Acer 7739g ne pokrece windowse

poruka: 6
|
čitano: 2.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

pozdrav

molio bih hitnu pomoc ako netko zna

naime laptop acer aspire 7739g je poceo "stekati" nakon cega sam kod restartanja kompa stisnuo f8 i usao u opcije gdje me pita zelim li popraviti windowse,te ce mi napraviti particiju i nece ostetiti fileove. izabrao sam tu opciju nakon cega je komp pokrenuo repair. nakon restartanja ispisalo se na ekranu "instalacijski program pokrece servise" i tu je sve stalo. pokusao sam restart ali bezupjesno, samo da napomenem nemogu doci do setup menu, ne reagira ni na koju f tipku kad se restarta odmah napise "resuming windows" i nakontoga "instalacijski.....".molim za pomoc, windowsi 7 home su bili instalirani. hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Acer 7739g ne pokrece windowse
ture kaže...

pozdrav

molio bih hitnu pomoc ako netko zna

naime laptop acer aspire 7739g je poceo "stekati" nakon cega sam kod restartanja kompa stisnuo f8 i usao u opcije gdje me pita zelim li popraviti windowse,te ce mi napraviti particiju i nece ostetiti fileove. izabrao sam tu opciju nakon cega je komp pokrenuo repair. nakon restartanja ispisalo se na ekranu "instalacijski program pokrece servise" i tu je sve stalo. pokusao sam restart ali bezupjesno, samo da napomenem nemogu doci do setup menu, ne reagira ni na koju f tipku kad se restarta odmah napise "resuming windows" i nakontoga "instalacijski.....".molim za pomoc, windowsi 7 home su bili instalirani. hvala

Jesi uso u biose i postavio first boot device DVD driver ili usb neznam s cega pokusavas instalirat winse...

Regen Servis Reball Akcija 250kn
14 godina

Skini si neku Live distribuciju Linuxa, snimi ju na CD ili DVD, bootaj računalo sa toga medija, uđi u Linux, spasi podatke (ako ih imaš) i nakon toga instaliraj  WIN OS ponovo.

Valentin

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala na brzim odgovorima. komp je podesen da boota sa cd-a ali ne reagira umetnuo

sam cd win 7 (neoriginal)  ali ne reagira upoce se nemoze uci u opcije botanja niti u bios, komp jednostavno preskoci taj dio kad trebas pritisnuti neku f tipku

14 godina
ture kaže...

Hvala na brzim odgovorima. komp je podesen da boota sa cd-a ali ne reagira umetnuo

sam cd win 7 (neoriginal)  ali ne reagira upoce se nemoze uci u opcije botanja niti u bios, komp jednostavno preskoci taj dio kad trebas pritisnuti neku f tipku

Probaj stiskat DELETE za ulazak u BIOS ili potraži na netu koju tipku koristi proizvođač računala za ulazak u BIOS.

Ukoliko je računalo podešeno da boota sa medija (svakako provjeriti da li je podešeno, ako nisi siguran potraži na netu kako to podesiti), onda ti taj medij nije bootabilan.

EDIT: Za ulazak u BIOS koristiš F2 tipku, čim računalo počne boot (odmah nakon paljenja) počni stiskat F2 i stišći ga dok se BIOS ne pojavi, zatim pronađi opciju BOOT ORDER (ili kako već piše), podesi DVD čitatč na FIRST BOOT DEVICE, HDD neka bude SECOND BOOT DEVICE, spremi promjene i izađi van iz BIOSa.

Ubaci DVD od Win 7 u DVD čitač i moralo bi pisati PRESS ANY KEY....., stisni bilo koju tipku i instalacija kreće, više info o tome kako instalirati Win 7 potraži na netu, a i tu na forumu postoji tema, potraži ju.

Evo ti orginal linkovi za Win 7, biraj verziju.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 20:35 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

E rijesio sam problem. laptop je bio ukljucen u struju izvukso sam 

napajanje i ponovo ukljucio i tada se pojavio menu za bootanje. svejedno hvala na savjetima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice