T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.711
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav,

Molio bih pomoc; trenutno imam dsl 4Mbps i Max TV te sad razmisljam o prelasku na turbo 30.
Dolje je ss sa rutera pa ako mi mozete reci da li linija podrzava?

Isto tako, imate li kakvu preporuku vezano za ruter, koji se od ovih sto daje t-com pokazako kao najbolji?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: T-Com Internet
virtual kaže...

Pozdrav,

Molio bih pomoc; trenutno imam dsl 4Mbps i Max TV te sad razmisljam o prelasku na turbo 30.

Isto tako, imate li kakvu preporuku vezano za ruter, koji se od ovih sto daje t-com pokazako kao najbolji?

Hvala!

Možda bi ti, uz malo sreće, pustili 20 Mbps vDSL ali teško.

Turbo 10 bi ti išao bez problema.

Twitter: @191x7
15 godina
Ide turbo 30 bez beda
Samsung S6 Edge+
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Wontay kaže...

Sigurno da hoce, što vrijedi odlična parica ako je kučna instalacija loša, moj savjet je svima ako je moguče povuč UTP ok kutije do modema ako je instalacija starijeg datuma.

Mozda nisi shvatio iz odgovora, pa cu objasnit.

Ako netko stavi statistiku iz routera koja donekle odgovara onome sto mozes ocekivat kao sto je on stavio (na njegovu atenuaciju je max 11 po onom sto daje kalkulator, on ima nekih 10). Znaci da je parica dobra jer su nase obicno dosta losije od prosjeka s kalkulatora. To upucuje da je kucna instalacija u redu. Mijenjanje postojece kucne instalacije tada u nesto sto ce bit cat6, cat5e je potpuno irelevantno i sizifov posao jer par metara kabela ne utjece na nista. Da je on postavio statistike iz routera gdje na 10db atenuacije ima 10mbita max, e onda se sumnja na neko vece ostecenje do centrale, sto ukljucuje i kucne instalacije. Ako je sve u redu, preporucat mjenjanje kucne instalacije, kao sto rekoh, utjecat ce isto kao da brod tone, svi putnici su na jednoj strani, a ti odes na drugu i pokusas prevagu napravit. Moze to napravit, nece stetit, al vecinom se ljudima ne da radit nesto sto nista promjenit nece.

tominjo kaže...

Pozdrav svima...

Stavim malo kasnije prt screen statistike, pa bih zamolio za komentare da li parica može vozit stabilnih 30 mbps?

Dosta problema imas da, al nisu svi povezani. Ovo sto imas za wifi ti nema veze s FEC/HEC i slicnim erorima sta vidis u routeru, tako da to rjesavas odvojeno. Po statistikama koje si stavio blizu si centrale i turbo 30 MORA ic. Ako ne ide, ovo sto speedport pokazuje je krivo, ili su oni nesposobni to napravit. Imas sasvim dovoljno zalihe u brzini da ako ti veza puca s trenutnom marginom na turbo 30 da je povecaju. Zovi da to poprave jer ti po statistikama imas 47mbita mogucnost. Ako na to nemogu osposobit turbo 30, nek si daju otkaz. I ako ti sad ne puca veze, margina je 15, znaci da toliko treba. Turbo 30 treba radit bez beda.

croman44 kaže...

To sam si i mislio da je download taj koji je bitan za stream.Upload bi bio bitan kada bi ja streamao.Samo nije mi jasno kako onda ta 3mbps su napravila tolku razliku da sada gledam cijelu tekmu 3000kbps sa rojadirecte bez prboblema i to live opcija ukljucena,znaci skoro nista ne kasni

Na turbo 40 i 43 nema tih 3 mbita nikakve veze. Ti na 10mbita mozes gledat u streamu stagod ima na netu bez problema, tako da si imao dovoljno downloada i prije i nije ti radi toga prestalo zastajkivat. Eventualno ako si preopteretio vezu, ali onda to isto mozes napravit i s 43.

virtual kaže...

Pozdrav,

Ne vidi se max linije na ovom, ali po kalkulatoru nekakvih turbo 20 ako sve bude kako spada, s tvom malo manje.

pasko kaže...
Ide turbo 30 bez beda

Pasko hrabro kroci, gdje nijedan zakon fizike nije krocio prije :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 4:27 (sandokan111).
15 godina
sandokan111 kaže...
Wontay kaže...

Sigurno da hoce, što vrijedi odlična parica ako je kučna instalacija loša, moj savjet je svima ako je moguče povuč UTP ok kutije do modema ako je instalacija starijeg datuma.

Mozda nisi shvatio iz odgovora, pa cu objasnit.

Ako netko stavi statistiku iz routera koja donekle odgovara onome sto mozes ocekivat kao sto je on stavio (na njegovu atenuaciju je max 11 po onom sto daje kalkulator, on ima nekih 10). Znaci da je parica dobra jer su nase obicno dosta losije od prosjeka s kalkulatora. To upucuje da je kucna instalacija u redu. Mijenjanje postojece kucne instalacije tada u nesto sto ce bit cat6, cat5e je potpuno irelevantno i sizifov posao jer par metara kabela ne utjece na nista. Da je on postavio statistike iz routera gdje na 10db atenuacije ima 10mbita max, e onda se sumnja na neko vece ostecenje do centrale, sto ukljucuje i kucne instalacije. Ako je sve u redu, preporucat mjenjanje kucne instalacije, kao sto rekoh, utjecat ce isto kao da brod tone, svi putnici su na jednoj strani, a ti odes na drugu i pokusas prevagu napravit. Moze to napravit, nece stetit, al vecinom se ljudima ne da radit nesto sto nista promjenit nece.

Ne bih se složio. I kad je brzina 20 Mbit i promijeni se kabel margina zna skočiti dosta. Mijenjanjem dvožilnog kabela ili parice se u večini dobije nekakvo poboljšanje ( od kutije do modema) , neče brzina skočit ako nije kabel bio totalno u banani ali se margina gotovo uvijek barem malo podigne ako ne i drastično.

10 godina
Wontay kaže...

Ne bih se složio. I kad je brzina 20 Mbit i promijeni se kabel margina zna skočiti dosta. Mijenjanjem dvožilnog kabela ili parice se u večini dobije nekakvo poboljšanje ( od kutije do modema) , neče brzina skočit ako nije kabel bio totalno u banani ali se margina gotovo uvijek barem malo podigne ako ne i drastično.

Nije bitno hoces se ti slozit il ne, bitno je samo ono sto se fizicki moze dokazat. xDSL se ponasa po nekim fizickim zakonima i sve je po tome jasno. Eto pogledaj formulu za atenuaciju pa na tu razdaljinu od 2km ubaci 10m kabela pa javi za koliko se postotaka sta promjenilo. Uz to sto je i to dalje nebitno jer vecinu problema stvaraju impendancije na otvorenim spojevima, ili kad se deblji kabel stanjuje putem do tebe (jer su neke stvari fizicka konstanta pa se mogu izbacit). Ti ako mozes dokazat ovako nesto, slobodno, ja cu te saslusat, al fizika nije na tvojoj strani. To o cemu ti pricas, te "promjene" su toliko zanemarive i neopipljive jer se veza i kad se nista ne dira konstanto mijenja i "margina" raste i pada stalno. Nisam siguran da razumijes bas tocno sve o cemu pricas.

Sta ti znaci "promjena kabela/parice od kutije do modema" ? Jer promjena parice moze itekako popravit vezu, al onda ne pricamo o par metara kabela s tavana do routera, vec od centrale do korisnika.

Tko god ne vjeruje ovo se lako provjeri, uzmi si novi moderni shielded ultra premium zlatni konektori wah bla stagod kabel od 10m pa ga ubaci u petlju izmedju modema i reglete, a onda uzmi novi obicni "telefonski" i stavi ga, ocitaj parametre pa javi promjenu. Bilo bi dobro da ti spoj bude u ovome fiksan da to ne bi utjecalo na statistiku. Eto ja se vec sad mogu okladit da promjene nece bit.

Jedino kad se kucna instalacija gleda je kad parametri odstupaju od ocekivanog, ili ako se stvarno sumnja na problem u kucnoj instalaciji, a to se lako provjeri da se router spoji odmah gore na tavanu i pogledaju parametri. Ako su gore vidno bolji, onda da, promjena kucne instalacije ce pomoc.

16 godina

Vezano uz upite ljudi "imam jednu brzinu, nadogradio bih na drugu pa me zanima mogu li"...ako ste na mreži providera na kojoj mislite imati veću brzinu, nazovite tog providera ili preko web provjerite možete li imati veću brzinu. Po tehničkim podacima nekada može biti ostvariva određena brzina ali provider zbog određenih faktora ne želi ju ponuditi (preblizu limita propusnosti, udaljenost od centrale...) tako da vam teško netko ovdje može dati točan i vjerodostojan odgovor.

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png | https://www.flickr.com/photos/131447653@N03/
16 godina
T-Com Internet

Pitanje vezano za mini centrale za vdsl za one koji su predaleko od glavne centrale.
Jel postoji kakav redosljed tj. plan postavljanja tih mini centrala (i može li se gdje vidjeti) ili i to funkcionira kao i masa stvari kod nas tj. po vezi i poznanstvima?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 14:55 (tintin).

0 0 hvala 0
11 godina
tintin kaže...

Pitanje vezano za mini centrale za vdsl za one koji su predaleko od glavne centrale.
Jel postoji kakav redosljed tj. plan postavljanja tih mini centrala (i može li se gdje vidjeti) ili i to funkcionira kao i masa stvari kod nas tj. po vezi i poznanstvima?

Vjerojatno za test ili random ili gdje je super kriticno a mora se pokrit vdslom (pisem mozda gluposti ovo zadnje :D) Imas tu na ovoj temi slika, samo u search upisi SUNSEA: http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/kvaliteta-dsl-parice/182498.aspx?page=55

15 godina
T-Com Internet

U jednom dijelu se slažem sa tobom, ali trebaš uzeti u obzir da su kučne instalaciju u xxx slučajeva sa plosnatim kabelima po podovima, iza kauča , ormara , nategnuti sa tavana itd, dok ti u primjeru navodiš nove kabele, nisam rekao da če to promijeniti brzinu ili parametre i napraviti čudo ali če u jako puno slučajeva gdje su parametri lošiji poboljšati rezultate, negdje i drastično,napravio sam najmanje dvije tisuče migracija tako da znam

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
T-Com Internet

Zvao SZK danas i tražio da mi vrate brzinu od 30 Mbita koja mi je tbog prijave smetnje bila smanjena na 20Mbit.

E sad evo novi parametri iz rutera pa bih molio osvrt i mišljenje na iste.

Čini mi se dosta niska SNR Margina!!!Šta bi tome trebao biti uzrok?

0 0 hvala 0
10 godina
mrxa1 kaže...

Vezano uz upite ljudi "imam jednu brzinu, nadogradio bih na drugu pa me zanima mogu li"...ako ste na mreži providera na kojoj mislite imati veću brzinu, nazovite tog providera ili preko web provjerite možete li imati veću brzinu. Po tehničkim podacima nekada može biti ostvariva određena brzina ali provider zbog određenih faktora ne želi ju ponuditi (preblizu limita propusnosti, udaljenost od centrale...) tako da vam teško netko ovdje može dati točan i vjerodostojan odgovor.

To bi bilo divno da nema problema kao

a) Djelatnici neznaju ocitat parametre pa govore svasta

b) Djelatnici NE ZELE reci mogucnosti ako nisi vec njihov korisnik iz meni nepoznatih razloga (meni se dogodilo s tcomom vec par puta za moj slucaj da ne zele rec ima li vdsl njihov u centrali ili ne, kako god sam formulirao pitanje).

Wontay kaže...

U jednom dijelu se slažem sa tobom, ali trebaš uzeti u obzir da su kučne instalaciju u xxx slučajeva sa plosnatim kabelima po podovima, iza kauča , ormara , nategnuti sa tavana itd, dok ti u primjeru navodiš nove kabele, nisam rekao da če to promijeniti brzinu ili parametre i napraviti čudo ali če u jako puno slučajeva gdje su parametri lošiji poboljšati rezultate, negdje i drastično,napravio sam najmanje dvije tisuče migracija tako da znam

Ja sam dao primjer novog kabela bas iz razloga koji sam naveo. S novim kabelom si siguran da je kabel ispravan. Kabel moze bit ispravan i da godinama stoji iza kauca, po podovima, iza ormara, ali eto mozes se ti nac sada i testirat, i imat poboljsanje i rec "evo dokazano, promjena u cat6 je bitna" i onda cemo se mi natezat gdje cu ja tvrdit da je to pocetno radi neispravnog kabela a ne do razlike "telefonski" od cat6. Ako po parametrima stvari odgovaraju, nema potrebe sumnjat u kucnu instalaciju. U njegovom primjeru, stvari izgledaju ok.

tominjo kaže...

Zvao SZK danas i tražio da mi vrate brzinu od 30 Mbita koja mi je tbog prijave smetnje bila smanjena na 20Mbit.

E sad evo novi parametri iz rutera pa bih molio osvrt i mišljenje na iste.

Čini mi se dosta niska SNR Margina!!!Šta bi tome trebao biti uzrok?

Pusti marginu za sada, nek automatika to rjesava. Problem je sto je njima malo veca nauka stavit tu brzinu s vecom marginom pocetno, a jasno je da za to ima mogucnosti, tako da ti stavljaju predefinirane profile. Nadaj se da ce dlm odradit svoje i da onih 15 nije bilo potrebno.

17 godina
T-Com Internet

Ima netko ideju koji se vrag ovdje događa? Prošlih par dana samo pucanje veze i sl gluposti, odem sad u ruter i dočeka me situacija na slici ispod. Sama brzina je otisla sa 10 na 5mbit

stanje prije par dana stanje prije par dana
stanje sad stanje sad
He who is brave is free.

0 0 hvala 0
11 godina
Dwyane Wade kaže...

Ima netko ideju koji se vrag ovdje događa? Prošlih par dana samo pucanje veze i sl gluposti, odem sad u ruter i dočeka me situacija na slici ispod. Sama brzina je otisla sa 10 na 5mbit

Promjenila ti se modulacija, s adsl2+ na ovo neko drugo nikad vidio cudo. Probaj forsat adsl2+ ak mos, i rebootaj ruter.

9 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav

Centrala mi ne podrzava VDSL, trenutno imam ZTE i ADSL2+.

Zvao sam nekidan SZK da mi aktiviraju Turbo opciju i vele da bi islo maksimalno Turbo 20. Znaci da Turbo pustaju i na ADSL2+? Prema njihovom odgovoru bi tako bilo. Rekli su bit ce za 24h.

Zovem nakon 48h i kazu da je zahtjev odbijen i da nisu u mogucnosti ukljuciti Turbo 20 jer poslovni korisnici nemogu dobiti Turbo 20 vec minimalno Turbo 40.

Bez daljnje polemike je decko rekao da mi veza propusta malo vise od 10 Mbita i da nema sanse za vecu brzinu prije nadogradnje centrale na VDSL. Inace, obadva su bila iz tehnicke podrske, samo sto jedan vidi 10 a drugi 20 Mbita max propusnost.

Da odustanem od zahtijevanja vece brzine ili da probam traziti Turbo 40 pa koliko ide?

Sto mislite?

Ovo je screenshot iz rutera.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
T-Com Internet

@sandokan111:

Večeras skinuo statistiku iz rutera.

Nagomilalo se tih errora od jučer čitavo čudo, i CRC i HEC i FEC.

Primjetio je sin za vrijeme gaminga on line visoki ping u jednom periodu navečer

i ja povremeno sporije učitavanje web stranica.

Drugo manje više sve ok.

Ima li nekog razloga za brigu i zvanje opet SZK za koje

sam siguran da neće ponudit pravo riješenje?

Statistika u prilogu ispod.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nek ti smanje brzinu na 20mbit, da vidiš hoće li se popraviti. Ja imam jako sličnu situaciju kao ti, spustili sa 30 na 20-22 i donekle je ok.

Inače, dosta si blizu ali je parica u banani.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
10 godina
Dwyane Wade kaže...

Promjenilo ti je u adsl2 iz adsl2+, zato ti se to promjenilo jer je na adsl2 12mbita max, na adsl2+ 24. S tim da je to tebi jer je automatika digla marginu na 14. Zasto je i modulaciju promjenilo, vjerojatno jer je pretpostavila da ce bolje radit na adsl2. Javi gresku neka vrate natrag na 2+. Nisi ti tako daleko da ti adsl2+ nece radit u bilokojem slucaju bolje od adsl2.

jesters kaže...
Da odustanem od zahtijevanja vece brzine ili da probam traziti Turbo 40 pa koliko ide?

Sto mislite?

Turbo 40 nemozes trazit jer to samo ide na vdsl, i kad vide da nemozes vdsl ce te odbit po kratkom postupku. Tebi po liniji je 20 moguce, ali vec se javio jedan korisnik tu s slicnom slikom gdje je na 20 synca imao cini mi se nekih 17mbita korisnih, nisam siguran ,a sve zbog predefiniranih IP profila koji su tako postavljeni na visim sync brzinama. Tako da po http://www.kitz.co.uk/adsl/IPprofile.htm ti bi mogao nekih 18-19 dobit. Al kako si naveo, ne zele te stavit na turbo 20 jer i vjerojatno to samo stavljaju preko vdsla i onda te odbijaju. Pokusaj zvat par puta mozda dobijes nekog tko te hoce stavit na 20mbita ali na adslu.

tominjo kaže...

@sandokan111:

Večeras skinuo statistiku iz rutera.

Nagomilalo se tih errora od jučer čitavo čudo, i CRC i HEC i FEC.

Ping i ucitavanje stranica ovisi o previse stvari tako da to nemozes direktno povezat s ovim erorima. Ali po opisu tebi ocito ona margina od 15 treba da bi stvari stimale. Problem nastaje da oni tebi stave turbo 30 s marginom 15, sto ocito njima stvara probleme jer bi to trebalo malo postimat liniju. Ti brzine imas za marginu od 12-13 s 30 mbita, al kao sto rekoh, ovo bi ti bila malo veca nauka objasnit ne nekom kog ces dobit na tel, vec i tehnicaru koji ti dodje, jer em ne razume cesto, em svi redom misle da si tuntle, em je pitanje mogu li opce posto samo stavljaju predefinirane profile koje pisu ljudi koji razume.

Moj savjet pusti da to radi kako radi i ne cackaj mecu i nadaj se da ce automatika svoje odradit.

9 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Nek ti smanje brzinu na 20mbit, da vidiš hoće li se popraviti. Ja imam jako sličnu situaciju kao ti, spustili sa 30 na 20-22 i donekle je ok.

Već su mi smanjili brzinu prije na 20 Mbps i bilo je relativno ok, puno manje grešaka u statsima...nakon toga zamjenili  mi ruter ZTE za Speedport.Pisao sam o svemu u postovima na stranicama prije.

Ponovo sam tražio da mi vrate 30 Mbita, oni vratili i to je sad to.

Pratit ću situaciju ovih dana pa će vidim šta će se događat.

Prije sam sa ZTE ruterom primjećivao veće probleme sa netom dok sada sa Speedyjem puno manje, skoro zanemarivo, osim šta se te silne greške generiraju u statistici rutera.

15 godina
tominjo kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Već su mi smanjili brzinu prije na 20 Mbps i bilo je relativno ok, puno manje grešaka u statsima...nakon toga zamjenili  mi ruter ZTE za Speedport.Pisao sam o svemu u postovima na stranicama prije.

Ponovo sam tražio da mi vrate 30 Mbita, oni vratili i to je sad to.

Pratit ću situaciju ovih dana pa će vidim šta će se događat.

Prije sam sa ZTE ruterom primjećivao veće probleme sa netom dok sada sa Speedyjem puno manje, skoro zanemarivo, osim šta se te silne greške generiraju u statistici rutera.

ma ako ti internet radi bez štekanja i ako imaš konstantnu brzinu, zanemari te greške. meni se isto pojavljuju i nikakvih problema

nemam za potpis
9 godina
neaktivan

Da, ostavit ću tako na dalje i pratit kako će se situacija razvijat.

Zvat SZK je doslovno "pain in the ass" ....obzirom na dosadašnje ostvarene pozive, uvjeravanja, pokušaja objašnjavanja.... i rezultate.

Ne mreš na zelenu granu da hoćeš.

11 godina
neaktivan
T-Com Internet

T-Com mi baca teski ignore na mailove koje saljem, prosao rok nakon kojega moraju odgovoriti.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni isto, prošao je rok za odgovor na drugostupanjsku žalbu, sad će hakom malo pregledati stanje haha.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
11 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...

Za ovaj ruter nije poznat admin password. I zašto se uključuješ u raspravu oko ovog rutera a sam priznaješ da ga nikada nisi vidio ni koristio?

Najveći razlog zbog kojeg sam izrazito ogorčen na HT je što navedeni ruter ima Gbitne portove. A HT ih svojim firmwareom ograničava na 100 Mbitne. Potom, 1 LAN port može se postaviti kao WAN, ali toga nema u njihovom firmwareu. Mislim, okljaštrili su dostupnost postavkama kao da je ruter namijenjen za odjel psihijatrije. Time samo pokazuju što misle o korisnicima njihovih usluga. A to sve što sam napisao pišem jer sam imao sve njihove rutere koje su davali privatnim korisnicima (od Kasde do ovog Speedporta). I ubjedljivo je ovaj ruter najviše okljaštren. Barem dok se ne probije admin pass.

Javio sam se jer me ta tema zanima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 19:03 (BudalastoStvorenje).
11 godina
neaktivan
tominjo kaže...

Pozdrav svima...

Uzeo sam prije par tjedana Turbo 30 jer po pričanju sa službom za korisnike moja parica podržava i brzinu do 50 mbps.Rekoh 30 mbps će bit dobar upgrade sa 10 mbps.Došao novi ZTE ruter kroz par dana i unutar 24 sata puštena mi brzina od 30 mbps.

Kombinacija je  telefon + internet i to šibam wireles.Odmah po spajanju ZTE-a skužim da je wifi signal loš i da je to stari Siemens na adsl2+ odrađivao daleko bolje.Znači lokacija u stanu koja je imala dobar wifi signal sad sa ZTE ruterom jedva ima neku

pokrivenost ili ništa, tj, puca veza naročito na mobu i tabletu.

(...)

Stavim malo kasnije prt screen statistike, pa bih zamolio za komentare da li parica može vozit stabilnih 30 mbps?

U Zagrebu bi ti rekli da si dao dreku pljusku u vezi routera. I moj raniji Thomson 782 je imao jači signal Wifi-ja od ZTE-a kojeg sada imam, pa sam kupio extender i tako riješio problem jer sam inače jako zadovoljan ZTE-om.

Pitanje je koliko će ti biti stabilna veza na 30 megabita koju si, koliko čitam, dobio natrag. Nisi ti kriv nego infrastruktura po kojoj čačkaju svi koji bi to trebali raditi i oni koji to ne bi trebali raditi.

Općenito, ljudi previše gledaju u te statistike veze i nepotrebno se time opterećuju.

tominjo kaže...
veki22 kaže...

Jesu li Turbo opcije vezane samo uz VDSL ili idu i na ADSL?

Zvao sam prije desetak min SZK i sad vidim da su mi brzinu digli na 10mbit, a ja kolko znam Thomson ST780 nije VDSL ruter.

Mislim da je prelaz na VDSL potreban za brzine veće od 20 Mbit, a Adsl2+ podržava do 20 Mbit brzine.

Ako sam u krivu nek me neko ispravi.

Do 24 megabita.

11 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

To bi bilo divno da nema problema kao

a) Djelatnici neznaju ocitat parametre pa govore svasta

b) Djelatnici NE ZELE reci mogucnosti ako nisi vec njihov korisnik iz meni nepoznatih razloga (meni se dogodilo s tcomom vec par puta za moj slucaj da ne zele rec ima li vdsl njihov u centrali ili ne, kako god sam formulirao pitanje).

AFAIK, djelatnici su mahom studenti, među kojima ima onih koji nešto znaju ali i onih drugih.

Ne žele, ne znaju ili nemaju podataka? Meni su na 0800 9000 htjeli primiti zahtjev za VDSL ali mi je tehničar na centrali rekao da to moja centrala tada nije podržavala i da me ne bi imao na što spojiti.

15 godina
T-Com Internet

Ja : Modem mi se neče spojit u ACS,

SZK: Koje vam lampice svijetle?

Ja: Probam onako laički objasnit da mi napravi reset porta

SZK: Isključite modem iz struje i upalite ga itd itd..

Ako vam se javi netko tko nezna , poklopite i zovite opet dok se javi netko tko zna,

tamo uglavnom rade studenti koji se mijenjaju jako brzo tako da je nemoguče dati im adekvatnu obuku kad se več sutra možda ne pojave.

A u toj priči netko mora i ispaštat..

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
tominjo kaže...

Da, ostavit ću tako na dalje i pratit kako će se situacija razvijat.

Zvat SZK je doslovno "pain in the ass" ....obzirom na dosadašnje ostvarene pozive, uvjeravanja, pokušaja objašnjavanja.... i rezultate.

Ne mreš na zelenu granu da hoćeš.

Ako ti sve radi, ne opterećuj se tim podacima iz routera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 19:06 (BudalastoStvorenje).
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Možete mi samo reći svi koji ste naručili internet a imate već telefonski priključak, koliko dugo ste čekali da ga dobijete?

Ja sam ga naručio prošli tjedan u četvrtak i u petak me zvao čovjek da prođemo kroz obrazac da li i dalje sve sotji. Pitao ja njega za koliko bi otprilike mogao dobit internet? Kaže mi pošto imam telefonski priključak onda da bude došao za cca 4 dana. Ja ga još nisam dobio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Ako si naručio u T centru par dana, možda tjedan , ako si naručio preko agencije i mjesec dana zna trajat.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice