17-inčni Laptop s Dobrim Procesorom do 4000 kn?

poruka: 20
|
čitano: 7.728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Otvaram ovu temu jer ni ne znam dovoljno online shopova da vi kvalitetno sagledala ponudu i napravila usporedbe, pa trebam upućenije osobe da me upute na best buy proizvode.

Treba mi sljedeće :

17-inčni ekran

Dobar procesor jer za posao trebam imati hrpu mozilla prozorčića i raznih drugih programa, i sve to treba funkcionirati glatko

Sve to unutar ili oko 4000 kn, 100 kn vamo tamo.

Napominjem da gleam CPU snagu tj ocjenu na CPUBOSS stranici ali nemaju recimo CPU na koji često nailazim :

AMD Quad-Core A8-6410 2,00 GHz, Core 4
Pa ne znam koja bi ocjena bila.
Nadam se da mi možete pomoći i predložiti koji laptop. Gledala sa na SuperNet, Micronis i VaCom, a za druge baš i ne znam.
Hvala puno unaprijed.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 13:46 (inaany).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: 17-inčni Laptop s Dobrim Procesorom do 4000 kn

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=23029

ovaj mi se čini dobar, ocjena 6.8 na cpuboss

11 godina
protjeran

eto nasla si i sama....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=21736

malo jeftiniji a za nijansu bolji procesor,

13 godina
neaktivan

Može mi netko usporediti ova dva laptopa? koji bi sti se radije uzeli da ste na mom mjestu?

14 godina

klik

150HRK više za laptop sa GT840M umjesto integruše.

iclock2much

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

klik

150HRK više za laptop sa GT840M umjesto integruše.

thnx!

kako bi taj laptop usporedio s ovim (koji ima isti procesor)?

14 godina
inaany kaže...

thnx!

kako bi taj laptop usporedio s ovim (koji ima isti procesor)?

Vrlo lako, taj ima 2GB radne memorije više ali integriranu grafiku, dok onaj koji sam ja naveo ima GT840M 2GB koja je osjetno bolja od integruše a ti kao ti nećeš osjetiti razliku između 4 i 6GB, osim ako ne budeš forsirala chrome i prozore.

U tom slučaju lako ubaciš dodatni keks od 4GB u budućnosti.

iclock2much
13 godina
neaktivan

Piše : Internal Clock Rate: 1.6 GHz (up to 2.6 GHz)

Kako se povećava do 2.6 GHz? Jel to onaj klasični overclock kojekakvim softverom koji ne bi trebali radit, ili je ovo sam procesor dostupan za pomicanje GHz po potrebi?

Mogu li, recimo, kada sam na poslu pojačat na 2.6 Ghz i onda vratit na manje kasnije?

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x750ln-ty006-173-core-i5-4200u-4gb-1000gb-dvd-sm-gt840-2gb/X750LN-TY006

14 godina
inaany kaže...

Piše : Internal Clock Rate: 1.6 GHz (up to 2.6 GHz)

Kako se povećava do 2.6 GHz? Jel to onaj klasični overclock kojekakvim softverom koji ne bi trebali radit, ili je ovo sam procesor dostupan za pomicanje GHz po potrebi?

Mogu li, recimo, kada sam na poslu pojačat na 2.6 Ghz i onda vratit na manje kasnije?

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x750ln-ty006-173-core-i5-4200u-4gb-1000gb-dvd-sm-gt840-2gb/X750LN-TY006

Radi se o Intelovu boost clocku, ničemu nelegalnom, to ti procesor sam radi kada ima potrebe za tim, kada radi nešto procesorski intenzivno.

Dakle, clock varira po potrebi i ne trebaš ništa overclockati.

iclock2much
13 godina
neaktivan

Odlično. Čini se kako je to laptop za mene.

Hvala :)

14 godina
inaany kaže...

Odlično. Čini se kako je to laptop za mene.

Hvala :)

Nema na čemu, za hvala imaš i tipku, za ubuduće kada ti neki forumaš pomogne.

Nisi razmišljala o polovnim solucijama sa garancijom?

iclock2much
13 godina
neaktivan

Postoji pouzdano mjesto na kojem bi tako nešto pronašla?

11 godina
protjeran

Ne uzimaj nis polovno,ne isplati ti se..ovaj asus ti je oke,sto je ŽBizo rekao i to je to,,.ne cicijasi na par sto kuna...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 17:56 (duhonja).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Shoes kaže...

Tako je, bunite zenu, ocito joj ne treba graficka vec samo zeli da joj je puno brzi laptop nego je imala do sad

Ako ti bas treba 17'' neces dobro proc do 4000 kn (za 4700 se nade probook sa i5 4200M i 17.3'')

Ako se predomislis i ipak odlucis za 15.6'', imas jako dobrih toshiba i asusa sa i5 4200M (preporucam)

Niste li ste stesali prije ljeta?
14 godina
Mojpismonosa kaže...

Tako je, bunite zenu, ocito joj ne treba graficka vec samo zeli da joj je puno brzi laptop nego je imala do sad

Ako ti bas treba 17'' neces dobro proc do 4000 kn (za 4700 se nade probook sa i5 4200M i 17.3'')

Ako se predomislis i ipak odlucis za 15.6'', imas jako dobrih toshiba i asusa sa i5 4200M (preporucam)

Ako već kupuje za te novce onda joj je bolje kupiti isti CPU sa boljom grafikom nego sa integriranom, dakle ne buni je nitko.

Imati će jednako brz laptop ali i nešto moći zaigrati.

Ukratko, ako za iste novce ima bolje onda tu nema puno polemike...

iclock2much
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ako već kupuje za te novce onda joj je bolje kupiti isti CPU sa boljom grafikom nego sa integriranom, dakle ne buni je nitko.

Imati će jednako brz laptop ali i nešto moći zaigrati.

Ukratko, ako za iste novce ima bolje onda tu nema puno polemike...

Iskreno nisam dobio dojam da se igra. Da se igra, mislim da bi upit izgledao skroz drugacije. Obicno gejmeri vec znaju kakvu graficku traze, ili navedu igre za koje traze laptop i nesto slicno

Nisu svi ko mi kaj bi najradije da u laptopu, makar "usputno", imamo jednu GT870M :)

Ne znam jesi li vidio kako noviji laptopi s intergljuljama funkcioniraju, ali nikakav im problem nije zaigrat cak i polunove igre, dok je za ofis, multimediju, 4k jutub ili mkv dusu dala (a uz to je stedljivija). Nekad zadrt zagovornik dediciranih GPU-ova, danas ljudima koji se ne igraju (jer ako do sad nisu a traze laptop, obicno znaci da ni nece) dapace preporucujem da uzmu laptop s boljim procesorom bez gpu-a, ne bi li imali dulju autonomiju a i i5 + neki ssd je cudoviste :)

13 godina
neaktivan

Šta tačno planiraš radit na laptopu pa ti treba što bolji CPU. Razliku između entry "G" haswell procesora i i5ce u svakodnevnom radu nećeš primjetit, bilo koji dual core novije generacije je dostatan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

Šta tačno planiraš radit na laptopu pa ti treba što bolji CPU. Razliku između entry "G" haswell procesora i i5ce u svakodnevnom radu nećeš primjetit, bilo koji dual core novije generacije je dostatan.

Stojis li iza tog sto govoris? Jer imao sam prilike isprobati razlike na 2.2GHz Pentium Ivy Bridge i mom i5 2400M. Isti disk, razlika je vrlo primjetna (ne govorim o igrama i hard core editiranjima i slicno)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice