Downgrade laptopa

poruka: 23
|
čitano: 4.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Downgrade laptopa

ovak, sestra je u pet kupila laptop emachines e725 sa 4 GB ram memorije. kako sa 64 bitnim windowsima wlan driveri NIKAKO nisu htjeli proraditi, razmišljam da joj instaliram 32 bitne windowse (koje predlažete? ja bih xp pro) znam da 32 bitni ne mogu adresirati 4 gb memorije pa razmisljam da izvadim jednu pločicu tak da ukupno bude 3 GB ili 2 gb (zavisno kako je). Šta predlažete? Hvala.......

the PeRo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Downgrade laptopa

pa kaj briješ čovječe... zakaj vadit rame?

stavi 32 i amen. ionak će očitat 3,2 il 3,4 (neznam kolko točno)

ne kužim kaj bi dobil s tim da izvadiš pločicu.

16 godina
neaktivan
Brduclek kaže...

pa kaj briješ čovječe... zakaj vadit rame?

stavi 32 i amen. ionak će očitat 3,2 il 3,4 (neznam kolko točno)

ne kužim kaj bi dobil s tim da izvadiš pločicu.

ok....ak tak kažeš??? nego zašto mi neće da se instaliraju driveri od wlan-a na taj OS???? a imaju verzije za 64 bitne XP čak i Vistu ( inju sam instalirao isto nije htjelo funkcionirati)

the PeRo
16 godina
neaktivan

@Brduclek: Možda ima neki drugi laptop u kojeg može ugradit tu pločicu? Ako se može koristiti samo 20% tog gigabajta onda je bolje da ga stavi u laptop koji će ga koristiti u potpunosti.

Ako ga nema gdje ugraditi onda stvarno nema smisla.

Press any key to continue or any other key to quit.
16 godina
neaktivan
Downgrade laptopa

nekak čisto sumnjam da ima 4x1GB pločice nutra.

ak ima, onda stvarno čudni laptop.

a za drivere neznam stvarno. znam da neki asusovi modeli npr. traže da im prvo instaliraš neki software prije neg opće prepozna te drivere ko drivere za wlan. možda je tak neka caka. ovak napamet neznam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ima 2x2 gb RAM-a 100%

Jesi li probao instalirati drivere u sklopu Windows update-a, trebao bi ti automatski skinuti instalirati sve drivere (uključujući i Wlan) osim one za grafičku...

jesam.......ali ne mog na net treba mi wlan......isao sam da automatski s cd-a instalira....

the PeRo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
perosima91 kaže...

zašto mi neće da se instaliraju driveri od wlan-a na taj OS???? a imaju verzije za 64 bitne XP čak i Vistu ( inju sam instalirao isto nije htjelo funkcionirati)

Ako sam dobro razumio, prvo si probao sa XP x64 (?). Ako da, odmah ti mogu predložiti da se okaniš toga. XP je sam po sebi OS prošlosti, a 64-bitna verzija nikada nije baš u potpunosti glatko radila. Dakle, preporučam ti barem Vistu x64 (eventualno novi Windows 7).

Što se tiče nemogućnosti instaliranja - driveri 64-bitnu verziju postoje. Možda se radi o tome da si instalirao krive? U taj laptop ugrađuje se ili Atheros ili Broadcom wlan kartica. Jesi li odabrao prave?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan
macak kaže...
perosima91 kaže...

zašto mi neće da se instaliraju driveri od wlan-a na taj OS???? a imaju verzije za 64 bitne XP čak i Vistu ( inju sam instalirao isto nije htjelo funkcionirati)

Ako sam dobro razumio, prvo si probao sa XP x64 (?). Ako da, odmah ti mogu predložiti da se okaniš toga. XP je sam po sebi OS prošlosti, a 64-bitna verzija nikada nije baš u potpunosti glatko radila. Dakle, preporučam ti barem Vistu x64 (eventualno novi Windows 7).

Što se tiče nemogućnosti instaliranja - driveri 64-bitnu verziju postoje. Možda se radi o tome da si instalirao krive? U taj laptop ugrađuje se ili Atheros ili Broadcom wlan kartica. Jesi li odabrao prave?

probao sam sa XP x64 kao i Vistx64. na oba OS nije se instalirala wlan driveri. oba sam probao. ne znam vise sta da radim......idem ja stavit win 32 bitne xp i gotovo......

the PeRo
16 godina
neaktivan
perosima91 kaže...

ovak, sestra je u pet kupila laptop emachines e725 sa 4 GB ram memorije. kako sa 64 bitnim windowsima wlan driveri NIKAKO nisu htjeli proraditi, razmišljam da joj instaliram 32 bitne windowse (koje predlažete? ja bih xp pro) znam da 32 bitni ne mogu adresirati 4 gb memorije pa razmisljam da izvadim jednu pločicu tak da ukupno bude 3 GB ili 2 gb (zavisno kako je). Šta predlažete? Hvala.......

mene također zanima jel škodi šta laptopu jer sam bar 5-6 puta instalirao svakakve OS-ove na njega. et sad na kraju ću windose XP pro 32 bitne i END. prvo su bili xp x64, pa 7, pa opet Xp x64, pa vista x64, i opet win x64 i sad 32 bitni Xp

the PeRo
17 godina
neaktivan
Downgrade laptopa

Na koji način si instalirao driver? Putem .exe instalacijske datoteke? Ili si preko Device Managera probao ručno locirati i instalirati konkretni driver?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Downgrade laptopa

samo formatiraj prije nego staviš nove winse i nema problema oko toga

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Downgrade laptopa

ma ne skodi mu stavi najbolje windows 7 32bit  o ti prepoznaje ja milsim 8gb meni je bio 6gb prepozno

zvowea
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
macak kaže...

Na koji način si instalirao driver? Putem .exe instalacijske datoteke? Ili si preko Device Managera probao ručno locirati i instalirati konkretni driver?

putem Device Managera automatski je on to sredio.sve je sredio osim wlan-a

the PeRo
17 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

ma ne skodi mu stavi najbolje windows 7 32bit  o ti prepoznaje ja milsim 8gb meni je bio 6gb prepozno

Sasvim je svejedno što ih može prepoznati, kada ih ne može koristiti.

perosima91 kaže...
macak kaže...

Na što misliš kad kažeš automatski?

Ja sam konkretno mislio na sljedeće:

• otvori Device Manager
  • lociraj wlan karticu i desnim klikom na nju otvori Properties
  • otvori karticu Driver, a zatim klikni na Update Driver
  • odaberi opciju Browse my computer for driver software
  • lociraj driver i instaliraj ga
16 godina
neaktivan
macak kaže...
zvonebaba kaže...

Sasvim je svejedno što ih može prepoznati, kada ih ne može koristiti.

perosima91 kaže...
macak kaže...

Na što misliš kad kažeš automatski?

Ja sam konkretno mislio na sljedeće:

• otvori Device Manager
  • lociraj wlan karticu i desnim klikom na nju otvori Properties
  • otvori karticu Driver, a zatim klikni na Update Driver
  • odaberi opciju Browse my computer for driver software
  • lociraj driver i instaliraj ga

da da....et to napravim i neće......napravio sam i onako preko cd njegovog nece, i preko usb (s neta sam skino najnovije drivere za sve OS-ove koje sam instalirao) i OPET ništa.....et tak......velika za*banci*a oko tog laptopa.......

the PeRo
17 godina
neaktivan
Downgrade laptopa

Onda probaj drivere skinuti sa ovog linka.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
macak kaže...

Onda probaj drivere skinuti sa ovog linka.

sry.....ali sam već tuda skidao....skidao sam i sa te stranica i svih drugih nepoznatih i poznatih cak i sa rapidsharea.......hvala na trudu

the PeRo
17 godina
neaktivan
Downgrade laptopa

Kao zadnje potencijalno rješenje mogu ti preporučiti da probaš sa programom Driver Genius.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
macak kaže...

Kao zadnje potencijalno rješenje mogu ti preporučiti da probaš sa programom Driver Genius.

također probano......nema problema hvala ti....evo instalirani su 32 bitni xp....pa cemo vidit.....sad cu stavit sliku jednu......pa reci kako sad RAM memorije ima u lapu? koliko je registirano?

the PeRo
16 godina
neaktivan
Downgrade laptopa

Start > All programs > Acessories > System Tools > System Information

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 14:00 (andy0101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pogledaj pliz ovu moju drugu temu!!!!!!!!!

the PeRo
17 godina
andy0101 kaže...

Upravo sam ti išao napisati kako da provjeriš koliko ima RAM-a, i otkrijem da i ja sam imam problema s tim! U lapu su mi 2 GB, on mi prepoznaje samo 1,27 GB!

Start > All programs > Acessories > System Tools > System Information

Gledas krivi red, strelica pokazuje na slobodnu memoriju, red iznad ti uredno pise da imas 2 GB memorije.

16 godina
neaktivan

Ups.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice