako neko iskusniji može bacit oko na ove linkove i malo me uputit valjaju li oni za taj cjenovni rang ili možda znate za neke bolje?
Na nekima ne pišu specifikacije za ekrane, jesu li onda neki škart ili?
Bok ekipa, vidim da ste vi ovdje malo aktivniji od teme za odabir laptopa.
Ako neko iskusniji može bacit oko na ove linkove i malo me uputit valjaju li oni za taj cjenovni rang ili možda znate za neke bolje?
Na nekima ne pišu specifikacije za ekrane, jesu li onda neki škart ili?
Pogledaj post iznad svog...
Da, vidio sam, mislim da je on pobjednik.
Pozdrav ekipa,
zadnji put kad sam vam se obratio za pomoć, tamo sredinom 2013, dali ste mi dobar savjet i konfa me služila ok. :)
And here I am, once again asking for your support, ovog puta tražim pristojan laptop za posao (ništa zahtjevno) + gaming.
S obzirom na bizarne cijene na tržištu ne bih išao preko 9/10k kn.
Smatram da ste pametniji od mene po ovom pitanju pa neću mudrovat, al zamolio bih neki vaš komentar uz preporuku (jel preporučujete zbog cpu-a, gpua, sinergije, branda il nešto tako).
Hvala puno svima koji sugeriraju, ostalima sportski pozdrav. :)
Pozdrav ekipa,
zadnji put kad sam vam se obratio za pomoć, tamo sredinom 2013, dali ste mi dobar savjet i konfa me služila ok. :)
And here I am, once again asking for your support, ovog puta tražim pristojan laptop za posao (ništa zahtjevno) + gaming.
S obzirom na bizarne cijene na tržištu ne bih išao preko 9/10k kn.
Smatram da ste pametniji od mene po ovom pitanju pa neću mudrovat, al zamolio bih neki vaš komentar uz preporuku (jel preporučujete zbog cpu-a, gpua, sinergije, branda il nešto tako).
Hvala puno svima koji sugeriraju, ostalima sportski pozdrav. :)
Notebook Lenovo Gaming Legion 5, 82JU00T1SC, 15.6" FHD IPS 165Hz, AMD Ryzen 7 5800H up to 4.4GHz, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, NVIDIA GeForce RTX3060 6GB, no OS, 2 god - BEST BUY
https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-gaming-legion-5-82ju00t1sc-156-fhd-ips-165hz-amd-ryzen-7-5800h-up-to-44ghz-16gb-ddr4-512gb-nvme-ssd-nvidia-geforce-rtx3060-6gb-no-os-2-god-best-buy-/0001234639/product/
Preporučujem ga jer mi je sličan kupila sestra nedavno , ali malo slabiji model.
Znači imaš kvalitetan ekran IPS 165 Hz, Ryzen 7, 16 GB RAM, SSD bi mogao biti i 1 TB ali i ovo je OK; i glavno je da dobiješ za tu cifru odličnu grafičku RTX 3060 sa 6GB.
Inače je Laptop kvalitetne izrade, svijetleće tipke, itd.
Tnx na savjetu, sad vidim i ovaj i baš mi je interesantan:
idem do instara upravo pogledati kako izgleda IRL pa se odlučim danas/sutra.
Ako još netko ima sugestiju/komentar, bio bih zahvalan :)
Tnx na savjetu, sad vidim i ovaj i baš mi je interesantan:
https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-gaming-legion-5-82jy007gsc-173-fhd-ips-144hz-amd-ryzen-7-5800h-up-to-44ghz-16gb-ddr4-1tb-nvme-ssd-nvidia-geforce-rtx3060-6gb-no-os-2-god/0001234575/product/
idem do instara upravo pogledati kako izgleda IRL pa se odlučim danas/sutra.
Ako još netko ima sugestiju/komentar, bio bih zahvalan :)
Ta dva (iz tvog i gumifufninog linka) su ti najbolji izbor trenutno za cifru do 10k. Sad je sam na tebi da odlučiš jel želiš 15" ili 17" model.
Ovo je bilo expresno mogu vam reć.
Hvala gumifufna i PES - odlučio sam se na 17" model i odmah ga kupio i pokupio u Areni te upravo stigao u stan. :)
Ujutro se radi instalacija windowsa i test vožnja :)
Hvala još jednom i pozz.
Hvala gumifufna i PES - odlučio sam se na 17" model i odmah ga kupio i pokupio u Areni te upravo stigao u stan. :)
Hvala još jednom i pozz.
Nema na čemu.
Nakon instal.windowsa odmah instaliraj Lenovo Vantage.
Hvala još jednom i pozz.
Nema na čemu.
Mislim da ti je bolji izbor 17" ako ti je to primarno i jedino računalo.
Pozz
Pozdrav,
Ukoliko nekoga zanima dobar laptop za igranje ili slično pogledajte
ASUS Rog Strix G15 seriju, ja sam ga uzeo prošle godine u 10.mj.
Sa laptopom sam prezadovoljan što se tiče hlađenja, baterija svaka pohvala, perfomanse.
Moje preporuke
Ma blizu lika sam, išao danas I trebao se naći s njime te kupiti za €1300 međutim kad sam došao u grad kaže da mora uskočiti na posao, a jučer mi rekao da ima četvrtak i petak free. Odustao sam, čekam najnoviji Asus RoG Strix G17, ako bude €2~2.5k ću kupiti.
čekam najnoviji Asus RoG Strix G17, ako bude €2~2.5k ću kupiti.
Što ćeš uzeti, Ryzen 6000 ili Intela 12. generacije?
Što ćeš uzeti, Ryzen 6000
👆👆👆
Šibni PP
pozdrav svima. imam problem sa g-sync/free-sync opcijom nakon spajanja Acer laptopa na Freesync monitor. u pitanju je Acer Nitro AN517-41 (RTX 3070) i Acer monitor ED270RP. Znam da za gsync mora biti DP izlaz,ali pokusao sam sa adapterom HDMI na DP, te kabelom USB-C 3.1 na DP ali nikako mi ne uspjeva. sa HDMI kablom imam sliku ali naravno nema opcije u nvidia control panelu za aktivirat gsync opciju. jel itko imao tih problema i jel tko uspio rijesiti? thnx
Šibni PP
Nema potrebe. Pitao sam tu jer u tom trenutku na tržištu još nije bilo niti jednog primjerka laptopa s novim generacijama procesora.
Vidio sam jednog ASUS-a G17 na ekupi.hr koji je imao Ryzen 6000 za 13600+ kuna. Trenutno ga nemaju, jer ga je očito netko kupio.
EDIT: Ima ga Links: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-rog-strix-g17-g713rm-kh011-ryzen-7-6800h-16gb-1000gb-ssd-nvidia-geforce-rtx-3060-6gb-17-3-3ms-ips-360hz-bez-os-sivo-015000859
neisplativo, kad za 9k kuna imaš legion sa uvjetno rečeno starijim rajzenom i istom 3060 grafom - link
jest da je razlika 6core vs 8core, ali ionako će najprije problem u gejmanju biti grafa, ne procesor, tak da skoro nikakve razlike neće bit u gejmanju
tim više jer procesorski nema velike razlike u 5xxx i 6xxx seriji obzirom da je to i dalje u osnovi zen3 jezgra
Nema potrebe. Pitao sam tu jer u tom trenutku na tržištu još nije bilo niti jednog primjerka laptopa s novim generacijama procesora.
Vidio sam jednog ASUS-a G17 na ekupi.hr koji je imao Ryzen 6000 za 13600+ kuna. Trenutno ga nemaju, jer ga je očito netko kupio.
Zato jer su tek išli prema trgovinama, neki info što sam našao da je trebalo početi od 11.3 tako da me čudi da ovi imaju već na stanju. Našao sam na par stranica gdje ima za kupiti, ali se ne može naći preko tražilice, međutim svagdje piše "not available". Ovaj iz Linksa čak ima i dobru cijenu, očekivao sam da će biti preko 15k za nove modele.
neisplativo, kad za 9k kuna imaš legion sa uvjetno rečeno starijim rajzenom i istom 3060 grafom - link
jest da je razlika 6core vs 8core, ali ionako će najprije problem u gejmanju biti grafa, ne procesor, tak da skoro nikakve razlike neće bit u gejmanju
tim više jer procesorski nema velike razlike u 5xxx i 6xxx seriji obzirom da je to i dalje u osnovi zen3 jezgra
Meni je Asus skup, ali bih ga radije uzeo nego Lenovo. Na temelju svojeg vlastitog iskustva s ROG-om. Osobne preferencije, ništa drugo.
Ovdje kod ASUS-a imaš 1.) noviji procesor 2.) veći SSD 3.) veći ekran 4.) višu frekvenciju osvježavanja slike.
Meni je Asus skup
Ovdje kod ASUS-a imaš
Imao sam GL552JX oko godinu dana (kupljen od kolege s foruma), prodao ga bratiću i evo nakon 5 godina još fercera u njega
Ovdje kod ASUS-a imaš 1.) noviji procesor 2.) veći SSD 3.) veći ekran 4.) višu frekvenciju osvježavanja slike.
1.) potpuno nebitno, obzirom da razlike gotovo i nema
2.) to je dobar argument, jedino što je problem da dodatni ssd od 1tb kupiš za 600 kuna, pa imaš za minimalnu razliku 500 + 1000 gb
3.) i to je dobar argument, ali i to imaš za malo veću cijenu
4.) tak nebitno, ne znam kome je bitna razlika 165 vs 200+ hz
kako god okreneš taj asus je neisplativ, ajde de da je razlika soma i pol kuna maksimalno
1.) potpuno nebitno, obzirom da razlike gotovo i nema
2.) to je dobar argument, jedino što je problem da dodatni ssd od 1tb kupiš za 600 kuna, pa imaš za minimalnu razliku 500 + 1000 gb
3.) i to je dobar argument, ali i to imaš za malo veću cijenu
4.) tak nebitno, ne znam kome je bitna razlika 165 vs 200+ hz
kako god okreneš taj asus je neisplativ, ajde de da je razlika soma i pol kuna maksimalno
1.) Ako je nebitno, javi Intelu i AMD-u da odustanu od razvoja i proizvodnje novih generacija procesora. Itekako ima razlike među pojedinim procesorima.
2.) Koji to kvalitetni SSD od 1TB možeš kupiti za 600 kuna? Prek kraj 2020. zeznuo sam se jer nisam kupio 2.5" Crucialov SSD za 623 kune skinuto s 900+ kuna. Do danas, više od dvije godine kasnije cijena mu je i dalje visoka, čak i s popustima. Nadalje, oni manji SSD-ovi koji u laptope još su skuplji od 2.5" modela. Proizvođači i trgovci naplaćuju previše razliku u kapacitetu SSD-a od 512GB na 1TB u laptopima. I to je loše. Ali da SSD-ovi od 1TB koštaju 600 kuna...
3.) 17.3 ekrani baš nisu česti. Meni za komotan rad treba dodatni monitor jer imam previše godina života i rada pred (lošim) ekranima, pa mi svaki pomak u kvaliteti slike znači puno.
4.) Ako je nebitno, neka svima stave 60Hz i bok. Nisu svi laptopi opremljeni takvim ekranu s više od 144Hz. I to se plaća. Kao što se na automobilima plaća dodatna oprema koja mnogima ne treba.
1.) Ako je nebitno, javi Intelu i AMD-u da odustanu od razvoja i proizvodnje novih generacija procesora. Itekako ima razlike među pojedinim procesorima.
2.) Koji to kvalitetni SSD od 1TB možeš kupiti za 600 kuna? Prek kraj 2020. zeznuo sam se jer nisam kupio 2.5" Crucialov SSD za 623 kune skinuto s 900+ kuna. Do danas, više od dvije godine kasnije cijena mu je i dalje visoka, čak i s popustima. Nadalje, oni manji SSD-ovi koji u laptope još su skuplji od 2.5" modela. Proizvođači i trgovci naplaćuju previše razliku u kapacitetu SSD-a od 512GB na 1TB u laptopima. I to je loše. Ali da SSD-ovi od 1TB koštaju 600 kuna...
3.) 17.3 ekrani baš nisu česti. Meni za komotan rad treba dodatni monitor jer imam previše godina života i rada pred (lošim) ekranima, pa mi svaki pomak u kvaliteti slike znači puno.
4.) Ako je nebitno, neka svima stave 60Hz i bok. Nisu svi laptopi opremljeni takvim ekranu s više od 144Hz. I to se plaća. Kao što se na automobilima plaća dodatna oprema koja mnogima ne treba.
1.) koje su to razlike u gejming laptopu između 5600 i 6800 procesora? dva tri fps-a u jednoj od deset igara?
baš je isplativo za takvu razliku dati nekoliko tisuća kuna, radije to usmjeriti u jaču grafu - daleko veća korist
2.) ukucaš u nabavu i potražiš - link
za instalaciju igara bilo koji nvme ssd je više nego dobar - recenzija
3. 17,3 lenovo košta oko soma kuna više, ne moraš plaćat 4-5 tisuća više - link, evo i model sa 8core 5800h, tak da je razlika gotovo nepostojeća u odnosu na novi 6 serije
imaš i 1tb ssd, tak da doista nikakvog smisla dalje nema za raspravu
...
Samo bi nadodao da se slazem sa Picajzlom ne bi dao par tisuca kuna vise za tog Asusa (Neisplativo ako je samo gaming u pitanju).
1.) koje su to razlike u gejming laptopu između 5600 i 6800 procesora? dva tri fps-a u jednoj od deset igara?
baš je isplativo za takvu razliku dati nekoliko tisuća kuna, radije to usmjeriti u jaču grafu - daleko veća korist
2.) ukucaš u nabavu i potražiš - link
za instalaciju igara bilo koji nvme ssd je više nego dobar - recenzija
3. 17,3 lenovo košta oko soma kuna više, ne moraš plaćat 4-5 tisuća više - link, evo i model sa 8core 5800h, tak da je razlika gotovo nepostojeća u odnosu na novi 6 serije
imaš i 1tb ssd, tak da doista nikakvog smisla dalje nema za raspravu
...
Svakako nema smisla dalje raspravljati s tobom jer si ti sebi pronašao što te zanima. Ali tvoj izbor nije i moj izbor.
Samo bi nadodao da se slazem sa Picajzlom ne bi dao par tisuca kuna vise za tog Asusa (Neisplativo ako je samo gaming u pitanju).
U mom slučaju nije samo gejming u pitanju i baš želim ASUS-a.
Svakako nema smisla dalje raspravljati s tobom jer si ti sebi pronašao što te zanima. Ali tvoj izbor nije i moj izbor.
a jbga kad bi ti raspravljao bez argumenata
jel taj lenovo 8core - jest, jel novi 8core skoro pa isti kao i taj stari - jest, ima iste zen3 jezgre uz minimalne razlike, dakle skoro pa isti procesor
jel grafa ista s istim tdp-om - jest
jel ima kvalitetni ssd od 1tb - ima
jel lenovo u svim recenzijama najčešće top izbor - jest
kakva je razlika u gejmanju - nikakva
čak i ovo što kažeš da nije samo gejmanje - razlika je opet skoro pa nikakva, 6 serija minimalno je drukčija od 5 serije
jedini argument ostaje ti da ima više od 144hz i da ti više voliš asus, pa ako ti to vrijedi par tisuća kuna, samo naprijed
Lol 360 Hz na laptopu i onda to jos ekipa smatra prednoscu, a zapravo je najobicnija marketinska patka. U kojoj igri ces uopce postici 360 fps na laptopu? Mozda u Super Mariu iz 1996. A taman i da mozes uz smanjivanje rezolucije i detalja u prastarom competitive naslovu, opet je razlika izmedu 144 i 360 whatever. Ak si dovoljno kompetitivan da ti je ta razlika bitna onda ne igras na laptopu kao prvo :)