Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.952.957
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
14 godina
neaktivan
Re: Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori
DamageHigh kaže...
Kordy kaže...

Slike su jadne jer je digitalac jadan... 

Džabe tebi super-extra amoled kad ja gledam fotke na običnom elcedeju...

koji je to mobitel?

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
16 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...
DomagojX kaže...
mate960 kaže...

@DomagojX

Tebi netreba grijanje u stanu, a? {#}

Dok je na njima bio stock cooler onda nije trebalo, ali sad kad su ove zvijeri na njima čisto sumnjam :D

Da li si zadovoljan skaliranjem ili je to bilo samo za bench? {#}

A skaliranje je ništa posebno, zna se kakvi su ati driveri, no za pojedine benchamerke se dosta osjeti razlika

@power_user: dok su gore bili stock cooleri, u sobi se naravno nije moglo živjet, jednostavno prevruće i to još sad po ljeti, no kad su gore stavljeni drugi cooleri sasvim druga priča, em sve tiho i nečujno i nikakvih problema s toplinom u sobi

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 15:40 (DomagojX).
16 godina
Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori

vrx zasto si uzeo noctua-u kad je h100 bolji? zbog buke? i da h100 kazes da je jeftiniji. ja sam cito da je h100 najbolje hlađenje koje se moze kupiti ovako, bolja su samo prava vodena.

17 godina
odjavljen
Mr.greenx kaže...
DamageHigh kaže...
Kordy kaže...

Slike su jadne jer je digitalac jadan... 

Džabe tebi super-extra amoled kad ja gledam fotke na običnom elcedeju...

koji je to mobitel?

Samsung Galaxy S2 i9100

15 godina
mar123 kaže...

vrx zasto si uzeo noctua-u kad je h100 bolji? zbog buke? i da h100 kazes da je jeftiniji. ja sam cito da je h100 najbolje hlađenje koje se moze kupiti ovako, bolja su samo prava vodena.

bogati ,to su skoro zanemarive razlike (par stupnjeva),ipak je to high end zračni, buka mi i je vrlo bitan faktor...

H100 mi je jeftiniji preko firme za tih 50kn ,ali ako i odbijem poštarinu -cijena mi je ista...

ali je zato u dućanima 100 ili više kn skuplji od D14 ...sa poštarinom...

koliko sam ja prošvrljao forumima ,jest da je H100 mrvičak bolji ,ali isto tako je na max okretajima glasan dok je noctua tiha na max...

pošto nema konkretnog i direktnog dvoboja ,sveukupno ima svega šačica rivjua o samom H100 ,pogotovo u kombinaciji sa 1090T,

a ne palim se na 2-3 stupnja razlike za neki 24/7 oc  (a za iole žešći clock -znamo šta se koristi...) , istoga je odluka pala na provjereno...

koliko čitam ,H100 ima neki nestandardni raspored rupa na hladnjaku (naravno paše bez problema u Cors kućušta,jel..) tako da i neide baš u sva...a možda i griješim.

neka me pukne da zamijenim case ,moram tražiti onaj koji mi paše...ma da nebi!

-(ako stavljam rad unutar) automatski gubim gornji 200mm vent i moram mijenjat izlazni airflow prema dolje ,a ovaj navedeni izlači podosta zraka...

-6 godina garancije,iako više bitno ako ga budem prodavao :D

IMHO ,znam da koji god da uzmem ,izvrsno bi hladio...

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 23:08 (vrx).
16 godina

ja imam corsair kuciste tako da ce meni izvrsno pasat. gledam dal da uzmem h60 ili h100. pitanje je u cijeni, a i nisam neki teski clocker. htio bi recimo na 5 GHz 24/7.

16 godina
mar123 kaže...

ja imam corsair kuciste tako da ce meni izvrsno pasat. gledam dal da uzmem h60 ili h100. pitanje je u cijeni, a i nisam neki teski clocker. htio bi recimo na 5 GHz 24/7.

nisam ni ja bogatas,al imam 5 miliona € u banci

nemam 

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
14 godina
neaktivan
vrx kaže...

koliko čitam ,H100 ima neki nestandardni raspored rupa na hladnjaku (naravno paše bez problema u Cors kućušta,jel..) tako da i neide baš u sva...a možda i griješim.

neka me pukne da zamijenim case ,moram tražiti onaj koji mi paše...ma da nebi!

-(ako stavljam rad unutar) automatski gubim gornji 200mm vent i moram mijenjat izlazni airflow prema dolje ,a ovaj navedeni izlači podosta zraka...

-6 godina garancije,iako više bitno ako ga budem prodavao :D

IMHO ,znam da koji god da uzmem ,izvrsno bi hladio...

U pravu si da je glasan sa ventilatorima koji dolaze sa njim, ali rupe su normalne tako da tu nisi u pravu.

P.S: imam H100 tako da govorim iz iskustva.

Kaj se temperatura tiće u sobi mi je 29 procesor je na 38.

15 godina
Monopol kaže...

U pravu si da je glasan sa ventilatorima koji dolaze sa njim, ali rupe su normalne tako da tu nisi u pravu.

P.S: imam H100 tako da govorim iz iskustva.

Kaj se temperatura tiće u sobi mi je 29 procesor je na 38.

vjerojatno sam krivo pročitao...

znam da si ponosni vlasnik h100 {#}

trenutne temp u Idle ,sobna temp slična ko tvoja možda koji c manje  (ubacim tokom dana poštene SS i slike)

stock 43

Noctua 35c 

Mugen  38-39c

odvrtio 10 passova IBiT

stock -taman 62c{#}

Noctua-49c

Mugena- oko 55c

1h  Crysis2 -jedva nategnuto 44c{#}

mislim da bi oko 4,2ghz @1,48-1,5V bilo taman do 55c max u sintetici ,a u igrama ako i do 50c...

+ako još upalim klimu :)

nije ni loše za vručih 6 jezgri.... a tek  tišine naspram stock zujala i  Slip Stream@1900 ..{#}

EDIT:

u biti ,tek se po muci vide junaci ,

i nije baš neka velika razlika između d14 i mugena u idle ali kad se treba pošteno oznojit ,vidi se ko je car{#}

ti od svog možeš očekivat vjerojatno i bolje temp ,samo se nadam da budeš upogonio i kakav proc dostojan tog coolera{#}

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 0:46 (vrx).
14 godina
neaktivan
vrx kaže...

ti od svog možeš očekivat vjerojatno i bolje temp ,samo se nadam da budeš upogonio i kakav proc dostojan tog coolera{#}

Imam grafu sa pasivnim na H 100 2 tiha i slaba ventilatora! Znaci pasivna grafa i 2 ventilatora na kompeltno kučište temperatura je 36.

Kaj se procesora tiče, kao što sam negdje napisao. Doma na stolu mi stoje novci koje namjeravam potrošiti za procesor, no problem je u tome kaj se ja ne kužim a kada dođem u bilo koji dučan prodavači mi ne znaju ništa objasniti niti ponuditi tako da ću pričekati ove nove procesore. Do tada moram naći nekog/nešto ( lol ) ko će mi znati objasniti i ponuditi. {#}

15 godina
Monopol kaže...

Imam grafu sa pasivnim na H 100 2 tiha i slaba ventilatora! Znaci pasivna grafa i 2 ventilatora na kompeltno kučište temperatura je 36.

Kaj se procesora tiče, kao što sam negdje napisao. Doma na stolu mi stoje novci koje namjeravam potrošiti za procesor, no problem je u tome kaj se ja ne kužim a kada dođem u bilo koji dučan prodavači mi ne znaju ništa objasniti niti ponuditi tako da ću pričekati ove nove procesore. Do tada moram naći nekog/nešto ( lol ) ko će mi znati objasniti i ponuditi. {#}

OFFTOP:

eto , uspoređuj ovdje

http://www.anandtech.com/bench/CPU/2

cijene vidi tu

http://www.nabava.net/

matična se lako pronađe kad odlučiš koji proc...

trenutno je Sandy Bridge u modi ,i definitivino ili 2500k ili 2600k ...

samo,ja bi sačekao AMDov Bulldozer ...ako im nebu parirao po brzini  ,možda SB-u bar sruši cijenu dolje...

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 1:04 (vrx).
14 godina
neaktivan
vrx kaže...

matična se lako pronađe kad odlučiš koji proc...

trenutno je Sandy Bridge u modi ,i definitivino ili 2500k ili 2600k ...

samo,ja bi sačekao AMDov Bulldozer ...ako im nebu parirao po brzini  ,možda SB-u bar sruši cijenu dolje...

Tako će i biti, novac čeka pa da vidimo ponudu kada izađu Bulleri.

14 godina

8 Bara tjera? Ideš, to "malo govance" je sve samo ne "malo govance". 
Odlična stvar. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
DomagojX kaže...
A skaliranje je ništa posebno, zna se kakvi su ati driveri, no za pojedine benchamerke se dosta osjeti razlika
 @power_user: dok su gore bili stock cooleri, u sobi se naravno nije moglo živjet, jednostavno prevruće i to još sad po ljeti, no kad su gore stavljeni drugi cooleri sasvim druga priča, em sve tiho i nečujno i nikakvih problema s toplinom u sobi

Koji procesor pokreće te dvije grafe ? o.O

16 godina
neaktivan

...

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 15:20 (DomagojX).
15 godina
neaktivan
DomagojX kaže...

tamo kraj slika ti je link :P

Jel mi se to ćini ili je Crosfire mostić prekratak ?

15 godina
Jughead kaže...
DomagojX kaže...

tamo kraj slika ti je link :P

Jel mi se to ćini ili je Crosfire mostić prekratak ?

Onaj obični je prekratak ali ima i dužih...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

@ Stolnik

Jel se to meni samo čini ili ti se na onoj gornjoj grafi na bakrenim cijevima za odvođenje topline uhvatio nekakav talog? Pitam jer se i meni nešto slično desilo na bakrenim cijevima za odvođenje topline od hladnjaka za procesor.

Beauty doesn't have a weight restriction.
17 godina

@Majestic Ik - nije ti baš pametno stavljat x6 (dobro se nevidi,mislim da je)na mbo koja ima 4+1 regulaciju...dosta često krepaju matične zbog toga

16 godina

pa to je x4 955(ako mislis na procesor)

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
16 godina
neaktivan

@Timmyzg - sad si stvarno pretjerao, one slike koje si stavio prije par mjesece su bile taman, jos sa ovim novim sleevingom bi bilo super. Ali onda ubacis sve te diode i svjetlece fanove i sad imas bozicno drvce unutra {#} 

14 godina
neaktivan
martinzg kaže...

@Timmyzg - sad si stvarno pretjerao, one slike koje si stavio prije par mjesece su bile taman, jos sa ovim novim sleevingom bi bilo super. Ali onda ubacis sve te diode i svjetlece fanove i sad imas bozicno drvce unutra {#} 

haha ma ovo sam stavio bezveze ove boje inaće će biti samo bijelo i to će slabo svjetliti...

sad još samo čekam da mi dođe plexi za napajanje i enermax cluster ventovi onda će biti gotovo valjda :D

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
15 godina

slažem se, napravio si prekrasan modding ali drži se one, "beauty of simplicity" nemoj da bude kićasto !

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

slažem se, napravio si prekrasan modding ali drži se one, "beauty of simplicity" nemoj da bude kićasto !

a dobro vidim da se dosta vas s tim slaže onda ću staviti samo jedan komad od 30cm negdje u kutu da se što manje vidi xD

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
15 godina
timmyzg kaže...
athlon64 kaže...

a dobro vidim da se dosta vas s tim slaže onda ću staviti samo jedan komad od 30cm negdje u kutu da se što manje vidi xD

ma i to uvrh glave, moze davat lagani glow ali ništa više.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

hacker ako taj ssd bude išao na GA-M56S-S3, mislim da se budeš razočarao...

16 godina
neaktivan
igy kaže...

Why? {#}

Beauty doesn't have a weight restriction.
17 godina
The Man kaže...
igy kaže...

Why? {#}

mislim da će mu kontroler dosta ocapariti performanse (ne mora biti tako), ali to je stari nvidijin kontroler ne znam baš...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 16:46 (igy).
15 godina
igy kaže...
The Man kaže...
igy kaže...

Why? {#}

mislim da će mu kontroler dosta ocapariti performanse (ne mora biti tako), ali to je stari nvidijin kontroler ne znam baš...

Da i to je SATA III SSD, da ima sata III matičnu imao bi oko 500MB/s r/w , a sada sa tom starom matičnom maks 200MB/s r/w...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
igy kaže...

jebiga, dobivam do 150 citanje/pisanje

s obzirom da sam imao na starom hdd-u 50, ja sam zadovoljan, ali bas i nisam. on ima citanje i pisanje oko 500 a ovo je puno manje..

uzet cu si vjerojatno onu sata3 pci karticu, mislim da s njom mogu dobit te performanse?

a na kraju krajeva, taj sdd ce mi ostat za iduci komp koji ce ga definitivno moci full iskoristit

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice