BSOD (page_fault_in_nonpaged_area) zaključana tema

poruka: 8
|
čitano: 2.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
BSOD (page_fault_in_nonpaged_area)

Ekipa pomagajte! Drugi puta mi se pojavio BSOD i ne znam što da radim. Prvi puta se pojavio kada sam gasio kompjuter, automatski se resetirao i sve bilo ok. Nakon par dana ponovo, ovaj puta nakon što sam pokrenuo igricu. Files that does describe the problem: C:\Windows\Minidump\032513-21652-01.dmp C:\Users\lima\AppData\Local\Temp\WER-60575-0.sysdata.xml PAGE_ FAULT_IN_NONPAGED_AREA caused by driver ntoskrnl.exe+71f00 Ne znam što da radim. Kako da saznam u čemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina

90% zbog temperatura.

Upali neki video na YT ili pokreni igricu, i uslikaj nam temperature laptopa.

Temperature možeš vidit u programima tipa CPUID Hardware Monitor.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
14 godina

Svakako provjeriti temperature, ali  BSOD najčešće uzrokuje neispravna RAM memorija, skini si MEMTEST86+, snimi ga na CD, bootaj laptop sa tog CDa i program bude sam provjerio memoriju, bit će ispisano crvenim ako nešto pronađe.

MEMTEST86+: http://www.memtest.org/#downiso

Možeš si skinuti i program WhoCrashed i pogledat BSOD log.

http://www.resplendence.com/downloads

Javi rezultate.

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala svima na prijedlozima. Budem testirao memoriju pa ću javiti rezultate.

Ne vjerujem da je zbog temperature. Upravo sam upalio laptop, pokrenuo Max Payne 3 i odma BSOD. Zatim sam probao ponovo, i ista priča. Nije se ni stigao pravo ugrijati tako da ne vjerujem da je temperatura. Uglavnom živčan

0 0 hvala 0
14 godina

Možeš si i skunit HD Tune i testirat HDD, pokreneš error scan full (scan na bad sectore), pogledaj i health dio, javi rezultate.

Možeš i probat reinstalirat OS, možda pomogne.

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pokrenuo sam jučer navečer testiranje harda na bad sektore pomoću HD Tune. Čekao sam nekih 3 sata i još nije bilo pri kraju pa sam ostavio da radi i otišao spavat. Kad sam se probudio kasnije, otišao sam pogledati i komp je bio resetiran jer se pojavio BSOD.

Poslikao sam sa mobitelom report:

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\032813-28345-01.dmp

C:\Users\lima\AppData\Loca\Temp\WER-5729308-0.sysdata.xm

Znači u trenutku kada se pojavio BSOD nisam radio apsolutno ništa na laptopu, jedino što se događalo je testiranje harda pomoću DH Tune programa. Do trenutka prije nego što sam otišao spavati i ostavio ga da dalje analizira hard, bilo je analizirano cca 70% harda i nije bilo bad sektora. Stvarno ne znam što se dogodilo kasnije i zašto se pojavio BSOD.

Da li da probam ponovo analizirati hard?

Da li da kontaktiram firmu od koje sam kupio laptop pa da vidim šta će oni reći?

Ne znam šta da radim

0 0 hvala 0
14 godina

Probaj reinstalirat OS, možda pomogne.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: BSOD (page_fault_in_nonpaged_area)
limaaa kaže...

Ekipa pomagajte! Drugi puta mi se pojavio BSOD i ne znam što da radim. Prvi puta se pojavio kada sam gasio kompjuter, automatski se resetirao i sve bilo ok. Nakon par dana ponovo, ovaj puta nakon što sam pokrenuo igricu. Files that does describe the problem: C:\Windows\Minidump\032513-21652-01.dmp C:\Users\lima\AppData\Local\Temp\WER-60575-0.sysdata.xml PAGE_ FAULT_IN_NONPAGED_AREA caused by driver ntoskrnl.exe+71f00 Ne znam što da radim. Kako da saznam u čemu je problem?

Nemojte spamati po forumu tema za probleme vezane za BSOD već je otvorena koristite malo tražilicu evo i link http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx                Stoga {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice