Veliki problem NE radi internet (nije jednostavan)

poruka: 6
|
čitano: 1.513
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo uglavnom problem je odjednom je stao radit net kod frendice na kompu, kompu je srušen sustav dignut novi xp sa driverima, to je optimanet, router edimax, sve je ispravno jer dok stavim ja svoj laptop radi, međutim dok se stavi kabal u kutiju pojavi se da je spojen i kampica

iza svijetli ,zelena,al svijetli i neka narančasta  isto ?, kad se sspoji pojavi se status acquiring network address i tu zapne i ostane limited or no connectivity, nakon toga ubačeni su ručno ip adrese i dns i nakon toga je pisalo connected, al je i dalje nemoguće spojit se na net, niti se

nemože spojit na stranicu routera, nakon toga je bilo pinganje al bilo je gubitaka 100%, sad pitanje je moje DALI JE MOGUĆE DA MREŽNA KARTICA NE RADI iako piše da je spojen kabal i da je connectirana????

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Veliki problem NE radi internet (nije jednosta
Frankopan89 kaže...

Evo uglavnom problem je odjednom je stao radit net kod frendice na kompu, kompu je srušen sustav dignut novi xp sa driverima, to je optimanet, router edimax, sve je ispravno jer dok stavim ja svoj laptop radi, međutim dok se stavi kabal u kutiju pojavi se da je spojen i kampica

iza svijetli ,zelena,al svijetli i neka narančasta  isto ?, kad se sspoji pojavi se status acquiring network address i tu zapne i ostane limited or no connectivity, nakon toga ubačeni su ručno ip adrese i dns i nakon toga je pisalo connected, al je i dalje nemoguće spojit se na net, niti se

nemože spojit na stranicu routera, nakon toga je bilo pinganje al bilo je gubitaka 100%, sad pitanje je moje DALI JE MOGUĆE DA MREŽNA KARTICA NE RADI iako piše da je spojen kabal i da je connectirana????

Skini Linux Live CD pa isprobaj. Ako ni tada ne radi onda je vjerojatno hardver u pitanju.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina

zamijeni mrežnu karticu...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zamjenio bih ja nju da ju imam,al ova je intergrirana, tak da se neda mjenjaz nego samo drugu stavit, a kak radi taj linux live cd nisam nikad sa tim radio!??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Frankopan89 kaže...

Zamjenio bih ja nju da ju imam,al ova je intergrirana, tak da se neda mjenjaz nego samo drugu stavit, a kak radi taj linux live cd nisam nikad sa tim radio!??

Skini odavde iso sliku (odaberi 32-bitni ili 64-bitni sustav i klikni na narandžasti gumb, nakon toga odskrolaj na dno i klikni na narandžasta slova not now....), zaprži ju na CD i bootaj sustav s CD-a. Kad te pita želiš li instalirati ili isprobati, klini na isprobaj. Nakon nekog vremena (ovisno o hardveru) će se podići sustav. Prikopčaj UTP kabel u mrežnu i nakon nekog vremena klikni na ikonicu Firefoxa s lijeve strane. Kad se pokrene Firefox pokušaj surfati. Ako radi mrežna je OK, ako ne radi treba gledati dalje u čemu je problem ali je vjerojatno u pitanju mrežna.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 14:41 (mario.L_hr).
15 godina
neaktivan

Hvala na odg budem to probo !

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice