T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.112.722
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
T-Com Internet

Danas sam pitao operatera da me prebaci na VDSL i reko je da ne može. Da piše u bazi da ne mogu imati VDSL a u ruteru piše da je dovoljno brzo.

Rekao je da mogu imati max 10 mbit/s i da je to to. 

A odmah nakon toga mi nudio i napisao ako ugovoriš Magentu 717kn mjesečno (maxtv, net, telefon, 3 broja) imati ćeš brzinu do 100 mbit/s.

Onda sam ga pitao kako sa Magentom mogu imati 100 mbit/s, a da sa VDSL tj turbo 30 ne mogu jer je max 10 mbit/s.

Nije mi ništa htio reći nakon toga.

Pa jel mi se isplati da ih stalno zovem i molim da mi dignu i omoguće VDSL jer imam sve uslove (dobru moguću brzinu i novi ZTE ruter)?

Tako je i moj poznanik nakon dosta razgovora, moljenja i pitanja došo u T-com centar i počeo vikat te su mu rekli da nema problema da će to javit kolegama u ZG da mu odobre VDSL i sve sređeno u istom danu.

P.S. Trebao bih i ja tako pokušat 

njab
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: T-Com Internet

100 mbit možeš dobiti samo na optici. I rekao je do 100mbit. To je jako bitno. Mogao bi, ne da možeš.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
10 godina
iggy81f kaže...

Mirenje sa SpeedTesta sa upaljenim MaxTV-om. Ne mišaj VDSL i ADSL, biće mu bolje kad ga pribace na VDSL. Ja na mojoj parici nisam mogao imati O2 (Net+TV) bez smetnji i konstantnog raspadanja slike, a kod T-Coma sam za tjedan dana dobio VDSL koji radi bez problema. A ovo oko "Fiće" nisi u pravu, jer na zidu piše "PI*KA", ali ne moćeš JE**T.

Sta ti pises, ajde procitaj ponovo sto sam napisao pa se vrati. Lol da ne mjesam vdsl i adsl :))))))))))))) Svasta.

Evo da te citiram

iggy81f kaže...

Kad te pribace na VDSL moći ćeš više od 30/5 mbps. Ja sa lošijom paricom imam stabilnih 30/5 + MaxTV.

I onda postavis linijske podatke s vdsla gdje ti je atenuacija na vdslu bolja od njegove na adslu.

Ajd neko tehnicko objasnjenje kako to atenuacija pri prelasku s adsla na vdsl PADA. Nemoras puno, eto samo onak jedna formulica, bilosta.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ja sam tražio da mi podignu brzinu na 50kbs..i eto nakon par dana..

http://prntscr.com/az1yug

http://img707.imageshack.us/img707/9483/klingonsignature10final.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 17:06 (klingon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 17:16 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
T-Com Internet

Do čega je ovo ? LINK Da zovem da mi pošalju novi ruter ? Stvarno više nije normalno, postavke nisu nikad dirane sve je na default, više od mjesec dana puca wifi na taj način, sad je postalo sve češće i češće te sam na rubu da uzmem čekić i polupam taj njihov mrtvi speedport.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
T-Com Internet

ja sam imal brzinu 10mb donedavno. Nesto mi je internet pocel stekat i gasit pa sam ih zval, doso majstor pogledal i smanjil mi brzinu na 7mb. Inace ovu brzinu plačam 10 kn mjesečno a pošto mi je u tom rangu izmedu 5-10mb mogu se slikat. Vdsl mi nije dostupan zbog neznam čega a stanujem 300m od centrale(rudeš). 

I šta sad čovjek da napravi. 2016.g a imam brzinu koju sam imal pred 10 god 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vivId kaže...

...I šta sad čovjek da napravi.

Kao prvo izmjeri koliko metara imaš od telefonske utičnice gdje ti je priključen ruter pa do tavana ili već gdje ti dolazi telefonska instalacija u kuću/stan. Potom dodaš par metara (zaokružiš) i odeš kupiti mrežni kabel u trgovinu. Potom kod kuće razvučeš mrežni kabel od već prije spomenute utičnica do spoja tel. instalacija. Zamoliš ovog majstora da prespiji instalaciju na novi kabel i iznenaditi ćeš se koja je razlika.

Šta roda donese, to vrana odnese.
9 godina
neaktivan
vivId kaže...

ja sam imal brzinu 10mb donedavno. Nesto mi je internet pocel stekat i gasit pa sam ih zval, doso majstor pogledal i smanjil mi brzinu na 7mb. Inace ovu brzinu plačam 10 kn mjesečno a pošto mi je u tom rangu izmedu 5-10mb mogu se slikat. Vdsl mi nije dostupan zbog neznam čega a stanujem 300m od centrale(rudeš). 

Nisi ti ni blizu ovih 300m ako po adsl-u guraš jedva 7mbit/s. Ulogiraj se u router i zaljepi mjerenja. 

9 godina
neaktivan
wAlpha kaže...
vivId kaže...

Nisi ti ni blizu ovih 300m ako po adsl-u guraš jedva 7mbit/s. Ulogiraj se u router i zaljepi mjerenja. 

navodno da je zbog parice od zgrade, da je kao prezagusena, i jos su mi stavili novi ruter(speedport W724v). 

10 godina
vivId kaže...

navodno da je zbog parice od zgrade, da je kao prezagusena, i jos su mi stavili novi ruter(speedport W724v). 

Navodno, to nema nikakvog smisla. Parica nemoze bit prezagusena. Idemo dalje.

Ulogiraj se u router i stavi sliku s http://192.168.1.1/html/engineer/ro_dsl.htm

9 godina
neaktivan

budem. trenutno sam na terenu, pa cu u petak kad se vratim doma.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Jel zna itko kakvo je stanje po pitanju radova u Sl. Brodu? Čuo sam da su neke zgrade u gradu već dobile opciju za VDSL, pa me zanima je li zna itko kada bi mogle i okolice dobiti opciju na VDSL? Koliko bi im odokativno trebalo za to? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
turbojc kaže...

Jel zna itko kakvo je stanje po pitanju radova u Sl. Brodu? Čuo sam da su neke zgrade u gradu već dobile opciju za VDSL, pa me zanima je li zna itko kada bi mogle i okolice dobiti opciju na VDSL? Koliko bi im odokativno trebalo za to? 

Bgti i sela oko broda sa po 300-400 stanovnika imaju vdsl a vi u gradu ne, ja živim 20 kilometara od broda u mjestu od 3000 ljudi i već godinu dana vdsl imam, šta oni radi pitaj ti dragog boga heh

10 godina
Sad gledam osvježili su kao onaj HAKOM-ov preglednik za dostupnost širokopojasnog interneta. U mom selu onih 3-4 korisnika koji su najbliži centrali imaju od 30-100mbps a selo koje je dalje oko 4 kilometra od iste centrale imaju skoro svi od 30-100mbps.
12 godina
protjeran
froxie24 kaže...
Sad gledam osvježili su kao onaj HAKOM-ov preglednik za dostupnost širokopojasnog interneta. U mom selu onih 3-4 korisnika koji su najbliži centrali imaju od 30-100mbps a selo koje je dalje oko 4 kilometra od iste centrale imaju skoro svi od 30-100mbps.

Nemaju sigurno 100 megabita, max 50/10 i to oni koji su baš jako blizu, 20-30 megabita mogu svi u krugu 800-900 metara i ne radi se o 3-4 korisnika jer sami šalju rutere za vdsl i prebacuju na vdsl sve koji imaju mogućnost za vdsl.

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Link Status Connected
Modulation Type VDSL2
Actual Rate (Up/Down) 3527/34314 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 3308/35304 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.5/8.8 dB
Line Attenuation (Up/Down) 35.6/19.2 dB
Output Power (Up/Down) 7.4/19 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 11/305
Interleave Delay (Up/Down) 2/9 ms
INP (Up/Down) 0.5/2 symbols
Profile 8b
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors (Up/Down) 2/283
FEC Errors (Up/Down) 2286/4645041
HEC Errors (Up/Down) 0/9292

Što znače ovolike greške.Je li 20mbs maximum?

0 0 hvala 0
15 godina
hajduk1962 kaže...

Link Status Connected
Modulation Type VDSL2
Actual Rate (Up/Down) 3527/34314 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 3308/35304 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.5/8.8 dB
Line Attenuation (Up/Down) 35.6/19.2 dB
Output Power (Up/Down) 7.4/19 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 11/305
Interleave Delay (Up/Down) 2/9 ms
INP (Up/Down) 0.5/2 symbols
Profile 8b
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors (Up/Down) 2/283
FEC Errors (Up/Down) 2286/4645041
HEC Errors (Up/Down) 0/9292

Što znače ovolike greške.Je li 20mbs maximum?

pusti greške dok internet radi, xD meni margina 6 pa radi

nemam za potpis
15 godina
neaktivan
Gdje se ta karta može pogledati?

Btw, jel to znači da će me sami prebaciti na bržu brzinu kada bude opcija?
12 godina
protjeran
turbojc kaže...
Gdje se ta karta može pogledati?

Btw, jel to znači da će me sami prebaciti na bržu brzinu kada bude opcija?

Ma na fb im daš fiksni broj i odma ti kažu dal ti je dostupan vdsl ili ne, ak je dostupno odma naprave zahtjev i kroz koji dan si na vdsl, samo moraš imat i vdsl ruter, najčešće su to Speedport w724v ili ZTE 931 VII, ako već od prije imaš neki od tih rutera još brže budeš prebačen jer ti ne moraju slat kući ruter.

15 godina
neaktivan
Imam speed.
Kao što rekoh, čuo sam da su u nekim zgradama već davali opcije i zvali korisnike da pređu na to. Pa me zanima kada će biti i okolice grada sređene.
12 godina
protjeran
turbojc kaže...
Imam speed.
Kao što rekoh, čuo sam da su u nekim zgradama već davali opcije i zvali korisnike da pređu na to. Pa me zanima kada će biti i okolice grada sređene.

Opet ti kažem, nemoj čekat da te neko pozove nego odeš na fb i postaviš im pitanje dal je kod mene dostupan vdsl, naravno daš broj fiksnog telefona da provjere i saznaš odma sve.

16 godina
Silent horror1992 kaže...
turbojc kaže...
Imam speed.

Opet ti kažem, nemoj čekat da te neko pozove nego odeš na fb i postaviš im pitanje dal je kod mene dostupan vdsl, naravno daš broj fiksnog telefona da provjere i saznaš odma sve.

Ovi na FB pojma o pojmu nemaju, puno je bolje nazvati i nadati se da će ti se javiti netko tko zna svoj posao.

12 godina
protjeran
Reedy kaže...

Ovi na FB pojma o pojmu nemaju, puno je bolje nazvati i nadati se da će ti se javiti netko tko zna svoj posao.

Nije istina, ovi na fb ti sve mogu riješit i puno brže obaviš šta god ti treba nego kad zoveš i čekaš 100 godina da ih dobiješ, a na stranici ono pitaj agenta nemaju pojma nego samo su pomoć pri web kupovini.

15 godina
T-Com Internet

Ima li tko iskustva da ste tražili neki popust kod potpisivanja ugovora? 

Lakše preko telefona, predstavnika ili u centru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
MacTheBig kaže...

Zovi preko telefona, i vidi što će ti ponuditi agent kao novome korisniku. Nakon toga obavezno navedi da želiš da te povratno kontaktira savjetovanje korisnika, oni su fleksibilniji oko paketa, i s njima možeš dogovoriti maltane sve za upola manju cijenu. Obično se jave kroz par dana. 

Ja nedavno dogovorio flat internet, 100mbit, neograničene razgovore prema svima bez uspostave i maxtv osnovni za 241kn/mj. putem optike s tim da je prvih 6 mjeseci sve gratis.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 17:41 (wAlpha).
16 godina
Silent horror1992 kaže...
Reedy kaže...

Nije istina, ovi na fb ti sve mogu riješit i puno brže obaviš šta god ti treba nego kad zoveš i čekaš 100 godina da ih dobiješ, a na stranici ono pitaj agenta nemaju pojma nego samo su pomoć pri web kupovini.

Ako oni mogu sve rijesiti onda sam ja majka terezija.

Slika govori tisucu rijeci.

razgovor s "agenticom" razgovor s "agenticom"
stanje+sada stanje+sada
stanje+do+prije+par+tjedana stanje+do+prije+par+tjedana
I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 17:53 (Backdraft).
10 godina
protjeran

Pa sto je to? Pa evo npr ja, meni kake kako nomogu imati veču brzinu, a ljudima ovdje nakon nekog razgovora ili sto ja znam srede "taj neki problem" i imaju vecu, stvarno nerazumjem.

17 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

Pa sto je to? Pa evo npr ja, meni kake kako nomogu imati veču brzinu, a ljudima ovdje nakon nekog razgovora ili sto ja znam srede "taj neki problem" i imaju vecu, stvarno nerazumjem.

Sigurno imaju nešto protiv tebe osobno. Moguće te mrze.

Šta roda donese, to vrana odnese.
10 godina
MacTheBig kaže...

Prodajni predstavnik ti ima najbolje ponude. Neznam kakve su jedino jos one od "retention" odjela u usporedbi, al od ova 3 definitivno prodajni predstavnik.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice