Vip mobilni internet

poruka: 64
|
čitano: 24.548
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
moderator
Re: Vip mobilni internet

Moja greška, sad sam provjerio po karti i izgleda da je nekih 5km zračne linije...bliže nije sigurno, al to ti je odašiljač na vrhu jednog brijega, ja na vrhu drugog i nema prepreka, a i nema nekog opterećenja na odašiljaču jer je prilično slaba naseljenost pa i to znači dosta...velika je razlika grad i selo sa 5 odašiljača na cca 4.000 stanovnika...

Po izgledu su ti bazne jednake, tj. ionako vidiš samo antene, razlika je u aktivnoj opremi (postavljao sam ih nekoliko pa znam). Dakle bilo koja ta može biti i 4G.

Just hating everyone for no reason.
16 godina
Vip mobilni internet

Da još pitam tipa u vip centru gdje su za moj kvart tj. naš jer mi je vip centar u susjednom kvartu 4G bazne jer su prvo sa tim dr... baš kod mene po novom zagrebu kaže frajer nemam pojma haha e jbga reko.

Sad baš gledam signal mi je neubičajeno nizak samo 61% ne sjećam se baš tako niskog ali to dolazi i do toga koliko je korisnika između mene i bazne ako ih je više bazna smanjuje domet da namiri one koji su bliže.

Ali ionako me vip brzinski ograničava na pretplati iako imam dc stick jer kada stavim karticu na bon ide i duplo brže u downloadu ali neće priznati da ograničavaju pretplatu.

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
15 godina
moderator

Ma ovi po centrima su ili obični trgovci ili studenti...tako da od njih ne očekuj nešto pametno :D

Opterećenje radi najviše problema, bez toga bazne stanice imaju jako velik domet...a nažalost bit će sve veće...

Svi to rade, ne samo vip...isti su svi...

16 godina
Vip mobilni internet

Sad mi je signal još gori 58% 3 crtice; umjesto da je bolje na vipu sve gore ali brzinski je točno da pretplatu ograničavaju negdje na 16Mb/s da puste bar do 21 ali ni to. A zašto na bonove puste i više od 21 ostaje mi misterija. :p

Ne znam da li i LTE ograničavaju ali sa porastom korisnika ne bih se čudio previše kakva im je sada praksa.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Vip mobilni internet

Evo mene opet.Novi problem.Do sada sam koristio tarifu 10kn dan.I sve je sljakalo upalis komp malo pricekas i sam dojde net.Jucer sam preso pretplatu(180kn,15GB) i dobio novu karticu (nekakva USIM).I sad svaki put kad palim komp ili iz sleepa moram se rucno spojiti na mrezu,a to je prije prelaska sljakalo automatski.

I postoji li kakva druga mreza osim vipa da nudi bolje sto se mobilnog neta tice.

The world is just illusion

0 0 hvala 0
16 godina
Vip mobilni internet

I ja se ručno spajam svaki put ne vidim problem vidim da imaš sivi partner znači e392 a usim je 64k treba za lte jer sa super sim karticom 32k ne možeš na lte.

Može se srediti automatsko spajanje u propertisima veze treba malo kopati.

A za drugu mrežu ovisi kako si sa kime pokriven u toj i toj sobi gdje koristiš ja konkretno puno blje sa vipom nego sa ostalima pa sam odabrao njega.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 2:14 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Nisam primjetio nikakvo ograničavanje, brzina mi je uvijek oko max kad sam u ZG...

T55...u opcijama imaš automatsko pa podesi...neznam sad točno, ne koristim nikakav program za spajanje...

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 2:18 (XXX-Man).
17 godina
neaktivan
Vip mobilni internet

Da ne otvaram novu temu imam pitanje u vezi vip mobilnog neta.Koristim  tarifu vip mobilni internet L koje više nema sad se te nek samba tarife itd.

Zanima me koju maksimalnu brzinu downloada mi omogućuje vip?trenutno imam bežični ruter koji podržava maksimalno do 7,2 mbit downloada

pa me zanima dali bi imo veći download kad bi kupio brži stik jer na području kojem živim bi trebalo bit do 21 i čak 42 mbit downloada.

Da ne kupujem bezveze stik dali netko zna?

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

U toj tarifi nebi smjelo biti ograničenja brzine.

Ovisi isključivo o uređaju i odašiljačima, ako je moguća veća brzina na tvojoj lokaciji bolji stick bi radio an toj većoj brzini.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
17 godina
neaktivan

Ja isto mislim da nebi trebalo bit ograničenja na 3g mreži tj. do 42 mbit, 4g tj. LTE vjerojatno nebi mogo koristit,eventualno uz doplatu.

Mada lopovi ograničavaju brzinu ovisno od paketa koji se uzme jer počinje od 3,6 mbit pa sve do LTE.

15 godina
moderator

Nema ograničenja, samo doplata za LTE.

Ili u slučaju da imaš Carnet popust onda je i LTE uključen bez doplate.

17 godina
neaktivan

Imam preko carneta.

Samo što su sad promijenili tarife pa o starima nema informacija.

15 godina
moderator

Onda imaš max brzinu + LTE.

17 godina
neaktivan

Hvala na informacijama,moram si nabavit novi stik pa isprobat,od LTE zasad vjerojatno ništa jer ga nema ovdje gdje živim.

17 godina
XXX-Man kaže...

Nema ograničenja, samo doplata za LTE.

Ili u slučaju da imaš Carnet popust onda je i LTE uključen bez doplate.

Zbilja? Toga nisam bio svjestan.

17 godina
neaktivan

http://www.vipnet.hr/tarife-za-mobilni-internet/vip-mobilni-internet-tarife

Piše da je naknada za LTE opciju 30 kuna za carnet i obične korisnike,znači maksimalna brzina bi trebala bit do 42 mbit.

Jedino ako se šta promijenilo u međuvremenu što sumnjam jer nisu previše darežljivi.

15 godina
moderator

Promjenili su to kad su uveli nove tarife

http://www.vipnet.hr/internet/na-pretplatu/studenti-i-daci

E sad jedino neznam dal je za sve pakete onogućeno, ja imam XL i radi mi LTE (gdje ga ima, naravno)

17 godina
neaktivan

Moguće onda da imam i lte opciju.

Znaš li kako otključati usb modem,npr. ovaj novi od t-mobilea Huawei e398u/1 LTE.

Našao sam jedan povoljno pa bi ga nabavio i otključo ako se da.

15 godina
moderator

Stvarno nebi znao.

15 godina
neaktivan
vlatko kaže...

Moguće onda da imam i lte opciju.

Znaš li kako otključati usb modem,npr. ovaj novi od t-mobilea Huawei e398u/1 LTE.

Našao sam jedan povoljno pa bi ga nabavio i otključo ako se da.

http://www.sheeptech.com/how-to-unlock-huawei-usb-modem-for-free

16 godina
Vip mobilni internet

LTE je uključen više se ne plaća dodatno;

L imam i ja još i skinuli su mi ograničenje 16.6. do tada je bilo vjerovatno do 16Mb/s sada idem i 30Mb/s znači to je sada dual carrier; samo dva najveća paketa nemaju sada speed limit.

A i meni su na L skinuli limit jer plaćam potpuno isto 15GB kao i onaj na sambi 16GB pa ne bi bilo u redu da me ograničavaju a njega ne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vip mobilni internet

Zanima me još jedna stvar u vezi ovog uređaja.

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/tp-link-bezicni-n-3g-4g-ruter-300mbps-tl-mr3420-2-antene-jak-signal-oglas-8465244

Dali on ima funkciju 3g/4g rutera,znači da se stavi sim kartica u njega ili samo podržava da se u njega ušteka usb modem,kolko sam skužio

ovo drugo je u pitanju al da budem siguran pitama ovdje.

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
vlatko kaže...

Zanima me još jedna stvar u vezi ovog uređaja.

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/tp-link-bezicni-n-3g-4g-ruter-300mbps-tl-mr3420-2-antene-jak-signal-oglas-8465244

Dali on ima funkciju 3g/4g rutera,znači da se stavi sim kartica u njega ili samo podržava da se u njega ušteka usb modem,kolko sam skužio

ovo drugo je u pitanju al da budem siguran pitama ovdje.

Samo usb modem...i to samo oni sa liste podržanih.

16 godina
Vip mobilni internet

Koliko vidim u linksu ovo je TL-MR3420 a nisu si ni slični; ovaj je i 4G osim što drugačije izgleda a ovaj iz linksa nije.

Anyway da za razliku od običnog routera ovaj ima i usb ulaz za stick i osposobljen je i za taj rad samo router firmwerom nekim mora biti osposobljen za rad i sa tim stickom pa je poželjno da potražiš listu podržanih da ne bi bilo neće to raditi.

Slika   TL-MR3420 iz linksa:

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 14:48 (Oldy).

0 0 hvala 0
13 godina
Vip mobilni internet

Pozdrav. Zna li netko dali radi Vip ZTE k3565-z stick na 64 bit windowsima, tražim na internetu i nema nigdje podrška?

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Provjereno radi.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
neaktivan

Pozdrav, Susjed ima jednu od ovih tarifa, ali se covjek ne razumije toliko u to pa nije niti znao koliko ce moci na internet prije nego sto je potpisao ugovor. Ima onu tarifu sa 2 GB prije nastupanja SSD-a.

Ja sam cuo za Homebox opciju gdje ima 7 GB i jos fiksni telefon za 20-ak kuna vise sto je puno povoljnije. Slao sam mail Vip sluzbi sa upitom da napravi raskid bez penala jer mu ugovor traje do 9. mjeseca te da ugovori Homebox, prilozio sam skeniranu osobnu iskaznicu. Odgovorili su mi da trebam napraviti pisani prigovor te ga ili poslati na njihovu adresu ili na fax broj ili skeniran preko maila. On je radije otisao radije u Vip centar gdje su ga doslovno odbili.

Moje pitanje je, je li netko ovo mozda radio i je li mu uspjelo? Druga stvar, sto se mozda nekima cini glupa, sto se smatra pod pisani ugovor? Mora li biti pisan rukom ili ga mogu napisati na racunalu sto sam namjeravao? Ja pretpostavljam da se tu misli da ne smije samo biti usmeni, jel?

15 godina
Vip mobilni internet

ja sam si sad uzeo taj vipov net.

Sad kad potrošim te gb.

Tad će mi se vjerojatno skinuti brzina, hoće onda biti brzina 64 kilobajta ili kilobita?

Kolko sam skužio trebalo bi biti kilobajta, jesam upravu?

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gremlin144 kaže...

Sad kad potrošim te gb.

Tad će mi se vjerojatno skinuti brzina, hoće onda biti brzina 64 kilobajta ili kilobita?

biti će toliko da te prođe volja koristit

15 godina
igy kaže...
Gremlin144 kaže...

Sad kad potrošim te gb.

biti će toliko da te prođe volja koristit

a dobro nije sad to tolko ni bitno, ako će biti 64kb, meni bude dosta , s tom brzinom se može i yt bez problema gledat. Ako bude manja onda neće bit baš najbolje ,al bolje išta nego ništa, za te novce bude ok :D

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice