Nosite li sat? izdvojena tema

poruka: 3.732
|
čitano: 1.587.070
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Nosite li sat?
rampart kaže...
Hornet_93 kaže...

Molim vas preporuku sata do 450e.

Proizvođač mi nije presudan, jedino ne želim diver stil i mora biti kvarcni mehanizam.

Imam Seiko 5 i već pola godine ne mogu se priviknuti na to navijanje svaka 2 dana, jednostavno zaboravim i sat mi je na kraju beskoristan.

ja imam ovaj...

Sorry, tek sam sad skuzio da ne zelis diver 👍

ja imam ovaj...

Sorry, tek sam sad skuzio da ne zelis diver 👍

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2026 6:40 (rampart).
14 godina
Nosite li sat?

Hvala svima na prijedlozima, pogledao sam ove Casio Lineage, Sieko Classic i još hrpu Citizen EcoDrive modela, na kraju odluka pala na Casio. 150€ više za Seiko nisam baš mogao prožvakati s obzirom na jako slične karakteristike.

Alane, bježmo, njih je dvojica, a mi smo sami.
15 godina
Nosite li sat?

Automatic je za nekoga tko nosi sat svaki dan pa se ne mora zamarati s navijanjem, svog sam navijao zadnji put negdje u 12 mjesecu. Izdura 4R do 40h ili 6R do 70h bez navijanja ali to je u najidealnijem scenariju dok ih sam navineš do kraja. Tko neće nikakve slične peripetije i uvijek imati perfektnu točnost Citizenov radio controlled mehanizmi su moja topla preporuka.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
13 godina
Hornet_93 kaže...

Hvala svima na prijedlozima, pogledao sam ove Casio Lineage, Sieko Classic i još hrpu Citizen EcoDrive modela, na kraju odluka pala na Casio. 150€ više za Seiko nisam baš mogao prožvakati s obzirom na jako slične karakteristike.

Ako još nisi naručio, evo ti, sem solarnih Citizen Zenshina, uvaljujem bubu i s par kvarcnih 262kHz Bulova, precizne i s glatkim swipe-om...

Bulove:

https://youtube.com/shorts/82gf0r8pu3w?si=v8hE6lRNySUo8ctl 

Citizen:

https://youtu.be/GcmFQ9ruk9c?si=kHPqjirWWyQR6srY

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2026 17:13 (Chriss).
11 godina
Nosite li sat?

Tissot ili Certina imaju isto dobre quartz satove,za 500 već ide  i cronometar verzija

16 godina
Nosite li sat?

Švabe napadaju dalje. 

Dirty dosen
8 godina
Nosite li sat?

Ekipa, kakav vam je stav prema kineskim satovima? Pretpostavljam da se sat-puritanci zgražaju nad istima kao i ljubitelji auta nad kineskim autima. Ja sam već duže vremena u potrazi za novim satom i uglavnom se krećem u Seiko - Citizen - Tissot svijetu, no počele su mi iskakati reklame za kineske satove (što sam tek kasnije saznao), pa čak i danski (Henry Archer). Ono što sam primjetio da su satovi prilično lijepi i zanimljivog dizajna što se za spomenuti trojac u rangu do 500 Eura ne bi baš moglo reći (čisto subjektivno). 

Baš gledam Tactical Frog satove i baš su lijepi. Usput i pronašao čitav subreddit za kineske satove i vidim da ih ekipa prilično lajka. 

17 godina
Osobno nemam ništa protiv kineskih satova i dapače siguran sam ne samo da pružaju jednaku kvalitetu, nego i da se skoro svi ostali satovi zapravo tamo i proizvode.
No nikada si ne bih nabavio takav sat iz jednostavnog razloga što "izgledaju" jeftino. Ne pušim tu "hommage" spiku - ili je original ili je kopija, radije bih da naprave nešto zaista svoje, koliko god to možda teško bilo.
Tako i po Tactical Frog vidiš samo kopirane modele poznatih marki, meni je to skroz bezveze, bez obzira na kvalitetu.
Jedina poanta klasičnog sata danas (uz mobitele i pametne satove, koji su toliko više od običnog pokazivala vremena) je stil, odnosno poruka koju šalješ nošenjem istog. A koju poruku možeš poslati nošenjem kopije osim da si jeftin? Pa ne pričamo tu o vrijednostima nekog auta ili stana, to su sve parsto eura vrijedni nakiti. Štediti na tome nema smisla IMHO.
Gledam te!
16 godina
Nosite li sat?

imam jedan kineski i ne znam,ne nosim ga(adesdive kako vec)...lijepo je sve to,radi kako treba ali...valjda sam i ja rob branda

isto tako je i sa odjecom,i autima,mobitelima itd.

ljepse se osjecam ako mi pise, bubam...Seiko :D

a i nije da cu bankrotirat ako si tako nesto priustim,radije ustedit koju paru pa si kupit tako nesto...

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:52 (DaNiTo).
14 godina
Nosite li sat?

Nemam nikakvih problema sa kinezima... evo uzeo explorer homage od Cronos-a prije par mjeseci za nekih 200€ i ne silazi mi sa ruke koliko sam odusevljen kvalitetom izrade i movement-a.

A imao sam svasta u kolekciji od japanaca i svicaraca preko 3k€ i ne zaostaju tokliko sto se tice kvalitete izrade koliko bi razlika u cijeni sugerirala.

Ako ti ne smeta nositi homage imas odlicnih...San Martin, Thorn, Cronos, Octopus Kraken itd...

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”
16 godina
Nosite li sat?

kazem ti da uopce to nema veze,i vjerujem da su isti ili cak bolji ali...

...potpis nije potreban...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice