Slike vaših kućnih ljubimaca

poruka: 1.202
|
čitano: 378.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

eo i mojih udomljenih maca - žućko je Toro a mala siva je Biba :)

16 godina
neaktivan

Zakon su ti macani. Ukrao bi ih istog trena. Moj mačak Tom u zadnje vrijeme rijetko dolazi i uglavnom luta po prirodi, no ako on tako želi, neka uživa u slobodi. Malo mi je to čudno, jer prije je stalno visio u kući i oko kuće, ali šta da se radi, nadam se da će na zimu češće biti doma.

Beauty doesn't have a weight restriction.
16 godina
neaktivan
Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
The Man kaže...

Zakon su ti macani. Ukrao bi ih istog trena. Moj mačak Tom u zadnje vrijeme rijetko dolazi i uglavnom luta po prirodi, no ako on tako želi, neka uživa u slobodi. Malo mi je to čudno, jer prije je stalno visio u kući i oko kuće, ali šta da se radi, nadam se da će na zimu češće biti doma.

a čuj ako želiš da manje luta pomaže jedino kastracija cap-cap {#}

14 godina
protjeran
robisierra92 kaže...
...

Predobre su ti slike {#}

( ˘͡ -˘͡)
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
The Man kaže...

a čuj ako želiš da manje luta pomaže jedino kastracija cap-cap {#}

Ma žao mi ga je i ne bih ga mogao uškopiti. Znam da ni on to ne bi meni priuštio da igrom slučaja zamijenimo uloge. Najjače mi je kako se moj preko zime ugoji kao prase, a preko ljeta bude mršavi mršonja i izgleda kao da je netko isisao život iz njega. Ne znam koliko su ovi tvoji stari i da li si i prije imao mačke, pa da mi kažeš u čemu je kvaka, ali ovaj moj se u zadnjih godinu dana strašno raspričao. Mijauče puno češće nego prije i imam osjećaj kao da želi razgovarati sa svim ukućanima. Ispao je iz mame mačke negdje početkom ljeta 2006. godine i sada je star negdje oko 5 godina. Šta misliš, zbog čega je odjednom postao toliko elokventan?

14 godina
protjeran

Ja svog nikad nebi škopio, jadan, taman počeo je*at po ulici pa da mu to oduzmem, a nebi ni on dao, neda se u ruke, ugl. služi kao mačak lovac, svaki dan doveze zmiju, pticu, miša, štakora itd. Šteta šta živim pored magistrale pa će ga auto vjerojatno brzo pogazit :(, tako mi je sve mačke do sad.

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
14 godina
neaktivan

3

Proleteri svih zemalja, ujedinite se !!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 16:36 (Diplomirani pješak).
15 godina

Moj pas Puto(ime mu baš i ne stoji,tako ga je otac nazvao zbog starog psa koji se tako zvao).Mješanac rotvajlera i labradora star dvije godine i sedam mjeseci.

dok je bio štenac dok je bio štenac
svaku večer ga malo prošetam,u jesen ima dosta ježeva svaku večer ga malo prošetam,u jesen ima dosta ježeva
ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc
14 godina
neaktivan

Evo i mog: Max, star je 1 i pol godinu...Cistokrvan...

16 godina
neaktivan

Ivan_hacker i Skywalker5, fakat su vam prelijepi cuckovi. Pravi psi manekeni!

Ivan_hacker, e da je bar taj tvoj mogao ostati te veličine, kao dok je još bio malo štene. Ne mogu ga se nagledati kako je lijep onako malen i crn k'o noć.

14 godina
neaktivan
Hvala! :)
15 godina
Ivan_hacker kaže...

Moj pas Puto(ime mu baš i ne stoji,tako ga je otac nazvao zbog starog psa koji se tako zvao).Mješanac rotvajlera i labradora star dvije godine i sedam mjeseci.

Meni ga je samo žao vidjeti na lancu.

Nadam se da nije stalno lancu i da ga redovito vodiš u šetnju.

16 godina
neaktivan
The Man kaže...

Ma žao mi ga je i ne bih ga mogao uškopiti. Znam da ni on to ne bi meni priuštio da igrom slučaja zamijenimo uloge. Najjače mi je kako se moj preko zime ugoji kao prase, a preko ljeta bude mršavi mršonja i izgleda kao da je netko isisao život iz njega. Ne znam koliko su ovi tvoji stari i da li si i prije imao mačke, pa da mi kažeš u čemu je kvaka, ali ovaj moj se u zadnjih godinu dana strašno raspričao. Mijauče puno češće nego prije i imam osjećaj kao da želi razgovarati sa svim ukućanima. Ispao je iz mame mačke negdje početkom ljeta 2006. godine i sada je star negdje oko 5 godina. Šta misliš, zbog čega je odjednom postao toliko elokventan?

mačka to ne boli ništa, dobije anesteziju, 2-3 sata nakon toga bude malo mamuran i slijedeći dan je sve po starome. radi se o tome da se on i dalje može "seksati" samo što "puca u prazno" {#}

međutim kastracijom mu se na neki način potiskuju nagoni za lutanjem i tučom s drugim mačkama. ne skita toliko puno, nego se više drži svog, manjeg, teritorija. i dalje lovi, mazi se, prede i sve ostalo.

ja apsolutno podržavam i kastraciju i sterilizaciju mačaka iz razloga što se na koncu jako mnogo neželjenih mačića baca na ulicu, ili još gore.. mnogi nakon toga ostaju prepušteni sami sebi, ugibaju, budu pregaženi...

sve mačke koje sam do sada imao su isključivo udomljene preko raznih udruga, i s obzirom da iz prve ruke znam koliko se ti volonteri trude i brinu oko napuštenih mačaka sterilizacija i kastracija je ono što oni uvijek preporučaju. baš zato da bi se smanjila populacija odbačenih mačka. primjerice "udruga maca" iz osijeka, putem koje sam udomio Toru svakih nekoliko mjeseci provodi akciju pod nazivom "kastracija spašava živote" kako bi se ljudi educirali o tom pitanju. također se u suradnji s nekoliko osječkih veterinarskih ambulanti daje i popust na kastraciju ili sterilizaciju. 

primjerice, kod udomljavanja mačke putem te udruge potpisuje se svojevrsni "ugovor" koji osim što navodi da je vlasnik dužan brinuti o udomljenoj životinji da je isto tako i dužan kastrirati ili sterilizirati udomljenu macu ako je mače malo (a kada njezina dob to dopusti) naravno putem udruge se ostvaruje i popust kod veterinara za kastraciju koja izosi oko 160 kuna dok je sterilizacija 120 kuna. ako je mačak udomljen u udrzu nakon što je navršio osam mjeseci a nije kastriran, oni ga daju na kastraciju i tek nakon toga može ići na udomljavanje kod svog novog "čovjeka". 

stoga smatram da tu nema ništa loše, jer ne selu se još nekome i mogu podijeliti mačići, ali u gradu već daleko teže, stoga sam se uvjerio kako mnogi znaju biti ostavljni pored kanti za smeće. osim toga, napuštanje životinja je čak i kažnjivo u lijepoj našoj (kazne su do 15 000 kuna).

iz mog iskustva mačka će "pričati s tobom ako i ti pričaš s njom", ako ju ignoriraš ne očekuj sigurno nikakv "mijau". dakle očigledno je da se vaš odnos nekako poboljšao i on to uzvraća {#} međutim mačke su također i izrazito svojeglave životinje, stoga je doista teško znati što im je na pameti. da nemaju rep, i signale koje daju njime pitanje je da li bi ga "skužio"..

proćerani kaže...

Ja svog nikad nebi škopio, jadan, taman počeo je*at po ulici pa da mu to oduzmem, a nebi ni on dao, neda se u ruke, ugl. služi kao mačak lovac, svaki dan doveze zmiju, pticu, miša, štakora itd. Šteta šta živim pored magistrale pa će ga auto vjerojatno brzo pogazit :(, tako mi je sve mačke do sad.

proćerani i za tebe važi sve što sam napisao gore. 

15 godina
dv14 kaže...
Ivan_hacker kaže...

Meni ga je samo žao vidjeti na lancu.

Nadam se da nije stalno lancu i da ga redovito vodiš u šetnju.

Svaku večer(osim kad nisam kući)ga vodim u šetnju do polja(cca. 10 km)

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc
15 godina
neaktivan

Slika 1. Mrvica - Mađarski ovcar

2. Moj macak

3. Raš - Kombinacija zlatnog i bijelog retrivera

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
16 godina

evo mog zove se Rex

ima tek 2 mjeseca cistokrvni je

Rex Rex
★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
14 godina
neaktivan

Steta sto ja svoga nisam dobio sa 2 mjeseca nego sa 4... 4 puta veci od tvoga, trebalo ga je nosit kolko je prestrasen bio + vozio se na palubi skupa samnon i ostalim đukcima  {#}

14 godina
neaktivan

My new 'BIG' dog,7 tjedana stara mopsica, Tisa {#}

uff..kako sam zgodan. sve mi se cure sviđaju. :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 7:38 (TriP).
17 godina
TriP kaže...

My new 'BIG' dog,7 tjedana stara mopsica, Tisa {#}

Sta to nije premlado za micanje od majke? Negdje sam citao da treba proci 2 i pol mjeseca.

I am creationist. I believe man created god.
17 godina
neaktivan

Dobri uzgajivači ne daju štene prije 3-4 mjeseca. Što dulje treba bit s majkom.

ALI, štene već s 4 tjedna ima dovoljno razvijen probavni sustav za krutu hranu, pa već sa 7-8 tjedana nije problem ako se odvoje.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 9:00 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...

Dobri uzgajivači ne daju štene prije 3-4 mjeseca. Što dulje treba bit s majkom.

ALI, štene već s 4 tjedna ima dovoljno razvijen probavni sustav za krutu hranu, pa već sa 7-8 tjedana nije problem ako se odvoje.

Ma na par mjesta sam citao da treba biti sa majkom bar 2, 2 ipol mjeseca.

I am creationist. I believe man created god.
17 godina
neaktivan
Sve ima svoje zašto.

Neki minimum od 7-8 tjedana osim zbog probavnog sustava stoji i zbog učenja psećeg načina razmišljanja. Ne znam kako bi to opisao, ali primjerice, ako je pas prekratko s majkom može imati problema sa socijalizacijom s drugim psima, ako je predugo onda s ljudima.

Teško je znati kako je najbolje. Ma da se sve kasnije da naučiti.

Kad je moja kujica imala mlade dao sam ih tek s 2,5 mjeseca u oglas, tako da su otprilike s 3 išli ća. :)
14 godina
neaktivan

A ovisi, moze se i ranije. Moja je isto k meni dosla sa nepunih 6 tjedana jer je bila u azilu i mama ih je zbog stresa pocela odbacivati pa je bila frka-panika. Jos je imala i upalu oka i pluca. Uglavnom zabavno je bilo prvih tjedan-dva, ali sada je ne bi mijenjao za nista {#}

Prvi dan, kada jos nisam znao da li sam privremeni ili trajni udomitelj Prvi dan, kada jos nisam znao da li sam privremeni ili trajni udomitelj
Prvo druzenje s mackom Prvo druzenje s mackom
alma i sestra (koja je kod mojih roditelja sada) alma i sestra (koja je kod mojih roditelja sada)
Njezina dekica :) Njezina dekica :)
Kad se jos nije mogla popeti na privremeni krevet Kad se jos nije mogla popeti na privremeni krevet
Ispod kreveta je najbolje :) Ispod kreveta je najbolje :)
Sad se vec moze popet na krevet, jupi :P Sad se vec moze popet na krevet, jupi :P
Tvoj krevet? Ma jok :P Tvoj krevet? Ma jok :P
Jutros =) Jutros =)
Isto jutros =) Isto jutros =)
Vi veri veniversum vivus vici
16 godina
neaktivan
Sunburn kaže...

A ovisi, moze se i ranije. Moja je isto k meni dosla sa nepunih 6 tjedana jer je bila u azilu i mama ih je zbog stresa pocela odbacivati pa je bila frka-panika. Jos je imala i upalu oka i pluca. Uglavnom zabavno je bilo prvih tjedan-dva, ali sada je ne bi mijenjao za nista {#}

Hebote Garfield {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

Moj pas opet počeo ići za kujicama. I što je najgore ne vraća se kući bar dan-dva. Psi imaju određeno vrijeme parenje ili? Jer moj obično ode u ovo vrijeme i u proljeće.

E sad, kada bi psa kastrirao, više ne bi išao za kujicama ili?

17 godina
neaktivan
Ne bi imao potrebu za tim.
16 godina

Moj pas je isto lud kad je neka kujica u blizini spremna za parenje. Zavija ko vuk, ruži mi po vratima, kvaku na vratima pritišče...uglavnom cijelu noć to radi.

Tako dugo do kad mi ne pukne film i idem mu van otvoriti na ogradi  vrata, sav veseo otrči negdje. I onda konačno mogu spavati ostatak noći u miru.

Kad se probudim ujutro već je pas na dvorištu i spava ko tuka. Tako cijeli dan sve do noći, e onda opet počne ludovati. To traje uvijek otprilike po 3 dana, nakon toga se smiri i dalje je mir.

15 godina
neaktivan

Erwin{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 21:35 (alexspalato).
16 godina
odjavljen

sto je to argetinska doga ili staford?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan
skank666 kaže...

sto je to argetinska doga ili staford?

mješanac i jednog i drugog=dobio ga za rođendan prošle godine.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice