ASUS N73SV-TZ219V iskustva?

poruka: 13
|
čitano: 9.193
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Poštovani forumaši, ima li tko iskustva sa laptopom  ASUS N73SV-TZ219V? Čini mi se kao solidan laptop kvalitente izrade, i čitao sam dosta tema koje hvale asus kao brend.

Specifikacije: 17.3"LED(1920x1080), Core i7 2630QM(2.90GHz), 4GB DDR3(1333MHz), 500GB(7200rpm), DVD-SM, nVidia GT540M 1GB, 2 god garancija ; cijena : 7,120.16kn

Imate možda neki bolji prijedlog?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: ASUS N73SV-TZ219V iskustva?
Bok, Trenutno koristim prethodnika te serije Asusa, N73JF -TY084 (CORE i5 2,53GHz, 8GB DDR3 1333 MHz, 2x500GB na 7200 rpm, nVIDIA GF GT425M, 17.3'' FULL HD), te mogu reći da je prijenosnik za svaku pohvalu. Za sada najtiši prijenosnik kojeg sam koristio (a bilo ih je ... ;) ), s lakoćom odrađuje paralelno izvođenje više otvorenih razvojnih projekata (vs 2010), multitab firefox, jedna do dvije virtualne (razvojne) mašine s dodjeljenim 2 do 4 GB RAM-a ovisno da li su obje aktivne. 'Tvoj' model je novija serija s (po nazivu pretpostavljam) sandy bridgeom, te boljim procesorom i grafičkom karticom te po svakoj logici dodaje veliki plus na prethodno navedene performanse. Više informacija možeš naći na http://forum.notebookreview.com/asus/ , tu možeš naći sve bitne informacije 'iz prve ruke' kako bi mogao donjeti 'pravu' odluku. Lijepi pozdrav i sretno.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 0:42 (tonci77).
15 godina
neaktivan

Može li se znati di si našao tak notebbok po toj cijeni?

Na tom modelu problem br. 1 je tipkovnica, ako imaš priliku probaj je prije kupnje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Naša sam na web shopu magazinrs. A što se tiče problema sa tipkovnicom, čitao sam da ljude najviše smeta šta se tipkovnica jako savija pri tipkanju, ali navodno to nije toliko izraženo u novijim serijama... Definitivno ću prvo isprobati, ne želim ništa prepuštati slučaju {#}

15 godina
neaktivan
BadMutaFuker kaže...

Naša sam na web shopu magazinrs. A što se tiče problema sa tipkovnicom, čitao sam da ljude najviše smeta šta se tipkovnica jako savija pri tipkanju, ali navodno to nije toliko izraženo u novijim serijama... Definitivno ću prvo isprobati, ne želim ništa prepuštati slučaju {#}

Bok,

Vezano za tipkovnicu, istina mogla (trebala) bi biti bolja ali brzo se privikneš na nju te je puno robusnija nego što se to ćini na prvi pogled.

Zgodno kod ovog modela N73 je što ima dva pretinca za diskove, te vrlo vjerojatno i tvoj potencijalni izbor ima dodani pretinac za HDD (provjeri ;)).

Disku i ramu (na dnu notebooka) se pristupa na način da se 'skine' tipkovnica te odvida par vidica ispod nje kako bi stražnji panel sam 'otpao' a ispod njega se odmah može pristupiti svim lako izmjenjivim elementima.

Napomena: Najveća mana (osim tipkovnice ;) ) je baterija, što je i za očekivati za ovaj rang prijenosnika, međutim ipak bi vrijeme autonomije moglo biti malo duže, te usput uvoznik daje samo 6 mjeseci jamstva za bateriju dok za prijenosnik vrijedi 24 mjeseca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 12:11 (tonci77).
15 godina
neaktivan
tonci77 kaže...
BadMutaFuker kaže...

Bok,

Vezano za tipkovnicu, istina mogla (trebala) bi biti bolja ali brzo se privikneš na nju te je puno robusnija nego što se to ćini na prvi pogled.

Zgodno kod ovog modela N73 je što ima dva pretinca za diskove, te vrlo vjerojatno i tvoj potencijalni izbor ima dodani pretinac za HDD (provjeri ;)).

Disku i ramu (na dnu notebooka) se pristupa na način da se 'skine' tipkovnica te odvida par vidica ispod nje kako bi stražnji panel sam 'otpao' a ispod njega se odmah može pristupiti svim lako izmjenjivim elementima.

Napomena: Najveća mana (osim tipkovnice ;) ) je baterija, što je i za očekivati za ovaj rang prijenosnika, međutim ipak bi vrijeme autonomije moglo biti malo duže, te usput uvoznik daje samo 6 mjeseci jamstva za bateriju dok za prijenosnik vrijedi 24 mjeseca.

I koliko mu traje baterija dok se igra, a koliko kad se radi s nekakvim nezahtjevnim prog?

14 godina
neaktivan
Ako se dobro sjecam u nekom reviewu za model jako slican N73SV-TZ219V pod punim opterecenjem je baterija trajala 56min, a na stedljivom radu kojih 2h
15 godina
neaktivan

Link

Test je s modelom s i5 procom, ali većina toga je ipak ista.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda da ova nova pošiljka nema HR tipkovnice, pa prije kupnje provjeri i to.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo da javim kupio sam laptop prije tjedan dana i sve u svemu prezadovoljan sam! Tipkovnica je hrvatska i čovjek u dućanu mi je rekao da bi svi laptopi trebali imati hrvatsku tipkovnicu a u slučaju da nemaju trebalo bi biti naglašeno. Za tipkovnicu je istina da je mekana, ali iskreno ne smeta mi ni malo... dapače... ugodna mi je za tipkanje. Laptop ima još jedan neiskorišteni slot za hard disk ukoliko je nekome 500gb premalo. Zvučnici na ovom laptopu su stvarno bolji od svih laptopa na koje sam dosad naišao. Ekran je isto jako dobar (za filmove, igrice, surfanje i modeliranje), iznenadio sam se koliko dobre kuteve gledanja ima, pa je super ovak za pogledat film s ekipom dok nije tv pri ruci. I još jedna stvar koja me je jako iznenadila, ima fenomenalno hlađenje. Pod fenomenalno mislim da pod punim opterećenjem ventilator je podosta tih, i iako ga uvijek vrti, uopće ne iritira. Primjetio sam da se ni kučište ne grije uopće (kod starog laptopa dno i lijevi dio tipkovnice se uvijek pržio). Puno je hladniji ispuh kada koristi za manje zahtjevne zadaće intelovu integriranu grafičku, a ne Nvidia GT540M. Gledanjem filmova sa brightness podešenim do kraja i postavke na balanced baterija mi je izdržala preko 2h. Jedino što mi nije sjelo je touchpad, koji podržava multitouch geste (znam se tu i tamo zeznut pa mi krivo pročita geste, ali mislim da je to sve stvar navike). Jamstvo na bateriju je 1 god, laptop 2 god. Za nešto manje od 400kn sam produžio jamstvo na 3 god. Nadam se da će ovo nekome pomoći u izboru jer stvarno je izvrstan laptop za 7150kn.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BadMutaFuker kaže...

Tipkovnica je hrvatska i čovjek u dućanu mi je rekao da bi svi laptopi trebali imati hrvatsku tipkovnicu a u slučaju da nemaju trebalo bi biti naglašeno. Za tipkovnicu je istina da je mekana, ali iskreno ne smeta mi ni malo... dapače... ugodna mi je za tipkanje.

Tipkovnica je hrvatska jer sam ja dobio US verziju i imao zvao uvoznika,   onda su promjenili tipkovnice sa tih 10-ak komada tako da sada imaju 'naše' (svaka čast tom liku s kojim sam se čuo, iznimno susretljiv).

Meni je tipkovnica banana, ali mi laptop ima toliko puno dobrih stvari da sam preko toga prešao. Npr. monitor je odličan, zvučnici najbolji koje sam čuo na laptopu, a za razliku od nesretne Dell-ove XPS x702l serije, postavljeni su na logičnom mjestu. Također ono što mi je iznimno bitno, laptop je hladan i tih. Čak i pod punim opterećenjem je ugodan za rad (također za razliku od prije spomenutog Dell-a koji je prijenosni radijator).

Plus mi je i USB 3.0 utor iako je samo 1, šteta što nisu 2. Također osim što ima mjesta za 2 diska, ovaj model kojeg sam ja uzeo dolazi s hibridnim 500gb diskom s 4 gb flash memorije. Ima 3 utora za ram, fizičke tipke za multimediju (mrzim one touch-nikad-ne-radimo-kako-treba-tipke), i dobar (čvrst) osjećaj kućišta.

Jedno pitanje, gdje si produžio garanciju jer ću i ja uskoro?

14 godina
neaktivan

Produženo jamstvo sam kupio skupa sa laptopom u protisu. Napomenuli su mi da produžim jamstvo barem 7 dana poslije kupnje laptopa jer u koliko nešto ne štima zamjene cijeli laptop, u protivno se šalje na servis za odkrivanje i sanaciju kvara. Jamstvo se može produžiti u roku 90 dana od kupnje laptopa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice